Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Reaction score
18.765
Που φυσικά ούτε άκυρες είναι, ούτε άκαιρες, αφού και επίκαιρες είναι (θέμα των τελευταίων ημερών σε εξέλιξη), την εγκληματικότητα αφορούν (που δεν προέρχεται προφανώς μόνο από τους... ρομά και μετανάστες), γενική αναφορά έγινε και από άλλους φίλους για τους αστυνομικούς, ενώ από ο,τι κατάλαβα και από τα like, μόνο εσύ το είδες ως whataboutism...
Μόνο το scrap που μαζεύουν οι ρομά και το πάνε για ανακύκλωση (και το δέχονται χα χα) να εξετάσεις πως διοχετεύεται μετά στην αγορά ... δεν χρειάζεται να αναρωτηθείς παραπέρα για το τι γίνεται. Δέχονται και ραδιενεργά ακόμη χα χα (no joke). Που το scrap και η συλλογή του είναι και μια νορμάλ, νόμιμη δραστηριότητα.

Reaction score
18.765
Είναι φανερό ότι δεν έχουν πλάτες (λέμε τώρα και καμιά σαχλαμάρα) :rolleyes:
Στην Ελλάδα ; Τι να συζητάμε τώρα ; Μέχρι και οι αναρχικοί έχουν πλάτες και διασυνδέσεις και ας λένε αυτά που λένε που λέει ο ΙΚΑ παραπάνω. Έχεις γίνει ποτέ μάρτυρας συμφωνίας μεταξύ οργανωτών αναρχικών διαδηλώσεων (και άλλων δράσεων τους) με την Αστυνομία ώστε να πάνε φυλακή συμμετέχοντες απλοί συνιδεάτες τους και να την γλυτώσουν αυτοί ; Και όλα αυτά το 1986 που τα βλέπαμε, φαντάσου τώρα πόσο οργανωμένα είναι τα πράγματα. Μα κανένας δεν ήταν λίγο ανοιχτομάτης στο Πανεπιστήμιο που πήγε ; Το ίντερνετ φταίει Σώτο, όλο λόγια και μηδέν εμπειιρία ζωής. Άλλο να τα βλεπεις να συμβαίνουν και άλλο να τα διαβάζεις. :D Έχουν γίνει πλέον και όλα sanitised και "επιστημονικά" Hi FI τα "συστήματα". :D

Reaction score
18.765
από whataboutists
Ε, τώρα να κατηγορεί δικηγόρος άλλους για whataboutism ... το λες και ανέκδοτο της χρονιάς. :D καθώς η δουλειά του δικηγόρου είναι ακριβώς αυτή για να αθωώσει τον πελάτη του. :D Μάλιστα εάν το ψάξουμε ιστορικά επιστημονικά το πιο πιθανόν είναι να ανακαλύψουμε ότι ο όρος εφευρέθηκε απο αυτούς (πρωτο-αποδόθηκε σε αυτούς). :D

Σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς στην κοινωνία, έχουν γίνει μάλιστα και έργα, τραγούδια και ανέκδοτα. :D

TGD

Reaction score
8.602
Η ξαδέλφη μου από την Αμερική πέρασε μια βόλτα από τα πάτρια εδάφη. Και μου έλεγε για τη μιζέρια στην οποία έχει υποπέσει στη Νέα Υόρκη.
Η αιτία -κατά τη γνώμη της- η παραμέληση της πόλης (πχ καθαριότητα) σε συνδυασμό με την "μικρή εγκληματικότητα". Οι καλές μέρες (επί Τζουλιάνι, αυτόν που πιάσαν τώρα για σκάνδαλα) ήταν καλές ακριβώς γιατί ήταν πολύ αυστηρός σε αυτά τα θέματα. Τακτική και ασφαλής καθημερινότητα σημαίνει περισσότερος κόσμος στους δρόμους, καλύτερο περιβάλλον ζωής, λιγότερες συμμορίες. Τώρα η στάση είναι "σιγά μην κυνηγάμε κάθε κλεφτρόνι και να το βάζουμε φυλακή" και "να κάνουμε οικονομία να μην μαζεύουμε τα σκουπίδια κάθε μέρα".
Τα σκάνδαλα (και αυτά του Τζουλιάνι) είναι εντυπωσιακά, αλλά δεν επιρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα. Σε αντίθεση με την "μικρή εγκληματικότητα" που αν αφεθεί γίνεται εύκολα "μεγάλη".

Reaction score
18.765
Η ξαδέλφη μου από την Αμερική πέρασε μια βόλτα από τα πάτρια εδάφη. Και μου έλεγε για τη μιζέρια στην οποία έχει υποπέσει στη Νέα Υόρκη.
Η αιτία -κατά τη γνώμη της- η παραμέληση της πόλης (πχ καθαριότητα) σε συνδυασμό με την "μικρή εγκληματικότητα". Οι καλές μέρες (επί Τζουλιάνι, αυτόν που πιάσαν τώρα για σκάνδαλα) ήταν καλές ακριβώς γιατί ήταν πολύ αυστηρός σε αυτά τα θέματα. Τακτική και ασφαλής καθημερινότητα σημαίνει περισσότερος κόσμος στους δρόμους, καλύτερο περιβάλλον ζωής, λιγότερες συμμορίες. Τώρα η στάση είναι "σιγά μην κυνηγάμε κάθε κλεφτρόνι και να το βάζουμε φυλακή" και "να κάνουμε οικονομία να μην μαζεύουμε τα σκουπίδια κάθε μέρα".
Τα σκάνδαλα (και αυτά του Τζουλιάνι) είναι εντυπωσιακά, αλλά δεν επιρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα. Σε αντίθεση με την "μικρή εγκληματικότητα" που αν αφεθεί γίνεται εύκολα "μεγάλη".
Ο Τζουλιάνι θα είχε κάνει καμιά "συμφωνία" κυρίων με το οργανωμένο έγκλημα. ;) :D

Reaction score
15.994
Πράγμα καθόλου παράξενο... "κοιτάτε να κρατάτε τους μικρούς σε τάξη, κι εγώ κάνω τα στραβά μάτια στα δικά σας μεγάλα!" :geek:

Reaction score
18.765
Πράγμα καθόλου παράξενο... "κοιτάτε να κρατάτε τους μικρούς σε τάξη, κι εγώ κάνω τα στραβά μάτια στα δικά σας μεγάλα!" :geek:
Αυτό είναι γνωστό ρε συ. Το έχουν γράψει απο τότε όλες οι εφημερίδες στην Αμερική. Ο Τζουλιάνι έτσι έδρασε. Αφου είναι "γάτα". Βέβαια το αποτέλεσμα για την καθημερινότητα του πολίτη μετράει :D

Αυτά είναι Αμερικανιές, βλακείες. Εάν θες να δείς πραγματική δράση και λύσεις για την εγκληματικότητα θα δεις την Δανία ή άλλες Ευρωπαικές πόλεις. Εξάλλου δεν μπορεί να συγκριθεί το έγκλημα στην Αμερική με εμάς. Είναι απο μόνο του περίπτωση. Τεράστιο πρόβλημα.

Reaction score
23.421
για τον τζουλιάνι έχουν να το λένε στο νιου γιορκ, έφερε μεγαλοξενοδόχους από νεβάδα και τους έδωσε χώρο σε καίρια σημεία για εκμετάλλευση με την υποχρέωση να καθαρίσουν και την περιοχή (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
προφανώς τα σκάνδαλα έχουν να κάνουν και με αυτό, το αποτέλεσμα όμως για την πόλη ήταν να ανέβει η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια από την οποία όσο να ναι έπασχε.
ρώτησα πριν 10 χρόνια που είχα πάει από κει, 2ης γενιάς ελληνοαμερικάνο, ρε συ Κώστα, εδώ που είμαστε θυμάμαι δεν έβγαινες να περπατήσεις το βράδυ, δεν είχε άλλο ξενοδοχείο να με στείλεις; Τι είναι αυτά που λες τώρα, από τότε που ανέλαβε ο Juliani (με προφορά φυσικά, τζού- λι- Α - νι) έχουμε ησυχάσει όλοι , εδώ στην περιοχή, είναι safe πως το λες, no doubt bout it, μην ανησυχείς.
τώρα για τα πιο χοντρά, ντάξει πάσο, αλλά και με γιακούζα δεν μπλέκεις ποτέ στην ιαπωνία αλλά να σε κλέψουν στον δρόμο ή να σε τραυματίσουν είναι επιστημονική φαντασία

ika

News
Reaction score
14.860
Αυτό είναι γνωστό ρε συ. Το έχουν γράψει απο τότε όλες οι εφημερίδες στην Αμερική. Ο Τζουλιάνι έτσι έδρασε. Αφου είναι "γάτα". Βέβαια το αποτέλεσμα για την καθημερινότητα του πολίτη μετράει :D
..
Φαντάσου να έκανε και ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ στην 7η λεωφόρο.
Μέχρι γιά πρόεδρος θα μπορούσε να κατέβει.
Αλλά, που μυαλό.....
:party:

Reaction score
18.765
ακριβώς, λόγω εξειδίκευσης το εντοπίζει αμέσως.
Ε, εντάξει δεν μπορείς να την πείς και exact science. Αλλιώς έπρεπε να πας μαθηματικός. :D Και εγώ λάθος πήγα .... δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά. :D Ο κακός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία φταίει. :D

Το Whataboutism είναι μέσα στην ζώη και στην κοινωνική δράση και κυριαρχεί στη καθημερινότητα. Να το αρνηθείς αυτό ή να προσπαθήσεις να το αντικαταστήσεις με κάτι ¨αλλο" είναι επικίνδυνο. Ιδίως εάν αυτό το "αλλο" είναι τρύπιο και πρώιμο ακόμη ή ελέγξιμο απο λίγους και εκλεκτούς και κυρίως top down δοσμένο. Ιδίως για τη Νομική επιστήμη (αλλά και όλες τις ανθρωπιστικές λεγόμενες επιστήμες).
Φαντάσου να έκανε και ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ στην 7η λεωφόρο.
Μέχρι γιά πρόεδρος θα μπορούσε να κατέβει.
Αλλά, που μυαλό.....
:party:
Την mugshot φωτογραφία του Τrump την είδες ; :D

Last edited:

Reaction score
1.550
Κρύβετε λόγια παιδιά, ο Giuliani ήταν δήμαρχος από το 1994 μέχρι το 2001, μία δεκαετία πριν είχε σταματήσει να είναι δήμαρχος ήδη για 12 χρόνια (3 θητείες).

Ο Giuliani είναι διάσημος για τη θεωρία των σπασμένων παραθύρων, η λογική της οποίας είναι ότι:

εμφανή σημάδια παραβατικότητας, αντικοινωνικής συμπεριφοράς και κοινωνικής αναταραχής δημιουργούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που ενθαρρύνει αντίστοιχες συμπεριφορές
Με άλλα λόγια αν όλα τριγύρω είναι ξεχαρβαλωμένα, βρώμικα, παρατημένα, μουτζουρωμένα, και υπάρχει ανοχή στο μικρό έγκλημα, τότε θα ενθαρύνονται οι άνθρωποι να εγκληματίσουν, στο μικρό έγκλημα αρχικά το οποίο εύκολα στη συνέχεια γίνεται μεγάλο.

Δεν ξέρω αν το παραπάνω ταυτίζεται σε κάποιον, οποιονδήποτε βαθμό με την εμπειρία που έχουν οι Έλληνες από την εξέλιξη της Ομόνοιας, του Βαρδάρη, του Δενδροποτάμου, του Μενιδίου και του Ασπροπύργου, κλπ..

Στην πράξη η Νέα Υόρκη είχε φτάσει ρεκόρ ανθρωποκτονιών το 1994 (κάτι θυμάμαι ότι είχαν ξεπεράσει τις 1.500-2000 ετησίως) οι οποίες αποκλιμακώθηκαν σημαντικά τα επόμενα χρόνια και τη δεκαετία του 2000 η ΝΥ ήταν μία σχετικά (για το μέγεθός της πάντα) ασφαλής πόλη να κυκλοφορεί κανείς.

Η αριστερά φυσικά αμφισβητεί εντόνως την ισχύ της θεωρίας (έχω διαβάσει μέχρι και ότι η εγκληματικότητα ταυτίζεται με τα επίπεδα μολύβδου στην ατμόσφαιρα και ότι η πτώση των δολοφονιών και της εγκληματικότητας επί Τζουλιάνι ήταν συγκυριακή και συνέπεσε με τη μείωση των επιπέδων μολύβδου από την κυκλοφορία αυτοκινήτων με καταλύτη - δεν αστειεύομαι, τέτοιες μαλακίες βγάζουν οι σχολές κοινωνιολογίας).

Reaction score
18.765
Και ο αθλητισμός συμβάλλει πολύ. Φτιάχνει χαρακτήρα, ομαδικότητα, συνεργασία και ηθική. Ιδίως τα ομαδικά αθλήματα.

Εγω έχω μάθει πιο πολλά απο αυτόν στα νιάτα μου που με κρατάνε μέχρι τώρα απο ότι το Πανεπιστήμιο ή και την φιλοσοφία (όπως ο Καμύ :) ).

• Like
Reactions: TGD

TGD

Reaction score
8.602
Δεν ξέρω αν το παραπάνω ταυτίζεται σε κάποιον, οποιονδήποτε βαθμό με την εμπειρία που έχουν οι Έλληνες από την εξέλιξη της Ομόνοιας, του Βαρδάρη, του Δενδροποτάμου, του Μενιδίου και του Ασπροπύργου, κλπ..
Έχουμε και μέλη που το ξέρουν από πρώτο χέρι...

και τη δεκαετία του 2000 η ΝΥ ήταν μία σχετικά (για το μέγεθός της πάντα) ασφαλής πόλη να κυκλοφορεί κανείς.
Ενώ εδώ και μερικά χρόνια η ξαδέλφη μετακόμισε στο Connecticut, προτιμώντας να παίρνει το τρένο για τη δουλειά.

Reaction score
1.550
Έχουμε και μέλη που το ξέρουν από πρώτο χέρι...

Ενώ εδώ και μερικά χρόνια η ξαδέλφη μετακόμισε στο Connecticut, προτιμώντας να παίρνει το τρένο για τη δουλειά.
Ομολογώ ότι είμαι απολύτως άσχετος με το τι ισχύει στις ΗΠΑ, πέραν μόνο των όσων μαθαίνω - βλέπω από ταινίες - σειρές - ντοκιμαντέρ.

Από αυτές τις πηγές πάντως, το Κονέκτικατ έχω καταλάβει να είναι ούτως ή άλλως μία επιλογή για την "λευκή ελίτ". Ούτως ή άλλως είναι σύνηθες να ζει ο κόσμος μακρυά από τις πόλεις και να μετακινείται με το τρένο, λόγω του εξωφρενικού κόστους κατοικίας στο κέντρο της ΝΥ, πρόβλημα που έχει ενταθεί την τελευταία δεκαετία.

TGD

Reaction score
8.602
Η ξαδέλφη όμως ήταν μια 25ετια downtown girl. Δεν είχε καν αυτοκίνητο. Είναι μεγάλη αλλαγή να φύγει από το Manhattan για το Connecticut. Και τα ενοίκια δεν είναι και τόσο φθηνότερα...

ika

News
Reaction score
14.860
Δλδ, ο τζαλορόσσο έχει τόσο καλό κονέ με τον διοικητή του ΑΤ, που θα του τηλ και αυτός θα στείλει στην πινέζα κάποιον αστυφύλακα (τον Άρη, που τον ξέρει με το μικρό του) του τμήματος που πήγε να κάνει την δουλειά του.
Ο διοικητής αυτός, τυπικά δεν πρέπει να ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ?

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof