Yamaha RX-V6a και αποκωδικοποιηση Dolby Atmos

Reaction score
47
Καλησπερα σε ολους, αν εχει καποιιος το μοντελο μπορει να μου πει αν χρειαζεται οπωσδηποτε 7.1 ηχεια για να αποκωδικοποιησει dolby atmos? Δεν ειναι δικος μου ρωταω για ενα φιλο. Εγω εχω ενα denon που δεν εχει τετοιες ιδιοτροπιες. Φαινεται να εχει κανει σωστα τις ρυθμισεις.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Αν καταλαβαίνω καλά, ρωτάς αν πρέπει να έχει 7 ή αν αρκούν 5 κανάλια κάτω;
Ηχεία Atmos έχει ψηλά; :p

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.145
Καλησπερα σε ολους, αν εχει καποιιος το μοντελο μπορει να μου πει αν χρειαζεται οπωσδηποτε 7.1 ηχεια για να αποκωδικοποιησει dolby atmos? Δεν ειναι δικος μου ρωταω για ενα φιλο. Εγω εχω ενα denon που δεν εχει τετοιες ιδιοτροπιες. Φαινεται να εχει κανει σωστα τις ρυθμισεις.
Ασαφής η ερώτηση σου.

Εννοείς αν παίζει το soundtrack σωστά σε απλό σύστημα (2D) 5.1 / 6.1 / 7.1 με όλα τα ηχεία στο ύψος του αυτιού (bed layer) ?
Αν υποστηρίζει Dolby Atmos ο ενισχυτής, σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιεί το 5.1/7.1 base TrueHD layer και έχεις αυτούσιο το 5.1/7.1 soundtrack.

Αν εννοείς να έχεις effect Atmos δίχως να έχεις ηχεία Heights/Top, τότε μόνο κάποιοι ενισχυτές που έχουν Dolby Atmos Virtualization, κάνουν ένα εντελώς, ψεύτικο, σαχλοχαβαλό εφέ.

Αν θες να έχεις σωστό, κανονικό ήχο Atmos, πρέπει να υποστηρίζει Atmos ο ενισχυτής σου, και να έχεις τουλάχιστον 2 ηχεία στις θέσεις Top middle έστω ( δηλαδή να είναι το σύστημα 5.1.2 ή 7.1.2 ), ενώ ιδανικά για να πάρεις το πλήρες "αυτούσιο" πακέτο του προτύπου, θες 4 ηχεία ύψους (Height/Top Front, Height/Top Rear) συν τα κλασικά 5.1 ή 6.1 επί εδάφους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan