Marantz - Denon meets Dirac (?)

Reaction score
1.286
Πάρτε από electrowelt 24 , έχω αγοράσει ηχεία πριν δυο χρόνια από εκεί .
Απαντούν στα mail , στέλνουν γρήγορα με οικονομικά μεταφορικά .
Το ένα ηχείο μάλιστα έβγαλε πρόβλημα , χωρίς ερωτήσεις μου έστειλαν άλλο καινούριο στη κούτα μέσα σε τέσσερις μέρες.

Reaction score
433
Ναι οι τιμές είναι αυτό που λέμε καμία σχέση! Λες και πουλάνε κάτι άλλο εδώ!

Reaction score
1.286
Ναι οι τιμές είναι αυτό που λέμε καμία σχέση! Λες και πουλάνε κάτι άλλο εδώ!
Μη βιάζεστε , βάλτε τα στο καλάθι με τοποθεσία αποστολής να προσαρμοστεί η τιμή με το ελληνικό φπα συν τα μεταφορικά που έχουν ανέβει εξωφρενικά, τις περισσότερες φορές μια η άλλη έρχεται.
Υπάρχουν κάποια καταστήματα πάντως κυρίως μικρά που δεν ξέρω πως και γιατί κρατούν το γερμανικό φπα παρόλο που στέλνουν Ελλάδα.
Ενισχυτή πάντως δεν θα έπαιρνα απ' έξω άλλο ρίσκο τα ηχεία άλλο τόσα ηλεκτρονικά που έχουν οι avr.
Προτιμώ Ελλάδα με αντιπρόσωπο εδώ, μη νομίζετε ότι εαν πάθει κάτι το μηχάνημα ότι θα πας στον αντιπρόσωπο της Denon και της κάθε Denon και θα σε εξυπηρετήσουν.
Θα σου πουν φιλαράκι έχω ανταλλακτικά για τους πελάτες μου μίλα με το μαγαζί που τον αγόρασες.
Άντε πλήρωνε μεταφορικά πήγαινε έλα Γερμανία ξανά .
Μη κοιτάτε διαθεσιμότητες και τιμές skroutz πηγαίνετε στα καταστήματα, πάρτε ένα τηλ να μιλήσετε χαμένοι δεν θα βγείτε.

Reaction score
433
Μην τρομοκρατουμε... Μια χαρά είναι οι μεταφορές καθόλου εξωφρενικές, με κάτω από 30 ευρώ στον φέρνουν. Υπάρχουν μαγαζιά στην Ελλάδα που ζητούν περισσότερα... Μετά υπάρχει και το αμαζον που οκ έχει ακριβά μεταφορικά αλλά στο θέμα εγγύησης δεν συγκρίνεται με κανένα ελληνικό μαγαζί.
Μέχρι κρατάς το προϊόν και το επιστρέφεις πίσω χωρίς καμία δικαιολογία...
Ο ΦΠΑ είναι υψηλότερος στην Ελλάδα αλλά η διαφορά στις τιμές δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ. Μακάρι η διαφορά να ήταν ο ΦΠΑ....
Τέλος αν είναι να κάνω... κονσομανσιον στο μαγαζί από κοντά και να χάνω τον χρόνο μου για να μου κόψει ένα 50αρι άστο...Πρώτα καπέλο 300-400 και μετά να σου κόψω κάτι...

Last edited:

Reaction score
600
Όπως τα λέει ο φίλος tkin73. Έχω αγοράσει τα πάντα από εξωτερικό. Ηχεία, ενισχυτές, προενισχυτές, τελικούς, sub. Μία φορά που χρειάστηκε να στείλω ένα ενισχυτή πίσω, Γερμανία, δεν πλήρωσα μεταφορικά. Σε μία άλλη περίπτωση, είχε το woofer ενός ηχείου μία αμυδρή γρατζουνιά, καθαρά αισθητικό το θέμα. Δεδομένου ότι δεν είχε ο Άγγλος αντιπρόσωπος spare να μου στείλει, ήρθε καινούργιο ηχείο κατευθείαν από Αμερική, χωρίς χρέωση εννοείται. Και δεν μου ζήτησαν να επιστρέψω και το παλιό. Και άλλα παραδείγματα που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω. Μια χαρά οι αγορές από εξωτερικό, πολύ πιο φθηνά και after sales service που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με εδώ.

Reaction score
1.610
H Γερμανία έχει ΦΠΑ 19%, εμείς 24%. Αυτό σημαίνει ότι προϊόν με τιμή προ ΦΠΑ 1000€ θα το πληρώσουμε 1240€ στην Ελλάδα και 1190€ στη Γερμανία. Θέλεις να προσθέσουμε και τα 30-40€ μεταφορικά, να πάρουν και αυτά ΦΠΑ, να πάμε στα 50€ πάνω; Άρα οι διαφορές στο ΦΠΑ και το κόστος των μεταφορικών σε αυτήν την τάξη τιμής (καθαρής αξίας 1000-2000€) είναι 100-150€ και προφανώς δεν έχουν να κάνουν με την διαφορά τιμής των 400€+, η οποία είναι διαφορετικό καπέλο.

Δεν ξέρω ποιο είναι το αίτιο αυτής της τεράστιας διαφοράς, αλλά δεν ξέρω και αν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον καταναλωτή.

Reaction score
600
Πριν από χρόνια ήθελα να αγοράσω τον Marantz 7012 από γνωστό κατάστημα των νοτίων προαστίων. Είχε τιμή 1420. Τους παίρνω λοιπόν τηλ. και ρωτάω ποια είναι η καλύτερη τιμή που μπορούν να μου κάνουν. Α μου λένε, αυτά από κοντά. Κατεβαίνω λοιπόν και μου λέει τελική τιμή 1400, δεν είχε άλλο περιθώριο κλπ. 20 ολόκληρα ευρώ! Του απαντάω ότι από εξωτερικό τον βρίσκω στα 1.100, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών. Παρ'τον από εκεί μου λέει. Όπως και έπραξα.

Reaction score
433
Το αίτιο της διαφοράς τιμής Ελλάδας με γερμανια/Γαλλία φυσικά δεν μόνο η διαφορά ΦΠΑ ή τα μεταφορικά που ειπαμα πολλές φορές είναι φθηνότερα να σου έρθει από Γερμανία πάρα εντός Ελλάδας.
Εχει να κάνει ότι πλέον τα είδη hifi μέσα στην κρίση της τελευταίας +10ετιας έχει μικρύνει η αγορά και τα εμπορεύονται μόνο τα καταστήματα που έμειναν και είναι τα εξειδικευμενα.
Αυτά έχουν μεταξύ τους λειτουργία ολιγοπωλειου για αυτό οι τιμές είναι σταθερές μεταξύ τους.
Συμφωνίες κυρίων.
Βγαίνει η τιμή που τους βολεύει και μένει σταθερή όσο διάστημα αποφασίσουν.
Στην συνέχεια αποφασίζουν μια έκπτωση και πάει λέγοντας.
Το 3800 για να κατέβει στα 1100 που τον δίνουν έξω πρέπει να το αποφασίσουν.
Δεν έχουν λόγο.
Αυτοί που ψάχνουν από έξω και δεν πέφτουν θύματα της τρομοκρατίας της λογικής του παραπάνω μνμ είναι λίγοι.
Δεν απευθύνονται σε αυτούς τα καταστήματα του ολιγοπωλειου.

Τον sr6006 που έχω τώρα τον είχα από εμπορία από Αθήνα από τους γνωστούς, με τιμή όμως τότε απολύτως ανταγωνιστικη με έξω.
Το να δώσω 30-35% καπέλο γιατί τόσα τους λείπουν δεν τα δίνω.
Ότι ηχείο έχω έχει έρθει από έξω σε τιμές 60% των ελληνικών και όλα καλά.
Όταν και αν αποφασίσουν οι Έλληνες να πωλούν με νορμάλ κέρδος εδώ είμαστε.
Αλλά το βλέπω δύσκολο.
Προτιμούν τελικά τις λίγες πωλήσεις με μεγάλο κέρδος πάρα τις πολλές με μειωμένο.
Έχει να κάνει φυσικά και με την φορολογία.
Πριν από χρόνια ήθελα να αγοράσω τον Marantz 7012 από γνωστό κατάστημα των νοτίων προαστίων. Είχε τιμή 1420. Τους παίρνω λοιπόν τηλ. και ρωτάω ποια είναι η καλύτερη τιμή που μπορούν να μου κάνουν. Α μου λένε, αυτά από κοντά. Κατεβαίνω λοιπόν και μου λέει τελική τιμή 1400, δεν είχε άλλο περιθώριο κλπ. 20 ολόκληρα ευρώ! Του απαντάω ότι από εξωτερικό τον βρίσκω στα 1.100, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών. Παρ'τον από εκεί μου λέει. Όπως και έπραξα.
Τα ελληνικά μαγαζιά hifi παρακαλουν πότε θα πάει κάποιος αθώος που πιστεύει περί ευρωπαϊκών εγγυήσεων μηχανάκι με πρόβλημα για να πάρουν την ρεβάνς και να βάζουν μυαλό σε αυτούς που ψωνίζουν από έξω!
Και η ρεβάνς του καταναλωτή είναι όσο πουλούν με αυτά τα καπέλα να πηγαίνεις στις εκθέσεις τους να ακούς ηχεία, ενισχυτές τα πάντα όλα να αποφασίζεις τι θες και να ψωνίζεις από έξω! ( δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί δεν αγοράζω, ενισχυτές και ηχεία συχνά...)

Last edited:

Reaction score
433
Ήμουν έτοιμος να αλλάξω τον 6006 με τον 3800 από έξω αγορά Γαλλία γιατί πίστευα ότι οι hdmi είσοδοι τα είχαν παίξει αλλά απλά άλλαξα τα καλώδια 10ετιας που είχα με νέα 2.1( future proof) και άνοιξαν όλα, και επειδή τα 650w και με υλοποίηση marantz πλέον κοστίζουν 1700 εδώ λέω να κάνω ακόμα υπομονή. Βέβαια έρχεται η νέα oled 65 άρα που παρήγγειλα με τις 2.1 εισόδους και η πρόκληση στις κονσόλες θα τις βρω μπροστά μου...

Reaction score
1.610
Δεν το καταλαβαίνω γιατί να είναι πρόβλημα ή λόγος αλλαγής ενισχυτή, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι 2.1 είσοδοι της τηλεόρασης και ο ήχος να πάει στον ενισχυτή μέσω eARC?

Reaction score
13
Μπήκε online παραγγελία του Marantz Cinema 50, από ηλεκτρονικό κατάστημα στην Αυστρία, τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά 1542.30€. Η τιμή είναι μετά την επιπλέον έκπτωση 3% με έμβασμα. Απλά απίστευτη διαφορά στην τιμή με τα καταστήματα στην Ελλάδα! Στο κατάστημα μου απάντησαν άμεσα σε οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαζόμουν πολύ ευγενικοί και με πολύ υπομονή! Όπως θα έπρεπε δηλαδή να σέβονται τον πελάτη, κάτι το οποίο δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα σπανίζει!!!
Να ρωτήσω ρε παιδιά γιατί δεν έχω καταλάβει
  1. το Audyssey υποθέτω παίζει αν δε θέλει κάποιος να αγοράσει κάποια έκδοση license του Dirac Live
  2. έχει κάνει κάποιος μετρήσεις με το Audyssey vs Dirac Live, ώστε να βγει κάποιο συμπέρασμα για το αν αξίζει να επενδύσει κάποιος τα χρήματα για το Dirac!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reaction score
522
Ανάλογα την εταιρία και τον αντιπρόσωπο, υπάρχουν διαφορές.

Ας φροντίσουν οι αντιπροσωπείες να είναι ανταγωνιστικές και να συμβαδίζουν με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία σε αυτό.

Κατ'εμε η εμπειρία μου με 4 αντιπροσωπείες ήταν άριστη (Νάκας, Ορφέας, Ultimate Audio, Chameleon Audio) και σε τιμές και σε αντιμετώπιση.

Με άλλες δε, ήταν κάκιστη όχι τόσο για το θέμα των τιμών, αλλά για το θέμα του pre-sales αλλά και του after sales support στα ίδια τα προϊόντα που πουλάνε (για την ώρα δε θέλω να κατονομάσω ποιές).

Τέλος σε Dirac, αξιόλογη λύση θεωρώ τον Integra DRX 8.4 AVR, που είναι ο μόνος πραγματικά AVR που με δελέασε (για κάτω από 4000 ευρώ) στa Ι/Ο Preouts και στο γενικό Integration μετά την απόκτηση του RX-A8A.
Ηχητικά δε τον έχω ακούσει ακόμα για να έχω πλήρη εικόνα, αλλά λογικά θα κυμαίνεται στα επίπεδα του VSX-LX805 με μικροβελτιώσεις?

Σε Marantz-Denon δε θα πήγαινα για λόγους ποιότητας κατασκευής vs κόστους απόκτησης (προσωπική μου άποψη πάντα).

Reaction score
6.204
Αξίζει μόνο και μόνο λόγω της διόρθωσης της φάσης που κάνει το Dirac. Δεν ξέρω βέβαια από τι αποτέλεσμα το υπόλοιπο σύστημα και σε τι χώρο είναι. Γιατί αν μιλάμε για ένα βασικό σύστημα σε ένα σαλόνι ίσως να είναι αρκετά εντάξει και με το aydyssey και τα λεφτά του dirac να αξίζει να πάνε ας πούμε σε παραπάνω σαμπ ή passive treatment.
Ανάλογα την εταιρία και τον αντιπρόσωπο, υπάρχουν διαφορές.

Ας φροντίσουν οι αντιπροσωπείες να είναι ανταγωνιστικές και να συμβαδίζουν με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία σε αυτό.

Κατ'εμε η εμπειρία μου με 4 αντιπροσωπείες ήταν άριστη (Νάκας, Ορφέας, Ultimate Audio, Chameleon Audio) και σε τιμές και σε αντιμετώπιση.

Με άλλες δε, ήταν κάκιστη όχι τόσο για το θέμα των τιμών, αλλά για το θέμα του pre-sales αλλά και του after sales support στα ίδια τα προϊόντα που πουλάνε (για την ώρα δε θέλω να κατονομάσω ποιές).

Τέλος σε Dirac, αξιόλογη λύση θεωρώ τον Integra DRX 8.4 AVR, που είναι ο μόνος πραγματικά AVR που με δελέασε (για κάτω από 4000 ευρώ) στa Ι/Ο Preouts και στο γενικό Integration μετά την απόκτηση του RX-A8A.
Ηχητικά δε τον έχω ακούσει ακόμα για να έχω πλήρη εικόνα, αλλά λογικά θα κυμαίνεται στα επίπεδα του VSX-LX805 με μικροβελτιώσεις?

Σε Marantz-Denon δε θα πήγαινα για λόγους ποιότητας κατασκευής vs κόστους απόκτησης (προσωπική μου άποψη πάντα).
Συμφωνώ απόλυτα για τον Integra αν και κάτοχος του nad t778. Όταν τον πήρα δεν υπήρχε ο integra βέβαια.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
Ο 8.4 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
Και πολύ καλό VFM.

Το Dirac vs Audyssey στον Denon A1H έδειξε νικητή το Dirac.
Βεβαίως, και στα 2 χρειάστηκε παρέμβαση μου γιατί κανένα από τα 2 δεν έφερε τα πάντα σωστά, σίγουρα όχι στην εντέλεια, πάντως το Dirac έφτανε πιο κοντά στην "τελειότητα" σε σχέση με το Audyssey.

Reaction score
522
Αξίζει μόνο και μόνο λόγω της διόρθωσης της φάσης που κάνει το Dirac. Δεν ξέρω βέβαια από τι αποτέλεσμα το υπόλοιπο σύστημα και σε τι χώρο είναι. Γιατί αν μιλάμε για ένα βασικό σύστημα σε ένα σαλόνι ίσως να είναι αρκετά εντάξει και με το aydyssey και τα λεφτά του dirac να αξίζει να πάνε ας πούμε σε παραπάνω σαμπ ή passive treatment.

Συμφωνώ απόλυτα για τον Integra αν και κάτοχος του nad t778. Όταν τον πήρα δεν υπήρχε ο integra βέβαια.
Αυτό, τότε δεν υπήρχε (και στη δική σου και στη δική μου περίπτωση)...
Και δε θέλω να μπώ σε τρυπάκι να διώξω τον Yamaha, γιατί δε βρίσκω και ουσιαστικό λόγο.

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο από τη μία, από την άλλη ανοίγω ένα πόλεμο με το πορτοφόλι μου που οδηγεί σε αχαριστία χωρίς λόγο (κυρίως εφόσον ο Yamaha με καλύπτει σε όλα).

Οπότε αρκούμαι στο "με δελέασε - δε τον έχω ακούσει ηχητικά", παρά στο "ψήνομαι να τον πάρω - έστω και για δοκιμή".

Σε κάθε περίπτωση, δε παύει (στα χαρτιά τουλάχιστον) να είναι εξαιρετικός και μένω όπως είμαι, χαρωπός κι ευτυχισμένος. :D

Reaction score
522
Και πολύ καλό VFM.

Βεβαίως, και στα 2 χρειάστηκε παρέμβαση μου γιατί κανένα από τα 2 δεν έφερε τα πάντα σωστά, σίγουρα όχι στην εντέλεια, πάντως το Dirac έφτανε πιο κοντά στην "τελειότητα" σε σχέση με το Audyssey.
Χάθηκε στον AV1H να βάλουν μια ακόμη XLR να έχεις L+R+C+2 SUBS όπως στον Integra?

Επίσης, το να είναι software assignable, αντί για hardware assignable με χωριστά κυκλώματα, είναι κι αυτό ένα κομμάτι απορίας άξιο.

Από την άλλη για 7K κόστος απόκτησης, θα εξέταζα να δώσω ελαφρώς παραπάνω αφού αλλάζω εντελώς κατηγορία και να έσπαγα τa boxes σε Προ και Τελικούς (ίσως με κάποιον JBL Synthesis που έχει και Dante και επιμέρους τελικούς της επιλογής μου ανάλογα το στήσιμο).

Reaction score
6.204
Και πολύ καλό VFM.

Αφού τρέξει το dirac σε αφήνει ο denon να πειράξεις ρυθμίσεις σε gain και αποστάσεις;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon