- Μηνύματα
- 80.335
- Reaction score
- 102.783
Μήπως σώθηκε από τον "ωραίο" νόμο του Σύριζα;Το 22 σώθηκε πασιφανώς από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην δικαιοσύνη
Μήπως σώθηκε από τον "ωραίο" νόμο του Σύριζα;Το 22 σώθηκε πασιφανώς από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην δικαιοσύνη
Απ' όλα υπάρχουν. Με πληρωμή. Και κανείς δεν θέλει να πληρώσει. Άντε ένα 50ρικο στον πρώτο διαθέσιμο Πακιστανό για το μάζεμα, ο οποίος τα πάει κι αυτός όπου βρει χώρο.Κλασικη περιπτωση αστικου πληθυσμου που κατοικει σε μη αστικο περιβαλλον. Φανταζομαι οτι δεν υπαρχουν αγροτικα, φορτηγακια, τρακτερ για να τα μεταφερουν σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο. Ή δεν υπαρχει καν ειδικος χωρος.
Και στο τέλος υπάρχει η ίδια καύσιμη ύλη στην περιοχή συγκεντρωμένη σε διαφορετικά σημεία, πιο επικίνδυνα λόγω όγκου.Καταλαβα. Απλα μεταφερουν το προβλημα εξω απ΄ τη μαντρα του οικοπεδου τους.
Πριν κάτι μήνες ήθελα να πετάξω κάτι παλέτες που δεν χρειαζόμουν ( αρκετές ). Ενημέρωσα τη σχετική υπηρεσία του δήμου και μου είπαν ότι θα έπρεπε να έρθει πρώτα κάποιος απο τον δήμο να δει τον όγκο, να μου ράψει κουστουμάκι ( να πληρώσω δηλαδή ) και μετά να έρθει το φορτηγό να τις μαζέψει. Τις φόρτωσα στο φορτηγό, πήγα στα πρακτορεία και έφτιαξα μάγκα τον πρακτορατζή που τις χρειάζεται.Εφόσον δεν πρόκειται για καθημερινά απορρίματ αλλά άλλου τύπου ογκώδη κλπ η διαδικασία σωστά είναι, τα εναποθέτεις έξω από το σπίτι σου ή σε κοντινό κατάλληλο χώρο, ενημερώνεις υπηρεσία καθαρισμού δήμου και έρχεται και τα μαζεύει και τα αποθέτει/διαχειρίζεται με τον προσήκοντα τρόπο αναλόγως τι είναι εκεί που πρέπει.
Δεν μου φαίνεται παράλογο από ένα όγκο και πάνω να ζητάνε έξτρα χρήματα.Πριν κάτι μήνες ήθελα να πετάξω κάτι παλέτες που δεν χρειαζόμουν ( αρκετές ). Ενημέρωσα τη σχετική υπηρεσία του δήμου και μου είπαν ότι θα έπρεπε να έρθει πρώτα κάποιος απο τον δήμο να δει τον όγκο, να μου ράψει κουστουμάκι ( να πληρώσω δηλαδή ) και μετά να έρθει το φορτηγό να τις μαζέψει. Τις φόρτωσα στο φορτηγό, πήγα στα πρακτορεία και έφτιαξα μάγκα τον πρακτορατζή που τις χρειάζεται.
Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δήμους, αλλά στον Αθηναίων έτσι λειτουργεί το πράγμα και ενώ πληρώνουμε τα κέρατά μας σε δημοτικά τέλη. Προφανώς γι'αυτό και βλέπουμε τις εικόνες που δείχνετε.
Τι περιμένατε, να έρθουν να μαζέψουν το γατάκι και να πάνε να το θάψουν "στο βουνό"*; Στα σκουπίδια θα το πετούσαν.
*υπηρεσία των κτηνιάτρων και διαφόρων άλλων, 30-50€.
ναι, περίμενα μια υγειονομικού τύπου διαχείριση και όχι απλά πέταμα στα σκουπίδια.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΕ'
ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ
Άρθρο 37
Περισυλλογή, ταφή και αποτέφρωση νεκρών ζώων
1.Οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την καθαριότητα των οδών του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου έχουν υποχρέωση να απομακρύνουν από τις οδούς και τα πεζοδρόμια τα νεκρά ζώα και να μεριμνούν για την αποτέφρωση ή την υγειονομική ταφή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας. Πριν από την αποτέφρωση ή την ταφή των ζώων ενημερώνεται ο οικείος δήμος ή ο συμβεβλημένος κτηνίατρος των εταιρειών λειτουργίας των εθνικών οδών, εάν υφίσταται, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν παραβάσεις του παρόντος. Σε περίπτωση δεσποζόμενου ζώου, ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης αυτού.
2.Η διάθεση των νεκρών ζώων, όπως η αποτέφρωση και η υγειονομική ταφή, πραγματοποιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
3.Αποτεφρωτήρια και κοιμητήρια ζώων ιδρύονται και λειτουργούν από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδέσμους αυτών, καθώς και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις περιβαλλοντικής αδειοδότησης σύμφωνα με τον ν. 4014/2011 (Α' 209). Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν, επίσης, να συμβάλλονται με ιδιωτικά αποτεφρωτήρια και κοιμητήρια ζώων, σύμφωνα με τον ν. 4412/2016 (Α' 147).
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4830/2021
ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021
Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.
Πλέον όποιος ζητάει ψήφο σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο θα περιμένω να δω το πρόγραμμα του σύμφωνα με το άρθρο 10 του παραπάνω νόμου και θα αξιολογείται από μένα στη βάση αυτού και μόνο. Εμίλησα.
Οπως ακριβώς λειτουργούν οι δήμοι στο εξωτερικό.Έτσι!Δεύτερον, έπρεπε το κράτος να έχει μεριμνήσει να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για εναπόθεση και ανακλυκλωση διαφόρων ειδών απορριμάτων (κλαδέματα, έπιπλα, υλικά και μπάζα από ανακαινίσεις, ηλεκτρικά, μέταλα, γυαλιά, χαρτιά, πλαστικά κλπ).