...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Reaction score
19.392
Γιατί ; Και τώρα στα κινητά είναι η ώρα. 😀

Άσε που είναι στην ουσία κανονικοί υπολογιστές και εμείς τα χρησιμοποιούμε μόνο σαν τηλέφωνα. Το χόντρυνα πάλι ε ;

¨Ακου 1200 ευρώ για συσκευή τηλεφώνου. Λεφτά υπάρχουν. 😀

Reaction score
4.000
Παλιότερα είχα ρωτήσει, και κάποια διαφορετική του "τρία πουλάκια κάθονταν" απάντηση δεν πήρα: Ωραία, πικάπ. Πώς είναι δυνατόν, όλα τα υπόλοιπα να έχουν εξελιχθεί και να τα απολαμβάνουμε όλοι μας, τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μπάλες ποδοσφαίρου, παπούτσια, φάρμακα, έπιπλα, ρούχα, όπλα, συνθετικά υλικά, μηχανήματα, όλα ρε παιδί μου πώς το λένε, ΟΛΑ, αλλά στο χώρο του audio, για κάποιον μυστήριο λόγο, η τεχνολογική εξέλιξη σταμάτησε στο πικάπ; Δηλαδή, ο,τιδήποτε μετά απ' αυτό είναι μια συνωμοσία της βιομηχανίας για να τρώει να λεφτά του κοσμάκη και να τον ταϊζει ψυχρούς ήχους και όχι μουσική, ή κάτι τέτοιο; Όποιος νομίζει κάτι τέτοιο, έχει διολισθήσει με τα χρόνια σε διανοητικό ή ψυχολογικό πρόβλημα. Στην καθομιλουμένη, βέβαια, δεν λέγεται συν τω χρόνω διανοητικώς διολισθήσας, αλλ’ απλώς γέρος.

Μια ολόκληρη γενιά -και περισσότεροι ίσως- θαμπώθηκαν πάνω στη νεότητά τους από την εξαίσια εξέλιξη και τεχνολογική ωρίμανση του δίσκου microgroove στη 10ετία του '70, και δε λένε να ξεκολλήσουν. Νομίζουν ότι το καλύτερο είναι αυτό που ήταν καλύτερο πριν 50 -ΠΕΝΗΝΤΑ- χρόνια, κι από τότε δεν συνέβη τίποτε. Είναι -και θα είναι- γατζωμένοι εκεί μέχρι να πεθάνουν, και ακόμη χειρότερα, τραβούν μαζί τους, παίρνουν στο λαιμό τους όσους μπορούν, για να νιώθουν οι ίδιοι την ασφάλεια της συλλογικής επιλογής.
Πρώτα από όλα ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση αν και μου θύμισε λίγο ζωδιακή..
Πάντως είναι κακό πράγμα το μπούλιγκ. Αφήνει σημάδια.
Γιατί κάποιοι πιστεύετε ότι όσοι χρησιμοποιούμε πικάπ δεν έχουμε ταυτόχρονα και νέας τεχνολογίας μέσα και αφορίζουμε οτιδήποτε νέο;
Από την άλλη η αποδοχή κάτι νέου σαν καλύτερο θέλει προσοχή. Είναι γνωστά τα φαινόμενα χειραγώγησης και κατεύθυνσης της "μάζας".

Reaction score
1.813
Το πικάπ είναι καλό. Έχεις τόσες παραμέτρους που μπορεί να πάνε λάθος που μπορεί να παίζει κάτι καλά αλλά μπορεί και όχι.
Έχεις πράματα να πεις βρε παιδί μου....
Δεν είναι σαν τα καινούργια τα πσηφιακά που όλα είναι Ι και 0 και παίζουν όλα το ίδιο....
😁

Reaction score
4.000
;)Ημίθεε καταλαβαίνεις λοιπόν τι και πόσο ακούει ο καθένας και πόσο καταλαβαίνει ότι η "διαφορά" που ακούει είναι ότι υπάρχει πληρέστερο φάσμα, περισσότερη πληροφορία (δεν θέλω τόσο αναλυτικό σύστημα) και όταν φθάσαμε σήμερα να έχεις τουλάχιστον αληθοφανή εικόνα και επιτέλους η μουσική, έχει άκρα τα οποία απορρίπτουν μετά βδελυγμίας, προς τι η συζήτηση?......:)
Βασικά το ανάποδο συμβαίνει, τα ψηφιακά εισάγουν τεχνητά περισσότερη πληροφορία (βλέπε upmixing στο immersive).
Και επίσης δεν είναι τα αναλογικά αλλά τα ψηφιακά που κόβουν τα άκρα by red book.
Το πικάπ είναι καλό. Έχεις τόσες παραμέτρους που μπορεί να πάνε λάθος που μπορεί να παίζει κάτι καλά αλλά μπορεί και όχι.
Έχεις πράματα να πεις βρε παιδί μου....
Δεν είναι σαν τα καινούργια τα πσηφιακά που όλα είναι Ι και 0 και παίζουν όλα το ίδιο....
😁
Δεν παίζουν όλα τα ίδια αλλά ας μην το σχολιάσω εδώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.199
Βασικά το ανάποδο συμβαίνει, τα ψηφιακά εισάγουν τεχνητά περισσότερη πληροφορία (βλέπε upmixing στο immersive).
Και επίσης δεν είναι τα αναλογικά αλλά τα ψηφιακά που κόβουν τα άκρα by red book.

Δεν παίζουν όλα τα ίδια αλλά ας μην το σχολιάσω εδώ.
Η διαδικασία upmixing διαμοιράζει πληροφορίες ήδη υπάρχουσες στο αναπαραγόμενο μέσο προς περισσότερες διευθύνσεις άμεσου ήχου. Πόσο επεξεργασμένο θ'ακουγόταν το τελικό αποτέλεσμα είναι ζήτημα λογισμικού και αρτιότητας στην εγκατάσταση δεδομένου immersive setup.
Μην μπερδεύεται με διαδικασία remixing που μπορεί να εισαγάγει σε νέο immersive master οργανικές ή χωρικές πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονταν στο πρότερο δικαναλικό. Ούτως ή άλλως οι μελλοντικές παραγωγές θα προβαίνουν σε downmixing για δικαναλικές εκδόσεις.

D

deleted user 10898

Guest
Τι του λες βρε Bhutia. Εδώ πιστεύει πως τα ψηφιακά κόβουν τα άκρα ενώ τα βινύλια έχουν άπλετα.
αυτο που όλοι έχουν άποψη αλλά δεν κάθονται να διαβάσουν 5 λεπτά την ημέρα μπας και ξεστραβωθούν με ξεπερνάει. Βρε τι ξύλο είχα φάει το 2007 που γράφτηκα δεν λέγεται.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.742
Παλιότερα είχα ρωτήσει, και κάποια διαφορετική του "τρία πουλάκια κάθονταν" απάντηση δεν πήρα: Ωραία, πικάπ. Πώς είναι δυνατόν, όλα τα υπόλοιπα να έχουν εξελιχθεί και να τα απολαμβάνουμε όλοι μας, τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μπάλες ποδοσφαίρου, παπούτσια, φάρμακα, έπιπλα, ρούχα, όπλα, συνθετικά υλικά, μηχανήματα, όλα ρε παιδί μου πώς το λένε, ΟΛΑ, αλλά στο χώρο του audio, για κάποιον μυστήριο λόγο, η τεχνολογική εξέλιξη σταμάτησε στο πικάπ; Δηλαδή, ο,τιδήποτε μετά απ' αυτό είναι μια συνωμοσία της βιομηχανίας για να τρώει να λεφτά του κοσμάκη και να τον ταϊζει ψυχρούς ήχους και όχι μουσική, ή κάτι τέτοιο; Όποιος νομίζει κάτι τέτοιο, έχει διολισθήσει με τα χρόνια σε διανοητικό ή ψυχολογικό πρόβλημα. Στην καθομιλουμένη, βέβαια, δεν λέγεται συν τω χρόνω διανοητικώς διολισθήσας, αλλ’ απλώς γέρος.

Μια ολόκληρη γενιά -και περισσότεροι ίσως- θαμπώθηκαν πάνω στη νεότητά τους από την εξαίσια εξέλιξη και τεχνολογική ωρίμανση του δίσκου microgroove στη 10ετία του '70, και δε λένε να ξεκολλήσουν. Νομίζουν ότι το καλύτερο είναι αυτό που ήταν καλύτερο πριν 50 -ΠΕΝΗΝΤΑ- χρόνια, κι από τότε δεν συνέβη τίποτε. Είναι -και θα είναι- γατζωμένοι εκεί μέχρι να πεθάνουν, και ακόμη χειρότερα, τραβούν μαζί τους, παίρνουν στο λαιμό τους όσους μπορούν, για να νιώθουν οι ίδιοι την ασφάλεια της συλλογικής επιλογής.
Να σου πω μάστορα, φτάνει με αυτά τα woke και politically correct και #metoo και bullying. Οι άντρακλες έχουμε* πικάπ κι άμα σ'αρέσει. Νταξ;

έχω κι εγώ ένα Thorens
...κάπου... :idk:

Απάντησε τώρα σε παρακαλώ στον @TGD εδώ γιατί το έχω κι εγώ απορία...

Reaction score
19.392
αναλυτική απάντηση αν και μου θύμισε λίγο ζωδιακή.
Σε έχω καλομάθει εγώ σε υψηλής ποιότητας ψυχολογικές αναλύσεις, για αυτό σου φαίνεται αυτή λίγο παρακατιανή. 😀 😀

Αυτά είναι αναλύσεις παλιάς σχολής του Φρόυντ, ε, δεν φτάνει και τις δικές μου. ¨Εχω ανεβάσει πολύ το επίπεδο. 😀 😀

Reaction score
4.000
Η διαδικασία upmixing διαμοιράζει πληροφορίες ήδη υπάρχουσες στο αναπαραγόμενο μέσο προς περισσότερες διευθύνσεις άμεσου ήχου. Πόσο επεξεργασμένο θ'ακουγόταν το τελικό αποτέλεσμα είναι ζήτημα λογισμικού και αρτιότητας στην εγκατάσταση δεδομένου immersive setup.
Μην μπερδεύεται με διαδικασία remixing που μπορεί να εισαγάγει σε νέο immersive master οργανικές ή χωρικές πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονταν στο πρότερο δικαναλικό. Ούτως ή άλλως οι μελλοντικές παραγωγές θα προβαίνουν σε downmixing για δικαναλικές εκδόσεις.
Άσε τις μελλοντικές..
Κατά την επεξεργασία για το immersive για παράδειγμα αναλογικού μέσου, πχ πικάπ το αποτέλεσμα είναι να ακούσουμε αυτό που γράφτηκε ή μία ψηφιακή εκδοχή του με τα σχετικά φίλτρα που εισάγει ο εκάστοτε επεξεργαστής;
Τι του λες βρε Bhutia. Εδώ πιστεύει πως τα ψηφιακά κόβουν τα άκρα ενώ τα βινύλια έχουν άπλετα.
αυτο που όλοι έχουν άποψη αλλά δεν κάθονται να διαβάσουν 5 λεπτά την ημέρα μπας και ξεστραβωθούν με ξεπερνάει. Βρε τι ξύλο είχα φάει το 2007 που γράφτηκα δεν λέγεται.
Για την ακρίβεια τα ψηφιακά αποδίδουν τις θεωρητικά ακουστές συχνότητες ενώ τα αναλογικά όσες υπάρχουν κατά την ηχογράφηση συν τις αρμονικές τους. Γιατί εβγαλαν το sacd νομίζεις; για να πλησιάσουν το βινύλιο περισσότερο.
Τα περί ξεστραβώματος να λείπουν, ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.051
Για την ακρίβεια τα ψηφιακά αποδίδουν τις θεωρητικά ακουστές συχνότητες ενώ τα αναλογικά όσες υπάρχουν κατά την ηχογράφηση συν τις αρμονικές τους.
Μπλάκ ιζ δε νάιτ.

Reaction score
19.392
Πάντως είναι κακό πράγμα το μπούλιγκ.
Καλά σου λέει. Σταμάτα να του κάνεις μπούλινγκ.

Αλλά και εσύ το παράκανες, τον είπες reviewer. Ο Κόγιας από ότι έχω δεί πάντα τους βρίζει.

😀

Reaction score
4.000
Μπλάκ ιζ δε νάιτ.
Pele μαύρα που λέει κι ο.Μαέστρος.
Θα προτιμούσα πάντως κανονική απάντηση αλλά μάλλον δεν έχεις σοβαρή εμπειρία από αναπαραγωγή μέσω σοβαρών πικάπ οπότε.. δεν περιμένω τίποτα.
Enjoy illusion.

Reaction score
19.392
Άσε τις μελλοντικές..
Κατά την επεξεργασία για το immersive για παράδειγμα αναλογικού μέσου, πχ πικάπ το αποτέλεσμα είναι να ακούσουμε αυτό που γράφτηκε ή μία ψηφιακή εκδοχή του με τα σχετικά φίλτρα που εισάγει ο εκάστοτε επεξεργαστής;

Για την ακρίβεια τα ψηφιακά αποδίδουν τις θεωρητικά ακουστές συχνότητες ενώ τα αναλογικά όσες υπάρχουν κατά την ηχογράφηση συν τις αρμονικές τους. Γιατί εβγαλαν το sacd νομίζεις; για να πλησιάσουν το βινύλιο περισσότερο.
Τα περί ξεστραβώματος να λείπουν, ευχαριστώ.
Κάτσε ρε , μην τσατιστώ και πετάξω εδώ το γράφημα της κεφαλής μου (της δικής μου, όχι άλλης ή απο ριβιού) και του phono μου που πάνε ("καθαρά¨ κιόλας αλλιώς πάνε ψηλότερα) μέχρι 50 KHZ η πρώτη και 70 KHZ η δεύτερη (και μάλιστα +- 2 db η κεφαλή και 0.001 το phono) και αναγκαστεί να παρέμβει και ο Κανακιάνι να ρωτάει τι μάρκες είναι. 😀😀

Reaction score
4.000
Καλά σου λέει. Σταμάτα να του κάνεις μπούλινγκ.

Αλλά και εσύ το παράκανες, τον είπες reviewer. Ο Κόγιας από ότι έχω δεί πάντα τους βρίζει.

😀
Κάτσε γιατί έρχονται από παντού τα βέλη. Να γράψω και για καλώδια να δέσει το γλυκό;
Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο.Μάρκου έχοντας πολύ παλιά μηχανήματα και ηχεία υποστηρίζει γελώντας τα ψηφιακά. Θα τον τακτοποιήσω κι αυτόν σε λίγο. Ξέρει αυτός..

Reaction score
12.242
Εδώ χρειάζεται απάντηση a la thva. Μακροσκελής και αναλυτική. Αρκούμαι στο να γράψω ότι δεν είναι έτσι. Συγκρίνειις διαφορετικά πράγματα, μπερδεύεις τους audiophile με τους συλλέκτες, αφορίζεις κάτι που πιθανόν σε κούρασε και αποφάσισες να το βάλεις στο περιθώριο, δεν λαμβάνεις υπόψιν το υποκειμενικό του πράγματος και κολλάς σε κάποια τεχνικά θέματα τα οποία ως γνωστόν είναι ενδεικτικά του πράγματος και δεν αντικατοπρίζουν απαραίτητα την.αλήθεια.
Θες διάβασμα. Τόσα λάθη..
Ως γνωστόν το cd έχει περιορισμένη απόκριση όχι το βινύλιο.
Ο θόρυβος υπάρχει μόνο σε κακοστημένα πικάπ.
Οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν παραμορφώνουν παρα μόνον αν υπάρχει κακή σχεδίαση ή επίτηδες τέτοια συμπεριφορά για να ακούγονται πιο ευχάριστα. Προφανώς δεν έχεις έρθει σε επαφή με καλούς λάμπάτους.
Η τέλεια (πιστή) αναπαραγωγή του cd είναι τόσο καλή που συνέχεια.. αναθεωρείται.
Οι αδαείς νεοεισερχόμενοι προφανώς και δεν ασχολούνται με το βινύλιο γιατί δεν γνωρίζουν και προτιμούν το easy of use των σύγχρονων μέσων.
Προσωπικα δεν θέλω να πείσω κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος. Απλα δεν μου αρέσουν οι απολυτες αποψεις σε κάτι μη χειροπιαστό (άΰλο) όπως είναι ο ήχος.
Πάμε ένα ένα:
Το cd ( ή πιο απλά, το φορμά 44.1KHZ / 16bit ) έχει φλατ απόκριση απο 20 έως 20000 κύκλους με μια δυναμική περιοχή που το βινύλιο ούτε στα καλύτερά του όνειρα δεν έχει. Για περισσότερες πληροφορίες, διάβασε τις αναλύσεις που έχει κάνει και ο Δόκτωρ Αυτιάς σε άλλα νήματα. Το βινύλιο εξ'ορισμού και εκ φύσης, δεν χωράει αυτές τις πληροφορίες και γίνεται το γνωστό πετσόκομμα στο μάστερινγκ, το οποίο καλείται να συμμαζέψει η RIAA. Η οποία RIAA είναι πιο σκληρή, πιο επιθετική ακόμα και απο το EQ που εφαρμόζω στο minidsp για να διορθώσω στάσιμα σε τετράγωνο χώρο.
Ο θόρυβος υπάρχει σε κάθε πικάπ. Ακόμα και στου φίλου μας το οποίο πιστεύω ότι σέβεσαι και ενώ καθαρίζει ευλαβικά τα βινύλιά του με πλυντήριο, υπάρχει. Έχοντας ακούσει γνωστά μου άλμπουμς ( ιδιαίτερα το War - Love is all around το οποίο γνωρίζω πάρα πολύ καλά ), σου λέω με σιγουριά ότι σίγουρα το ψηφιακό δεν υστερεί σε τίποτα έναντι του βινυλίου.
Οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν εξ'ορισμού παραμόρφωση. Δεν είναι κακό, άλλωστε και ο F25 μου έχει παραμόρφωση κοντά στο 1% αν θυμάμαι καλά, γι'αυτό και είναι γλυκόηχος.
Η αναπαραγωγή του cd δεν έχει αναθεωρηθεί,το φορμά έχει σταθερές και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Τις ίδιες προδιαγραφές που ακολουθούν και οι streaming υπηρεσίες αφού δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Με ποια δεδομένα έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι έχει υπάρξει αναθεώρηση;
Οι αδαείς νεοεισερχόμενοι είτε θα αράξουν να ακούσουν μουσική, είτε θα τσιμπήσουν το hype του πουλ μουρ και θα τσιμπήσουν στο τυράκι του εκάστοτε γκουρού - ξερόλα.
Δεν θέλεις να πείσεις κανένα, δεν σου αρέσουν οι απόλυτες απόψεις, αλλά αποφεύγεις συστηματικά να ασχοληθείς με την ουσία. Σε ερωτώ λοιπόν. Στο βινυλιακό σύστημα του φίλου μας, δεν άκουσες καθόλου θόρυβο; Δεν άκουσες φύσημα; Δεν άκουσες χρατς χρουτς; Και μιλάμε για ένα άτομο που σέβεται τα βινύλιά του και τα περιποιείται ευλαβικά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.870
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao