Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.893
Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που βγάζουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, απλά θέλουμε πάλι τα ίδια προφανώς για κόστος συντήρησης και ίδια ανταλακτικά. Και φυσικά τα πολύ πιο αξιόμαχα εξ ανατολής τα αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι. Η μήπως νομίζουμε ότι Κίνα, Ινδία, Κορέα, Ρωσία κτλ αγόραζαν Canadair ! Δε θα προλάβαιναν ούτε σε 5 χρόνια τότε οι Καναδοί να φτιάχνουν.......
τώρα βρε δε σου τα είπα?
ξέρεις δεν υποχρεωτικό να πετάς σε κάθε ποστ μια κοτσάνα....φιλικά πάντα

Reaction score
24.176
ναι και όχι.
υπήρξε προσφορά να αλλάξουν κινητήρες που είναι το κύριο πρόβλημα των δικών μας 215 που τα αφήνουν στο έδαφος πάνω από τους 38 βαθμούς σε έκδοση T. Αυτό πριν 20+ χρόνια και όντως πετάγαμε αετό.
στο επίπεδο των 515 (το οποίο δεν είναι υπαρκτό αεροσκάφος) υπάρχει θεωρητικά κιτ αναβάθμισης αλλά μαζί με τα εξτραδάκια υπολογίζεται οτι ξεπερνάει σε κόστος τα 20εκ τμχ και το χειρότερο όλων σε αφήνει χωρίς αεροσκάφος για πάνω απο 10 μήνες , δηλαδή ξεχνάς την περίπτωση να το κάνεις μπαμ και κάτω γιατί στην επόμενη σαιζόν δε θα έχεις κανένα έτοιμο, ενώ με μια ορθολογική προσέγγιση αν ξεκινήσεις αύριο το πρόγραμμα, θα τελειώσει το νωρίτερο σε 4 με 5 χρόνια. Όλες οι αναβαθμίσεις πτητικών μέσων έχουν αυτόν τον παράγοντα και μάλιστα μη προβλέψιμο καθώς το τι θα προκύψει μετά από έλεγχο είναι άγνωστο, επιπλέον σε έναν τύπο αεροσκάφους εκτός παραγωγής για δεκαετίες αν τα ευρήματα απαιτήσουν ανταλλακτικό εποχής θα αργήσεις πολύ να το βρεις ή να το κατασκευάσεις λόγω των πολύ αυστηρών προδιαγραφών που απαιτούνται.

ika

News
Reaction score
15.374

Reaction score
1.029
διαδίδεις μονίμως ανακρίβειες , ποιες είναι οι αρκετές εταιρίες που βγάζουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ποιες έχουν ενεργή γραμμή παραγωγής.
επωνυμίες παρακαλώ άμεσα.
επειδή ξέρω λίγο πολύ τι θα γράψεις , όταν θα απαντήσω μπορεί να μην έχω υπομονή να το κάνω με τη δέουσα ευγένεια
Δεν έχω πει ποτέ κάτι ανακριβές όπως οι δεκάδες άλλοι εδώ μέσα, με ένα απλό search στο ιντερνετ με firefighting aircraft company θα δεις ότι είναι δεκάδες.
Και δε νομίζω ότι έχω βρίσει καποιον εδώ όπως αντιθέτως γίνεται. Το ότι σπάζεστε που κάποιοι δε συμφωνούν με την δεξιά σας αντίληψη και πολιτική, συνηθίστε το γιατί σύντομα τα πράγματα από ότι φαίνεται θα αλλάξουν. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης παραπέμπουν σε πανωλεθρία και θυμίζουν κυβέρνηση Καραμανλή. Θέλετε να είστε μια παρεούλα 20 ατόμων που τη βρίσκει μεταξύ σας μιλώντας 4 χρόνια μετά για αριστερούς και τρίχες παραβλέποντας τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης , δεκτό.
Να πάψουμε λοιπόν οι υπόλοιποι να σας απαντούμε μιάς και μας απειλείτε και με μπαν και πείτε τα μόνοι σας. Έτσι και αλλιώς το να αντιδικείς με κάποιους που είναι με πολιτικές παρωπίδες δεν έχει νόημα.
Δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ, πείτε τα μόνοι σας, χαρήτε, καμαρώστε την κυβέρνησή σας και προτείνω και όλοι οι άλλοι που διαφωνούν να κάνουν το ίδιο.
Αλλά μην αναρωτηθείτε μετά γιατί γίνατε ένα site των 50 ενεργών ατόμων.

Reaction score
12.362
Και δε νομίζω ότι έχω βρίσει καποιον εδώ όπως αντιθέτως γίνεται. Το ότι σπάζεστε που κάποιοι δε συμφωνούν με την δεξιά σας αντίληψη και πολιτική, συνηθίστε το γιατί σύντομα τα πράγματα από ότι φαίνεται θα αλλάξουν.
Όχι, σπαζόμαστε γι'αυτό που είναι υπογραμμισμένο, γιατί ασκείται πολιτική πάνω στα καμμένα, όπως και πάνω στα θύματα των τρένων και γενικότερα με τη τυμβωρυχία το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά. Επιπλέον, σπαζόμαστε γιατί λέτε μπούρδες.
α) το forum ασχολείται με τα ηχοσυστήματα και τη σχετική τεχνολογία. Είμαστε μια μικρή μερίδα των μελών που σχολιάζουμε σε θέματα εκτός τεχνολογίας. Οπότε, η ευχή - απειλή - προειδοποίηση ότι θα μείνουμε 50 ενεργά άτομα, δεν είναι και τόσο εύστοχη.
β) Αν είναι να απαλλαγούμε απο τις μπούρδες και το γνωστό "πας μη συριζαίος βάρβαρος", τί να πω. Ζητήστε ευγενικά να διαγραφεί ο λογαριασμός σας ( όπως έκανα κι εγώ στο παρελθόν όταν ένιωσα θιγμένος ) και στο καλό ( και να μη μας γράφετε ).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.639
Στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που γράφουν ότι τώρα που το Netflix ανακοίνωσε αύξηση θα κλείσει ή το νέο iPhone θα πάει άπατο.

Στις πολλές χιλιάδες μέλη σε φόρουμ για προϊόντα κάVλας μόνο καμιά 50ριά δεν είναι "Συριζαίοι". :biggrin:

Ζουν ανάμεσά μας.

Reaction score
24.176
Δεν έχω πει ποτέ κάτι ανακριβές όπως οι δεκάδες άλλοι εδώ μέσα, με ένα απλό search στο ιντερνετ με firefighting aircraft company θα δεις ότι είναι δεκάδες.
μόνο ανακρίβειες και επειδή βαρέθηκα να τις διαβάζω είτε στον ήχο είτε στα του αυτοκινήτου είτε εδώ σε έχω βάλει σε ignore list (και 5-6 άλλους).
άνοιξα λοιπόν να δω μια παραπομπή και έπεσα στα γραφόμενα σου.
με ένα απλό search να μου πεις εσύ που τα ξέρεις όλα ποια είναι τα διαθέσιμα για αγορά αεροσκάφη και μετά να εύχεσαι να μην θέλω να σχολιάσω τα ευρήματά σου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.751
Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης παραπέμπουν σε πανωλεθρία και θυμίζουν κυβέρνηση Καραμανλή.
Για πες ρε άχαστε, αυτή σου η πρόβλεψη πάει σετάκι με την άλλη που είχες κάνει τον Δεκέμβριο;

Απλά καταλαβαίνουν πολλοί ότι θα χάσουν εκλογές και φορτώνουν εταιρικά δάνεια και leasing τωρα που εχουν βυσμα ωστε να βαρέσουν κανόνι αργότερα, να κοκκινίσουν δάνειο και οταν μετα 4 χρόνια γινει δικη να τα δωσουν πισω. Κλασσικό στην Ελλάδα

:roflmao: :lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.312
Εσύ φταις. Δεν ρωτάνε αναλογίες ανάμεσα σε κάτι υπαρκτό και σε κάτι ανύπαρκτο. :tongue:

Και που θες να ξέρω εγώ ότι δεν υπάρχει, είχα νομίζεις στο χωριόμ ραφάλ ή καναντέρ?
Μιά ερώτηξη έκανα :geek:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.893
Και που θες να ξέρω εγώ ότι δεν υπάρχει, είχα νομίζεις στο χωριόμ ραφάλ ή καναντέρ?
Μιά ερώτηξη έκανα :geek:
για τα μιράζζζζ που τα αγόρασε το πασόκ όμως ξερς :biggrin:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.360
Εσύ φταις. Δεν ρωτάνε αναλογίες ανάμεσα σε κάτι υπαρκτό και σε κάτι ανύπαρκτο. :tongue:
Ανύπαρκτο δεν είναι.
Παραγγέλνεις 50 αν είσαι μάγκας και σε X χρόνια τα έχεις (γύρω στα 8 το χρόνο νομίζω έχουν δυνατότητα παραγωγής αυτοί).
Μόνος σου, χωρίς να περιμένεις κανέναν άλλο. Έχεις και έναν στόλο υπάρχοντα, οπότε καταλήγεις "πρώτος μάγκας" στην Ευρώπη, αν γουστάρεις τα νοικιάζεις και σε άλλους να βγάλεις πίσω γκάφρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.343
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent