Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.526
Τι να τις κάνεις τις μεσαίες τις αέρινες τις μαγικές του τάδε ηχείου, αν είναι με αυτό το ηχείο να ανεβοκατεβαίνει το κεφάλι μανιωδώς με χέβι μέταλ, sorry, Ντέθ μέταλ θρας πωστονλεν, που ακούει ο Γουίζι;

Αυτό που είναι σαν αλυσοπριονοκορδέλα που σε κόβει το κρανίο στο ύψος των αυτιών λέω.

3 σχιζοφρενείς που γδέρνουν ηλεκτρικές κιθάρες τίγκα στην παραμόρφωση, κι ένας ντράμερ που προσπαθεί να καταστρέψει το σετ ντραμς που του'δωσαν, το βαράει με λύσσα σα σκυλί της κόλασης. Κι ένας νταγλαρας με μαύρα πέτσινα, που ουρλιάζει σα δαιμονιζμένο δγιαόλι που το ψήνουν τα Ορκ στα πύρινα καζάνια της κόλασης.

Μουσική.

Τι μεσαίο θες; λάμπας; για πείτε μου εσείς οι περισπούδαστοι μεσαιολάτρεις;

Ποιο είναι το σωστό ηχείο για τέτοια μουσική;

Πώς θα μου αποδείξετε την υπεροχή των μεσαίων αυτού του ηχείου που λέτε, για την μουσική που σας λέω;

Παρακαλώ, τα φώτα σας.

Μόνο μη μου πείτε πως αυτή η μουσική δεν κάνει για καλά ηχεία. Δε θέλω βλακείες...

Θέλω συγκεκριμένα χειροπιαστά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν τις προτάσεις σας.

ΥΓ. Το παραπάνω σαμπ της μακιντος, το PS2K, είναι μια χαρά για τέτοια μουσική. Απλώς δε φτάνει ένα, ακόμα και για σχετικά μικρό δωμάτιο. 😎

Reaction score
19.214
Πολλά παίζουν ρόλο. Δες για παράδειγμα το παρακάτω ηχειο της Genelec, 5 δρόμων με δυνατότητα μεταβολής της συχνότητας crossover 150-250Hz και περιπου 80-90Hz. αναλόγως του χώρου εντός του οποίου βρίσκεται.
View attachment 305269
Ε, ναι βρε ΝΚ εάν έπαιζαν μόνο αυτά, έχει ο Αμίρ εκεί ένα τόνο τέτοια που μετράνε τέλεια και τέλειο σπινόραμα με 200 ευρώ. Τι να πω ; Τόσο σκευωρία, Ψεκ ; Όλη η αγορά και χιλιάδες μοντέλα ακόμη και απο τις εταιρίες που ισχυρίζονται αυστηρά τέτοιες άποψεις και βγαίνουν ...τζάμπα βγαίνουν και εμείς τζάμπα ακούμε τος τεράστιες διαφορές που έχουν πρός το καλύτερο ; Δηλαδή μην μιλάμε τότε για Ψεκ, πιό ψεκ άποψη απο αυτήν δεν υπάρχει. :D Γαι μεσαία μιλάω μόνο ε , για να μην αρχίσεις να λές τα γνωστά.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.526
Ποτέ δεν θα παίξει καλά.
Δηλαδή, το άκουσες το νέο τζενελεκ και δε σε άρεσαν τα μεσαία του;

Γιατί νομίζω πως διάβασα κάτι διθυράμβους για τα μεσαία του, λένε πως είναι ποίημα.

Για πες..

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.536
Το θέμα του θρεντ είναι:

Όλα τα άλλα είναι off topic.
Καλά, αφήστε τον @thva , αυτός είναι off topic εξ ορισμού, για τους υπόλοιπους το γράφω.
Είναι λόγος για να μη χρειαζόμαστε σαμπ η σημασία των μεσαίων;

Aνοίξτε θρεντ για την σημασία των μεσαίων, και γράψτε τα εκεί.

