Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Εγώ για να πάει καλά αυτή η χώρα θα ψήφιζα :

Ντιμιφούτ : Υπουργό οικονομίας, τεχνοκρατικών θεμάτων.

Αλέξη : Υπουργό για τις τέχνες, πολιτισμού και κοινωνικών θεμάτων.

Δημήτρη : Για Πρωθυπουργό (ισορροπία, διαμερισμός ευθυνών και ορίων ρόλων).

:D:D😍
Ο Ear θα ψήνει? :tongue: (εδώ stop 8-) )

Reaction score
19.831
Τελικά μία είναι η αλήθεια ή πολλές;
Α, περίμενε ... πολύ καλό ερώτημα... αυτό το θέμα δεν το έπιασα.... και ούτε πρόκειται ... είναι πολύ advanced...πρέπει πρώτα να κατανοήοσυμε (αναρωτηθούμε για) τα αρχικά. Αλλιώς είναι επικίνδυνο, μόνο και να το αγγίξουμε. :D:D

Εξάλλου κάθε τι πραγματικής αξίας είναι α) μικρής εμφανούς χρησιμότητας και β) δωρεάν.

Reaction score
4.245
Προσωπικά δεν τσακώνομαι με κανέναν, είναι εντελώς χαζό. Και για να χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τον εαυτό μου μη παρεξηγηθεί και κανένας, μου αρέσει το πολυκάναλο (από τις αρχές δεκαετίας του 2000), θέλω και sub. Αυτό όμως αφορά εμένα. Δεν θα πιέσω κανέναν να κάνει ότι και εγώ. Ούτε θα του πω αυτός είναι ο "σωστός" δρόμος. Τι σημαίνει "σωστό"; Ποιος είναι αυτός που ξέρει το "σωστό" του άλλου; Μα τι λέμε τώρα, αλήθεια. Αυτός είναι ο δικός μου δρόμος απόλαυσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει και δικός του εφόσον δεν του αρέσει. Θα κάνει ότι τον ευχαριστεί.

Ποιος θα μου κάνει κουμάντο τι θα πρέπει να μου αρέσει; Να ακούω από ενεργά μαυρόκασα που δεν θέλω να τα βλέπω μπροστά μου ας πούμε; Δεν πρόκειται να ευχαριστηθώ ποτέ. Στα @@ μου τι λέει η επιστήμη και ο κάθε ένας που κουνά το δάκτυλο σε άλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτόν που θέλει βινύλιο αντί για CD, αυτόν που θέλει λάμπα, παθητικό ηχείο, και πάει λέγοντας.

Αυτή η λογική θα με βρίσκει απέναντι της.
Καπου μπερδευεις καποια πραγματα. Αλλα το μ αρεσει κι αλλο το σωστο. Το ενα εχει σχεση με το υποκειμενικο γουστο του καθενος και το αλλο εχει να κανει με επιστημη.

Πολυ απλα αν το ιδιο επειχηρημα μεταφερθει στην εικονα εκει τα παντα εχουν ευκολες απαντησεις και χωρις αντιπαραθεσεις. Εδω πως γινεται και παντα η επιστημη παει περιπατο δεν το καταλαβαινω.

Θα προσπαθησω να διευρυνω ομως ενα αλλο σκεπτικο....

Μπορει καποιος να ειναι οπαδος της λυχνιας, του αγνου παρθενου δικαναλου του πικαπ και βινυλιου. Ολοι αυτοι εχουν και πρεπει να εχουν χωρο σ ενα φορουμ σαν το δικο μας. Μπορει κι εδω να εχουμε εξελιξεις εστω και με πιο αργο ρυθμο.

Για να παμε και καπου αλλου. Υπαρχουν σημερα πολλοι οπαδοι των ρετρω αυτοκινητων. Καποιοι χρησοπληρωνουν για να παρουν ενα τετοιο αυτοκινητο και μαλιστα μπορει να το βρουν σε κακιστη κατασταση. Γινονται και αγωνες ρετρω αυτοκινητων, συνηθως ειναι οδηγος και συνοδηγος. Στις ανηφορες κατεβαινουν κατω και τα σπρωχνουν. Ενας μεγαλος συλλεκτης αυτων των αυτοκινητων ειναι και ο Μιγκ Τζαγκερ. Σιγουρα καποια απ αυτα ειναι πολυ πιο ακριβα απο ενα πολυ καλο Tesla. Εχω δει κι ενα LADA να προσπερναει μια PORCHE και να αφηνει εκπληκτους τους θεατες.

Δεν τιθεται θεμα πιο ειναι καλυτερο. Αλλα τι αρεσει στον καθενα.

Στα του ηχου, οσους αρεσουν οι λυχνιες και τα πικαπ και τα μπιενταμπλιγιου μια χαρα θ απολαυσουν την μουσικουλα τους (κι εγω μαζι). Αλλα τελικα θα κολησουμε σ αυτο και θα πουμε ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ, κατσαριδες σαν τον ΤΟΥΛ να παψουν να πεταγονται και να απολαυσουν την συνταξη τους και να μας αφησουν στην ησυχια μας?

Αντιλαμβανομαι οτι ειναι δυσκολο να εχουμε ευρεως πολυκαναλο στητν παρουσα φαση. Το ιδιο συμβαινει για αλλους λογους για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα.

Παντως προσωπικα απολαμβανα την μουσικη και με τις λυχνιες πικαπ και σιντιπλευερ μαζι με σκληρους κλπ. Αυτο δεν μ εμποδισε ομως να παω στον πολυκαναλο. Δεν μ ενδιαφερει να πισω κανενα. Ομως δε γινεται σε ενα φορουμ που εχει τον ηχο σαν βασικο πυλωνα της ενημερωσης να μην αφιερωνει το περισσοτερο μερος σε τεχνολογια αιχμης. Οπως το ιδιο φυσικα συμβαινει και στην εικονα.

Οσον αφορα περι αισθητικης και μαυρων κουτιων που δεν συγκρινονται με κλασικα ηχεια κολωνες. Σας συνιστω να δειτε το ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ηχοσυστημα του "αιρετικου" DIMIFOOT.

Reaction score
1.826
Υπερβολές , αφού δεν έχεις καν Single Ended Triode, μονάχα κάτι πέντοδες push-pull σε ψευδοτρίοδη ενίοτε συνδεσμολογία... Στα σοβαρά τώρα, το πρόβλημα δεν είναι άμα χρειαζόταν προγραμματισμένα αλλαγή το σύνολο στις λυχνίες αλλά μονάχα μία ή δύο εξ αυτών... :sneaky:
Δεν αλλάζουμε μια δυο λάμπες. Τις αλλάζουμε όλες, σαν τα λάστιχα και τα αμορτισέρ στ'αυτοκίνητα.
;)

Reaction score
19.831
Δεν αλλάζουμε μια δυο λάμπες. Τις αλλάζουμε όλες, σαν τα λάστιχα και τα αμορτισέρ στ'αυτοκίνητα.
;)
Ε, να τέτοια λές για τα PP και για fixed bias .... και θα βρεί τώρα τεχνικό πάτημα να λέει. :D :D

Και να ξέρεις εγω θα την πληρώσω στο τέλος. Θα με ρωτάει εάν συμφωνώ για την προκειμένη περίπτωση. :D :D

Reaction score
1.826
Ε, να τέτοια λές για τα PP και για fixed bias .... και θα βρεί τώρα τεχνικό πάτημα να λέει. :D :D
o Bhutia είναι ευγενής συμφορουμίτης.
Έχει διαφορετικό επίπεδο αντίληψης και είναι πάντα καλοπροαίρετος.

Reaction score
19.831
Όχι όσον αφορά τις λάμπες. Με τις λάμπες έχει θέμα. Σε όλα τα άλλα ναι μπορεί. :D :D 😍

Καλόοοος είναι. ¨Ολοι καλοί είμαστε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.755
;)
My point... exactly . :sneaky:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.939
Αντίστοιχο ερώτημα για πολυκάναλο, θέλει 17 συνεδρίες, 3-4 ταβέρνες για οικογενειακή συγκέντρωση κι έλεγχο επιπέδου παντόφλας, και τα λεφτά είναι πλέον σοβαρότατο θέμα συζήτησης, γιατί με ίδιους δορυφόρους με το προηγούμενο παράδειγμα, φτάνουμε κοστολογιο εξοχικής κατοικίας.
Eπιτελους;) Χερ Ντοκτορ μπηκες στην ουσια του θεματος:)ευγε νεεμου:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Πριν κανα μήνα έχοντας αγοράσει ένα umik για να κάνω μια μέτρηση στο σύστημα μου να δω που βρίσκομαι και να προσπαθήσω να το βελτιώσω με αλλαγές στην τοποθέτηση των ηχείων και να βάλω και δυο σαμπάκια που έχω έκανα το λάθος και κατέβασα έναν οδηγό για το rew.... PDF πάνω από 50 σελίδες...
Ε, το έκλεισα το λαπτοπάκι και έβαλα να ακούσω μουσική.
Φώναξε καλιμπράτορα ρε μάστορα!
θαρθεις? αλλά δεν έχω πσηφιακά εργαλεία, όπως τον παλιό καιρό, αντρίκια ρε, full range από τον προ και ρύθμιση gain φάσης και αποκοπής στα σαμπάκια.
Νο way.

Επαγγελματία. Να πληρώσεις υπηρεσία.
μπρο τσιλ αουτ.
Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω υπηρεσία για κάτι που χρειάζομαι.
Όταν θα έχω πρόβλημα το οποίο δε μπορώ να λύσω τότε θα το κάνω.
Αυτή τη στιγμή καραγουστάρω αυτό που ακούω. Δε χρειάζομαι βοήθεια.
:rolleyes:

Ο ανωτέρω διάλογος, τα λέει όλα. 😎

Δηλαδή, δε μπορεί μόνος του, εμένα με φωνάζει να το δούμε, αλλά όταν λέω να φωνάξει επί πληρωμή επαγγελματία, τότε δε χρειάζεται τίποτα. 🤣😁🤪😜

I rest my case.

Last edited:

Reaction score
1.826
:rolleyes:

Ο ανωτέρω διάλογος, τα λέει όλα. 😎

Δηλαδή, δε μπορεί μόνος του, εμένα με φωνάζει να το δούμε, αλλά όταν λέω να φωνάξει επί πληρωμή επαγγελματία, τότε δε χρειάζεται τίποτα. 🤣😁🤪😜

I rest my case.
Επειδή θέλεις ανάλυση, μάλλον δε θέλεις αλλά απλά θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις:
α)σου είπα να έρθεις φυσικά ως αστείο εφόσον είσαι σκράπας στα αναλογικά. Αμα δεν έχεις τρινοβ είσαι φύρα, δε κάνεις φράγκο. Βέβαια εσύ αυτό το αστείο δεν το έπιασες, μπορεί να φταίει η ασκεπής σου μορφή και τα πολλά κλιματιστικά.
Δες το αυτό.
β)Αναφέρω πιο πάνω ότι δεν έχω κάποιο ηχητικό πρόβλημα που θέλω να αντιμετωπίσω αλλά φυσικά το....ξέχασες ή δεν το έλαβες υπόψιν σου στη...σκέψη σου.
γ)Διακρίνω μια εχθρική στάση απέναντι μου τα τελευταία χρόνια, και αυτό μάλλον πηγάζει από το ότι δε συμφωνούμε στα....στέρεα. Αυτό γενικά είναι....λυπηρό για όλη την προϊστορία που έχουμε στο χόμπι αυτό (και έξω από αυτό).
Μπορώ να πω πολλά αλλά επειδή οι περισσότεροι είναι....νέοι και δεν είναι απαραίτητο να διαβάζουν άσχετα πράγματα....
Σταματάω εδώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.755
Επειδή θέλεις ανάλυση, μάλλον δε θέλεις αλλά απλά θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις:
α)σου είπα να έρθεις φυσικά ως αστείο εφόσον είσαι σκράπας στα αναλογικά. Αμα δεν έχεις τρινοβ είσαι φύρα, δε κάνεις φράγκο. Βέβαια εσύ αυτό το αστείο δεν το έπιασες, μπορεί να φταίει η ασκεπής σου μορφή και τα πολλά κλιματιστικά.
Δες το αυτό.
β)Αναφέρω πιο πάνω ότι δεν έχω κάποιο ηχητικό πρόβλημα που θέλω να αντιμετωπίσω αλλά φυσικά το....ξέχασες ή δεν το έλαβες υπόψιν σου στη...σκέψη σου.
γ)Διακρίνω μια εχθρική στάση απέναντι μου τα τελευταία χρόνια, και αυτό μάλλον πηγάζει από το ότι δε συμφωνούμε στα....στέρεα. Αυτό γενικά είναι....λυπηρό για όλη την προϊστορία που έχουμε στο χόμπι αυτό (και έξω από αυτό).
Μπορώ να πω πολλά αλλά επειδή οι περισσότεροι είναι....νέοι και δεν είναι απαραίτητο να διαβάζουν άσχετα πράγματα....
Σταματάω εδώ.
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να διοχετεύουμε την ενέργειά μας... Σε διαβεβαιώ ότι δεν χρειάζεται να μελετήσεις τις δεκάδες σελίδες οδηγιών για να ξεκινήσεις λήψεις με το UMIK & REW... Γίνεται κιόλας αντί μεγάλου τριπόδου να στήριζες το μικρόφωνο σε βάση ηχείου με το δικό του μικρό τρίποδο.

Χρειάζεται κατόπιν να δημοσιεύσεις σε νήμα - εννοείται με την κατάλληλη κλίμακα στον κατακόρυφο άξονα - αποκρίσεις συχνότητας 20-20000 Hz (από περιστρεφόμενο μικρόφωνο) και spectrogram (από sweep) κατά Fourier στη ζώνη 20-200 Hz . Θα μου έφταναν αυτά τα στοιχεία για να ερμήνευα τη γενική συμπεριφορά από το συνδυασμό σε δεδομένο χώρο.

Χωρίς να έχω τέτοια στοιχεία σε θεωρητικό επίπεδο σχολιάζω πως δεν εκπλήσσομαι για τη συνέργεια των τελικών που έχεις με τα Magnepan αφού τα δεύτερα ως μαγνητοστατικά δεν παρουσιάζουν τις ανώμαλες μεταπτώσεις εμπέδησης που συνοδεύουν τα ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα.

Κρίνω επίσης ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο συνδυασμό δίπολων μεμβρανών από τα main με ηλεκτροδυναμικούς κώνους από μονάδες sub επειδή καθένα εκ των δύο διεγείρει το χώρο και μεταδίδει ηχητική ενέργεια με διαφορετικό τρόπο ελέω Αρχής Λειτουργίας των.

Reaction score
1.826
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να διοχετεύουμε την ενέργειά μας... Σε διαβεβαιώ ότι δεν χρειάζεται να μελετήσεις τις δεκάδες σελίδες οδηγιών για να ξεκινήσεις λήψεις με το UMIK & REW... Γίνεται κιόλας αντί μεγάλου τριπόδου να στηρίξεις το μικρόφωνο σε βάση ηχείου με το δικό του μικρότερο τρίποδο.
Χρειάζεται κατόπιν να δημοσιεύσεις σε νήμα - εννοείται με την κατάλληλη κλίμακα στον κατακόρυφο άξονα - αποκρίσεις συχνότητας 20-20000 Hz και spectrogram κατά Fourier στη ζώνη 20-200 Hz . Θα μου έφταναν αυτά τα στοιχεία για να ερμήνευα την ποιότητα ενσωμάτωσης.

Χωρίς να έχω τέτοια στοιχεία σε θεωρητικό επίπεδο σχολιάζω πως δεν εκπλήσσομαι για τη συνέργεια των τελικών που έχεις με τα Magnepan αφού τα δεύτερα ως μαγνητοστατικά δεν παρουσιάζουν τις ανώμαλες μεταπτώσεις εμπέδησης που συνοδεύουν τα ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα.

Κρίνω επίσης ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο συνδυασμό δίπολων μεμβρανών από τα main με ηλεκτροδυναμικούς κώνους από μονάδες sub επειδή καθένα εκ των δύο διεγείρει το χώρο και μεταδίδει ηχητική ενέργεια με διαφορετικό τρόπο ελέω Αρχής Λειτουργίας των.
Δεν παίζω με magnepan αυτή τη στιγμή.
Εδώ και κανα τρίμηνο έχω τα Audio Physic Libra που αντικατέστησαν τα Chario Millenium II.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
θαρθεις? αλλά δεν έχω πσηφιακά εργαλεία, όπως τον παλιό καιρό, αντρίκια ρε, full range από τον προ και ρύθμιση gain φάσης και αποκοπής στα σαμπάκια.
σου είπα να έρθεις φυσικά ως αστείο εφόσον είσαι σκράπας στα αναλογικά. Αμα δεν έχεις τρινοβ είσαι φύρα, δε κάνεις φράγκο.
Νομίζεις δηλαδή, πως δεν γνωρίζω να κάνω την "ρύθμιση gain φάσης και αποκοπής στα σαμπάκια", επειδή δεν είναι στο ψηφιακό πεδίο;

Σοβαρά τώρα; πας καλά;

Ή ήταν ένα αστείο το "θαρθεις;" δηλαδή άμα έλεγα "ναι, θα'ρθω το σβκ, δεν είναι τίποτα" θα έλεγες "όχι αστείο ήταν";

Άσε ρε Στέργιο τώρα, μεταξύ μας;

Επίσης όλο το υπόλοιπο ποστ σου, είναι λίαν επιεικώς, απαράδεκτο. 😔

Σκραπας, φύρα, δε κάνω Φράγκο; Πόσο πιο προσβλητικός θες να γίνεις δημοσίως;

Ντροπή σου, και σταματώ κι εγώ εδώ, δεν έχει νόημα.

Reaction score
9.082
Αυτό που λέει η τζενελεκ @Bhutia πως σου φαίνεται? Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί.
- Place the subwoofer first at the listening position. Move the measuring microphone to different possible subwoofer positions (typically along the walls) to see which position gives the flattest response. Then, move the subwoofer to this position. This is called using the reciprocity principle of acoustics. It is easier to move a small microphone around than a heavy subwoofer.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Έλα, ας πούμε για κλιματιστικά. Άλλωστε μπήκαν κι αυτά στην κουβέντα, σε ένα θρεντ για σαμπ, και βεβαίως από ανθρώπους που αδυνατούν να στήσουν σαμπ. 🤣😁🤪😜

Ρε γμτ το μτστκη σας, δεν έχει άλλα θρεντ να μιλάτε για λάμπες κι έρωτες; στο θρεντ των σαμπ έρχεστε να πείτε τον πόνο σας; 🤣😁🤪

Αυτό που λέει η τζενελεκ @Bhutia πως σου φαίνεται? Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί.
- Place the subwoofer first at the listening position. Move the measuring microphone to different possible subwoofer positions (typically along the walls) to see which position gives the flattest response. Then, move the subwoofer to this position. This is called using the reciprocity principle of acoustics. It is easier to move a small microphone around than a heavy subwoofer.
Έχει αναφερθεί άπειρες φορές.

Εσύ ανακαλύπτεις με καθυστέρηση όλα όσα έχουν ειπωθεί κατ'επαναληψιν.🤣

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.356
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent