Βοήθεια. Ψάχνω περιστροφικό διακόπτη (ENCONDER).

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.631
Τι διαφορά έχει το ένα γράμμα από το άλλο; Τα encoders δεν έχουν φορά, αυτή είναι άλλωστε και η λειτουργία τους.

Reaction score
1.326
Ο τεχνικός μου το είπε. Προορίζεται για το περιστροφικό ποτενσιόμετρο της μπροστινής όψης ραδιοφωνικού δέκτη (Sony ST-SB920). Εχει ιδιαιτερότητα λέει σε σχέση με των άλλων δεκτών.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.631
Hard to believe.. Αν είναι μόνο θέμα μορφής και τοποθέτησης, μπορεί να μπει φτάνει να ταιριάζει ο άξονας. Ένα ακόμα που μπορεί να κάνει (φαντάζομαι η βλάβη είναι ότι δεν ανταποκρίνεται πάντα στο γύρισμά του) είναι να το ανοίξει και να το καθαρίσει. Το πολύ παχύ γράσο που έχει εισχωρήσει στον δρομέα, τον εμποδίζει να κάνει επαφή με τα περιμετρικά pads. Έχω διορθώσει ούτε και εγώ θυμάμαι πόσα...

Reaction score
1.326
Το μαμισιο ειναι σπασμενο. Απαιτειται νεο. Εχει να κανει με τη φορά του, δεν θυμαμαι αλλες λεπτομερειες. Χρειαζόμαστε (μου ειπε) αυτο που εβαλα στο link με την ενδειξη L αντι R και δεν μπορει να βρει.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.631
Τα encoders ΔΕΝ έχουν φορά! Αλλά μην μπω ανάμεσά σας...Ελπίζω να επισκευαστεί ο δέκτης σου.

Reaction score
1.326
Τι να σου πω φιλε μου, Μπορει να εχεις δικιο. Δηλαδη αυτο που εβαλα στο link εσυ λες οτι μας κανει? Οπως και να εχει σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Αν θελεις στειλε μου με π.μ. ονομα & τηλεφωνο σου μηπως τον πεισω να επικοινωνησει καποια στιγμη μαζι σου. Τεχνικος εισαι κι εσυ απο οτι καταλαβα.

ika

News
Reaction score
15.328
Δεν στέλνεις εδώ ένα mail, μπας και έχουν κάτι να προτείνουν?

Μπορεί να μπαίνει και σε άλλο μοντέλο.

Last edited:

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.631
Δεν στέλνεις εδώ ένα mail, μπας και έχουν κάτι?

Μπορεί να μπαίνει και σε άλλα μοντέλα, όχι μόνο στο 920.
Έχεις ξαναψωνίσει από εκεί ανταλλακτικά συσκευών ήχου;;;

Reaction score
147
δες ac/dc shop εχω παρει πολλα απο κει.συμφωνω με τον jpaudio τα encoders δεν εχουν φορα

ika

News
Reaction score
15.328
δες ac/dc shop εχω παρει πολλα απο κει.συμφωνω με τον jpaudio τα encoders δεν εχουν φορα
ΟΚ για την φορά, αλλά τα pins είναι στην ίδια θέση;
Οι παλμοί;

Last edited:

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.631
Αν ο τεχνικός είναι τέτοιος, θα τα βρει. Μην τα περιμένουμε όλα στο πιάτο! Καλό είναι να ταιριάζουν με το καλημέρα τα ανταλλακτικά αλλά δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Δεν μιλάμε για κάτι εξειδικευμένο. Δεν μιλάμε για κάτι που θέλει προγραμματισμό από την μαμά του ή κάτι που αν μπει αντίστοιχο θα ¨χαλάσει¨τον χαρακτήρα της συσκευής (βλέπε vintage...) Αν ταιριάζει ο άξονας, όλα μπαίνουν.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.631
Λεπτομερειών συνέχεια: Το encoder που έχεις παραθέσει στην αρχή του νήματος έχει και μπουτόν ενσωματωμένο στον άξονα. Εσύ δεν το θέλεις έτσι. Το Sony έχει απλό encoder.
Δες τις φωτογραφίες από το Service Manual. Επίσης έχει και διαφορετική στήριξη όπως και άξονα. Το knob του Sony σφίγκει στον άξονά του με βιδάκι allen. Δεν χρειάζεται φάλτσο.
Φαντάζομαι τα έχει δει όλα αυτά ο τεχνικός σου...
Νομίζω ότι η προσπάθεια επισκευής του original encoder είναι νομόδρομος. Ή αλλιώς το ταίριασμα παραπλήσιου.

Attachments

Last edited:

Reaction score
147
ΟΚ για την φορά, αλλά τα pins είναι στην ίδια θέση;
Οι παλμοί;
ναι κοιτας να εχει ιδιους 24 δηλαδη.και το μηκος του αξονα και τα πινς.εχω αλαξει πολλα σε smd πλακετα τους εβαλα thru hole απλα εκοψα τα πινς.τα παλια δεν ειχαν κλικ τα καινουργια ειχαν.και λειτουργουν αψογα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