- Reaction score
- 18.759
Α, ΟΚ τότε. Εάν λέει τέτοιο πράγμα ο νόμος. Αλλά δεν νομίζω να είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, απλά όπως τα λές.ο αμυνόμενος δεν σκοτώνει για ευρώ τον άνθρωπο που εισβάλλει στο σπίτι που κοιμάται στις 2 τα χαράματα, αλλά ακριβώς για αυτό το γεγονός μια τέτοιας εισβολής. Άνθρωπος που εισβάλλει σε σπίτι με κόσμο είναι εξ ορισμού προετοιμασμένος για τα πάντα και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ποιος δικαστής είναι άξιος να κρίνει εκείνον που έντρομος αντιμετωπίζει τέτοια εισβολή και αποφασίσει να μην κάνει ότι κοιμάται;
Αλλά εσυ θα ξέρεις καλύτερα.
Το να μην σκοτώσω άνθρωπο (εάν κρίνω ότι είναι κάποιος κακομοίρης που θέλει απλώς κάποια ευρώ) πάντως είναι δική μου ηθική απόφαση. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με τον εαυτό μου για να αφαιρέσω ζωή για τέτοιο ποταπό και μικρό λόγο. Και να με αθώωνε ο νόμος μπορεί να αποφάσιζα να μην το κάνω.
Δική μου κρίση τότε να ζυγιάσω την κατάσταση ... δική μου και η ευθύνη και οι επιπτώσεις να το κάνω ή όχι. Δεν θα κάτσω να σκεφτώ εκείνη την στιγμή όλα αυτά που λές εσύ ή ο κάθε νόμος και πως θα δικάσουν αυτοί. Δεν είναι έτσι η ζωή.
Π.χ. λέει ότι πρίν έπρεπε να είχα πάρει ΟΛΑ τα α[αραίτητα μέτρα αποτροπής ; Μήπως ξέχασα ξεκλείδωτη καμια πόρτα χα χα. Είχα σεκιούριτυ ;
Last edited: