Ποδήλατο

Faidros Barlas

Φρομ δε ρίβερ του δε ση
Reaction score
1.721
Στο περίπου είναι ο χρόνος, βάλε βγάλε κανένα 5λεπτο. Προφανώς δεν είναι ότι καβάλησα ένα απόγευμα το ποδήλατο και ανέβηκα στο βουνό, κάνω χρόνια ποδηλασία, παλιότερα δε είχα και ένα κουρσάκι Μερσιέ του '80 με τη μανιβέλα στον κάτω σωλήνα που άλλαζες ταχύτητα στο περίπου και αν! Το μέγιστο σε απόσταση που έχω κάνει σε μία μέρα είναι γύρω στα 80 km, με αυτό το ίδιο Ιντεάλ που μια χαρά αξιοπρεπές και τίμιο είναι για τα λεφτά του. Φυσικά με το πάσο μου και στα κουτουρού χωρίς ειδικά ρούχα, παπούτσα και σάνδαλα!

Τώρα, η κούρσα πέραν του μικρότερου βάρους, τι πλεονέκτημα θα έλεγες ότι προσφέρει σε αναβάσεις (όχι γενικά); Οι σχέσεις επαρκούν ή θα σου βγει η πίστη; Τι γρανάζωμα χρειάζεσαι στην κασέτα πίσω για να μπορείς να πεις ότι ανεβαίνεις "'ανετα"; Γιατί καλοκοιτάζω κάτι μεταχειρισμένα κουρσάκια στις αγγελίες, ωραία τα τρέκινγκ και λοιπά για μέσα στην πόλη αλλά αν θέλεις να ανοιχτείς λίγο και να το πατήσεις, δεν βοηθάει ούτε η όρθια θέση οδήγησης ούτε το βάρος ούτε το ίσιο τιμόνι στα χέρια.

Reaction score
23.673
αι παλικάριμ τράβα αλεξάνδρας απέναντι από το πάρκο να χαζέψεις χάλυβα να χορτάσει το μάτι σου

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.602
Η ανάβαση του Υμηττού θεωρείται δύσκολη δηλαδή, για να καταλάβω και εγώ που είμαι ψιλοάσχετος με τα ποδηλατικά;

Την είχα επιχειρήσει πέρυσι το καλοκαίρι με ένα Ιντεαλάκι Cityrun (είναι τύπου φίτνες ή hybrid) και ανέβηκα στις κεραίες σε λιγότερο από ώρα, κάπου στα 50-55 λεπτά (με το ρολόι, δεν έχω χρονόμετρο). Θυμάμαι ότι έχει κάτι τρελές κλίσεις εκεί κοντά στα νεκροταφεία του Παπάγου όπως εισέρχεσαι στο βουνό αλλά πιο πάνω προς κορυφή έχει και διαλείμματα που ισιώνει το πράγμα μέχρι να ξανατραβήξει την ανηφόρα.

Δεν θα την έλεγα εύκολη αλλά ούτε και τραγικά δύσκολη, βέβαια άκουγα την καρδιά μου να χτυπάει μέσα στα αυτιά μου και κατά πάσα πιθανότητα ανέβηκα εντελώς λάθος, με χαμηλό cadence και βαριά πατήματα. Έχω διαβάσει πάντως πως η Πεντέλη είναι πολύ πιο δύσκολη, είτε ανέβεις από Νέα Μάκρη για Πανόραμα είτε από Νέα Πεντέλη για κορυφή. Στην Πάρνηθα την Τατοϊου που είχα πάρει τις προάλλες προς Κατσιμίδι μου φάνηκε συγκριτικά piece of cake.
Τα τρία βουνά του Λεκανοπεδίου έχουν κάποιες μορφολογικές διαφορές αλλά συνήθως έχουν τους οπαδούς τους για ψυχολογικούς λόγους. Νοσταλγία από παλιότερα "χαρούμενα" χρόνια, παρέα, εγγύτητα κατοικίας, περιβάλλον.
Αυτοί που μένουν από κέντρο και κάτω προτιμούν Υμηττό και Πάρνηθα. Οι πιο βόρειοι Πεντέλη και Κατσιμίδι.

Η δική μου αγαπημένη ανάβαση ήταν Κατσιμίδι-Άγιος Μερκούριος-Μαλακάσα και πίσω. Μετά η Πεντέλη με τις αρκετές εναλλακτικές διαδρομές. Από Νέα Μάκρη και Νέα Πεντέλη, όπως έγραψες, από Διόνυσο και μετά πάνω στο Πανόραμα, και μία αρκετά δύσκολη και ύπουλη επιλογή, από Κεφαλάρι προς τη σπηλιά του Νταβέλη και τα ραντάρ. Αυτή.

Reaction score
4.587
Η ανάβαση Υμηττού σε +50 λεπτά στο δικό μου σεταπ (λίγο πάνω από 80κιλα ποδήλατο αναβάτης και εξοπλισμός) θέλει βάσει αλγορύθμου στράβα 180 γουάτς.

1682407826118.png

50 λεπτά με cityrun μου κάνει σχεδόν εξωπραγματικό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
αι παλικάριμ τράβα αλεξάνδρας απέναντι από το πάρκο να χαζέψεις χάλυβα να χορτάσει το μάτι σου
Δεν μας είπες όμως παλικάρι, ο Υμηττός είναι εύκολος γιά δύσκολη ανάβαση?
40 λεπτά με Scott scale mtb είναι ο θκόσμ χρόνος, γίνεται καλέ!! :biggrin:

Last edited:

Reaction score
23.673
ωραία ανάβαση η Πεντέλη , κάποια στιγμή πρέπει να την δοκιμάσω.
είπε για νεκροταφείο παπάγου οπότε μιλάμε για αυτό
1682408382401.png

βέβαια χωρίς κομπούτες και ακριβή χρονομέτρηση τα 50-55 λεπτά είναι πολύ σχετικά.
δηλαδή άλλο 50 άλλο 55, άλλο να μετρήσεις από τη βρύση άλλο από την γέφυρα της αττικής οδού.
σε κάθε περίπτωση το να πας μέχρι πάνω σε λιγότερο από ώρα όπως και αν το μέτρησες είναι επίτευγμα.

Δεν μας είπες όμως παλικάρι, ο Υμηττός είναι εύκολος γιά δύσκολη ανάβαση?
από παπάγο έχει ένα δύσκολο πέρασμα από το νεκροταφείο που έχει απότομη κλίση και εμένα με παιδεύει γιατί άν το πας γιούρια μετά δεν μένει ενέργεια για αρκετά χλμ στα οποία πρέπει να ανέβεις κάποια απαιτητικά κομμάτια πχ κοντά στον οτε , οπότε στο σύνολο μένεις πίσω, αν πας κρατημένος ανεβαίνεις με πολύ χαμηλές στροφές πχ 45 και πάλι μένεις πίσω.
Σαν μέγεθος προφανώς δεν συγκρίνεται με αριόπρινο ή τα άλλα δυτικά που πήγαινες , άλλο 10χλμ άλλο 20+ , άλλο 670 μέτρα άλλο 800+ , άλλα για μέτρο σύγκρισης η κλασσική Πάρνηθα είναι πιο εύκολη ακόμα και αν προσθέσεις τα 25χλμ που χρειάζονται να φτάσω μέχρι εκεί.

τώρα για τα παπούτσια με τα κglιιιιτς στον υμηττό στο ανέβα δε θα σου λείψουν τόσο γιατί η μέση ταχύτητα είναι χαμηλή και ο ρυθμός περιστροφής επίσης , όσο νάναι κάτι χάνεις από την εκμετάλλευση της δύναμης σε σωστές γωνιές, μπορεί να κουραστείς με μαλακό παπούτσι σε μια πλατφόρμα που πιθανότατα αλλάζει και σχήμα στο πάτημα, αλλά στο κατέβα πρέπει να πας κυρία γιατί αν πας γιούρια σε κομμάτια που πιάνεις εύκολα 70+ χαω μιλάμε για 120+ cadence και δεν ξέρω πως μπορείς να κρατήσεις το ποδάρι στο πετάλι (μαζί με την κούραση του ανέβα) χωρίς να γλιστρήσει και να σε ψάχνει η εμακ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Αυτό το χαζό με το μακρύ κίτρινο Perfetto που πααίνει μέσα στο λιοπύρι?
Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες δουλεύει απίστευτα αυτό το ρούχο κροκάκο, είχα ανοίξει ελάχιστα το φερμουάρ, τους αεραγωγούς στη κοιλιά και με έβγαλε ασπροπρόσωπο έως το τέλος. Στη κατάβαση τα έκλεισα όλα και με κράτησε ζεστό. Πρώτη φορά το δοκιμάζω σε ζεστές συνθήκες με πάτημα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.936
Πήγανε για αγώνα οι ανθρώποι και είχαν και τον Φόρεστ Γκαμπ να πηγαίνει δίπλα τους με το πάσο του.

Να δειτε που μερικοί ήδη θα το έχουν γυρίσει στο ψάρεμα.

Reaction score
23.673
ρε με πρόλαβε, πήγα να την ανεβάσω και με πήραν τηλέφωνο σειχτήρ.
μα καλά ρε περφέττο με 20 βαθμούς;;;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
ρε με πρόλαβε, πήγα να την ανεβάσω και με πήραν τηλέφωνο σειχτήρ.
μα καλά ρε περφέττο με 20 βαθμούς;;;
Γέρασα κροκάκο και κρυώνω, τι είμαι, σαν εσένα που βράζει το αίμας?
Βασικά έδινε άστατο καιρό και βροχή αργότερα εκεί σαπάν, δεν είχα υποστήριξη και είχα και τη κατάβαση ιγώ. Παρόλα αυτά έκανε σε λέω φανταστική δλειά γιατί είναι τεχνικό ρούχο

Faidros Barlas

Φρομ δε ρίβερ του δε ση
Reaction score
1.721
Και που είπαμε πως είναι αυτό το mercier?
Χαχα, το έδωσα για παλιοσίδερα! Επωλήθη σε έναν τύπο που ήθελε να του βάλει πάνω της παναγιάς τα μάτια και τελικώς 1 βδομάδα μετά είδα ότι είχε βάλει σε αγγελία στο καρ μόνο τον σκελετό. Μάλλον το ξανασκέφτηκε γιατί έτσι όπως ήταν αυτό (πολύ σκουριά και εγκατάλειψη στο πλαίσιο και στα περιφερειακά) έπρεπε να ασχοληθείς και να ρίξεις πολύ χρήμα για να το φέρεις στα ίσια του. Εκτός αν έχει κανείς το ψώνιο με αναπαλαιώσεις, οπότε εκεί αξίζει το όλο θέμα.

Τα τρία βουνά του Λεκανοπεδίου έχουν κάποιες μορφολογικές διαφορές αλλά συνήθως έχουν τους οπαδούς τους για ψυχολογικούς λόγους. Νοσταλγία από παλιότερα "χαρούμενα" χρόνια, παρέα, εγγύτητα κατοικίας, περιβάλλον.
Αυτοί που μένουν από κέντρο και κάτω προτιμούν Υμηττό και Πάρνηθα. Οι πιο βόρειοι Πεντέλη και Κατσιμίδι.

Η δική μου αγαπημένη ανάβαση ήταν Κατσιμίδι-Άγιος Μερκούριος-Μαλακάσα και πίσω. Μετά η Πεντέλη με τις αρκετές εναλλακτικές διαδρομές. Από Νέα Μάκρη και Νέα Πεντέλη, όπως έγραψες, από Διόνυσο και μετά πάνω στο Πανόραμα, και μία αρκετά δύσκολη και ύπουλη επιλογή, από Κεφαλάρι προς τη σπηλιά του Νταβέλη και τα ραντάρ. Αυτή.
Προφανώς παίζουν όλα αυτά που αναφέρεις, εγώ λόγω εγγύτητας στον Υμηττό τον προτιμώ ενώ για Πάρνηθα πρέπει να διανύσεις και τα 20-25 km για φτάσεις εκεί προτού αρχίσει η ανάβαση.

Την διαδρομή Κατσιμίδι-Μερκούριος-Μαλακάσα θέλω να την κάνω και εγώ, αν και μετά τις πυρκαγιές του '21 άκουσα ότι έχει αλλάξει πολύ το τοπίο εκεί. Η διαδρομή από Εκάλη/Λ. Θησέως δεξιά για Διόνυσο ως το Πανόραμα και μετά κατάβαση για Νέα Μάκρη είναι επίσης πολύ ωραία, την έχω κάνει και είναι πολύ εύκολη επίσης λόγω μικρών κλίσεων. Βέβαια γυρνάς μετά από Μαραθώνος, δεν έχω αποπειραθεί να ξανανέβω από Νέα Μάκρη.

Θα την έχω υπόψιν αυτή από Κεφαλάρι, δεν την ήξερα. Είναι όλη σε άσφαλτο η διαδρομή ή έχει και χώμα;

Η ανάβαση Υμηττού σε +50 λεπτά στο δικό μου σεταπ (λίγο πάνω από 80κιλα ποδήλατο αναβάτης και εξοπλισμός) θέλει βάσει αλγορύθμου στράβα 180 γουάτς.

View attachment 289538

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον την έναρξη της ανάβασης την υπολόγισα από την διασταύρωση που δεξιά πας για δάσος Καισαριανής και αριστερά πάνω για κεραίες και όχι από τον Παπάγο, οπότε βγαίνει πάνω από ώρα μάλλον συνολικά. Είναι αυτό που λέει ο pankrok ότι εξαρτάται από που θα το μετρήσεις. Και φυσικά ήμουν με τη γλώσσα έξω συνεχώς, 2 φορές την έχω κάνει μέχρι τώρα για να δοκιμάσω τα όρια και τις αντοχές μου.

Πάντως, είναι γνωστό ότι όπως υπάρχουν αθληταράδες με σαπάκια που κάνουν τρελές επιδόσεις (δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ένας εξ' αυτών), έτσι υπάρχουν και τύποι με φουλ εξοπλισμό και το νέο πανάλαφρο κάρμπον κουρσάκι τους που σέρνονται. Ο αναβάτης κάνει την κρίσιμη διαφορά. Χώρια ότι το Cityrun με την 11-32 κασέτα του πίσω και τα 12 κιλά του δεν το λες και βάρκα, έχει πιο πολλές και εύκολες για έναν αρχάριο σχέσεις σε σύγκριση με μια τυπική κούρσα.

Reaction score
2.324
Πήγανε για αγώνα οι ανθρώποι και είχαν και τον Φόρεστ Γκαμπ να πηγαίνει δίπλα τους με το πάσο του.

Να δειτε που μερικοί ήδη θα το έχουν γυρίσει στο ψάρεμα.
Χρειάζομαι δικηγόρο εδώ... πήγα σε αγώνα και ήταν ένας κωλόβλαχος στο βουνό με κίτρινο χειμωνιάτικο με ήλιο ντάλα και με παρενοχλούσε. Μου έλεγε ότι είχε φάει μπάμιες την προηγούμενη (κάτι που δεν κατάλαβα) και μετά επαναλάμβανε συνέχεια: εδώ έρχεται φούτσα, εκεί είναι μαμήσι κλπ κλπ... ΕΝΣΤΑΣΗ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025