Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Γενικώς είναι ευκολότερο να πολεμά κάποιος ενάντια σε άλλους για ανώτερες αξίες ζωής και ιδέες από το να τις ακολουθούσε πιστά και ο ίδιος.
Πω πωωω.. :rolleyes:
Χτύπησες μεγάλη καμπάνα (και όχι για τα πτωχά ηχητικά) που αφορά τους περισσότερους κι εμένα μαζί.. Ασχέτως πόσοι (ελάχιστοι φαντάζομαι) το αποδέχονται για τους ίδιους.. :whistling:
Έχεις ''πιάσει'' avenger mood τελευταία.. 8-)

Reaction score
19.761
ο "όχλος" που πάει να επιβάλλει την άποψή του.
Σιγά να μην σας καταπιέζουμε κιόλας. Κακόμοιρα. :D :D

Παλιομειοψηφία της μειοψηφίας. Θέλετε και να κυβερνήσετε. :D

Μόνο όταν οι ιδέες και οι αξίες περνάνε απο κρισάρα και γίνονται αποδεκτές απο την πλειοψηφία και την υπηρετούν έχουν αξία. Συμβαίνουν και ατυχήματα βέβαια (Χίτλερ). :D

Εξαιρούνται οι λάμπες.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.483
Τώρα έχω ένα ζευγάρι Focal Trio6 και 2 Focal sub11.
Καλά είσαι :thumbsup:. Μείνε εκεί, μην κάνεις κανένα λάθος.

(Θα έλεγα πάρε 9 τεμάχια Trio6 ακόμα, άντε και 2 τεμάχια sub11, αλλά το αφήνω :lolsign: )

Reaction score
19.761
Έχεις ''πιάσει'' avenger mood τελευταία..
Πάντα είναι σε avenger mood ο γκουρού μας, εάν και το κρύβει καλά. Του έχω επιστήσει την προσοχή.

Είναι απο την μουσική που ακούει με τα πολλά και πλούσια χαμηλά. Προκαλεί μεταξύ άλλων σε πολλούς ανθρώπους και αισθήματα εκδίκησης, λένε κάποιες μελέτες. Που όμως δεν τις βρήκα καθώς δεν έχω πρόσβαση σε τέτοιες. Οι γιατροί εδώ μας τις κρύβουν, συνωμοσία.

:D:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.670
Ναι αυτές τις περιπτώσεις ξέρω και εγώ, βέβαια δεν θα μπορούσα να τα γράψω έτσι καλά αλλά ξέρω να τα αναγνωρίσω αλλά και την (πιθανή) ορθότητά τους.
Αυτά ξέρουμε όλοι, όχι μόνον εγώ κι εσύ.

Αυτά τα ηχεία "υπάρχουν", δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.

Οι ικανότητες ενός γουφερ, υπόκεινται σε φυσικά μεγέθη και περιορισμούς, σε εμπόδια αξεπέραστα.

Το ρεζουμέ της ιστορίας, είναι κατά βάση απλό:

Εάν έχεις υψηλές απαιτήσεις για καλό ήχο, πράγμα που συμπεριλαμβάνει μεσαία, ιμάτζινγκ, αναπαραγωγή χωρικής πληροφορίας, ανάλυση, κλπ κλπ κλπ, όλες τις παραμέτρους, τότε το ηχείο θα πρέπει να διαθέτει 4 δρόμους, όπως το ανέλυσα.

1. Σαμπγούφερ για τις πρώτες 2 οκτάβες
2. Μιντγούφερ για τις επόμενες 2 οκτάβες
3. Μιντ για τις επόμενες 3 οκτάβες
4. Τουίτερ για τις τελευταίες 3 οκτάβες

Υπάρχουν ηχεία που έχουν ενσωματώσει τους 4 αυτούς δρόμους, πολλά, συνήθως ακριβά.

Η οικονομικότερη επιλογή, είναι ηχείο 3 δρόμων, με προσθήκη 4ου (σαμπ) εκ των υστέρων, οικονομικότερη για κάθε απόσταση ακρόασης, για κάθε δωμάτιο, για κάθε εφαρμογή.

Η απολύτως ακριβότερη (και καλύτερη όμως) επιλογή, είναι ακριβός ευμεγέθης δορυφόρος που θεωρητικά μπορείς και μένα να με πείσεις ότι δε χρειάζεται σαμπ, μαζί με το σαμπ του.

Να ένα παράδειγμα, το me geithain 801 μαζί με το σαμπ του.

Πιο ακριβό; έχει μέχρι να σβήσει ο ήλιος, λεφτά να έχεις.

Πχ:

1000008677.jpg

1000008678.jpg

Αναμφίβολα εξαιρετικό ηχείο, και μια χαρά μπορείς να με πείσεις ότι δε χρειάζεται σαμπ.

Όμως αν έχω λεφτά, θα πάρω κι αυτά, και δεν είναι θαύμα, ξέρω εκ των προτέρων ότι μαζί με αυτά, θα παίζει καλύτερα, άλλωστε οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους το λένε...

1000008680.jpg

1000008679.jpg

Το πρόβλημα στην τελική, είναι μονάχα ένα.

Τα λεφτά.

Γι'αυτό, σοφά επιλέγουν όσοι επιλέγουν μικρά τριδρομα ηχεία (δορυφόρους) κλειστής καμπίνας, ικανούς στην 3η οκτάβα για τις αναγκαίες στάθμες, συν σαμπ.

Η πιο οικονομική προσέγγιση του καλού ήχου.

Άμα έχεις παραπάνω λεφτά, είσαι άρχοντας, έχει και μεγαλύτερα ζώα, που προσφέρουν τι άλλο; υψηλότερα απαραμόρφωτα max SPL, δηλαδή αληθοφάνεια λάιβ ασυμπίεστου ακούσματος.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Πάντα είναι σε avenger mood ο γκουρού μας, εάν και το κρύβει καλά. Του έχω επιστήσει την προσοχή.

Είναι απο την μουσική που ακούει με τα πολλά και πλούσια χαμηλά. Προκαλεί μεταξύ άλλων σε πολλούς ανθρώπους και αισθήματα εκδίκησης, λένε κάποιες μελέτες. Που όμως δεν τις βρήκα καθώς δεν έχω πρόσβαση σε τέτοιες. Οι γιατροί εδώ μας τις κρύβουν, συνωμοσία.

Προς το παρόν αναρωτιέμαι... ρητορικώς πώς θα γινόταν ν'ακουγόταν η συγκεκριμένη ... marimba χωρίς sub.

1694862679928.png

Reaction score
9.041
Ισχύουν αυτοί που λες αλλά μπορεί υπάρχουν και άλλοι λόγοι - περιπτώσεις.
Έτσι όπως το γράφεις ακούνε μουσική ''χαμηλά'' μόνο οι καταπιεσμένοι ή οι ''παραμυθιασμένοι'' ενώ δεν είναι έτσι.. :rolleyes:
Ας μην βάζουμε ταμπέλες στα γούστα ή σε περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε..
Πάρε για παράδειγμα το αυτοκίνητο, ακούς διαφορα κομμάτια, μόλις όμως βρεις αυτό το κομμάτι που συναισθηματικά σε διεγείρει θα αυξήσεις αυτόματα την ένταση και ας ακούς το γουφερ να λυγιζει :biggrin:
Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει πλεον παντόφλα, υπάρχει συναισθηματική εμπλοκή με το κομμάτι, το ζεις, τα ηχεία μπορούν ως ένα σημείο να δώσουν, θα ήθελες βέβαια και ένα γουφερ στο πορτ μπαγκάζ και τελος έχεις απεμπλακει απ το σύστημα σου, δεν ακούς μουσική για το σύστημα, δεν είσαι δέσμιος του συστήματος.

Στο λαιβ επίσης, εκεί και με την βοήθεια της εικόνας και του πληθους μπορείς να φτάσεις σε σημείο έκστασης, να σκαρφαλώσεις και στην πλάτη του διπλανού σου, ή να πηδηξεις μέσα στο πληθος

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.670
Ακριβώς.

Συν:

2887.png

Και εδώ φαίνεται η αδυναμία των 2-δρομων ηχείων με ικανής διαμέτρου μιντγούφερ (10"), η αχίλλειος πτέρνα τους. Θέλει πολύ χαμηλά κρος, με πολύ μεγάλης διαμέτρου waveguide.

Δηλαδή, Μ2.

Γενικά τις βασικές αρχές beaming και εν γένει dispersion που λέει ο Χατζησταμος, λίγοι έχουν κάτσει να διαβάσουν ποιες είναι και τι αντικειμενικούς περιορισμούς βάζουν στο παιχνίδι.

Τα σχεδιαγράμματα οριζόντιας και κατακόρυφης διασποράς, λίγοι τα εκτιμούν όπως θα τους άρμοζε, και οι γωνίες διασποράς παρερμηνεύονται, δεν ξέρει ο κόσμος να καταλάβει τι βλέπει και τι χρειάζεται για την απόσταση ακρόασης που επιθυμεί, για την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Πλέον λέμε σπινοραμα. Τα δείχνει όλα, χαρτί και καλαμάρι, αλλά πίσω από το σπινοραμα πρέπει να έχεις το θεωρητικό υπόβαθρο για να καταλαβαίνεις τι βλέπεις και γιατί.

Last edited:

Reaction score
19.761
διότι δεν υπάρχει πλεον παντόφλα,
Αυτή η παντόφλα επηρρεάζει, με μελέτες που έχω κάνει, :D εκτός απο την αγορά subs (που είναι και το λιγότερο κακό) και την ανάγκη να κρεμάμε, ειρωνευόμαστε, και χρησιμοποιώντας και με ένθερμη και χωρίς καν φίλτρο ή έστω συνοδεία χιούμορ και με το παραμικρό ... προσβολές έναντι άλλων χωρίς να συντρέχουν μάλιστα και με ασσύμετρο τρόπο οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Η διαφορά πάντως απλά απόψεων δεν το δικαιολογεί το φαινόμενο αυτό. Φαιδρό φαινόμενο.

Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να αντισταθούμε στην γυναικεία καταπίεση. Αυτή η μούγκα μας, μας κάνει κακό.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Πάρε για παράδειγμα το αυτοκίνητο, ακούς διαφορα κομμάτια, μόλις όμως βρεις αυτό το κομμάτι που συναισθηματικά σε διεγείρει θα αυξήσεις αυτόματα την ένταση και ας ακούς το γουφερ να λυγιζει :biggrin:
Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει πλεον παντόφλα, υπάρχει συναισθηματική εμπλοκή με το κομμάτι, το ζεις, τα ηχεία μπορούν ως ένα σημείο να δώσουν, θα ήθελες βέβαια και ένα γουφερ στο πορτ μπαγκάζ και τελος έχεις απεμπλακει απ το σύστημα σου, δεν ακούς μουσική για το σύστημα, δεν είσαι δέσμιος του συστήματος.

Στο λαιβ επίσης, εκεί και με την βοήθεια της εικόνας και του πληθους μπορείς να φτάσεις σε σημείο έκστασης, να σκαρφαλώσεις και στην πλάτη του διπλανού σου, ή να πηδηξεις μέσα στο πληθος
Για την περίπτωση του (live όσο αφορά εμένα τουλάχιστον) είναι η όλη ατμόσφαιρα, το κοινό (ο όχλος όπως λέμε τελευταία.. :tongue:), η ψυχολογία (έχεις πάει να ξεδώσεις, ίσως και χοντρά.. :biggrin:), άλλο πράγμα..
Όσο για το αυτοκίνητο που λες (να δώσω πόνο σε κάτι που παίζει τώρα και γουστάρω) συμβαίνει και στο σπίτι χωρίς τύψεις.. ;)
Εγώ αναφέρομαι..
Στο να ακούμε σταθερά σε υψηλές στάθμες αλλιώς η μουσική δεν.. και αυτοί που δεν, είναι αυτό ή εκείνο.. 8-)
Δεν υπάρχει λόγος να ομαδοποιούμε και να βάζουμε ταμπέλες..
Δεν είναι όλοι παντοφλοκρατούμενοι, ούτε ''φοβικοί'' με το σύστημα τους.. (για τον ήχο μιλάω)
Εγώ δίνω πόνο όταν γουστάρω και δεν με νοιάζ' αν πάρω τα γούφερ σε ταπεράκι, αλλά γενικά ακούω πολύ χαμηλά γιατί αυτό με ξεκουράζει, μου ταιριάζει και χ@στηκα πως έχει δουλευτεί από τον παραγωγό το κομμάτι και πως θα έπαιζε ιδανικά.. :rolleyes:
Παντόφλα δεν παίζει όσο αφορά αυτό το κομμάτι της ζωής μου.
Όσοι είναι παντρεμένοι ή σε συμβίωση έχουν ''παντόφλα'' υποχρεωτικά απλά σε διαφορετικούς τομείς της ζωής ο καθένας..
Υπό την έννοια του συμβιβασμού - σεβασμού με και για το πρόσωπο που συμβιώνουμε εννοώ, όχι υποτιμητικά.. ;)

Reaction score
4.726
Ειναι συνθετα τα θεματα που θιγονται εδω διαχρονικα,
αυτο ειναι ενδιαφερον γι'αυτο και παραμενουμε.
Οι παικτες ειναι δυνατοι οπως και οι ψυχολογικες ιδιορρυθμιες τους.
Παρα τις εκατερωθεν υπερβολες οσον αφορα το στυλ ολο και κατι χρησιμο μενει στην επιφανεια
που μπορει να κανει τις ακροασεις ολων μας καλυτερες.

Απλως θα ελεγα οτι ειναι καλο
να μη θεωρουμε τις εταιριες του χωρου με επαγγελματιες που επιβιωνουν δεκαετιες
και προφανως καλυπτουν συγκεκριμενες αναγκες ως απατεωνες
και τον ακροατη, ενα πολυπλοκο κοινωνικo-βιολογικο αθροισμα,
το ισοδυναμο ενος μικροφωνου που απλως καταγραφει συχνοτητες

Reaction score
15.543
Όταν το κομμάτι Κεφάλα ανεξαρτήτως είδους είναι ικανό να σε διεγείρει συναισθηματικά τότε όλες αυτές οι νορμες πάνε περίπατο και το χέρι αυτόματα ανεβάζει την ένταση, ακόμη και εάν τα ηχεία έχουν φτάσει στα όρια τους.
Η ένταση συνδέεται με την απόλαυση, επομένως είναι σαφώς προτιμότερο το ηχείο να παίζει και σε μεγάλες εντάσεις.
οταν ξεκιναει το δευτερο μπουκαλι ανεβαζουμε ενταση...:lolsign:

Reaction score
19.761
Εγώ δίνω πόνο όταν γουστάρω και δεν με νοιάζ' αν πάρω τα γούφερ σε ταπεράκι, αλλά γενικά ακούω πολύ χαμηλά γιατί αυτό με ξεκουράζει,
Εσένα σε είπα πρόσεχε λίγο με τον πόνο, μην καούνε τίποτε τα μόσφετ του Creek που είναι καλά μέν αλλά ευαίσθητα και μετά δε θα βρίσκεις τέτοια. Μετά θα πάς για Hegel.

:D 😍

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Εσένα σε είπα πρόσεχε λίγο με τον πόνο, μην καούνε τίποτε τα μόσφετ του Creek που είναι καλά μέν αλλά ευαίσθητα και μετά δε θα βρίσκεις τέτοια. Μετά θα πάς για Hegel.

:D 😍
Αν ''πεθάνει'' ο Creek και αποφασίσω να πάρω άλλον (χλωμό :rolleyes:) θα πάρω πολυκάναλο για να κάμω πειράματα να περάσ' η ώρα.. :biggrin:
Αλλά εφόσον ακούω από τον υπ/στή με τα μονιτοράκια κατά 90% και έχω άλλα 2-3 ενισχυτικά βιντατζιές στο ράφι μάλλον δεν..
Άκου Hegel..
Για audiophile μ' έχεις περάσει εσύ μάλλον.. :tongue:

Reaction score
19.761
Αν ''πεθάνει'' ο Creek και αποφασίσω να πάρω άλλον (χλωμό :rolleyes:) θα πάρω πολυκάναλο για να κάμω πειράματα να περάσ' η ώρα.. :biggrin:
Αλλά εφόσον ακούω από τον υπ/στή με τα μονιτοράκια κατά 90% και έχω άλλα 2-3 ενισχυτικά βιντατζιές στο ράφι μάλλον δεν..
Άκου Hegel..
Για audiophile μ' έχεις περάσει εσύ μάλλον.. :tongue:
Ε, αυτό είδα στην υπογραφή, αυτό λέω. Εάν περιμένεις απο εμένα να ξέρω πολλές μάρκες ... σώθηκες. Και αυτά απλώς έτυχε να τα έχω ακούσει. :D :D Λέω αφού θα του αρέσει ο Creek ... μετά φυσική εξέλιξη Hegel. Να μην με λένε ότι δεν προτείνω και μηχανήματα ανά βαλάντιο. :D

Τι ; Οντιοφίλ είναι ο Hegel ; Ναι ;

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Ε, αυτό είδα στην υπογραφή, αυτό λέω. Εάν περιμένεις απο εμένα να ξέρω πολλές μάρκες ... σώθηκες. Και αυτό έτυχε να το έχω ακούσει. :D :D Λέω αφού θα του αρέσει ο Creek ... μετά φυσική εξέλιξη Hegel. Να μην με λένε ότι δεν προτείνω μηχανήματα ανά βαλάντιο. :D
Ακόμα κι απ' τον 1502 παίζω τα Spendorμ' εγώ άμα λάχει..
Δεν έχω τέτοια θέματα..
Παίζουν καλά με όλα..
Όχι ιδανικά ίσως, αλλά πάντα τα χαίρομαι σε ότι ''δοκιμασίες'' κι αν τα υποβάλλω.
Ο μόνος λόγος να αναγκαστώ να ψωνίσω μηχάνημα τώρα που το σκέφτομαι είναι να μην έχω πια pre out για τα sub..
Αυτό το θέλω.. ;)
Τι ; Οντιοφίλ είναι ο Hegel ; Ναι ;
Πτωχοudiophile σαν τον Creek βρε, (giant killer που λέμε.. :biggrin: αυτά που διαφημίζονται έτσι για αυτούς με τις πιο ρηχές τσέπες για να δώσουν μια χήνα παραπάν' και να πάρουν μασίνι να ''σκοτώνει'' αυτά που κάμουν 8-10 χήνες ;))
Όχι σαν άλλα που τα καλώδια τους μόνο κοστίζουν όσο 12 Hegel και 8 Creek μαζί.. :tongue:
Άλλη λίγκα audiophile αυτά..

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.