Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές







Μηνύματα
468
Reaction score
1.605
Καλο θα ειναι σε τοσο σοβαρα θεματα να μην αναφερομαστε σε μια μικρη μειοψηφια ψεκασμενων, υποκινουμενων, αντιπολιτευομενων και τελικα της οποιας ομαδας ηληθιων αλλα να αναλυουμε τα γεγονοτα ψυχραιμα και να απιδιδονται οι ευθυνες εκει που υπαρχουν.

Το παρακατω σχολιο ειναι ενδεικτικο της καταστασης που βρισκεται η χωρα εδω και πολλες δεκαετιες.

Τί είδα προχθές στο Λαγονήσι που έφτασε η φωτιά στα 200m από το σπίτι μου:

1. Από το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ δεν ειχε έρθει ΟΥΤΕ ΕΝΑ πυροσβεστικό μόνο τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν το μεσημέρι που επικεντρώθηκαν σε ένα σημείο που τελικά κάηκε τελείως αργότερα.
2. Η φωτιά ήταν αρκετά μικρή και προχωρούσε αργά προς τους πρόποδες του βουνού, αν υπήρχε ΕΝΑ πυροσβεστικό θα είχε σβήσει πριν φτάσει σε σπίτια.
3. Η αστυνομία έδιωχνε τους κατοίκους για να μην κινδυνέψουν αλλά εμπόδιζε και οποιαδήποτε προσπάθεια κατάσβεσης από αυτούς, με αποτέλεσμα άνθρωπος να βλέπει το σπίτι του να καίγεται επειδή άρπαξε το παντζούρι του χωρίς να υπάρχει μέτωπο κοντά. Δεν τον άφησαν να πάει να ρίξει ένα κουβά νερό και να το σώσει.
4. Ήταν 40 αστυνομικοί μαζεμένοι γύρω απο πυροσβεστικό κρουνό και κοιτάζονταν.
5. Ένας είχε φέρει 3 βυτιοφόρα για το σπίτι του και ενώ το σπίτι του γείτονα καιγόταν αυτός δεν έδωσε σταγόνα.
6. Τα πρώτα πυροσβεστικά ήρθαν και έκατσαν μπροστά στο σπίτι του Πατούλη μαζί με 10 ασφαλίτικα jeep ενώ δίπλα καίγονταν περιουσίες. Προφανώς και 1 όχημα έμεινε εκεί μέχρι το πρωί για ασφάλεια.
7. 10 Πυροσβέστες κάθονταν κάτω γιατί τους φέρανε λένε να επιχειρήσουν με όχημα αλλά δεν ήρθε το όχημα.
8. Οι εθελοντές πυροσβέστες τα έδωσαν όλα και εμείς μαζί τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τελικά η φωτιά έσβησε με την βοήθεια 5 πυροσβεστικών οχημάτων με τους πυροσβέστες τους, 2 αγροτικών με ντεπόζιτο νερού/αντλία εθελοντών και καμιά 20αρα κατοίκων. Οι σχεδόν 100 αστυνομικοί που μαζεύτηκαν απλά κοιτούσαν και ρωτούσαν τι δουλειά έχουμε εδώ.
Αυτη ειναι η καταντια της Ελλαδας και δεν θα μπορουσα να φανταστω καλυτερη περιγραφη για μια χωρα που δεν εχει μαθει τιποτα απο τα λαθη της.

Ειναι τουλαχιστον λυπηρο την στιγμη που ανθρωποι και φυση καταστρεφονται καποιοι να παιζουν τις κουμπαρες και να αντιμετωπιζουν τοσο σοβαρα θεματα με οπαδικα - κοματικα κριτηρια.
 

D

Deleted member 50795

Guest
λοιπόν έχουμε και λέμε…:geek:

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

αν δούμε τη σύνθεση του , θα παρατηρήσουμε ότι σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση , μόνο ένας παρέμεινε στη θέση του ως υφυπουργός και όλοι οι άλλοι είναι φρέσκοι (αλεξιπτωτιστές) , αντικαθιστώντας τους προκατόχους τους (υπουργός, υφυπουργός, γ.γ Π.Π).

τέτοιου είδους αλλαγές δημιουργούν εκ των πραγμάτων μια «ασυνέχεια», μέχρι να στρώσει κάποια στιγμή η ομάδα.

(και η ανασύσταση , έγινε στην πιο «κατάλληλη» περίοδο)

αυτά…🙃
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.046
Reaction score
43.444
Η αστυνομία δεν έχει αντικείμενο την κατάσβεση των φωτιών. Αυτό είναι δουλειά της πυροσβεστικής.
Η όποια κατάντια της χώρας οφείλεται στο ότι δεν μπορούμε να διακρίνουμε ούτε τα βασικά πλέον.
 

TGD

Μηνύματα
9.099
Reaction score
9.120
Μόλις πριν λίγες ημέρες ανατέθηκαν σε ιδιώτες οι καθαρισμοί δασών και η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών σε πολλές περιοχές της χώρας μέσω του προγράμματος Antinero II, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον τακτικό προϋπολογισμό.

 


Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.083
Reaction score
77.095
Μήπως εξαρτάται απ' την μακρά περίοδο εκλογών; Γιατί η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν νομίζω να ήθελε τέτοια.
 

Μηνύματα
31.201
Reaction score
25.964
ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ.

ΙΣΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΓΕ ΠΟΛΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ....

ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.....

Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΣΟΒΑΡΗ....
 



billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.188
Reaction score
7.355
Μήπως εξαρτάται απ' την μακρά περίοδο εκλογών; Γιατί η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν νομίζω να ήθελε τέτοια.
Δεν είναι δικαιολογία. Από πέρσι έπρεπε να είναι έτοιμα. Είναι νωρίς; Άντε, Φεβρουάριο, δεν υπήρχε εκλογικό, ούτε κάτι που να εμποδίζει περιφέρεια και δήμους να κάνουν δουλειά.

Απλά όπως από το 1700, έτσι και τώρα, είμαστε στο "γιατί να κάνουμε κάτι αφού τόσα χρόνια δεν το κάνουμε"...
 


billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.188
Reaction score
7.355


ika

News
Μηνύματα
16.717
Reaction score
15.371
Αφού τον "εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα, τις σειρήνες και την όλη κινητικότητα της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης".
Αυτό δεν είναι σοβαρό ελαφρυντικό?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.328
Μηνύματα
2.971.832
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent
Top