Ποδήλατο

Reaction score
23.673
Ναι ρε και ξέρει και που μένεις...
εαν βασίζεσαι σε αυτόν για να μαθτε που μένω σώθκατε σε λέω. Δεν ξέρει να ξανάρθει ούτε αμα ξαναβρεί την διαδρομή στο στράβα

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.072
Την διαδρομή Κατσιμίδι-Μερκούριος-Μαλακάσα θέλω να την κάνω και εγώ, αν και μετά τις πυρκαγιές του '21 άκουσα ότι έχει αλλάξει πολύ το τοπίο εκεί.
Εξαρτάται από που εννοούμε. Η διαδρομή Κατσιμίδι-Μαλακάσα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου γιατί η φωτιά ξεκίνησε από Βαρυμπόμπη και σταμάτησε στο Κατσιμίδι. Από την "κάτω μεριά" (Εθνική) έφτασε μέχρι Μαλακάσα, αλλά από πάνω από το βουνό όχι.

Αν εννούμε και το πρώτο κομμάτι (Βαρυμπόμπη-Κατσιμίδι) εκεί ναι, έχει διαφορά. Βέβαια και πάλι περισσότερο στη Βαρυμπόμπη, το δάσος γύρω από το Τατόι είναι σημεία-σημεία. Κάπου εντελώς καμένο, κάπου έχει σημεία που σώθηκαν.

Overall θα έλεγα παραμένει ωραία διαδρομή. Μια εναλλακτική επίσης που έγω ακολουθώ καμιά φορά, είναι όταν κατέβεις Μαλακάσα να γυρίσεις μετά από παράδρομο Εθνικής. Γιατί το (ξανα)ανέβασμα Μαλακάσα-Κατσιμίδι είναι για γερά ποδάρια!

Είναι αυτό που λέει ο pankrok ότι εξαρτάται από που θα το μετρήσεις.
Ε, αυτό ισχύει πάντα. Άλλοι μετράνε από πάνω, άλλοι... από κάτω 🤣

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Τον κροκ Σάκη για να τον αναγκάσω να πάει πχιο γρήγορα στον ανήφορο, πααίνω από πίσω και του πχιάνω το κ@λο, για λίγο ανεβάζει στροφάρισμα αλλά μετά ξανά πέφτει πάλι, νομίζω το κάνει επίτηδες :lolsign:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.602
Θα την έχω υπόψιν αυτή από Κεφαλάρι, δεν την ήξερα. Είναι όλη σε άσφαλτο η διαδρομή ή έχει και χώμα;
Άσφαλτος είναι μόνο που σε κάποια σημεία έχει ρημάξει. Χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα για ποδήλατο.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.741
Τον κροκ Σάκη για να τον αναγκάσω να πάει πχιο γρήγορα στον ανήφορο, πααίνω από πίσω και του πχιάνω το κ@λο, για λίγο ανεβάζει στροφάρισμα αλλά μετά ξανά πέφτει πάλι, νομίζω το κάνει επίτηδες :lolsign:
Κουμπάρε; Μας κατάλαβαν;

Faidros Barlas

Φρομ δε ρίβερ του δε ση
Reaction score
1.721
Εξαρτάται από που εννοούμε. Η διαδρομή Κατσιμίδι-Μαλακάσα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου γιατί η φωτιά ξεκίνησε από Βαρυμπόμπη και σταμάτησε στο Κατσιμίδι. Από την "κάτω μεριά" (Εθνική) έφτασε μέχρι Μαλακάσα, αλλά από πάνω από το βουνό όχι.

Αν εννούμε και το πρώτο κομμάτι (Βαρυμπόμπη-Κατσιμίδι) εκεί ναι, έχει διαφορά. Βέβαια και πάλι περισσότερο στη Βαρυμπόμπη, το δάσος γύρω από το Τατόι είναι σημεία-σημεία. Κάπου εντελώς καμένο, κάπου έχει σημεία που σώθηκαν.

Overall θα έλεγα παραμένει ωραία διαδρομή. Μια εναλλακτική επίσης που έγω ακολουθώ καμιά φορά, είναι όταν κατέβεις Μαλακάσα να γυρίσεις μετά από παράδρομο Εθνικής. Γιατί το (ξανα)ανέβασμα Μαλακάσα-Κατσιμίδι είναι για γερά ποδάρια!
Στο κομμάτι Βαρυμπόμπη-Κατσιμίδι αναφερόμουν και εγώ κυρίως. Ευτυχώς σώθηκε το υπόλοιπο. Μιά χαρά τότε.

Στο Τατόι είχα πάει νύχτα πριν κάποιο καιρό και κάτι δεν μου κόλλαγε καλά, μου φαινόταν λίγο κρανίου τόπος σε σημεία και δεν ήξερα τι έφταιγε, μετά έκανα τη σύνδεση με την προπέρσινη φωτιά.

Ναι, τον γυρισμό από παράδρομο Εθνικής τον σκέφτομαι και εγώ, αν και φοβάμαι ότι από το ύψος των Αφιδνών και ως Άγιο Στέφανο θα είναι καρμανιόλα με φορτηγά κ.λπ.

Ωραία διαδρομή επίσης είναι από Άγιο Στέφανο για λίμνη Μαραθώνα και Καλέντζι αλλά με αυτή τη φορά και όχι την ανάποδη! Το έχω κάνει και νύχτα, μιά χαρά άνετα πας και χωρίς καθόλου κίνηση.

Όπως και να συνεχίσεις από Μαλακάσα για Ωρωπό και να πας παραλιακά ως τη Χαλκίδα, αλλά αυτά αν πάρω κανένα κουρσάκι γιατί αλλιώς πολύ ταλαιπωρία..

Ε, αυτό ισχύει πάντα. Άλλοι μετράνε από πάνω, άλλοι... από κάτω 🤣
Και υπάρχουν και άλλοι που σε "ζυγίζουν" με το μάτι στο περίπου..

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.072
Ναι, τον γυρισμό από παράδρομο Εθνικής τον σκέφτομαι και εγώ, αν και φοβάμαι ότι από το ύψος των Αφιδνών και ως Άγιο Στέφανο θα είναι καρμανιόλα με φορτηγά κ.λπ.
Φορτηγά δεν έχει. Το έχω κάνει πολλές φορές, μόνο γιωταχήδες συναντάς που έχουν πάει εκδρομή στα κοντινά μέρη (Μαλακάσα, Ωρωπό κλπ.) και θέλουν να γλιτώσουν τα διόδια.

Γενικά καλά είναι και στο λέω εγώ που αποφεύγω όσο μπορώ τους δρόμους. Για ακόμα καλύτερα αν θες, μπορείς ένα μεγάλο κομμάτι να το κάνεις στην δυτική πλευρά που συνήθως δεν έχει ψυχή. Να περάσεις δηλαδή από τη μια μεριά της Εθνικής στην άλλη στα σημεία που φαίνονται εδώ:

1682488422220.png

Μετά μένουν μόνο 3 χιλιόμετρα μέχρι τον Άγιο Στέφανο, αλλά στην ουσία μόνο μια ανηφόρα 500 μέτρα είναι που θέλει λίγη προσοχή, γιατί εσύ έχεις χαμηλή ταχύτητα και τα αυτοκίνητα περνάνε δίπλα σου. Μετά πιάνει κατηφόρα και πλαταίνει και ο δρόμος οπότε είναι άνετα. Πολλές φορές μάλιστα (σε ΣΚ κλπ.) τα αυτοκίνητα κολλάνε στην ουρά για το φανάρι και γίνεται μια ουρά κάνα χιλιόμετρο που απλά την προσπερνάς.

Όπως και να συνεχίσεις από Μαλακάσα για Ωρωπό και να πας παραλιακά ως τη Χαλκίδα, αλλά αυτά αν πάρω κανένα κουρσάκι γιατί αλλιώς πολύ ταλαιπωρία..
Έχω πάει μέχρι τον Ωρωπό και ξανά πίσω (από Μαρκόπουλο Ωρωπού, μετά παράδρομο κλπ.). Το να πας είναι εύκολο, αλλά η διαδρομή της επιστροφής ενώ δεν της φαίνεται έχει πολλά υψομετρικά. Σύνολο 1.150 στη δική μου διαδρομή (Τατόι, Κατσιμίδι, Μαλακάσα, Ωρωπό, Μαρκόπουλο Ωρωπού και πίσω).

Ίσως είναι καλύτερα μέχρι τη Μαλακάσα να επιστρέψεις όπως ήρθες (όχι από Μαρκόπουλο Ωρωπού δηλαδή) γιατί ενώ είναι περισσότερα χλμ, μάλλον έχει λιγότερο ανέβασμα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά (όποτε κι αν είναι αυτή).

Αν πας Χαλκίδα παραλιακά (και μετά εννοείς να γυρίσεις κάπως αλλιώς, όχι να επιστρέψεις με το ποδήλατο) μάλλον είναι αρκετά καλύτερα, γιατί γλιτώνεις αρκετή ανάβαση και σε χλμ είναι περίπου το ίδιο.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω τα λέω για μας τους "φυσιολογικούς".

Reaction score
4.587
Αφού πιάσαμε το θέμα "ποδηλατικές διαδρομές αττικής" να πω πως:

Για χαλκίδα πας ωρωπό - ερέτρια - χαλκίδα και πίσω από σχηματάρι, κλασσικά παράδρομο εθνικής. Ο λόγος είναι να βγει η διαδρομή κυκλική, όλες οι ποδηλατικές διαδρομές είναι ωραίο να είναι κυκλικές κι όχι μπρος πίσω.

Αντίστοιχα μπελέτσι αγ μερκούριο κτλ πας από βαρυμπόμπη - τατόι - κατσιμίδι και επιστρέφεις από μαλακάσα όπως αναφέρθηκε ή από αφίδνες όπως κάνω εγώ διότι μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η διαδρομή (δρόμος χαλί και όμορφη βλάστηση). Ο παράδρομος της εθνικής στο σημείο των διοδίων είναι επικίνδυνος λόγω στενότητας, θέλει προσοχή.. Είναι καιι αρκετά ανηφοορικό εκείνο το σημείο. Όλο το υπόλοιιπο κομμάτι είναι άνετο και ασφαλές (όσο μπορεί να είναι ένας ελληνικός δρόμος).

Άλλες διαδρομές:

Φράγμα Μαραθώνα πας μεσογείων - μαραθώνος - μαραθώνας - ανάβαση καλέντζι - φράγμα επιστροφή από αγ στέφανο παράδρομο εθνικής εκτός κι αν μένεις β προάστια οπότε διαλέγεις πως θα επιστρέψεις.

Πεντέλη: εδώ έχεις πολλές επιλογές και για προορισμό και για διαδρομή. Παράδειγμα μαραθώνος - νέα μάκρη - ανάβαση ραπεντώσα - ανάβαση πηγή πεντέλη - κατάβαση οικισμός πεντέλη και επιστροφή όπως γουστάρει ο καθένας (χαλάνδρι, κηφισίας ή ακόμα και να πέσεις πίσω προς ανθούσα γέρακα κτλ και να έρθεις από μεσογείων). Μπορείς για ευκολία καιι λιγότερα χλμ χωρίς να χάσεις τίποτα από ομορφιά να πας από κηφισίας - στροφή προς Διόνυσο - ραπεντώσα - πεντέλη κτλ

Το βασικό σε όλες μου τις βόλτες είναι να μην επιστρέψω ποτέ από μαραθώνος, δε μου αρέσει καθόλου, είναι βαρετός και κουραστικός δρόμος.

Αυτές οι διαδρομές έχουν μια σχετική δυσκολία. Οι δύσκολες είναι προς την άλλη μεριά (μάνδρα, μελετάκι, αγ τριάδα, καντήλι, οινόη, βίλια, δερβενοχώρια κτλ) αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
... από Κεφαλάρι προς τη σπηλιά του Νταβέλη και τα ραντάρ. Αυτή.
Αυτή ακριβώς την ανάβαση είδα στο στράβα στην έκανε σήμερα φίλος με το νέο του φιξάκι. Μάλλον για να το τεστάρει.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.599

Faidros Barlas

Φρομ δε ρίβερ του δε ση
Reaction score
1.721
Για ακόμα καλύτερα αν θες, μπορείς ένα μεγάλο κομμάτι να το κάνεις στην δυτική πλευρά που συνήθως δεν έχει ψυχή. Να περάσεις δηλαδή από τη μια μεριά της Εθνικής στην άλλη στα σημεία που φαίνονται εδώ:
Απ' αυτή την πλευρά έλεγα και εγώ να πάω αλλά αν λες ότι η παλιά Εθνική είναι διαχειρίσιμη στο μεγαλύτερο μέρος της, ίσως το επιχειρήσω από κει.

Τουλάχιστον εκεί έχεις επιλογές - από Αθήνα για Ελευσίνα ή Μέγαρα αναγκάζεσαι να πάρεις την Καβάλας από το Δαφνί ως τον Ασπρόπυργο όπου σε σημεία ούτε ΛΕΑ έχει (ειδικά στον Σκαραμαγκά) και περνάνε από δίπλα σου με 120. Αν και έχει χώρο γενικά και δεν ενίωσα να με περνάει κανείς ξυστά, είναι λίγο αγχωτικό είναι η αλήθεια. Πήγα το Πάσχα στη Νέα Πέραμο (από Γκάζι-Ιερά Οδό-Καβάλας και μετά την Ελευσίνα παλιά εθνική Κορίνθου) και το τμήμα αυτό μου φάνηκε λίγο επικίνδυνο για ποδήλατο. Η εναλλακτική από Ζεφύρι, Ά. Λιόσια και Λ. Νατο δεν ξέρω αν προσφέρει πλεονεκτήματα απ' αυτήν την άποψη. Άλλοι προτείνουν να πας Πέραμα, να πάρεις το φέρρυ για Σαλαμίνα και να κατέβεις από κει στην Πάχη Μεγάρων και να συνεχίσεις από κει για Κόρινθο, αυτό ίσως είναι μία ωραία βόλτα και αν δεν το έχεις για την επιστροφή, παίρνεις και έναν προαστιακό.

Έχω πάει μέχρι τον Ωρωπό και ξανά πίσω (από Μαρκόπουλο Ωρωπού, μετά παράδρομο κλπ.). Το να πας είναι εύκολο, αλλά η διαδρομή της επιστροφής ενώ δεν της φαίνεται έχει πολλά υψομετρικά. Σύνολο 1.150 στη δική μου διαδρομή (Τατόι, Κατσιμίδι, Μαλακάσα, Ωρωπό, Μαρκόπουλο Ωρωπού και πίσω).

Ίσως είναι καλύτερα μέχρι τη Μαλακάσα να επιστρέψεις όπως ήρθες (όχι από Μαρκόπουλο Ωρωπού δηλαδή) γιατί ενώ είναι περισσότερα χλμ, μάλλον έχει λιγότερο ανέβασμα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά (όποτε κι αν είναι αυτή).

Αν πας Χαλκίδα παραλιακά (και μετά εννοείς να γυρίσεις κάπως αλλιώς, όχι να επιστρέψεις με το ποδήλατο) μάλλον είναι αρκετά καλύτερα, γιατί γλιτώνεις αρκετή ανάβαση και σε χλμ είναι περίπου το ίδιο.
Ναι, το πλάνο θα ήταν να επιστρέψω με προαστιακό όπως και από την Κόρινθο που γράφω πιο πάνω, εφόσον με την τωρινή μου φυσική κατάσταση και το ταπεινό ιντεαλάκι δεν ξέρω αν βγαίνουν τα 140 ή 160 χιλ. πήγαινε-έλα. Το ταβάνι μέχρι στιγμής για μένα είναι τα 70-80, αν αυξήσω σταδιακά τις αποστάσεις και βελτιώσω τους χρόνους, θα ήταν πιο εφικτά και αυτά.

Για χαλκίδα πας ωρωπό - ερέτρια - χαλκίδα και πίσω από σχηματάρι, κλασσικά παράδρομο εθνικής. Ο λόγος είναι να βγει η διαδρομή κυκλική, όλες οι ποδηλατικές διαδρομές είναι ωραίο να είναι κυκλικές κι όχι μπρος πίσω.
Συμφωνώ επ' αυτού, είναι πιο ωραίες και ικανοποιητικές οι κυκλικές διαδρομές και όπου είναι εφικτό το επιδιώκω (π.χ. εκκίνηση Σταυρός, Λαυρίου-Κορωπί-Βάρη-Βάρκιζα και πίσω από παραλιακή - είναι μία διαδρομή που κάνω συχνά και εύκολα), πλην όμως δεν είναι πάντα εφικτό χωρίς να αυξηθεί υπέρμετρα και η απόσταση και ο βαθμός δυσκολίας.

Π.χ. Αθήνα-Μέγαρα που έγραψα πιο πάνω, πώς θα βγει κυκλική; Θα πας από Μάνδρα και Οινόη που αναφέρεις πιο κάτω; Θα βγει τεράστια απόσταση και με πολύ μεγάλα υψομετρικά, έχω διαβάσει και εγώ για τις περιοχές αυτές ότι παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία, όπως και η ανάβαση της Ψάθας που ξέχασες να συμπεριλάβεις. Εκεί όμως πιά κάνεις ένα μοναχικό 200άρι μπρεβέ όπως πάει!

Το βασικό σε όλες μου τις βόλτες είναι να μην επιστρέψω ποτέ από μαραθώνος, δε μου αρέσει καθόλου, είναι βαρετός και κουραστικός δρόμος.

Αυτές οι διαδρομές έχουν μια σχετική δυσκολία. Οι δύσκολες είναι προς την άλλη μεριά (μάνδρα, μελετάκι, αγ τριάδα, καντήλι, οινόη, βίλια, δερβενοχώρια κτλ) αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Συμφωνώ για Μαραθώνος, όμως αν πετύχεις κατάλληλο άνεμο βγαίνουν τα χιλιόμετρα νεράκι, σαν να έχεις μοτέρ. Είναι όμως βαρετή όντως και με 2 λωρίδες και κάτι στροφές που άνετα σε κόβει ο άλλος από πίσω επειδή δεν σε βλέπει καν με την ταχύτητα που πας. Θέλει προσοχή και εκεί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Δεν είναι καλό.
Μόνο αυτό, πες άμα ξέρς τίποτα παραπάν!
απίστευτο
τι έχουν φτιάξει ρε...
Θυμόμουν ότι αυτά τα μπιρμπιτσόλια τα γουστάρς γιαυτό το ποστάρισα. Είδα και μερικά reviews και φαίνεται ότι δλέυει, δγιό λάστιχα έως 100psi τα καταφέρνει με μια φόρτιση.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.602
Απ' αυτή την πλευρά έλεγα και εγώ να πάω αλλά αν λες ότι η παλιά Εθνική είναι διαχειρίσιμη στο μεγαλύτερο μέρος της, ίσως το επιχειρήσω από κει.
Εγώ προτιμούσα την απέναντι πλευρά, όχι όμως από τον παράδρομο αλλά από πιο μέσα που βγαίνει Άγιο Στέφανο μέσα από τον Οικισμό Ποντίων.

ggg.png

Όποιος γουστάρει μεγαλύτερη περιπέτεια στις ανηφόρες υπάρχει άλλη αγαπημένη διαδρομή με πολλές εναλλαγές σκηνικού και κλίσεων.

Από Μαραθώνα στρίβουμε για Άνω Σούλι, Γραμματικό, Βαρνάβα, Καπανδρίτι και μετά γυρίζουμε απ' όπου θέλουμε.

υυυ.png

Reaction score
4.587
Όποιος γουστάρει μεγαλύτερη περιπέτεια στις ανηφόρες υπάρχει άλλη αγαπημένη διαδρομή με πολλές εναλλαγές σκηνικού και κλίσεων.

Από Μαραθώνα στρίβουμε για Άνω Σούλι, Γραμματικό, Βαρνάβα, Καπανδρίτι και μετά γυρίζουμε απ' όπου θέλουμε.
Έχω βάλει στο πρόγραμμα αυτή τη διαδρομή αλλά από την ανάποδη! Τατόι - Μπελέτσι - Αφίδνες - Καπανδρίτι - Βαρνάβας - Γραμματικό - Μαραθώνας - Φράγμα και πίσω. Δεν το έχω μετρήσει αλλά πρέπει να βγάζει καλά υψομετρικά.
Μόνο αυτό, πες άμα ξέρς τίποτα παραπάν!

Θυμόμουν ότι αυτά τα μπιρμπιτσόλια τα γουστάρς γιαυτό το ποστάρισα. Είδα και μερικά reviews και φαίνεται ότι δλέυει, δγιό λάστιχα έως 100psi τα καταφέρνει με μια φόρτιση.
Που είδες 2 λάστιχα 100 psi ένα τεστ που είδα πριν 3-4 μέρες με το ζόρι έβγαλε 1 λάστιχο στα 50. Βάλε και τα 100€ που ζητά, βάλε και το γεγονός πως πρέπει να προσέχεις να είναι πάντα φορτισμένη. Δε βλέπω κάποιο όφελος σε σχέση με μία αμπούλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025