Reaction score
19.214
Τι να τις κάνεις τις μεσαίες τις αέρινες τις μαγικές του τάδε ηχείου, αν είναι με αυτό το ηχείο να ανεβοκατεβαίνει το κεφάλι μανιωδώς με χέβι μέταλ, sorry, Ντέθ μέταλ θρας πωστονλεν, που ακούει ο Γουίζι;

Αυτό που είναι σαν αλυσοπριονοκορδέλα που σε κόβει το κρανίο στο ύψος των αυτιών λέω.

3 σχιζοφρενείς που γδέρνουν ηλεκτρικές κιθάρες τίγκα στην παραμόρφωση, κι ένας ντράμερ που προσπαθεί να καταστρέψει το σετ ντραμς που του'δωσαν, το βαράει με λύσσα σα σκυλί της κόλασης. Κι ένας νταγλαρας με μαύρα πέτσινα, που ουρλιάζει σα δαιμονιζμένο δγιαόλι που το ψήνουν τα Ορκ στα πύρινα καζάνια της κόλασης.

Μουσική.

Τι μεσαίο θες; λάμπας; για πείτε μου εσείς οι περισπούδαστοι μεσαιολάτρεις;

Ποιο είναι το σωστό ηχείο για τέτοια μουσική;

Πώς θα μου αποδείξετε την υπεροχή των μεσαίων αυτού του ηχείου που λέτε, για την μουσική που σας λέω;

Παρακαλώ, τα φώτα σας.

Μόνο μη μου πείτε πως αυτή η μουσική δεν κάνει για καλά ηχεία. Δε θέλω βλακείες...

Θέλω συγκεκριμένα χειροπιαστά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν τις προτάσεις σας.

ΥΓ. Το παραπάνω σαμπ της μακιντος, το PS2K, είναι μια χαρά για τέτοια μουσική. Απλώς δε φτάνει ένα, ακόμα και για σχετικά μικρό δωμάτιο. 😎
Μια χαρά τα παίζουν αυτά τα ηχεία και τα μέταλ. Και μάλιστα καταλαβίνεις ακόμη καλύτερα και εκτιμάς ότι δεν είναι θόρυβος και με πολύ καλούς μουσικούς που ξέρουν να παίζουν. Και το λέω εγώ που ακούω κατά 90 % κλασική πλέον. Εγώ πιο μεγάλη βελτίωση και αλλαγή γνώμης απο αυτή που είχα για το μέταλ και την κλασική .... δεν είχα με κανενα άλλο είδος όπως ήταν τεσπά στην "μνήμη" μου. ¨Αρχισα και τα δύο να τα εκτιμάω και γενικά όλα, αλλά αυτά τα δύο είδη με άλλα συστήματα δεν μπορούσα να τα ακούσω (και φίλων) και ξεχώρισαν πολύ με την βελτίωση που άκουσα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.767
Κανένα ηχείο πολλών δρόμων δεν παίζει καλά.
Ο λόγος είναι ένας.
Δεν μπορούν ποτέ να φέρουν τους δρόμους όλους το ίδιο . Να παίζουν όλοι το ίδιο . Μία στάθμη.
Εχω πειραματισθεί και εγώ με τετράδρομο ηχείο , και δεν τα κατάφερα.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φέρεις τεράδρομο ηχείο να παίξει σωστά . Πόσο μάλλον πεντάδρομο .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.526
Το θέμα του θρεντ είναι:

Όλα τα άλλα είναι off topic.
Καλά, αφήστε τον @thva , αυτός είναι off topic εξ ορισμού, για τους υπόλοιπους το γράφω.
Είναι λόγος για να μη χρειαζόμαστε σαμπ η σημασία των μεσαίων;

Aνοίξτε θρεντ για την σημασία των μεσαίων, και γράψτε τα εκεί.
Έτσι μπράβο, πες να ανοίξουν θρεντ για τη γλυκιά μεσαία περιοχή.

Κι άμα ανοίξουν θρεντ για μεσαία, θα πηγαίνουμε μεις από κει να γράφουμε για σαμπ. Και πολυκάναλο.

Ε, τι.
Μια χαρά τα παίζουν αυτά τα ηχεία
Ποια ηχεία καλέ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.526
Ο λόγος είναι ένας.
Δεν μπορούν ποτέ να φέρουν τους δρόμους όλους το ίδιο . Να παίζουν όλοι το ίδιο . Μία στάθμη.
Έλα, αυτό που λες είναι αστείο.

Άλλο πρόβλημα; 🤣

ΥΓ. Αυτά τα τζενελεκ, καλά μεσαία έχουν, άκου τα καμιά φορά άμα τύχει δηλαδή.

Τα Νιούμαν έχουν πάντως καλά μεσαία, έχουν αυτό το μιντ που μοιάζει με του ΑTC, αλλά καλύτερο. Άρεσαν και στον μαέστρο, οπότε τέλος διαπραγματεύσεων. Νιούμαν έχει τύχει καμιά φορά ν'ακουσεις;

Reaction score
8.822
Στο τέλος θα μας πουν ότι ένα σοβαρός λόγος για να μην βάλει κάποιος σαμπ είναι να έχει ηχεία που παίζουν τέλεια τις μεσαίες :lolsign:

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φέρεις τεράδρομο ηχείο να παίξει σωστά . Πόσο μάλλον πεντάδρομο .
Ε αφού δεν τα κατάφερε ο τζονυ ο Μάρκου θα είναι αδύνατον να τα καταφέρουν οι μηχανικοί της τζενελεκ. :biggrin:

Reaction score
19.214
Έτσι μπράβο, πες να ανοίξουν θρεντ για τη γλυκιά μεσαία περιοχή.

Κι άμα ανοίξουν θρεντ για μεσαία, θα πηγαίνουμε μεις από κει να γράφουμε για σαμπ. Και πολυκάναλο.

Ε, τι.

Ποια ηχεία καλέ;
Αυτό θα γίνει, τι νομίζεις ; :D

Αυτά που έχουν και καλές χροιες και μεσαία που κοροιδεύεις. :D

Δεν ξέρω για τα δικά μου λέω. Αλλά να πω την αλήθεια δεν είναι απο αυτά με τις χροιές. Γερμανικά σκουπίδια είναι :D (απο το Kill bill αυτό : italian garbage cars λαμποργκινι).

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.767
Στο τέλος θα μας πουν ότι ένα σοβαρός λόγος για να μην βάλει κάποιος σαμπ είναι να έχει ηχεία που παίζουν τέλεια τις μεσαίες :lolsign:

Ε αφού δεν τα κατάφερε ο τζονυ ο Μάρκου θα είναι αδύνατον να τα καταφέρουν οι μηχανικοί της τζενελεκ. :biggrin:
Μπορείς να χλευάζεις όσο θέλεις .
Και εγώ σε αγαπώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.526
Αυτά που έχουν και καλές χροιες και μεσαία που κοροιδεύεις.
Ποια έχουν καλές χροιές; για πες. Τα Νιούμαν λες; α, ναι. Τα Νιούμαν έχουν πολύ ωραίες μεσαίες, αγαλιάζει η ψυχή σου!

Reaction score
19.214

Και εσύ επιδή έβαλες ... έχεις. Circular reasoning.

Reaction score
19.214
Ποια έχουν καλές χροιές; για πες. Τα Νιούμαν λες; α, ναι. Τα Νιούμαν έχουν πολύ ωραίες μεσαίες, αγαλιάζει η ψυχή σου!
Ναι έτσι έχω ακούσει να λένε στο ιντερνετ. Εχω ποστάρει και βίντεο. Δεν ξέρω τα συγκεκριμένα. Γιατί να μην έχουν ; Θα έχουν.

Το θέμα είναι γιατί έχουν και άλλα που δεν έχουν την ίδια σχεδιαστικη φιλοσοφία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.735
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis