...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.747
Το καπάκι μ@μ@ει όλη την εικόνα. Δεν πουλάει.
Ακόμα και έργο τέχνης να φτιάξεις, με το καπάκι θα πάει στα μισά λεφτά.
Κάποια θα πάνε για πέταμα, ούτε οι ίδιοι δεν θα τα αγόραζαν.

Τα πουλάνε όπως ακριβώς φαίνονται ωραία, και μετά εσύ κάνε ότι θες.

Reaction score
19.386
Ειδικά το τελευταίο... Σκόνη δεν έχουν σπίτι τους;
:D
Ακόμα και έργο τέχνης να φτιάξεις, με το καπάκι θα πάει στα μισά λεφτά.
Θα το πούμε μεταμοντερνισμό. No worries. :D

alexis

Reaction score
30.747
Μιλάμε για πικάπια, οπότε και εγώ αναφέρομαι σε αυτά και όχι σε πίνακες. Το θέμα είναι "πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?". Δεν γράφει πουθενά "Πικάσο μετα το 2020, σοβαρα?", ούτε "Σεζάρ μετα το 2020, σοβαρα?". 😊

Όταν λέω για έργο τέχνης αναφέρομαι στο σχέδιο του πικάπ. Ακόμα και ένα σχεδιαστικό αριστούργημα να φτιάξουν που να χαρακτηριστεί έργο τέχνης, με καπάκι θα είναι μια ....... και μισή. Θα το καταστρέψει. Στο High End Audio η εμφάνιση παίζει τεράστιο ρόλο. Είναι από μισός ίσως και παραπάνω λόγος που κάποιος θα αγοράσει κάτι. Υπάρχουν πάρα πάρα πολλά μηχανήματα που το κόστος κατασκευής λόγω του σχεδίου και των υλικών κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα από ότι τα εξαρτήματα που αφορούν καθαρά τον ήχο.

Όταν παίζεις σε τέτοιες κατηγορίες προϊόντων, luxury brands δηλαδή, ο πελάτης έχει απαιτήσεις, και αυτές κοστίζουν. Όχι όσα ζητάνε βέβαια, αλλά κοστίζουν.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.521
Είχα δύο πικάπ εκεί στα '70-'80. Και στα δύο το καπάκι ήταν αφαιρούμενο. Τώρα δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο? Τσίπιδες. Ζητάνε πενταψηφια και εξαψήφια ποσά και κοιτάνε να κάνουν οικονομία στο καπάκι...

alexis

Reaction score
30.747
Εγώ δεν θα είχα ποτέ καπάκι. Και όταν είχα ένα πικάπ το είχα βγάλει.
Ειδικά στα νέα ακριβά προϊόντα το πικάπ είναι ιδιαίτερης σχεδίασης, και υλικών μερικές φορές. Η όποια κάλυψη με καπάκι του χαλάει όλη την εικόνα. Δεν θα το έκανα ποτέ. Τουλάχιστον σε εμένα, η μισή ευχαρίστηση, ίσως και παραπάνω, έρχεται και από το μάτι. Αν δεν υπάρχει ευχαρίστηση και στο ηχητικό και στο οπτικό, δεν υφίσταται ευχαρίστηση στο σύνολο της.

Reaction score
19.386
Εγώ δεν θα είχα ποτέ καπάκι. Και όταν είχα ένα πικάπ το είχα βγάλει.
Ειδικά στα νέα ακριβά προϊόντα το πικάπ είναι ιδιαίτερης σχεδίασης, και υλικών μερικές φορές. Η όποια κάλυψη με καπάκι του χαλάει όλη την εικόνα. Δεν θα το έκανα ποτέ. Τουλάχιστον σε εμένα, η μισή ευχαρίστηση, ίσως και παραπάνω, έρχεται και από το μάτι. Αν δεν υπάρχει ευχαρίστηση και στο ηχητικό και στο οπτικό, δεν υφίσταται ευχαρίστηση στο σύνολο της.
Το καπάκι υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που δεν πρέπει να υπάρχει κατά την διαδικασία αναπαραγωγής. Τα περισσότερα απο όσο ξέρω αφαιρείται ή απλώς το ακουμπάς χωρίς να γλυστράει με σιλικόνες κλπ.

Υ.Γ. : Το θέμα της αισθητικής είναι μόνο δικές σου και δικές μου ανησυχίες. :D 😍
Είχα δύο πικάπ εκεί στα '70-'80. Και στα δύο το καπάκι ήταν αφαιρούμενο. Τώρα δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο? Τσίπιδες. Ζητάνε πενταψηφια και εξαψήφια ποσά και κοιτάνε να κάνουν οικονομία στο καπάκι...
Ποιός δεν το κάνει ; Όλα αφαιρούμενα είναι και σήμερα, δεν είναι ;

alexis

Reaction score
30.747
Ποιός άλλος ; Όχι πες. Οποίος και να είναι είναι ιμιτασιόν (oem), εμεις οι δυο είμαστε the real thing. :D
Σε όσα σπίτια έχω πάει κατά καιρούς, που να είχαν ένα σχεδιαστικά ιδιαίτερο ή ακριβό πικάπ, κανένας δεν είχε καπάκι.

Μα είναι δυνατόν; Καπάκι; Είναι σαν παίρνεις έναν ωραίο καναπέ, έχεις πληρώσει ένα σκασμό λεφτά ένα ωραίο σχέδιο και ένα ωραίο ύφασμα και μετά θα του βάλεις κάλυμμα; Πάμ καλά;

Δηλαδή θα πληρώσεις τα ωραία μαμάτα καθίσματα στο αμάξι και μετά θα πας στον ταπετσέρι να βάλει καλύμματα;

Τι τα πήρες τότε;
Για να τα κρύψεις;

:headbang::lolsign:

Last edited:

Reaction score
19.386
Σε όσα σπίτια έχω πάει κατά καιρούς, που να είχαν ένα σχεδιαστικά ιδιαίτερο ή ακριβό πικάπ, κανένας δεν είχε καπάκι.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι πέραν της αισθητικής που κάποιος μπορεί να μην έχει καπάκι. Μην το αποδίδεις μόνο εκεί. Πολλοί έχουν αλλά δεν το βάζουν. (Βαριέμαι να γράψω τους πολλούς λόγους που λέω χα χα.). Αυτά είναι λίγο και δευτερεύοντα ζητήματα, δεν αξίζουν και πολύ συζήτησης - ανάλυσης. Να πώ αυτό μόνο γιατί πραγματικά πιστεύω ότι εσένα σε ενδιαφέρει η αισθητική : Απο άποψη αισθητικής υπάρχουν πικάπ που τους ταιριάζει και υπάρχουν και πικάπ που δεν τους ταιριάζουν

alexis

Reaction score
30.747
Υπάρχουν πολλοί λόγοι πέραν της αισθητικής που κάποιος μπορεί να μην έχει καπάκι. Μην το αποδίδεις μόνο εκεί. Πολλοί έχουν αλλά δεν το βάζουν. (Βαριέμαι να γράψω του πολλούς λόγους που λέω χα χα.).
Δεν έχει σημασία αν έχει. Αυτό με μετρά είναι πως δεν το βάζει.

Reaction score
19.386
Δεν έχει σημασία αν έχει. Αυτό με μετρά είναι πως δεν το βάζει.
Α, νόμιζα μιλάτε για την αισθητική του θέματος. Ναι δεν το βάζουν (όταν παίζει τουλάχιστον). Δίκιο έχεις. Και καλά κάνουν.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Το καπάκι υπάρχει για την προστασία από την σκόνη , διότι τι νόημα έχει να καθαρίζεις δίσκο και να τον βάζεις σε μισό κιλό σκόνη, όπως και απο ατυχήματα , πχ η καθαρίστρια πάει να ξεσκονίσει και ρημάζει βράχιονα κεφαλή κλπ.
Οταν παίζει το πικάπιον το αφαιρούμε το καπάκι. Το ξαναβάζουμε με το πέρας της ακρόασης.
Απλά πράματα.

Reaction score
19.386
Τίποτε δεν είναι απλό στο Hi Fi. Όλα γίνονται ζήτημα ζωής και θανάτου. :D :D

Αμ, στους λαμπάτους που μας αναγκάζουν η ΕΕ να βάζουμε προστατευτικά για να μην καεί η γάτα ; Τι είμαστε ο @kanakiani 😍 με φτηνές κεφαλές και ηχεία για να έχουμε γάτες ; να ξύνουν τα νύχια τους στα μεγάφωνα και να καβαλάνε τα πικάπ σαν λούνα πάρκ ;:D Τι θα πάθεις με 1.2 KV όπως π.χ. στην περίπτωσή μου ; ¨Αντε ένα γαργαληματάκι. Μας γνωριζει το ρεύμα που λέγανε και οι παλιοί ηλεκτρολόγοι που ξέρανε πως να πιάνουν.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon