billpeppas
A/V Επαγγελματίας
- Reaction score
- 7.073
Άντε να δούμε καμία beta και εμείς κάποια στιγμή
Και που ακριβώς είναι το "πρόβλημα";Θέλει πολλά σαμπ σε διαφορετικά ύψη.
Θέλει και ηχοπερατή με απόσταση από τον τοίχο να μπουν σαμπς από πίσω. Και απολύτως συμμετρικό δωμάτιο, προς το παρόν.Και που ακριβώς είναι το "πρόβλημα";
Μπα, υπάρχει "ελαστικότητα" όσον αφορά τις απόλυτες θέσεις κλπ του DBA. Το λέει και στο ανωτέρω βίντεο ο τρινοβάς, φλεξιμπίλιτι.Θέλει και ηχοπερατή με απόσταση από τον τοίχο να μπουν σαμπς από πίσω. Και απολύτως συμμετρικό δωμάτιο, προς το παρόν.
Φοβάμαι πως αυτό ακριβώς ισχύει.Ειδάλλως δεν θα είχε καμία εφαρμογή σε κανένα χομ σινεμά, παρά μόνον σε εξτριμ στούντιο.
Δεν έχω καμία δυνατότητα να βάλω σαμπς σε άλλο υψος, η οθόνη καλύπτει σχεδόν πλήρως όλο τον μπροστινό τοίχο, και εάν γίνει ηχοπερατή για να μπουν από πίσω, καταργείται η σκάλα.και σταμάτα τις δικαιολογίες για να μη πάρεις κι άλλα σαμπ, δε πείθεις κανένα.
Ετσι και αλλιώς το DBA που υποτίθεται ήταν η καλύτερη λύση δεν άφηνε περιθώρια για μεγάλες τηλεοράσεις.IMHO, με το waveforming η Trinnov πάτησε το kill button σε όλες τις μεγάλες τηλεοράσεις. Σου λέει ότι μπορεί να δουλέψει με ότι τους δώσεις, αλλά, αφού πλήρωσες 20.000 ευρώ βρε αδελφέ για το μηχανάκι, το σωστό είναι ηχοπερατή.
Όπως το λές: δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα ηχητικά. Μπορεί όμως το πανί να κουνιέται, αναλόγως στήριξης/τοποθέτησης.Απορία το έχω αν βάλεις ένα πανί όχι ηχοπερατο μπροστά από ένα σαμπ τι θα μεταβληθεί, δεν νομίζω να αλλάζει κάτι σε αυτές τις συχνότητες.
Νομίζω άκουσα τον τρινοβά να λέει και για 5 σαμπ συνολικά, με 3 τεμάχια μπροστά και 2 πίσω.Η ιδανική τοποθέτηση subwoofers σε συνδυασμό με τον απόλυτα ελάχιστο αριθμό μονάδων (6 subwoofers)
Και αυτό γίνεται αλλά δεν είναι το ιδανικό. Αν τα κατάλαβα σωστά βέβαια, ο λόγος είναι επειδή θα χάσεις τον έλεγχο του ύψους πίσω. Μπροστά θα έχεις 3 πηγές ήχου που θα καλύπτουν ύψος και πλάτος, ενώ πίσω θα έχεις περιορισμούς. Το ιδανικό είναι ίδιος αριθμός μπρος πίσω.Νομίζω άκουσα τον τρινοβά να λέει και για 5 σαμπ συνολικά, με 3 τεμάχια μπροστά και 2 πίσω.
Αν υπάρχει η κατάλληλη απόσταση και η οθόνη έχει στηριχτεί σωστά/είναι ποιοτική δεν υπάρχει θέμα.Ναι, δοκιμάστε να βάλετε μη ηχοπερατή οθόνη μπροστά από sub(s) και να δείτε ταινία.
Μετά ελάτε να μου πείτε τι έγινε. Αν είναι και ported, ακόμα καλύτερα
Το θέμα δεν είναι το "ιδανικό", αλλά εάν μπορείς να επιτύχεις καλύτερο αποτέλεσμα με χρήση waveforming, εάν διαθέτεις 5 σαμπ.Και αυτό γίνεται αλλά δεν είναι το ιδανικό. Αν τα κατάλαβα σωστά βέβαια, ο λόγος είναι επειδή θα χάσεις τον έλεγχο του ύψους πίσω. Μπροστά θα έχεις 3 πηγές ήχου που θα καλύπτουν ύψος και πλάτος, ενώ πίσω θα έχεις περιορισμούς. Το ιδανικό είναι ίδιος αριθμός μπρος πίσω.