Τι είδαμε, τι θα δούμε

jag

Reaction score
30.097
Είδε κάποιος το κανένας στο netflix ;
Μου το έβγαλε σαν φρέσκο χτες .
Μου προκαλεί φοβερή εντύπωση η εξαιρετικά κακή ποιότητα εικόνας.
Λες και βλέπω VHS με θόρυβο , αλλοιώσεις μέχρι και τεχνουργήματα.
Ξεθωριασμένος ο κανένας, αν θυμάμαι καλά και το κατεβασμένο όταν βγήκε μάπα εικόνα είχε.

jag

Reaction score
30.097
Α, ε όχι τότε. Καλά τόσο χάλια σου παίζες; Πως γκένεν αυτό...

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.688
Εννοείς αυτό:

για να το κοιτάξω κι εγώ;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.688

Οκ. Το έχω και σε 1080 από το Amazon, και σε 4Κ. Θα το δω και θα σου πω.
Δεν ξέρω τι αρχείο έχουν επιλέξει στο Netflix. Στο Amazon θυμάμαι υπήρχε και 4Κ, αλλά η 1080 είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του Netflix, και μιλάμε για αρχείο 6,5 Gb μόνο.

Σε 4Κ HDR bluray rip πάντως η εικόνα είναι πραγματικά άψογη, παρόλα τα "μόνο" 44 Gb της 4Κ έκδοσης ("μόνο" γιατί συνήθως οι 4Κ εκδόσεις ξεπερνούν τα 60 Gb).

Σε ό,τι αφορά το bitrate, η 1080 έκδοση έχει 10,0 Mbit/s ενώ η 4Κ 63,9 Mbit/s.

Πάντως, πέρα από την αναμενόμενα χειρότερη εικόνα, ούτε εξαιρετικά κακή την βρίσκω, ούτε VHS με θόρυβο.

Αν θέλεις πες μου ένα χρονικό σημείο για να το παρατηρήσω κι εγώ, γιατί δεν είδα ολόκληρη την ταινία σε 3 εκδόσεις.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.688
Για 1080 μιλάμε στο νετφλιξ.
Κάπου στην μία ώρα και κάτι δεύτερα .
20230425_113843.jpg

Στο Netflix λένε ότι η ταινία είναι Ultra 4K HDR. Δεν είναι. Είναι 1080.-

Όμως αν μιλάμε για τη σκηνή με τη φωτιά στο υπόγειο, που βρίσκεται στη 1 ώρα και κάτι, δεν βλέπω κάτι περίεργο.

Γενικά δείχνει να είναι περίπου στην ίδια ποιότητα με την 1080 που έχω κι εγώ, και που απέχει πολύ από 4Κ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.688
Είναι 4K μέτριας ποιότητας, 8-9Mbps αντι για 15 του max, με ΟΚ εικόνα.
Πώς το βλέπεις αυτό; Συνήθως στο 4Κ HDR ανάβει ένδειξη HDR (ή DV αντίστοιχα) στην οθόνη, αλλά δεν μπορώ να δω άλλες πληροφορίες (1080 ή 4Κ, bitrate κλπ) από κάπου.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.044
Στην Σαμσούνγκ τιβί, στα Shields δεν νομίζω να γίνεται. Εμφανίζει πού κλειδώνει σε bitrate, σε ανάλυση, κι αν αλλάζει, όταν είναι ενεργό το OSD του στην ακρούλα. :)

Στα γρήγορα, μπορεί να ανέβαινε λίγο ακόμη:

20230425_142700.jpg

Max του Netflix σε 1080 είναι 5Mbps και σε 2160 16Mbps περίπου.

Reaction score
16.504
The Tall Men 1955

Western με Gable Clark 7/10

Για την ποιότητα του χαρακτήρα του ρόλου του,ειπώθηκε το μεγαλειώδες από τον αντίζηλο του : « There goes the only man I ever respected. He's what every boy thinks he's going to be when he grows up and wishes he had been when he's an old man.»

Βλεπεται ευχάριστα αν κάνει κανείς ff στα ζωντανά που οδεύουν προς σφαγή.

Υ.Γ.Gable had spent part of his youth in Oklahoma managing horses, and later owned his own working ranch in Hollywood

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.433
Μιλάω για χάλι μαύρο.
Πολύς θόρυβος .
Δε λέω για κόντραστ και τέτοια.

Μου έκανε εντύπωση και το έψαξα λίγο. Βρήκα αυτό:

Nobody was shot digitally by cinematographer Pawel Pogorzelski in Redcode RAW format (at 6K) using Red’s Gemini, Helium, and Monstro cameras, with Hawk V-Lite and C-series lenses. The film was finished as a 2K Digital Intermediate, framed at 2.35:1 for its theatrical release. For this Ultra HD version, Universal upscaled that DI to 4K and graded it for high dynamic range (both Dolby Vision and HDR10 are included on the disc). Detail appears slightly refined compared to the Blu-ray, though not dramatically so. A fine layer of artificial grain has been added throughout, which looks natural while giving the film a bit more texture. There’s little noise, even in the darkest scenes. The HDR grade opens up the contrast range, providing truly deep blacks as well as glowing highlights—the nighttime cityscapes appear quite beautiful. The colors are well saturated, with warm but organic-looking flesh tones.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.295
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924