Δημητρης 777
Spendorious
- Reaction score
- 21.825
αυτό είναι παραλογισμός.
Παραλογισμός είναι που έβγαλε τέτοια γκόμενα αυτός με Tolkien..
Αφήστε βρε τους πικαπάδες στην τρέλα τους..
αυτό είναι παραλογισμός.
κανένας δε θα σε κατηγορήσει γι αυτό...Ωραία , δέχομαι ότι είναι δύσκολο να διορθώσουμε τον χώρο μας! Πολλοί από εμάς όμως είναι αναγκασμένοι να έχουν ακρόαση σε χώρους 8, 10 τ.μ. τι να κάνουμε! Επίσης δεν είναι εύκολο να πετάμε έπιπλα που ενοχλούν, να θέτουμε μπασοπαγίδες κλπ. για να έχουμε την τέλεια ακρόαση, γνώσεις τεχνικών όρων.
Το ιδανικό θα ήταν: Να υπάρχει άφθονο χρήμα, να υπάρχει ειδικός χώρος για το σύστημα κατάλληλα διαμορφωμένος και ρυθμισμένος από ειδικούς , με τις σχετικές μονώσεις, κλπ κλπ.
Έτσι αναγκαστικά το βιολί ξυρίζει τα αυτιά μας, το μπάσο βουίζει και καλύπτει πολλές φορές τα πάντα.
Βολευόμαστε λοιπόν με τα βινύλια που δεν απαιτούν απαραίτητα όλα τα παραπάνω..... Και έχουν και άλλες χάρες (ψάξιμο στα ειδικά μαγαζάκια, συνήθειες χρόνων κλπ) τις οποίες επανειλημμένα έχομε αναφέρει.
Και το αντίθετο ισχύει.κανένας δε θα σε κατηγορήσει γι αυτό...
η "γκρίνια" έρχεται όταν γενικά λέμε "το πικάπ παίζει καλύτερα", πάντα, παντού, νόμος ....
Τι ????Δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι δυστυχώς τι είναι αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν για να συγκρίνουμε διαφορετικά μέσα.
Εχεις κάνει σύγκριση με ακουστικά?Ωραία , δέχομαι ότι είναι δύσκολο να διορθώσουμε τον χώρο μας! Πολλοί από εμάς όμως είναι αναγκασμένοι να έχουν ακρόαση σε χώρους 8, 10 τ.μ. τι να κάνουμε! Επίσης δεν είναι εύκολο να πετάμε έπιπλα που ενοχλούν, να θέτουμε μπασοπαγίδες κλπ. για να έχουμε την τέλεια ακρόαση, γνώσεις τεχνικών όρων.
Το ιδανικό θα ήταν: Να υπάρχει άφθονο χρήμα, να υπάρχει ειδικός χώρος για το σύστημα κατάλληλα διαμορφωμένος και ρυθμισμένος από ειδικούς , με τις σχετικές μονώσεις, κλπ κλπ.
Έτσι αναγκαστικά το βιολί ξυρίζει τα αυτιά μας, το μπάσο βουίζει και καλύπτει πολλές φορές τα πάντα.
Βολευόμαστε λοιπόν με τα βινύλια που δεν απαιτούν απαραίτητα όλα τα παραπάνω..... Και έχουν και άλλες χάρες (ψάξιμο στα ειδικά μαγαζάκια, συνήθειες χρόνων κλπ) τις οποίες επανειλημμένα έχομε αναφέρει.
Το παραπάνω παράδειγμα ?Εχεις κάνει σύγκριση με ακουστικά?
Εχεις κάνει σύγκριση με ακουστικά?
Κοίταξε εάν κάτσεις στην κορυφή του ισόπλευρου τριγώνου, όπως διαβάζεις άλλου και εδώ μέσα ως πανάκεια και "σωστό" ...ακούς σαν τα ακουστικά περίπου. Άκουσμα λίγο βαρετό σε σχέση με άλλες εναλλακτικές αλλά με καλό imaging (υπέρ της πραγματικότητας καλό) και είναι αυτό που ακούς να λένε (χωρίς να ξέρουν τι εννοούν, το πετάνε όλοι σαν καραμέλα χα χα με λίγο probing καταλαβαίνεις πόσο ασχετίλα υπάρχει στην μετάφραση και συνειδητοποίηση του τι ακούνε καθώς δεν μπορούν να περιγράψουν με απλά λόγια ποιές είναι οι διαφορές ή μένουν σε μόνο ένα aspect της αναπαραγωγής χωρίς να εξετάζουν ενδεχόμενα το μειονέκτημα της παρά μόνο το πλεονέκτημα της).... "you are there".Το παραπάνω παράδειγμα ?
Όχι! Ακρόαση του συστήματος μόνο μέσω ηχείων. Δεν είμαι φίλος...
Τα ακουστικά τα υπεραγαπώ μόνο όταν έχω κοντά μου το κινητό.
Έτσι είναι η ζωή. Άλλοι ψευτοελιτιστές, άλλοι γκουρού, παντογνώστες που ξέρουν περισσότερα και αμφισβητούν μετρήσεις και επιστημονικά δεδομένα, επειδή αυτοί έχουν τα χρυσά αυτιά να'ούμε. Βινύλια, πικάπ, phono stages, καλώδια, λάμπες, όλα για τα χρυσά αυτιά που "ξέρουν να ακούνε μουσική" σε αντίθεση με τους άσχετους, "ψευτοελιτιστές" μηχανάκηδες.Και το αντίθετο ισχύει.
Οι απόλυτοι υποστηρικτές των ψηφιακών είναι οι πρώτοι που πρέπει να απολογηθούν.
Δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι δυστυχώς τι είναι αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν για να συγκρίνουμε διαφορετικά μέσα.
Η αθλιότητα της άγνοιας (λέγεται και ψευτογνώση, γνώση βασισμένη σε επιφανειακά στοιχεία) σε συνδυασμό με τον ψευτοελιτισμό δεν είναι καλός σύμβουλος.
Αφού είναι καμάκι πατριωτάκι, από το Άστρος.
Κάπως αργά η απάντηση.Κοίταξε εάν κάτσεις στην κορυφή του ισόπλευρου τριγώνου, όπως διαβάζεις άλλου και εδώ μέσα ως πανάκεια και "σωστό" ...ακούς σαν τα ακουστικά περίπου. Άκουσμα λίγο βαρετό σε σχέση με άλλες εναλλακτικές αλλά με καλό imaging (υπέρ της πραγματικότητας καλό) και είναι αυτό που ακούς να λένε (χωρίς να ξέρουν τι εννοούν, το πετάνε όλοι σαν καραμέλα χα χα με λίγο probing καταλαβαίνεις πόσο ασχετίλα υπάρχει στην μετάφραση και συνειδητοποίηση του τι ακούνε καθώς δεν μπορούν να περιγράψουν με απλά λόγια ποιές είναι οι διαφορές ή μένουν σε μόνο ένα aspect της αναπαραγωγής χωρίς να εξετάζουν ενδεχόμενα το μειονέκτημα της παρά μόνο το πλεονέκτημα της).... "you are there".
Προσωπικά εάν και τα δικά μου ηχεία είναι πρωταθλητές σε αυτό και κατασκευάστηκαν μάλιστα με αυτήν την λογική (όλα το ίδιο είναι αλλά μερικά είναι πιο ειδικά) ... δεν μου αρέσει αυτό το άκουσμα. Το θεωρώ αφύσικο. Κατέληξα λοιπόν σε ένα ισοσκελές γύρω στο Α/0.83 (όπου Α η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους) φροντίζοντας όμως τις σπουδάιες πλαινές ανακλάσεις και παίρνοντας την ζωντάνια απο ταβάνι και απο άλλες γυμνές επιφάνειες (επιμέρους μόνο φροντίδα σε ταβάνι) ...που το δωμάτιο συμμετέχει σε ελεγχόμενο απο εσένα βαθμό και έτσι δημιουργέιται το λεγόμενο "they are here" . Αυτό μου αρέσει και με αυτό έχω καλύτερη συναισθηματική εμπλοκή για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να σου εξηγήσω (και δεν τον ξέρω κιόλας για να στον εξηγήσω). Οι μουσικοί παντα εννοείται. Μετά απο πολύ καιρό (εγώ πρώτα πράττω και μετά διαβάζω χα χα) πρός έκπληξη μου, ανακάλυψα απο το ίντερνετ ότι υπάρχει μια μειοψηφική (μάλλον , δεν ξέρω) θεωρώ ομάδα ανθρώπων που το είχαν εφαρμόσει και είχαν καταλήξει ακριβώς σε αυτές τις επιλογές. Είναι και θέμα μάλλον αισθητικής και γούστου. Δοκίμασε το, δεν χάνεις τίποτε, ιδίως εάν δεν σου αρέσεο ο ήχος των ακουστικών άσχετα εάν είναι θεωρητικά "σωστός" ή κάτι νοιώθεις ότι σου ξενίζει τέλος παντων. . Ανάλογα βέβαια και τον χώρο σου και την φροντίδα. Τα βιολιά δεν τσιρίζουν στα καλά συστήματα ...ουτε με σφαίρες. Αυτά είναι μυθολογίες. Κaι εάν και όταν τσιρίζουν λόγω εγγραφής , δεν ενοχλούν ποτέ. Εάν τσιρίζουν τα βιολιά παίζει το ανηψάκι σου που πιάνει πρώτη φορά στη ζωή του βιολί. Και να τσιρίξουν στην πραγματικότητα, στην εγγραφή δεν τσιρίζουν ποτέ. Αυτά είναι παραμόρφωση (όταν μιλάμε για αναπαραγωγή).