...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.896
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας χομπίστας που έκανε ειδική παραγγελία ιστιοπλοϊκό με τσίγκινες βίδες, επειδή κάποιος γνωστός του “που ξέρει απ’ αυτά” του είπε πως είναι καλύτερες από τις ανοξείδωτες ατσάλινες. Ο μικρότερος αδερφός του παρήγγειλε μια super duke 1290 με ταμπούρα, επειδή δείχνουν πιο όμορφα και πολύ coooooooool. Ένας ξάδερφος αυτωνών των δύονε, πήρε Harley Davidson επειδή διάβασε σε ένα ρηβιού ότι είναι και γαμώ τις μοτοσυκλέτες και έχει φανταστικό μοτέρ, το καλύτερο στο γκόζμο. Και την παρήγγειλε με λάστιχα με ειδική επίστρωση γράσσου.

Χομπίστες.

Και ειρήνη σε όλο το γκόζμο.

Reaction score
4.000
Πλάκα μας κάνεις, έτσι; Οι μετρτήσεις δείχνουν τη γενική συμπεριφορά συχνοτικά, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι μπάσο απο βινύλιο δεν μπορείς να πάρεις, το ίδιο και για τα ανώτερα πρίμα ( ασ'τα αυτά, οι περισσότεροι δεν τα ακούμε ούτως ή άλλως )? Είναι γενική συμπεριφορά η χαόδης διαφορά ως προς το θόρυβο μεταξύ αναλογικών και ψηφιακών μέσων; Και μιλάμε για ένα "πιουρίστικο" μέσο, το οποίο βασίζεται στην ( άγρια ) ισοστάθμιση ( RIAA ) και κατά τ'άλλα σας ενοχλεί η εφαρμογή target curve?
Αγαπητέ, το έχω ξαναπεί, θα το πω κι εδώ. Αν το βινύλιο ήταν audiophile, θα όφειλε να έπαιζε 1:1 σαν το ψηφιακό. Οποιαδήποτε απόκλιση συνιστά παραμόρφωση που όπως με τις λαμπάτες υλοποιήσεις, τυγχάνει να ικανοποιεί τους ακροατές της. Αυτό όμως συνιστά μειονέκτημα του βινυλίου, όχι προτέρημα.

Υ.Γ. Θα σε παρακαλέσω, τη προστακτική να μη τη χρησιμοποιείς όταν μου απευθύνεις το λόγο. Ευχαριστώ.

Αυτό λέμε οι περισσότεροι. Σαν χόμπι, με γεια σας με χαρά σας βρε παιδιά, άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα, άλλοι χαρτονομίσματα κ.ο.κ.
Εκεί που χαλάει η σούπα, είναι όταν γίνεται προσπάθεια να μας πείσετε ότι η επιλογή σας βασίζεται στην ηχητική πιστότητα. Εκεί τα χαλάμε. Και το χειρότερο είναι όταν παρασύρονται αδαείς νεοεισερχόμενοι απο τη παπάτζα περί της δήθεν αυτής υπεροχής και αγοράζουν αναλογικά συστήματα, όταν με το ίδιο ή και χαμηλότερο κόστος, μπορούν να έχουν συστηματάρες ( απο πλευράς πιστότητας και δυνατοτήτων ) και μουσικάρες ( απο πλευράς πλήθους επιλογών ως προς τα albums που θα ακούσουν ).
Θες διάβασμα. Τόσα λάθη..
Ως γνωστόν το cd έχει περιορισμένη απόκριση όχι το βινύλιο.
Ο θόρυβος υπάρχει μόνο σε κακοστημένα πικάπ.
Οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν παραμορφώνουν παρα μόνον αν υπάρχει κακή σχεδίαση ή επίτηδες τέτοια συμπεριφορά για να ακούγονται πιο ευχάριστα. Προφανώς δεν έχεις έρθει σε επαφή με καλούς λάμπάτους.
Η τέλεια (πιστή) αναπαραγωγή του cd είναι τόσο καλή που συνέχεια.. αναθεωρείται.
Οι αδαείς νεοεισερχόμενοι προφανώς και δεν ασχολούνται με το βινύλιο γιατί δεν γνωρίζουν και προτιμούν το easy of use των σύγχρονων μέσων.
Προσωπικα δεν θέλω να πείσω κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος. Απλα δεν μου αρέσουν οι απολυτες αποψεις σε κάτι μη χειροπιαστό (άΰλο) όπως είναι ο ήχος.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.689
Εχω πει οτι το πικ απ πεζ μακραν καλυτερα απ τα στριμινκ:D αυλα ξαυλα;) και οτι αλλο ηθελε προκυψει;)
Αμεσως πιο κατω το το SACD;)
Δεν θα προετρεπα να παρει καποιος πικ απ σημερα και δισκους για τους γνωστους λογους;)
Οι βοηθοι μου μπορει να εχουν αλλη αποψη ειναι ελευθεροι να την εκφραζουν:dance2:
Τα ψηφιακα και οι αλγορυθμοι μπορει μετα 40 χρονια να πεζνε σαν το πικ απ της προκοπης ομως πικ απ βραχιονα και κεφαλη;)
Ο ανηψιος μου που με ρωτησε τι να παρει του ειπα παρε ηχομπαρα και τελος Αλλα εχει ακουσει σε μενα πικ απ;) και αρχισε να παρω πικ απ;;; αφου επεσαν ''σφαλιαρες'' πηρε ηχομπαρα!!!:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.051
Εχω πει οτι το πικ απ πεζ μακραν καλυτερα απ τα στριμινκ:D αυλα ξαυλα;) και οτι αλλο ηθελε προκυψει;)
Deep midnight. 😂

Αλλά αγαπάμε μαέστρο, μέχρι να σβήσ' ο ήλιος.
(Midnight for ever)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.896
Μετά λένε κάποιους άλλους troll..
Περίμενε, έχει κι άλλο. Το επόμενο βινύλιο που θα πάρεις, να το παίξεις στις 25 σ.α.λ. Σε πικάπ με κρσταλλική κεφαλή και βάρος ανάγνωσης 250 γραμμάρια, που γέρνει προς τα νοτιοδυτικά. Και να μην είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Και να στρίψεις τα ηχεία 180 μοίρες, να είναι προς το μέρος σου οι πίσω μπάφλες.

Έτσι και που λες, δεν υπάρχουν απόλυτα κριτήρια.

Reaction score
19.392
Αμεσως πιο κατω το το SACD;)
Δεν θα προετρεπα να παρει καποιος πικ απ σημερα και δισκους για τους γνωστους λογους;)
Οι βοηθοι μου μπορει να εχουν αλλη αποψη ειναι ελευθεροι να την εκφραζουν:dance2:
Τα ψηφιακα και οι αλγορυθμοι μπορει μετα 40 χρονια να πεζνε σαν το πικ απ της προκοπης ομως πικ απ βραχιονα και κεφαλη;)
Ο ανηψιος μου που με ρωτησε τι να παρει του ειπα παρε ηχομπαρα και τελος Αλλα εχει ακουσει σε μενα πικ απ;) και αρχισε να παρω πικ απ;;; αφου επεσαν ''σφαλιαρες'' πηρε ηχομπαρα!!!:)
Δεν ξέρουν Κε Χρήστο, μην ασχολείσαι, είναι πλήρως άσχετοι. (κάνω μπούλινγκ στους ψηφιακούς). 😀
Deep midnight. 😂

Αλλά αγαπάμε μαέστρο, μέχρι να σβήσ' ο ήλιος.
(Midnight for ever)
Midnight o Μαέστρος ; Θα πεθάνεις ρε. Θα το πληρώσεις ακριβά αυτό. 😀

Διάβασε εδώ να μαθαίνεις, που μας έχεις πρήξει με τον Τούρινγκ και την αλήθεια και απόδειξη μέσω αλγορίθμων. 1931 βρέ.

Υ.Γ. : Kαι μην τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια απο τον Bhutia. 😀 😍

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.689
Αμα θα ναρθω Σαλλονικα Χερ Ντοκτορ και ακουσω το θκος σεταπιον ;) Μπορει να αναθεωρησω για το πικ απιον την αποψη μου:)
Οπως και να εχει το θεμα ιμερσιβια ειναι αυτα ντιπιεσια και αυροτριαντε:dance2:Τελος παντον ολα τα κοαλα μεσα Εχσ και ηχεια που με αρεσουν πως πεζνε:) NEUMAN;)

Reaction score
4.000
Περίμενε, έχει κι άλλο. Το επόμενο βινύλιο που θα πάρεις, να το παίξεις στις 25 σ.α.λ. Σε πικάπ με κρσταλλική κεφαλή και βάρος ανάγνωσης 250 γραμμάρια, που γέρνει προς τα νοτιοδυτικά. Και να μην είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Και να στρίψεις τα ηχεία 180 μοίρες, να είναι προς το μέρος σου οι πίσω μπάφλες.

Έτσι και που λες, δεν υπάρχουν απόλυτα κριτήρια.
Ήσασταν σίγουρα reviewer;
Φυσικά και δεν υπάρχουν. Οι αρχές λειτουργίας είναι άλλο πράγμα, μην μπερδεύεσαι.

Reaction score
19.392
ακουσω το θκος σεταπιον
Μόνο Μόμπι παίζει καλά αυτό. 😀
Φυσικά και δεν υπάρχουν. Οι αρχές λειτουργίας είναι άλλο πράγμα, μην μπερδεύεσαι.
Το σ.α.λ τι είναι ; Σάλια. 😀

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.896
Παλιότερα είχα ρωτήσει, και κάποια διαφορετική του "τρία πουλάκια κάθονταν" απάντηση δεν πήρα: Ωραία, πικάπ. Πώς είναι δυνατόν, όλα τα υπόλοιπα να έχουν εξελιχθεί και να τα απολαμβάνουμε όλοι μας, τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μπάλες ποδοσφαίρου, παπούτσια, φάρμακα, έπιπλα, ρούχα, όπλα, συνθετικά υλικά, μηχανήματα, όλα ρε παιδί μου πώς το λένε, ΟΛΑ, αλλά στο χώρο του audio, για κάποιον μυστήριο λόγο, η τεχνολογική εξέλιξη σταμάτησε στο πικάπ; Δηλαδή, ο,τιδήποτε μετά απ' αυτό είναι μια συνωμοσία της βιομηχανίας για να τρώει να λεφτά του κοσμάκη και να τον ταϊζει ψυχρούς ήχους και όχι μουσική, ή κάτι τέτοιο; Όποιος νομίζει κάτι τέτοιο, έχει διολισθήσει με τα χρόνια σε διανοητικό ή ψυχολογικό πρόβλημα. Στην καθομιλουμένη, βέβαια, δεν λέγεται συν τω χρόνω διανοητικώς διολισθήσας, αλλ’ απλώς γέρος.

Μια ολόκληρη γενιά -και περισσότεροι ίσως- θαμπώθηκαν πάνω στη νεότητά τους από την εξαίσια εξέλιξη και τεχνολογική ωρίμανση του δίσκου microgroove στη 10ετία του '70, και δε λένε να ξεκολλήσουν. Νομίζουν ότι το καλύτερο είναι αυτό που ήταν καλύτερο πριν 50 -ΠΕΝΗΝΤΑ- χρόνια, κι από τότε δεν συνέβη τίποτε. Είναι -και θα είναι- γατζωμένοι εκεί μέχρι να πεθάνουν, και ακόμη χειρότερα, τραβούν μαζί τους, παίρνουν στο λαιμό τους όσους μπορούν, για να νιώθουν οι ίδιοι την ασφάλεια της συλλογικής επιλογής.

Reaction score
4.000
Πρόεδρε κάπου η υπερεσία δεν πήρε θέση (ενώ θα έπρεπε), δεν θυμάμαι που λόγω και άνοιας χα χα και τέλος πάντων ζήτησα την παράιτηση του αντιπροεδρου γιατί φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσω την δική σου. Ποιός είναι ορισμένος αντιπρόεδρος ; Δεν ήρθα στις τελευταίες εκλογές. Ο wnet ? Ο Marlboro ? O Κος Μάρκου ? 😀 😀
Η Υπερεσία τοποθετήθηκε μέσω του προέδρου. Δεν υπάρχει αντιπρόεδρος. Μόνο μέλη.
Sorry για το off topic.

Reaction score
19.392
στην 5η η 6η σεiρα σ
Όχι στην μέση της ορχήστρας θα είσαι. Δεν μπορεί όπου θέλεις εσυ. Τι είναι εδώ, ότι μας καπνίσει και ότι θεωρούμε εμείς ; Εξάλλου αυτή μόνο είναι η σωστή θέση. 😀 😀

Γιατί η φωτό έχει τόσο λιγες γυναίκες η ορχήστρα ; Ρατσισμός. 😀

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.818
Πώς είναι δυνατόν, όλα τα υπόλοιπα να έχουν εξελιχθεί και να τα απολαμβάνουμε όλοι μας, τηλέφωνα
Ωωωωωωπ..
Μπάστα..
Σαν το τηλέφωνο το παλιό με το κυκλικό κατράν και τον χαρακτηριστικό ήχο δεν έχει..

Δ ε ν έ χ ε ι.. :rolleyes:

Μερικές φορές όταν ήμουν μικρός μ' έπαιρνε ο ύπνος με το δάχτυλο στο 9 :tongue:

Και για τσι μπάλες έχω μια ένσταση..
Μ' αρέσνε οι παλιές οι μπαμπάτσ'κες που αν πιάσεις καλό σουτ (και δεν σου σπάσ' το πόδ΄) βάζεις και τον φύσουλα μέσα.. :biggrin:

Reaction score
715
;)Ημίθεε καταλαβαίνεις λοιπόν τι και πόσο ακούει ο καθένας και πόσο καταλαβαίνει ότι η "διαφορά" που ακούει είναι ότι υπάρχει πληρέστερο φάσμα, περισσότερη πληροφορία (δεν θέλω τόσο αναλυτικό σύστημα) και όταν φθάσαμε σήμερα να έχεις τουλάχιστον αληθοφανή εικόνα και επιτέλους η μουσική, έχει άκρα τα οποία απορρίπτουν μετά βδελυγμίας, προς τι η συζήτηση?......:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.869
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao