Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.600
Αυτό θέλω να αποφύγω, από μπροστά εντυπωσιάζονται και από πίσω λένε λόγια σε όλους επειδή το θεωρούν τρελό.
Στα @@ σου. :)

Γενικά:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει το τι λένε οι άλλοι για εμάς αν δεν το "διαφημίζουμε"* και φτάνουμε να αγχωνόμαστε για να τους αποδείξουμε "κάτι".

* Εκτός κι αν έχει να κάνει με κέρδος ή όταν αυτοί που μιλάνε είναι ειδικοί στο θέμα που σχολιάζουν.

Reaction score
16.289
Ένας λόγος που δεν ασχολιόμουν από παλιά συστηματικά με το ποδήλατο (δηλαδή πολυ πριν το 2015), ήταν το "τι λένε οι αλλοι" και συγκεκριμένα τι "θα έλεγαν αν με έβλεπαν με ποδηλατικά ρούχα"! Για κάποιο λόγο παλιά ντρεπόμουν πολύ εύκολα, και επειδή τα ποδηλατικά ρούχα είναι "κάπως περίεργα", θεωρούσα ότι θα με σχολίαζαν! Δες τι παθαίνει δηλαδή κάποιος για το τίποτα!

Κάποια στιγμή αυτό έφυγε αυτόματα, ούτε ξέρω πως, και από εκεί και πέρα στα @@ όπως λες Άλεξ! :gamer: :roflmao: :geek:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.600
Ένας λόγος που δεν ασχολιόμουν από παλιά συστηματικά με το ποδήλατο (δηλαδή πολυ πριν το 2015), ήταν το "τι λένε οι αλλοι" και συγκεκριμένα τι "θα έλεγαν αν με έβλεπαν με ποδηλατικά ρούχα"! Για κάποιο λόγο παλιά ντρεπόμουν πολύ εύκολα, και επειδή τα ποδηλατικά ρούχα είναι "κάπως περίεργα", θεωρούσα ότι θα με σχολίαζαν! Δες τι παθαίνει δηλαδή κάποιος για το τίποτα!

Κάποια στιγμή αυτό έφυγε αυτόματα, ούτε ξέρω πως, και από εκεί και πέρα στα @@ όπως λες Άλεξ! :gamer: :roflmao: :geek:
Το κατώφλι που με ωθεί στο κράξιμο είναι όταν ο εκάστοτε "φιγουρατζής" ξεπερνάει τα όριά του. Ο άσχετος σε ένα αντικείμενο που το παίζει γνώστης, ο χοντρός που το παίζει αθληταράς, το μπάζο που το παίζει μοντέλο, ο ευκατάστατος που το παίζει κροίσος, ο φιλόζωος που έχει δεμένο το σκυλί του όλη μέρα κλπ. Οτιδήποτε δηλαδή καταλήγει σε υποκρισία.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731
Μα εγώ δεν ασχολούμαι καν με τους γείτονες, άντε ένα γεια το πολύ... τι να με νοιάζει τι λένε. Για τους άλλους λέω, τους άγνωστους στα διάφορα μέρη που καταλήγω ή συναντώ στη διαδρομή.
Αααα καλά, όλους αυτούς που βρίσκω στο δρόμο δεν τους μιλάω, αυτοί έχουν πολλές απορίες και δεν είμαι σε θέση να δίνω τόσες πληροφορίες, πόσο κάνει? Τι μάρκα είναι αυτή? Από που το πήρες? Από που έρχεσαι και στη κορφή κανέλα!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.600
Αααα καλά, όλους αυτούς που βρίσκω στο δρόμο δεν τους μιλάω, αυτοί έχουν πολλές απορίες και δεν είμαι σε θέση να δίνω τόσες πληροφορίες, πόσο κάνει? Τι μάρκα είναι αυτή? Από που το πήρες? Από που έρχεσαι και στη κορφή κανέλα!
Το χειρότερο όλων! Η προσπάθεια προσέγγισης με σαχλοκουβέντα.

Στο ποδήλατο, στο αυτοκίνητο, στη θάλασσα, παντού.

Reaction score
16.289
Μπα, δεν με ενοχλούν τέτοιες συζητήσεις... αν βιάζομαι, απλά δεν σταματώ. Συνήθως κουβέντα πιάνω σε κανά μέρος που έχω σταματήσει για καφέ, μπυρίτσα, κλπ, οπότε χρόνο έχω (άσε που ο ίδιος καμιά φορά μπαίνω στην κουβέντα άλλων, αν ακούσω κάτι ενδιαφέρον! :roflmao: )

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.600
Μπα, δεν με ενοχλούν τέτοιες συζητήσεις... αν βιάζομαι, απλά δεν σταματώ. Συνήθως κουβέντα πιάνω σε κανά μέρος που έχω σταματήσει για καφέ, μπυρίτσα, κλπ, οπότε χρόνο έχω (άσε που ο ίδιος καμιά φορά μπαίνω στην κουβέντα άλλων, αν ακούσω κάτι ενδιαφέρον! :roflmao: )
Μόνο αν υπάρχει αξιόλογη θηλυκή παρουσία μπαίνω σε ξένες κουβέντες. Αλλιώς incognito. :biggrin:

Reaction score
16.289
Καλά τώρα σώθηκες, ειδικά σε χωριά που μπορεί να σταματήσω, συνήθως οι μόνες αξιόλογες θηλυκές παρουσίες είναι... γάτες, σκυλιά, κατσίκες και προβατίνες! Διαφορετικά.... γιαγιάδες! :geek: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731

Εγώ τη έχω ακόμα αυτή τη μ@λακία, με κατατρώει και όσο μεγαλώνω γίνεται και χειρότερο. Ντροπαλός δεν είμαι, μου τι δίνει όμως που με κοιτάνε με τα ποδηλατικά, είναι τα μάτια διαρκώς πάνω μου, κυρίως εδώ που μένω που είναι τίγκα στους έξυπνους και η αμορφωσιά δίνει και παίρνει.

Μιας και πιάσαμε κουβέντα Άλεξ και Σώτο θα σας πω πχιο είναι το πρόβλημα μου, με ενοχλεί αφάνταστα η περιέργεια με απώτερο σκοπό τη εξυπνάδα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί σε αυτή τη κατηγορία ανθρώπου, επίσης υπάρχει πολύ κακία στους ανθρώπους, όταν με χτύπησε το αυτοκίνητο υπήρξαν άνθρωποι που είπαν "καλά να πάθει", καλά να πάθω επειδή έχω παράδες για ακριβό ποδήλατο και επειδή κάνω κάτι που είναι τελείως κόντρα στη δική τους παιδεία.

Οι ίδιοι ξέρουν, έχουν ακούσει ότι στη ποδηλασία είναι όλα πανάκριβα και ρωτάνε να μάθουν το ακριβές ποσό ώστε να βγάλουν συμπέρασμα, ότι αφού δίνεις τόσα λεφτά στα ποδηλατικά, η είσαι πλούσιος ή μ@λακας.
Επιλέγω να λέω ψέματα ή να το παίζω αντικοινωνικός.
Ζωντανό παράδειγμα το καινούριο ποδήλατο, ελάχιστοι άσχετοι με το άθλημα με είπαν Καλοτάξιδο, όλοι ρωτάνε πόσο το πήρα.
Δεν είμαι ντίπ υπερβολικός στα παραπάνω και δεν μπορώ να καταλάβω τι τους συμβαίνει...
Εμένα αν με καλέσεις σπίτις ποτέ και είσαι από αυτούς τους φραγκάτους με τα φανταχτερά αμάξια και τα ακριβά γούστα σε χόμπι, ήχο κλπ δεν θα αρχίσω να ρωτάω πόσο κάνει το ένα και πόσο κάνει το άλλο, και τι τα θες και τι τα κάνεις, δεν θα το κάνω γιατί δεν με νοιάζει, γιατί τα θκάμ γούστα είναι αλλού, σε άλλα πράματα.

Reaction score
23.672
άσχετο

11-12-13-14-15-17-19-21-23-25-28T
11-12-13-14-15-17-19-21-24-27-30T
11-12-13-14-16-18-20-22-25-28-32T

έχω την τελευταία, με το 105 το μακρύ ντεραγιεεεεεεεγ και ως γνωστόν λόγω ανωτέρας βίας 53/39 μπροστά.

επόμενο βήμα θα ήταν η 11-28 (αλλά Υμηττό θα βάζω πρώτη) ή η 11-30 (που δε θα βάζω 1η)
πρακτικά η 11-28 είναι ίδια στα μεγάλα γρανάζια με την 11-32 (χωρίς το 32 φυσικά) - 23-25-28 αντί 22-25-28 , ενώ η 11-28 με την 11-30 είναι ολόιδιες μέχρι το 21.
για τα καθημερινά δεν τίθεται θέμα και η 11-25 μου περισσεύει αλλά προφανώς δεν είναι για πδαριαμ και ούτε θα γίνει ποτέ.
τυπικά το
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/shimano105-r7000/RD-R7000-GS.html
καλύπτει απο 11-28 μέχρι 11-34 άρα δεν θέλει αλλαγή.
διαφορετικά ένα
δεν έχει απαγορευτικό κόστος αλλά η ερώτηση είναι κερδίζω κάτι ;

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731
Επειδή σε ξέρω και επειδή έχω τη κλιμάκωση 39/53 με 11-28 θα σε έλεγα να τη αποφύγεις. Θα σε περιορίσει στα ανηφορικά κομμάτια και ειδικά στα πολύωρα υψομετρικά.
Επίσης με δίσκο θα βαράς με πολύ έντονο chain line και αυτό για πολλούς λόγους δεν είναι ότι καλύτερο, αυξάνει τη αντίσταση και μεγιστοποιείται η φθορά σε όλο το σύστημα μετάδοσης.

Όσο για το ντεραγιέ αν έχεις 105 και πας σε υλτέγρα θα κερδίσεις λίγο καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων διατι είναι φτιαγμένο με καλύτερα υλικά και λιγότερους τζόγους ως κατασκευή. Σίγουρα θα έχει και καλύτερα ρουλεμάν στα ροδάκια του ντεραγιέ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.923
ουρίστε;
τί είναι αυτό; βρισιά στα βλάχικα;

Τα βλέπεις;

Και μετά γκρινιάζει που τον βλέπουν οι χωριανοί του σαν ούφο.

Κανονικά έπρεπε να τον κυνηγούν με καραμπίνες σαν κινέζικο μετεωρολογικό μπαλόνι

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731
ουρίστε;
τί είναι αυτό; βρισιά στα βλάχικα;
Τι εννοώ αφού δεν ξέρεις ξένες γλώσσες.
Σε πολλές περιπτώσεις κρατάμε μεγάλο δίσκο για μια απότομη ανηφόρα που είναι σύντομη και παίζουμε με τις ταχύτητες.
Πχ στη θκιάμ περίπτωση ανεβαίνω τα λιμανάκια με δίσκο και 5 speed, εσύ άμα ποτέ δυναμώσεις θα μπορείς να το κάνεις με δίσκο και 1 speed, η γωνία της αλυσίδας για τόσο δυνατό πάτημα δεν είναι ότι καλύτερο, αυξάνει όπως σε είπα τις τριβές και τη αντίσταση. Παίξε με μεγαλύτερη κασέτα ώστε να έχεις σωστό εύρος και επιπλέον ταχύτητες όταν κουράζονται τα ποδάρια.
Το ίδιο ισχύει και στα υψομετρικά, πχ Υμηττός. Μια μέρα με έντονο κόντρα αέρα που ίσως να μην έχς και διάθεση για πάτημα.
Αλλιώς θα είναι με 39 μπροστά και 11-32 πίσω από μια κασέτα 11-28, θα κάψεις τα ποδάρια χωρίς λόγο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731
Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσεις και να εκμεταλλεύεσαι τη αντίσταση με το σωματικό βάρος. Τα έχουμε ξανά πει πολλές φορές αλλά μάλλον δεν με προσέχεις ή είσαι ερωτευμένο.
Στη ανηφόρα, στη διαρκεί ανηφόρα για να είμαστε αποδοτικοί αλλά και να ξεκουράζονται τα ποδάρια παίζουμε με τις ταχύτητες. Δεν καθόμαστε όλη τη ώρα στη σέλα και βαράμε μια ταχύτητα και όταν αυξάνουμε παλμούς ανεβάζουμε ταχύτητες μέχρι να μας τελειώσουν.
Ειδικά τις απότομες ανηφόρες τις ανεβαίνουμε με μια ταχύτητα κάτω (ή και 2 ταχύτητες) εκμεταλλευόμενοι το σωματικό βάρος σε ορθοπέταλο, επιστρέφοντας στη σέλα, επιστρέφουμε στη αρχική ταχύτητα που ήμασταν πριν το ορθοπέταλο. Έτσι κρατάς ρυθμό ξεκουράζοντας τα ποδάρια. Αυτό συμβαίνει γιατί στο ορθοπέταλο παίρνει μέρος της δύναμης άλλη μυική μάζα των ποδιώνε.

Edit.
Όταν λέμε ορθοπέταλο εννοώ με τέμπο, όχι σε φάση sprint, με sprint δεν θα σε φτάσει όταν επιστρέψεις στη σέλα ούτε η 10-51 κασέτα που έχουν τα mtb :roflmao:

Last edited:

Reaction score
23.672
αυτό τι σε λέει;

στα 400 πλάτος , ίσιο (όχι flared) με καβλώδια και εσωτερικά πλήρως και ντεμέκ (περίπτωσή μου) , reach 75 (από 70 που έχω, drop 130 (όσο έχω τώρα).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731
Τα νούμερα είναι θκιάς υπόθεση, δεν είναι κακό, το καινούριο που έβγαλε είναι βέβαια καλύτερο.
Ρίξε μια ματιά και στο Pro, αξίζει προσοχής

Reaction score
23.672
η οριζόντια καμπύλη πριν τις μανέτες τι σε λέει;
είναι και καλά εργονομική για να φωλιάζει το χέρι στη μέση;

Reaction score
4.587
Με 11-28 αλλά κλασσική 50/34 δισκομανιβέλα που λένε οι μύστες στον Υμηττό "στεναχωριέμαι" λίγο. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να περάσω σε sram, είναι πολύ πιο βολικές οι σχέσεις στα groupset της για χρήστες σαν εμένα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.731
η οριζόντια καμπύλη πριν τις μανέτες τι σε λέει;
είναι και καλά εργονομική για να φωλιάζει το χέρι στη μέση;
Σε πχιό τιμόνι αναφέρεστε κύριε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.826
Members