KEF LSX II ή NAIM Mu-so 2nd;

Reaction score
1.265
Και HDMI arc (πολύ καλή επιλογή μια και σου δίνει τη δυνατότητα να τα βάλεις στην TV του υπνοδωματίου π.χ.). Και την καινούρια Wireless πλατφόρμα (αυτό είναι η μεγάλη αναβάθμιση ουσιαστικά). Επίσης η usb-c φορτίζει το laptop σου καθώς ακούς.
Θα το ψάξω αυτό με την πλατφόρμα, ειχα καταλάβει ότι παραμένει η ιδια εφαρμογή

Reaction score
1.064
Λοιπόν, βρήκα στοκ το προηγούμενο μοντέλο KEF LSX στα 800 ευρώ με το ΦΠΑ.
Καθαρά 645 ευρώ με τιμολόγιο. Σχεδόν τα μισά από τα LSX II.
Μάλλον θα τα χτυπήσω και θα ξεμπερδεύουμε. Και αν δεν έχει μπάσο, του χώνω κι ένα sub και τέλος….
Καλησπερα τα lsx με τα lsx 2 δεν εχουν ακουστικη διαφορα μονο η προσθηκη του hdmi και το usb
Υπαρχει μια διαφορα στο software στο bass management οπου μπορεις να αλλαξεις το bass delay στο lsx 2
Το lsx κατεβαινει χαμηλα βαση των προδισγραφων του Το naim ειναι πολυ πιο δυνατο σιγουρα θα κατεβαινει πιο χαμηλα αλλα επειδη στο σχεδιασμο ειναι τελειως διαφορετικο θα κρινεις πιο σε βολευει
Χωρις να λαβουμε το τελευταιο υποψιν εγω ψηφιζω το πιο ακριβο χωρις να ξερω πιο ειναι :D

Reaction score
852
Αν το παιδί τα θέλει μόνον για το γραφείο του, για τοπικά αρχεία και για να στριμάρει πχ. σποτιφάι, τα LSX πρώτης γενίας στα 645 είναι η λύση που ψάχνεις ...

Reaction score
1.265
Αν το παιδί τα θέλει μόνον για το γραφείο του, για τοπικά αρχεία και για να στριμάρει πχ. σποτιφάι, τα LSX πρώτης γενίας στα 645 είναι η λύση που ψάχνεις ...
Ναι, τα παράγγειλα σε αυτή την τιμή σφραγισμένα από Γερμανία. Τα ελληνικά ήταν ex demo τελικά.

Ευχαριστώ!

Reaction score
1.265
Λοιπόν, τα KEF έφτασαν και.... έτσι κι έτσι.

Από ήχο και ποιότητα κατασκευής, τα πράγματα είναι σχετικά καλά.

Δυστυχώς όμως, οι εφαρμογές της KEF είναι προβληματικές.
Η αναπαραγωγή μέσω bluetooth είναι ικανοποιητική.

Tidal streaming γιοκ. Δεν παίζει και δυστυχώς αυτό είναι η κύρια πηγή μουσικής της κόρης μου.
Έχει τα playlist της εκεί, ανταλάσσουν playlist με την παρέα της κλπ.
Δείχνει ότι ξεκινάει, μετά κάνει σπασίματα, σταματάει κανένα πεντάλεπτο, ξαναξεκινάει, κόβει τις playlist στα μισά, χάλια.

Επίσης δεν έχουν εφαρμογή για internet radio. Το μόνο που παίζει ψηφιακά χωρίς προβλήματα είναι μουσική αποθηκευμένη στο NAS, και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεις τραγούδι ψάχνοντας με το όνομα καλλιτέχνη, δίσκου και λοιπά. Από εκεί και πέρα, bluetooth.
Πάμε φάκελο τον φάκελο, όπως το 1983 που αγόρασα το πρώτο μου πησί.

Έχω στείλει δύο email στο support τους, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Τους γράφω ότι συνδέονται μέσω LAΝ για να καταλάβουν ότι δεν τίθεται θέμα wiFi και μου γράφουν να αλλάξω κανάλι :download:

Τελευταία φορά που ασχολούμαι με την εταιρεία, είναι ασόβαροι επαγγελματίες.

Βαριέμαι να μπω σε διαδικασία επιστροφής, οπότε μάλλον θα ψαχτώ για κανένα οικονομικό streamer με έξοδο bitperfect. Ευτυχώς που τα KEF έχουν είσοδο optical και μπορώ να εξετάσω κάτι σε WIIM mini πως τα λένε αυτά.

Έχει δουλέψει κανένας την εφαρμογή του σε Tidal μήπως;

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199

Η αναπαραγωγή μέσω bluetooth είναι ικανποιητική.

Tidal streaming γιοκ. Δεν παίζει και δυστυχώς αυτό είναι η κύρια πηγή μουσικής της κόρης μου.
Δείχνει ότι ξεκινάει, μετά κάνει σπασίματα, σταματάει κανένα πεντάλεπτο, ξαναξεκινάει, κόβει τις playlist στα μισά, χάλια.

Επίσης δεν έχουν εφαρμογή για internet radio. Το μόνο που παίζει ψηφιακά χωρίς προβλήματα είναι μουσική αποθηκευμένη στο NAS, και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεις τραγούδι ψάχνοντας με το όνομα καλλιτέχνη, δίσκου και λοιπά. Από εκεί και πέρα, bluetooth.

Έχω στείλει δύο email στο support τους, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Τους γράφω ότι συνδέονται μέσω LAΝ για να καταλάβουν ότι δεν τίθεται θέμα wiFi και μου γράφουν να αλλάξω κανάλι :download:

Βαριέμαι να μπω σε διαδικασία επιστροφής, οπότε μάλλον θα ψαχτώ για κανένα οικονομικό streamer με έξοδο bitperfect. Ευτυχώς που τα KEF έχουν είσοδο optical και μπορώ να εξετάσω κάτι σε WIIM mini πως τα λένε αυτά.

η αναπαραγωγή με μπλουτουθ από τι συσκευή γίνεται? κινητό?

Reaction score
1.265
η αναπαραγωγή με μπλουτουθ από τι συσκευή γίνεται? κινητό?
Ναι, φυσικά.
Οι έφηβοι μόνο από κινητό ακούνε 8-)
Και αυτό την περιορίζει, όχι η ποιότητα.
Επειδή όλη ώρα στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα, τα τραγούδια όλο κόβονται από τις ειδοποιήσεις.
Η σωστή υλοποίηση είναι να στριμάρει playlists η ολόκληρο άλμπουμ ας πούμε κάποια εφαρμογή στο background ανεξάρτητα από το κινητό.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
Ναι, φυσικά.
Επειδή όλη ώρα στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα, τα τραγούδια όλο κόβονται από τις ειδοποιήσεις.
Η σωστή υλοποίηση είναι να στριμάρει playlists η ολόκληρο άλμπουμ ας πούμε κάποια εφαρμογή στο background ανεξάρτητα από το κινητό.
ποιο κινητό είναι?

Υ.Γ. Εχεις τσεκάρει για πιθανά updates της KEF?

Reaction score
1.265
ποιο κινητό είναι?

Υ.Γ. Εχεις τσεκάρει για πιθανά updates της KEF?
Αμέσως μόλις συνδέθηκε κατέβασε firmware και αναβαθμίστηκε.

Δοκιμάσαμε με κινητά Samsung , Huawei P20 pro του γιού μου, το δικό μου Oneplus 8 Pro και με Apple Ipad air τελευταίο μοντέλο. Ακριβώς ίδια συμπεριφορά.

Το θέμα βρίσκεται στην υλοποίηση του tidal streaming μέσα στην πλακέτα του KEF.

Ειρωνικά, η εφαρμογή HEOS στο Denon του γιού μου αναβαθμίστηκε και διορθώθηκαν σχεδόν όλα τα προβλήματα που είχε! Tidal, TunIn Radio, DLNA, όλα παίζουν αέρα!!

Reaction score
114
Στις ρυθμίσεις ήχου από Android υπάρχει ρύθμιση η ειδοποίηση να μην σταματήσει την αναπαραγωγή ήχου από άλλο app

Reaction score
5.614
Τώρα που σου έφυγε η περιέργεια με τα hiend-ίζοντα KEF, πάρε ένα ή δύο Sonos Five να σε δει κι ο Θεός, ή μάλλον τη μικρή.

Reaction score
852

Η αναπαραγωγή μέσω bluetooth είναι ικανοποιητική.

δεν βγάζω νόημα με αυτά που διαβάζω ... δεν μπορούν τα κεφ να είναι στο wifi ? είμαι 99% σίγουρος οτι θα μπορούν, καθώς είναι νεώτερο μοντέλο από τα ls50 wireless που έχω εγώ και τα οποία έχουν..

στην συνέχεια παίζεις από την εφαμογή της Tidal (δεν χρησιμοποιω tidal πια, αλλά νομίζω ότι εχω διαβάζει οτι υπάρχει tidal connect ακριβώς όπως του spotify) ...οπότε στην εφαρμογή του tidal connect επιλέγεις ως έξοδο ta kef και αυτό είναι όλα... δεν χρησιμοποιείς την εφαρμογή που κεφ που είναι γτπκ

όταν δουλεύεις με το wifi δεν υπάρχουν τετοια θεματα με ενόχληση από μηνύματα, διακοπές κλπ

τελος, μπορείς επίσης να κατεβάσεις την εφαρμογή BubbleUPnP αν δεν δουλέψει το παραπάνω που σου είπα και να παίζεις μέσω αυτής ... η πλήρης έκδοση στοιχίζει 2-3 ευρώ ... με αυτή έπαιζα εγώ qobuz ...

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.398
τελος, μπορείς επίσης να κατεβάσεις την εφαρμογή BubbleUPnP αν δεν δουλέψει το παραπάνω που σου είπα και να παίζεις μέσω αυτής ... η πλήρης έκδοση στοιχίζει 2-3 ευρώ ... με αυτή έπαιζα εγώ qobuz ...
Η πλήρης έκδοση στοιχίζει, πλέον, €4.49 και τα αξίζει μέχρι τελευταίο cent.

Reaction score
1.265
Στις ρυθμίσεις ήχου από Android υπάρχει ρύθμιση η ειδοποίηση να μην σταματήσει την αναπαραγωγή ήχου από άλλο app
Ναι, αλλά δε θέλει να κόψει τα notifications.
Στο κάτω κάτω, αφού η KEF δηλώνει ότι το προϊόν έχει ένα functionality, οφείλει να το έχει.
Όχι να ψάχνουμε πατέντες...
δεν βγάζω νόημα με αυτά που διαβάζω ... δεν μπορούν τα κεφ να είναι στο wifi?
στην συνέχεια παίζεις από την εφαμογή της Tidal (δεν χρησιμοποιω tidal πια, αλλά νομίζω ότι εχω διαβάζει οτι υπάρχει tidal connect ακριβώς όπως του spotify) ...οπότε στην εφαρμογή του tidal connect επιλέγεις ως έξοδο ta kef και αυτό είναι όλα... δεν χρησιμοποιείς την εφαρμογή που κεφ που είναι γτπκ

όταν δουλεύεις με το wifi δεν υπάρχουν τετοια θεματα με ενόχληση από μηνύματα, διακοπές κλπ

Στο wifi μπαίνει μια χαρά. Έτσι παίζει Flac από το NAS.
Η εφαρμογή του Tidal δεν βλέπει KEF ως διαθέσιμο ηχείο, άρα δε δουλεύει σε σύνδεση Tidal connect.
Αυτό με το blue pnp θα το δοκιμάσω αργότερα, ευχαριστώ.

Reaction score
852
Η εφαρμογή του Tidal δεν βλέπει KEF ως διαθέσιμο ηχείο, άρα δε δουλεύει σε σύνδεση Tidal connect.

μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό ... μήπως αντι να ρωτάς τους π@πάρες της ΚΕΦ, να στείλεις ερώτηση στους του tidal ?

Reaction score
1.550
Ή της δίνεις εκείνο το ταμπλετακι που υπάρχει ξεχασμένο στο συρτάρι να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για στριμαρισμα μέσω bt και τελειώνεις. Χωρίς "bit perfect" βεβαια αλλά προετοιμάζει το παιδί (και προετοιμάζει κι εσύ) για την ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.045
Όχι, η πραγματικά σωστή υλοποίηση είναι να παίζει μέσω Tidal connect ή στη χειρότερη Chromecast.

Το Wiim mini που είπες υποστηρίζει Tidal connect, το pro υποστηρίζει και Chromecast. Αλλά αν μιλάμε μόνο για αναπαραγωγή Tidal σε καλύπτει και το mini.

Ποτέ δεν χώνεψα και δεν χρησιμοποίησα third party εφαρμογές για αναπαραγωγή, είτε είναι Sonos, είτε KEF, είτε Wiim, είτε Volumio είτε οτιδήποτε άλλο. Άντε μόνο roon να δεχτώ.

Η κάθε εταιρεία streaming φτιάχνει και επενδύει στην εφαρμογή της περισσότερο, καλύτερα και γρηγορότερα από όσο θα το κάνει οποιοσδήποτε third party. Συν την πιθανότητα κάποιος third party να πει μια μέρα βαρέθηκα, το κλείνω το μαγαζί.

Οπότε παίρνεις ένα Wiim mini και η κόρη σου χρησιμοποιεί την ίδια την εφαρμογή του Tidal, χωρίς bugs και άλλες ελλείψεις των third parties. Και ούτε έχεις θέματα με διακοπές από ειδοποιήσεις κλπ.

Υ.Γ. Μου κάνει εντύπωση πάντως που όχι μόνο η κόρη σου αλλά και η παρέα της χρησιμοποιεί Tidal. Οκ η κόρη σου ως κόρη παλαβού. Αλλά παίζει γενικά το Tidal στα πιτσιρίκια; Νόμιζα μόνο Spotify.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l