wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 21.618
Ρε θηρίο, πήγες στο Wacken; Respect!Wacken ήθελα να γράψω και και μου το διόρθωσε.
Ρε θηρίο, πήγες στο Wacken; Respect!Wacken ήθελα να γράψω και και μου το διόρθωσε.
Διαβάστε εδώ, τα διευκρινίζει. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι λίγο πιο περίπλοκοοταν λεμε range …εννοούμε min to max. (όχι +- , από μέση τιμή)
Και το πραγματικό εύρος είναι πολύ μεγαλύτερο.Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαντάζεστε.
Αυτά …Only in the lower frequencies was the dynamic range of speech surpassed by the dynamic range of music, and then only in the case of chamber music, opera, and orchestra….
Δεν κατάλαβες καλά. Είναι πολύ πολύ ΠΟΛΥ παραπάνω από 26db.Δε διαφωνώ , αλλά άλλο ήθελα να πω..
οταν ένα κομμάτι έχει DNR 26 db , σημαίνει ότι το δυναμικο του εύρος είναι 26db (total) και όχι ότι αν ακούω με μια μέση στάθμη π.χ 80 db, αυτό θα ανεβοκατεβαινει +- 26db…(όπως αναφέρθηκε πριν)
Ναι είναι η δεύτερη φορά που πάω, την πρώτη φορά ήταν η το ' 96 η το '97 και είχα δει τους Dissection, που με καθήλωσαν, σε σχέση με τους υπόλοιπους που παίζαν.Καμια σχέση τότε με τώρα, τότε λασπουρα τώρα καθαριοτης!!!Ρε θηρίο, πήγες στο Wacken; Respect!
OMG ρε φίλε, δηλαδή, εγώ το '96 πήγα στο Rock of Gods και το έχω καμάρι μου!!!Ναι είναι η δεύτερη φορά που πάω
Ναι είναι πολύ....(απορια το εχω) αυτο το αλμπουμ, απο Δυναμικο ευρος λεει τιποτα ?
Θυμήθηκα ένα ποστ 7ετίας, πολύ πριν αγοράσω τα σαμπς με τα χιλιάδες watts, με παλιά ηχεία B&W (για τον Εαρ), και νύχτα, να μην ενοχλώ πολύ, σιγά σιγά. Με αρχείο streaming 320, οχι HiRes.οταν ένα κομμάτι έχει DNR 26 db , σημαίνει ότι το δυναμικο του εύρος είναι 26db (total)
Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου ως προς την άποψη ότι πρέπει να λογαριάζαμε τι συμβαίνει υπό πραγματικές συνθήκες ακρόασης αντί για πρωτόκολλα μέτρησης. Υπό πραγματικές συνθήκες λοιπόν η πλειοψηφία των ακροαματικόφιλων ακούει σε μέση συνεχόμενη στάθμη ΄΄αναφοράς΄΄ γύρω από τα 80 dB στη θέση ακρόασης/λήψης. Η ακουστότητα ως προς τα αναπαραγόμενο πρόγραμμα εξαρτάται αποκλειστικά από τη μέση συνεχόμενη στάθμη.Δε διαφωνώ , αλλά άλλο ήθελα να πω..
οταν ένα κομμάτι έχει DNR 26 db , σημαίνει ότι το δυναμικο του εύρος είναι 26db (total) και όχι ότι αν ακούω με μια μέση στάθμη π.χ 80 db, αυτό θα ανεβοκατεβαινει +- 26db…(όπως αναφέρθηκε πριν)
ενταξει η roonlabs , μας λέει ότι χρησιμοποιεί πιο αξιόπιστο τρόπο μέτρησης του DNR των κομματιών. (R128 method)
άλλο ήθελα να πω και όχι τον τρόπο μέτρησης.
Τα κόκκινα τετραγωνάκια ως προς τις μέσες τιμές δεν υπόσχονται πολλά... Το album αυτό αναμένεται να ταλαιπωρεί κάποιο τυπικό οικιακό ηχοσύστημα από κατώτερη μέση συνεχόμενη στάθμη ακρόασης.(απορια το εχω) αυτο το αλμπουμ, απο Δυναμικο ευρος λεει τιποτα ?
View attachment 292014Einstuerzende Neubauten - Haus Der Luege
Explore songs, recommendations, and other album details for Haus Der Luege by Einstuerzende Neubauten. Compare different versions and buy them all on Discogs.www.discogs.com
Ανάλογα σύγχρονα φαινόμενα οφείλονται στο ότι αρκετοί εμπλεκόμενοι φορείς στην υπόθεση της όποιας ΄΄αναβίωσης΄΄ ή επανέκδοσης album τα διαχειρίζονται υπό όρους ΄΄αρπαχτής΄΄. Δηλαδή ούτε οι ίδιοι λογαριάζουν ότι θα κρατήσει επ'άπειρον. Όσοι δε συντελεστές θα έκαναν σοβαρή δουλειά τείνουν να τη χρεώνουν δυσανάλογα.Οι παλιότεροι θα το θυμούνται!
Όλοι οι δίσκοι ξένου ρεπερτορίου επανεκδίδονταν από Ελληνικές Εταιρείες! Εισαγωγή , (μη πω 100%) μηδαμινή. Αποτέλεσμα: Κακή έως κάτω από κακή απόδοση ! Πρόχειρες εγγραφές, χωρίς προσοχή, με περιορισμένο εύρος, πολλές φορές εγγραφές από κασέτες, κακή ποιότητα πρώτων υλών - υλικών. Ακόμη και τα εξώφυλλα ήταν διαφορετικά, χαμηλότερου κόστους.
Τι δείχνει αυτό? Ότι το μέσο αυτό (βινύλιο) επιδέχεται πολλές επιπτώσεις στην ποιότητα, από τις εταιρείες παραγωγής τους.
Μοναδική μας μέριμνα αναγκαστικά ήταν , όταν βγαίναμε εκτός Ελλάδος, η επίσκεψη σε τοπικά δισκάδικα της χώρας επίσκεψης. Μάλιστα εκ των προτέρων κάναμε καταλόγους για τις αγορές.
Παλιές όμορφες εποχές.....
Δεν ξέρω, πρέπει να μιλάς για πολυ παλιά ; Γύρω στο 85 πάντως εμείς βρίσκαμε και εισαγωγής αρκετά ή περίμενες και σου τα έφερναν. Απλώς δεν υπήρχε ζήτηση γιατί ήταν ακριβότερα και ο κόμσος δεν τα έπαιρνε. Στην Αθήνα δε φαντάζομαι θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα.Οι παλιότεροι θα το θυμούνται!
Όλοι οι δίσκοι ξένου ρεπερτορίου επανεκδίδονταν από Ελληνικές Εταιρείες! Εισαγωγή , (μη πω 100%) μηδαμινή. Αποτέλεσμα: Κακή έως κάτω από κακή απόδοση ! Πρόχειρες εγγραφές, χωρίς προσοχή, με περιορισμένο εύρος, πολλές φορές εγγραφές από κασέτες, κακή ποιότητα πρώτων υλών - υλικών. Ακόμη και τα εξώφυλλα ήταν διαφορετικά, χαμηλότερου κόστους.
Τι δείχνει αυτό? Ότι το μέσο αυτό (βινύλιο) επιδέχεται πολλές επιπτώσεις στην ποιότητα, από τις εταιρείες παραγωγής τους.
Μοναδική μας μέριμνα αναγκαστικά ήταν , όταν βγαίναμε εκτός Ελλάδος, η επίσκεψη σε τοπικά δισκάδικα της χώρας επίσκεψης. Μάλιστα εκ των προτέρων κάναμε καταλόγους για τις αγορές.
Παλιές όμορφες εποχές.....
Rock of Gods άλλη φεστιβάλαρα!!!! Εννοείται θα το έχεις καμάρι φαντάζομαι τι γκρουπαρες παίζαν!!!!OMG ρε φίλε, δηλαδή, εγώ το '96 πήγα στο Rock of Gods και το έχω καμάρι μου!!!
Υ.Γ.: 'Νταξ', είδες live τους Dissection, τι να πούμε κι εμείς οι πτωχοί...
Α, ναι ήθελα να το πω και αυτό. Ποιό +- και ιστορίες, με ποιό reference. Εκτός εαν εννοούν αυτό τον καινούργιο τρόπο με το στρίμινγκ. Καλά δεν διαβάζω τι γράφουν.Παρακαλω διαβάστε, για να πάρετε μια ιδέα τι εστι dynamic range DNR26db (τυχαίο π.χ).
What Is Dynamic Range, and Why Does it Matter? - Yamaha Music - Blog
In this article, we explore the concept of dynamic range and explain why it is so important to the enjoyment of listening to recorded music.hub.yamaha.com
οταν λεμε range …εννοούμε min to max. (όχι +- , από μέση τιμή)
Ξαναδιάβασε τα και δες και την φωτό. Προσεκτικά.Παραδείγματα…
έστω , 20 db τιμή….
…. RANGE 20 db ….DNR 20
+-20 db (κατά συνθήκη,από τυχαία μέση τιμή)….RANGE 20+20=40 db και DNR 40
άλλο το ένα άλλο το άλλο….τι δε καταλαβαίνουμε?
Και επιπλέον οι καμπύλες ακουστότητας είναι τόσο διαφορετικά στα δυνατά και στα χαμηλά περάσματα, που ότι ακούγεται ισορροπημένο στο ένα άκρο, θα είναι εντελώς χάλια στο άλλο άκρο.Ξαναλέω, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαίνονται.