- Reaction score
- 15.678
Για την ώρα προσφέρει μπόλικο Sanó Pass...
Τον δικό σου κάπως σοβαρό πάντως τον είδα αυτή την φορά σε πλάνα από τον Βόλο.Για την ώρα προσφέρει μπόλικο Sanó Pass...
Για την ώρα προσφέρει μπόλικο Sanó Pass...
Το Salon είναι για τον Κασσελάκη δηλαδή και το Sano είναι για τον Μητσοτάκη ;Sanó λέω...
Αυτο ειναι ενα αθωο κειμενο που εχει θεμα την προβλεψη με παραδειγμα που τυχαινει να γνωριζω μιας και το ειχα σαν πτυχιακη το 1978 μαζι με ενα αλλον συναδελφο.Ειναι αληθεια οτι τα προβληματα της Θεσσαλιας και της Μαγνησιας ειναι γνωστα εδω και χρονια οπως και μερικες μελετες που εχουν γινει. Το θεμα ομως που εχει η χωρα μας ειναι η προβλεψη.
Το ερωτημα ειναι με τις ποσοτητες του νερου που επεσαν θα υπηρχαν αυτες οι καταστροφες αν ειχαν γινει τα απαιτουμενα εργα ? Αυτο χωρις μελετη με ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ στοιχεια κανενας δεν μπορει να το απαντησει αλλα δεδομενο ειναι πως οι καταστροφες θα ηταν κατα πολυ λιγωτερες.
Το θεμα ειναι τι προτεραιοτητες δινει το κρατος σε καθε θεμα. Παραδειγμα στο καμπιγκ της Αεροποριας στην Σκοτινα Πιεριας στην μελετη της διαχειρισης ομβριων αλλα και αποχετευσης πηρε σαν δεδομενο διπλασιο αριθμο φιλοξενουμ,ενων και σαν συστημα καθαρισμου επιλεχτηκε αυτο της Imhoff, ενα πανακριβο συστημα που μολις 5 πολεις στον κοσμο ειχαν και το οποιο μετα την επεξεργασια εβγαζε νερο εως και 99% καθαρο που λιγες πολεις παρεχουν τετοιο σαν ποσιμο και το οποιο διοχετευεται στην θαλασσα 1 km μακρυα απο την ακτη.
Οπου θελει λοιπον το κρατος προβλεπει ....
Αυτο απαντησε ο Moderator ειρωνευομενος εμενα και ενα αθωο κειμενο που δεν κατηγορει πχ καποια συγκεκριμενη κυβερνηση μιας και τετοια προβλεψη δεν εχει γινει ποτε και απο καμια μεχρι τωρα ετσι ωστε να θιχτει και να απαντησει ετσι επειδη του προσεβαλα την κυβερνηση του.ή αλλιώς....όταν μπερδεύεις καρπούζια με τοματίνια....
Θιγμενος του απαντησα και εγω !Χαιρομαι πραγματικα που περα απο καλωδια μπορεις να ξεχωρισεις τα καρπουζια και τα ντοματινια, με λιγη προσπαθεια θα μπορουσες να διαπρεψεις και ως οπωροπωλης
Λυπαμαι ομως που δεν μπορεις να καταλαβεις ενα απλο κειμενο που αναφερεται στην προληψη γραμμενο τοσο απλα που και ενα παιδι του Δημοτικου θα το καταλαβαινε και στο οποιο δεν χρησιμοποιησα ορους που θα παρεπεμπαν στις σπουδες μου.
Δεν θα ηθελα να σε καταταξω σε εκεινους που πεταγονται να πουν την παρολα τους ακομα και αν δεν εχουν καμια σχεση με το καθε αντικειμενο και γινονται σεισμολογοι, ατομικοι φυσικοι, ειδημονες σε θεματα ηχου επειδη διαβασαν ορισμενα PDF και επειδη ετρεξαν ενα προγραμμα με ενα μικροφωνακι.
Εδω το πραγμα σοβαρευει ! Με κανει BAN για δυο μερες ετσι ωστε να μην μπορω να απαντησω και συνεχιζει να με προσβαλλει.Εγώ πάλι μπορώ να σε κατατάξω σε πολλές κατηγορίες ελλήνων ''επιστημόνων''
μπάι
Το πιο πανω λιβελογραφημα το αφηνω στην κριση των Administrators και των Mελων που ειναι και η δυναμη του καθε Forum.ένας μόνος του τρώγεται....με την γνωστή φρασεολογία....για να καλύψει την αμορφωσιά του
συγκρίνει ένα σύστημα επεξεργασίας λυμάτων σε μια στρατιωτική κατασκήνωση....με αντίστοιχη εγκατάσταση πόλεων....
εγκαταστάσεις με Imhoff υπάρχουν χιλιάδες σε όλη την χώρα....από στρατόπεδα...ξενοδοχεία μέχρι σπίτια κ εργοστάσια...γι αυτά άλλωστε σχεδιάστηκαν......και πάντα με προυποθέσεις τοποθέτησης...δεν μπορείς να βάλεις όπου γουστάρεις
αρκετά με τα ψεκασμένα και την παραπληροφόρηση
Υ.Γ.1 όταν επανέλθει ας μου στείλει την διεύθυνσή του να του στείλω έναν κουβά ''νερό'' από Imhoff να πιει.
Υ.Γ.2 κ δεν είναι πανάκριβο φυσικά
Ας δουν και αυτο το κειμενο οι Administrators και ας κρινουν το επιπεδο του συγκεκριμενου Moderator, εγω παρ' οτι με νοιαζει και η πορδη μιας πεταλουδας και αυτο φαινεται απο τις φωτογραφιες που τραβαω καθολου δεν με νοιαζει ο συγκεκριμενος στον οποιο και ποτε δεν προκειται να απαντησω στο μελλον.ναι το κυρίως θέμα ήταν ένα μεγάλο ερώτημα για το ΑΝ γινόντουσαν έργα θα είχαμε τις ίδιες καταστροφές
αλλά το παίρνει πίσω στην επόμενη σειρά λέγοντας ότι σίγουρα θα είχαμε λιγότερες παρόλο που δεν ξέρουμε τα έργα που χρειάζονταν να γίνουν
κ καπάκι μας λέει ότι όταν το κράτος θέλει ....μπορεί κ προβλέπει...
συγκρίνοντας την μελέτη για τα κατουρλιά που θα ρίξουν 500 ατόμα σε ένα ξενοδοχείο.... με τα απίστευτα νερά που έπεσαν εκτός στατιστικής σε μια λεκάνη 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων
κ αυτό το λες εσύ αντίληψη
θα εισηγηθώ πορν πας στον Κούλη για κάποια μέλη του φόρουμ
σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση....Σημ. Οσο για την Imfoff δεν ξερω αν βγαζει τωρα δεξαμενες και για μπανιερες ή τι αλλου ειδος δεξαμενες καθαρισμου βγαζει σημερα αλλα η συγκεκριμενη σε ενα απο τα σταδια της χρειαζοταν κατι μικροοργανισμους που μονο αυτοι το 1978 κοστιζαν 300.000 δρχ τα 100 mg.
Εχεις δικιο ειμαι πλεον απολιθωμαΠάντως, με κάθε σεβασμό, το 1978 ήταν 45 χρόνια πριν.
Δεν θέλω να μπούμε σε αντιπαράθεση, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Ούτε φυσικά να σας χαρακτηρίσω απολίθωμα.Εχεις δικιο ειμαι πλεον απολιθωμα
Ομως : Προβλεψη ειναι ενα χωριο στην Ευβεια που ειχε προβλεψει να εχει νερο για περιπτωση φωτιας να εχει προβλεψει και μια γεννητρια γιατι συνηθως το ρευμα κοβεται. Καηκε !
Προβλεψη ειναι να εχουν τα αντλιοστασια της Θεσσαλιας επισης γεννητριες γιατι το ρευμα κοβεται.
Προβλεψη ειναι να διχετευονται τα νερα μιας πλημμυρας σε γεωτρησεις πραγμα που ακουσα και δεν ηξερα καθ' οτι ειπαμε : ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ
Εχεις δικιο σε ολα τα αλλα ομως οταν τελειωσεις τι σπουδες σου και παρεις τις βασικες γνωσεις δεν κλειδωνες το μυαλο σου και πετας το κλειδι αλλα συνεχιζεις να ενημερωνεσαι και να διαβαζεις, μερικες φορες δε συνεχιζεις σε μεταπτυχιακα και οσο προχωρας καταλαβαινεις πως ξερεις ολο και λιγωτερα !Δεν θέλω να μπούμε σε αντιπαράθεση, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Ούτε φυσικά να σας χαρακτηρίσω απολίθωμα.
Απλώς αυτό που μπορεί να ίσχυε 45 χρόνια πριν δεν είναι δεδομένο ότι ισχύει σήμερα, κάποια πράγματα μάλιστα έχουν αλλάξει τόσο πολύ που απλώς οι γνώσεις (όχι 45 αλλά 5) χρόνια πριν μπορεί να καθίστανται άχρηστες.
Εν πάσει περιπτώσει, το ότι κάτι ίσχυε το 1978, είναι βασική πληροφορία σε μία τοποθέτηση ότι κάτι ισχύει και είναι έτσι. Ακριβώς επειδή το 1978 απέχει αρκετά από το 2023.
Κατά τα άλλα ο λαός μας δεν διακρίνεται για την συστηματικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια και την φροντίδα για το μέλλον. Και στα αντλιοστάσια όπου είχε αντλίες, μπορεί να είχαν κλέψει οι υπάλληλοι το πετρέλαιο για θέρμανση του σπιτιού τους, ή μπορεί κανείς να μην είχε συντηρήσει τις ντηζελογεννήτριες για καμιά πενταετία, ή μπορεί να πληρώθηκε κάποιος για να τις συντηρήσει και να πήρε απλά τα λεφτά χωρίς να τις συντηρήσει, και και και.
ΔΕΝ το γνωρίζω το σπορ αλλα ακούγεται πολύ περίεργο να γίνεται.Προβλεψη ειναι να διχετευονται τα νερα μιας πλημμυρας σε γεωτρησεις πραγμα που ακουσα και δεν ηξερα καθ' οτι ειπαμε : ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ
Και μενα περιεργο μου φανηκε οταν το ακουσα αλλα οταν υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα οπως μια πλημμυρα τετοιας εκτασης ισως ναναι μια λυση το να διαχετευσει κανεις μερος της σε καποιες γεωτρησεις.ΔΕΝ το γνωρίζω το σπορ αλλα ακούγεται πολύ περίεργο να γίνεται.