Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
9.041
Για την περίπτωση του (live όσο αφορά εμένα τουλάχιστον) είναι η όλη ατμόσφαιρα, το κοινό (ο όχλος όπως λέμε τελευταία.. :tongue:), η ψυχολογία (έχεις πάει να ξεδώσεις, ίσως και χοντρά.. :biggrin:), άλλο πράγμα..
Όσο για το αυτοκίνητο που λες (να δώσω πόνο σε κάτι που παίζει τώρα και γουστάρω) συμβαίνει και στο σπίτι χωρίς τύψεις.. ;)
Εγώ αναφέρομαι..
Στο να ακούμε σταθερά σε υψηλές στάθμες αλλιώς η μουσική δεν.. και αυτοί που δεν, είναι αυτό ή εκείνο.. 8-)
Δεν υπάρχει λόγος να ομαδοποιούμε και να βάζουμε ταμπέλες..
Δεν είναι όλοι παντοφλοκρατούμενοι, ούτε ''φοβικοί'' με το σύστημα τους.. (για τον ήχο μιλάω)
Εγώ δίνω πόνο όταν γουστάρω και δεν με νοιάζ' αν πάρω τα γούφερ σε ταπεράκι, αλλά γενικά ακούω πολύ χαμηλά γιατί αυτό με ξεκουράζει, μου ταιριάζει και χ@στηκα πως έχει δουλευτεί από τον παραγωγό το κομμάτι και πως θα έπαιζε ιδανικά.. :rolleyes:
Παντόφλα δεν παίζει όσο αφορά αυτό το :) κομμάτι της ζωής μου.
Όσοι είναι παντρεμένοι ή σε συμβίωση έχουν ''παντόφλα'' υποχρεωτικά απλά σε διαφορετικούς τομείς της ζωής ο καθένας..
Υπό την έννοια του συμβιβασμού - σεβασμού με και για το πρόσωπο που συμβιώνουμε εννοώ, όχι υποτιμητικά.. ;)
Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει κομμάτι που κόβεις φλέβες και ασυναίσθητα δεν πάει το χέρι στο ρυθμιστικό έντασης. Τώρα αν πίνεις και κάνα ουισκακι ταυτόχρονα το θεωρώ τελείως απίθανο.
Εγω φοιτητής επαιζα με ηχεία όπου το ένα απ αυτά είχε θέμα στο γουφερ, ξέρεις πόσο δυνατά το έβαζα σε πανκ κομμάτια όπως Londons Burning κτλπ? :D
Αυτό που λέω είναι ότι η ένταση συντελεί στην απόλαυση. Αλλιώς στα λαιβ θα παίζανε στα 70dB χωρίς σαμπ και τέλος.

Υπάρχουν και αυτοί που τους πεισανε ότι ένα μικρό ηχειο έχει μεταξενιες μεσαίες, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα, το πήραν και παίζουν στο σπίτι σε χαμηλές εντάσεις και μάλιστα υλικό μόνον και μόνον γιατί είναι οντιοφιλ . Ε ναι αυτοί στερούνται απόλαυσης και καταπιεζονται.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Αδυνατο να πιστέψω ότι υπάρχει κομμάτι που κόβεις φλέβες και ασυναίσθητα δεν πάει το χέρι στο ρυθμιστικό έντασης. Τώρα αν πίνεις και κάνα ουισκακι ταυτόχρονα το θεωρώ αδύνατον.
Εγω φοιτητής επαιζα με ηχεία όπου το ένα απ αυτά είχε θέμα στο γουφερ, ξέρεις πόσο δυνατά το έβαζα σε πανκ κομμάτια όπως Londons Burning κτλπ? :D
Αυτό που λέω είναι ότι η ένταση συντελεί στην απόλαυση. Αλλιώς στα λαιβ θα παίζανε στα 70dB χωρίς σαμπ και τέλος.

Υπάρχουν και αυτοί που τους πεισανε ότι ένα μικρό ηχειο έχει μεταξενιες μεσαίες, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα, το πήραν και παίζουν στο σπίτι σε χαμηλές εντάσεις και μάλιστα υλικό μόνον και μόνον γιατί είναι οντιοφιλ . Ε ναι αυτοί στερούνται απόλαυσης και καταπιεζονται.
Πάει το χέρι, πάει.. στην περίπτωση μου πάει ακόμα κι αν παίζω με 5'' γούφερ και με 3'' και με 12'' το ίδιο χωρίς τύψεις.. (κι ότι ψηθεί ψήθηκε.. :biggrin:)
Σε άλλο διαφώνησα, τες πα..

Reaction score
9.041
Πάει το χέρι, πάει.. στην περίπτωση μου πάει ακόμα κι αν παίζω με 5'' γούφερ και με 3'' και με 12'' το ίδια χωρίς τύψεις.. (κι ότι ψηθεί ψήθηκε.. :biggrin:)
Σε άλλο διαφώνησα, τες πα..
Δεν πιστεύω όμως να διαφωνείς ότι αυτοί οι 4 παράγοντες είναι εις βάρος της απόλαυσης.

Υπαρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα να μην το βάζει κάποιος πάνω από 80ντιμπι γιατί πιστεύει εσφαλμένα ότι θα κουφαθεί. :D

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Δεν πιστεύω όμως να διαφωνείς ότι αυτοί οι 4 παράγοντες είναι εις βάρος της απόλαυσης.
Ο κυριότερος παράγοντας εις βάρος της απόλαυσης για εμένα είναι οι περιορισμοί - εμμονές που θα υποβάλλω τον εαυτό μου μπαίνοντας στο mood να ψάχνω συνεχώς κάτι ''καλύτερο'' (ή αλλιώς να κυνηγώ την ουράμ') με αποτέλεσμα να μην χαίρομαι τελικά ότι κι αν έχω.. (αυτό λειτουργεί πιθανόν διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο οπότε.. :idk: )
Από 'κει και πέρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες και κάποιοι απ' αυτούς είναι και αυτοί που αναφέρεις (για εμένα ευτυχώς όχι deal breaker όμως).

Last edited:

Reaction score
9.041
Προσωπικά θεωρώ πως 3 παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην μουσική ακρόαση.
Το ίδιο το κομμάτι, εάν θα σε οδηγήσει συναισθηματικά σε μια κατάσταση έκστασης.
Η ένταση βεβαίως, παίζει σημαντικό ρόλο και θα οδηγηθείς εκεί νομοτελειακα όταν το κομμάτι σε φτιάχνει.
Το μπάσο είναι ένας ακόμη παράγοντας.
Εάν έχεις αυτά τα 3 τότε η απόλαυση είναι εγγυημένη.
Τώρα εάν προσθέσεις και άλλους παράγοντες όπως εικόνα, πλήθος που συμμετέχει μαζί σου, αλκοόλ και ναρκωτικά δεν ξέρω μέχρι ποιο βαθμό έκστασης μπορείς να φτάσεις.
Πάντως έχω δει σε λαιβ σοβαρά παιδιά σαν τον Μπούτχια να κάνουν πράγματα που δεν φανταζόμουν. :biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Υπάρχουν και ντοκιμαντέρ της εποχής με τα ρειβ πάρτυ που δείχνουν άτομα να χορεύουν ώρες ατελείωτες, μην σου πω 24ωρο :)
Πωωω..
Μερικές φορές σκέφτομαι 'φτυχώς που δεν υπήρχαν κάμερες - κινητά όταν ''τα 'σκαγα'' 'κι εγώ.. :tongue: :rolleyes:

Reaction score
19.761
Α, τώρα εξηγούνται όλα. Έχουμε ανθρώπους που ακούνε μουσικές που έχουν μεσαία και δεν έχουν χαμηλά και έχουμε και ανθρώπους που ακούνε μουσικές που έχουν χαμηλά και δεν έχουν μεσαία (στην συγκεκριμένη περίπτωση των βίντεο καθόλου :D ). Ε, ναι θέλουν διαφορετικά συστήματα αυτοί οι δύο και λογικό να διαφωνούν που πρέπει να δοθεί η μεγαλύτερη προτεραιότητα. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί είναι όλοι νέοι στα βίντεο ; :D :D

Το άκουσμα μουσικής στο σπίτι είναι αντικοινωνικό σαν συμπεριφορά λένε οι ειδικοί.

Reaction score
19.761
όταν ακούω μουσική καμιά φορά φωνάζω και τη γειτόνισα να ακούσει, μετράει αυτό? :biggrin:
(λέμε τώρα , είναι αντικοινωνικό αυτό ?)
¨Οσο δεν σας παίρνει χαμπάρι το έτερον ήμισυ και των δύο σας it will be fine. :D

jag

Reaction score
30.097
όταν ακούω μουσική καμιά φορά φωνάζω και τη γειτόνισα να ακούσει, μετράει αυτό? :biggrin:
(λέμε τώρα , είναι αντικοινωνικό αυτό ?)
Όπως ακούω τι λέει η γλωσσού γειτόνισα στο τηλ έτσι ακούει και αυτή τις μουσικές μου. :spiteful:

Reaction score
5.549
Θυμάμαι όμως σε κάποια από τις περσινές εκθέσεις , ένα άπό τα καλύτερα συστήματα που άκουσα ήταν τα Atalante 5 της Revival. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα όμως.
…και προσγειωθούμε στην πραγματικότητα του καθενός μας, οι περιορισμοί όπως το κόστος, η αισθητική, ο χώρος αρχίζουν και παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Atalante 5 για προσγείωση στην πραγματικότητα;

4400€ χωρίς ενισχυτή.
Που και πάλι, ταπωμένα + subs θα παιζουν καλύτερα.

O χώρος ακουστικά ευνοείται από subs, η αισθητική από μικρούς δορυφόρους, ανυπαρξία ρακ και στοίβες μηχανημάτων και το κόστος ευνοείται από ενσωματωμένα στα ηχεία ενισχυτικά στάδια.

Reaction score
586
Atalante 5 για προσγείωση στην πραγματικότητα;

4400€ χωρίς ενισχυτή.
Που και πάλι, ταπωμένα + subs θα παιζουν καλύτερα.

O χώρος ακουστικά ευνοείται από subs, η αισθητική από μικρούς δορυφόρους, ανυπαρξία ρακ και στοίβες μηχανημάτων και το κόστος ευνοείται από ενσωματωμένα στα ηχεία ενισχυτικά στάδια.
Ε, καλά τώρα. Πήρες μία πρόταση από μία απάντηση και μισή από μια άλλη και κατέληξες στο συμπέρασμα ότι τα Atalante 5 αποτελούν προσγείωση στην πραγματικότητα;
Καφέ ήπιες; :)

Reaction score
586
Αν όχι τα Atalante 5, ποια τότε;
Τα Linton; :roflmao:
Στα Atalante 5 αναφερόμουν. Τα Linton τι είναι; Δεν τα γνωρίζω.
Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες (ενισχυτικά, πηγές, κλπ) αλλά με εντυπωσίασαν. Στα 2.5-3μ παίζανε πολύ σωστά και αβίαστα. Και όπως και να το κάνουμε, είναι και πιο όμορφα από οποιοδήποτε δορυφορίδιο/σαμπ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.