Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600
Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά, αλλά επειδή τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά (μα πάρα πολλά και απ' όλες τις πλευρές) μήπως αυτό που διαπληκτιζόμαστε εμείς σε κάθε ευκαιρία για το ποιος την έχει μακρύτερη (πολιτικά πάντα :tongue:) είναι λίγο αστείο? (λέω εγώ τώρα..) 8-)
Είναι καθαρά θέμα ρατσισμού που βασιλεύει ανάμεσα σε μεγάλα και μικρά πληθυσμιακά σύνολα, όπως και σε τομές αυτών.

Η αντικειμενικότητα των επιχειρημάτων είναι ανίκανη να δώσει λύσεις όταν ο διαχωρισμός είναι ήδη παγιωμένος. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και αυτή ερμηνεύεται υποκειμενικά.

Το δικό μου σωστό βρίσκεται συνήθως στις ομάδες με τους λιγότερους "τελειωμένους" σύμφωνα με κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν διαπραγματεύομαι.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Είναι καθαρά θέμα ρατσισμού που βασιλεύει ανάμεσα σε μεγάλα και μικρά πληθυσμιακά σύνολα, όπως και σε τομές αυτών.

Η αντικειμενικότητα των επιχειρημάτων είναι ανίκανη να δώσει λύσεις όταν ο διαχωρισμός είναι ήδη παγιωμένος. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και αυτή ερμηνεύεται υποκειμενικά.

Το δικό μου σωστό βρίσκεται συνήθως στις ομάδες με τους λιγότερους "τελειωμένους" σύμφωνα με κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν διαπραγματεύομαι.
Δεν διαφωνώ - επεμβαίνω καθόλου σε ότι αφορά απόψεις - προτιμήσεις - στάση ζωής του καθένα..
Με ανησυχεί, ή καλύτερα με αποστασιοποιεί το γεγονός πως ως πολίτες συχνά αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλα τα θέματα ακόμα και τα πιο σοβαρά με οπαδική διάθεση ενώ έχουμε γνώση τι μούργα υπάρχει.. :headbang:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600
Δεν διαφωνώ - επεμβαίνω καθόλου σε ότι αφορά απόψεις - προτιμήσεις - στάση ζωής του καθένα..
Με ανησυχεί, ή καλύτερα με αποστασιοποιεί το γεγονός πως ως πολίτες συχνά αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλα τα θέματα ακόμα και τα πιο σοβαρά με οπαδική διάθεση ενώ έχουμε γνώση τι μούργα υπάρχει.. :headbang:
Γιατί απαιτούμε να υπερισχύσει το εγώ μας. Η μούργα είναι όλοι όσοι διαφωνούν.

Δεν χρειάζονται γήπεδα. Μία οθόνη δίνει οπαδική πρόσβαση όλο το 24ωρο.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.444
Για το τομάρι τον αναπληρωτή δεν ξέρω και γω τι υπουργείου που βγήκε και είπε ευθαρσώς "δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται" για το θέμα του θανάτου των 2 πιλότων του Canadair... ντρέπεται η ντροπή για πάρτη σου ρε πίθηκε.
Με αφορμή αυτό το σχόλιο και μετά τη σχετική βαβούρα που παίχτηκε στα σόσιαλ μήντια έψαξα να δω τι είπε ο "πίθηκος", πως το είπε και σε τι φάση καθώς ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι για ακόμα μια φορά οι μονταζιέρες έπαιξαν το ρόλο τους.
Είναι προφανές ότι πρόκειται είτε για διατεταγμένη διαστρέβλωση είτε για επικίνδυνη (για τους ίδιους κυρίως) αδυναμία κατανόησης λόγου και συγκείμενου. Οχι ότι θα αλλάξει τίποτα σε αυτήν την κοινωνία που ο κάθε ένας πετάγεται ελαφρά τη καρδία σαν καλοκουρδισμένο ελατήριο και πετάει τη μαλ@κία του γιατί νομίζει ότι έχει χρέος να το κάνει αλλά να, όσο κάποιοι έχουμε ακόμα σπονδυλική στήλη και λίγο χρόνο διαθέσιμο θα ασχολούμαστε να καταδεικνύουμε την απέραντη μαλ@κία που δέρνει τους πολλούς και την ευκολία με την οποία κάποιοι λίγοι μπορούν να χειραγωγούν το δημόσιο λόγο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600

Reaction score
6.429
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει Τσέχικα?

The Czech team is ready to help fight fires abroad. We have an assembled module that can go out in a few hours if needed. We also actively offered the help of the Czech firefighters to Greece, but they refused, saying that they had enough of their own forces and resources.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.829
Τι να πεις σχετικά με την ασχετοσύνη ή την ηλιθιότητα μερικών.

Το ίδιο είχα αντιμετωπίσει στην Χαλκιδική, στην ακτή "Πορτοκάλι" κοινώς "Καβουρότρυπες" πριν από περίπου 15 χρόνια.
Ένας μάγκας άναψε φωτιά για να ψήσει, μέσα στα πεύκα που ήταν δίπλα στην ακτή.
Όσοι είμασταν εκεί και του βάλαμε τις φωνές μας απείλησε να μας δείρει κιόλας, μάγκας γαρ.
Φωνάξαμε πυροσβεστική, ήρθε και η αστυνομία και τον πήρε μέσα.
Τότε μόνο του κόπηκε η μαγκιά.

TGD

Reaction score
9.120

Μετά την καταστροφή του εργοστασίου ανακύκλωσης ο αέρας της πόλης είναι αποπνικτική. Και μπορεί να μην έχουμε νερό αργότερα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.839
@TGD και λοιποί καλό κουράγιο. Το μέτωπο είναι διπλό, από βόρεια στο Βελεστίνο:

IMG-20230727-WA0000.jpg

και από νότια στον Αλμυρό...

IMG-20230727-WA0001.jpg

Έχω φίλο με μεγάλες εγκαταστάσεις (και άκρως επικίνδυνες σε περίπτωση που η φωτιά φτάσει όντως εκεί) στην Α'ΒΙΠΕ. Εκεί ξεκίνησε το μεσημέρι πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος. Ευτυχώς οι ζημιές δεν ήταν εκτεταμένες, ήταν όμως και σωστά προετοιμασμένοι. Στη Β'ΒΙΠΕ ήταν μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Από νωρίς σήμερα κάνουν ρίψεις, μαθαίνω.

TGD

Reaction score
9.120
Χάρη στους πυροσβέστες (και με μια μικρή βοήθεια από τον άνεμο) τη γλύτωσε το Σέσκλο και το Διμήνι. Τη νύχτα εκκενώθηκαν τα Μελισσιάτικα και το ξημέρωμα η περιοχή από το Μάραθο ως τη Χρυσή Ακτή Παναγίας.

Τη φωτιά στην Α' βιομηχανική την είδα το απόγευμα, ήμουν στον Άναυρο για μπάνιο. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν αποκομμένη από τα δύο μέτωπα, δεν είχα καταλάβει -ούτε το άκουσα στα τοπικά μέσα- ότι ήταν ανεξάρτητη φωτιά.

Ο αέρας έκοψε το πρωί. Τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ, γιατί χθες το πρωί εδώ λυσσομανούσε ο Λίβας και οι ιστιοδρομίες ακυρώνονταν λόγω έλλειψης ανέμου!

Είχα μια συνάντηση σήμερα, αλλά αναβλήθηκε γιατί η συνάδελφος φιλοξένει εκτάκτως τους συγγενείς της από την εκκένωση.

Εν τω μεταξύ, δεν έχουμε μόνο τους τρελούς που βάζουν φωτιά στους κάδους:
Έπιασαν «στα πράσα» τον εμπρηστή κάδων στο Βόλο | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney
αλλά κι άλλους που καίνε το σπίτι τους:
Θήβα: Έκαψε το αυτοκίνητο και το σπίτι του - Επεκτάθηκε σε δάσος η πυρκαγιά (naftemporiki.gr)

Last edited:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent