Μικρός χώρος, μεγάλος ήχος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.800
Reaction score
133.288
Αυτά που είδα και πιστεύω πως θα κάνουν καλή δουλειά αν και δε γνωρίζω πως πιάνονται στους κλασσικούς τοίχους με τούβλα είναι τα παρακάτω
Πολύ ωραία είναι αυτά τα εντοιχιζόμενα που έδειξες, με τα 4 γουφερ τα 5,25", είτε για να τα χρησιμοποιήσεις σε όλες τις θέσεις όλων των δορυφόρων, είτε για τους 5-7 δορυφόρους του bed layer, και να βάλεις για οικονομία στο ταβάνι τα μικρότερα εντοιχισμένα, με 2 τεμάχια 5,25" έκαστο, εάν βάλεις 4 ταβανιού, αλλά εάν βάλεις 2 ταβανιού, τότε βάλε τα μεγάλα.

Θα πάρεις την "optional" καμπίνα τους, η οποία έχει βάθος 9cm και τοποθετείται μέσα στον τοίχο, μέσα στο κενό που αφήνει η στάνταρ γυψοσανίδα (10cm), χώρος που θα γεμίσει με ηχοαπορρόφηση.
Έτσι θα βάλεις γύρω γύρω, σε όλο το δωμάτιο, μια γυψοσανίδα, ιδανικό σενάριο είναι να βάλεις διάτρητη, οπότε δε χρειάζεται τίποτε άλλο για ηχητική περιποίηση χώρου.
Και στο ταβάνι το ίδιο, διάτρητη γυψοσανίδα με 10cm κενό, με ηχοαπορρόφηση και τα ηχεία ενσωματωμένα.
Πίσω από την καμπίνα κάθε ενσωματωμένου ηχείου, βάζεις μια φέτα 1cm copopren acoustics.
Η μπαφλα του ηχείου, έρχεται πρόσωπο με τον τοίχο της γυψοσανίδας.

Μετά από σκέψη και από αυτά που λες για εντιχοισμούς, αν μείνουν τα δύο μεγάλα μπροστινα και κεντρικό και τα υπόλοιπα inwall;
Όχι, δεν κάνουν αυτά που έχεις, έχουν τεράστιο βάθος και θέλουν μεγάλη απόσταση ακρόασης.

Δωστα πίσω και καντα ανταλλαγή με τα εντοιχισμένα που έδειξες, με τα 4 τεμάχια 5,25" έκαστο.

Τα εντοιχισμένα θα πιάσουν μηδενικό χώρο (ενσωμάτωση μέσα στο 10cm χώρο της γυψοσανίδας) και ο χώρος είναι πολύτιμος σε μικρό δωμάτιο. Πολύ σημαντικό κέρδος.

Βάζεις εντοιχισμένη (φτιάχνεις κάδρο να χωρέσει) και μια oled τηλεόραση πάνω στη γυψοσανίδα, και όλα είναι "πρόσωπο" στον τοίχο, δεν προεξέχει τίποτα.

Ομορφιά, και εκμετάλλευση χώρου.


Τα sub μπορούν να μπουν ή πίσω από τον καναπέ μιάς και θα χρειάζομαι έστω 60 πόντους απόσταση από πίσω ή ένα στον κάθε πλαϊνό τοίχο.
Μην είσαι τέτοιος.

Είπαμε, αφού το φτιάχνεις τώρα, εντοιχισμός.

Όπως θα εντοιχισεις τα ηχεία, ομοίως, ψάξε και θα βρεις σαμπ για αντοιχισμο. Πάρε 4-αδα ή και περισσότερα, όλα μέσα στον τοίχο, με τη δικιά τους καμπίνα πολύ μικρού βάθους.

Τα σαμπ τα εντοιχισμένα, δεν θα είναι τεράστια, μη φανταστείς 18-ιντσα. Ας είναι 8" το κάθε σαμπ, απλώς θα χρειαστείς μπόλικα.


Με αυτά θα μπορέσω να σώσω πάρα πολύ χώρο από τα πλάγια.
Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για να σώσεις χώρο, από τον εντοιχισμό.

Όλα εντοιχισμένα. Να μη πιάνουν ούτε 10cm χώρο μέσα στο δωμάτιο. Άσε τις κλίσεις, μην ασχολείσαι. Χωστα μέσα να φεύγουν από τα πόδια σου.

Από τη στιγμή που υπάρχουν τα ηχεία και μου αρέσει ο ήχος τους, δεν υπάρχει πιστεύω λόγος να τα αλλάξω όλα.
Δεν κάνουν λέμε, κατάλαβέ το.

Θα σου φάνε πολύ μεγάλη χρήσιμη απόσταση ακρόασης, και δεν θα παίζουν σωστά εκεί μέσα, σε μικρό χώρο θες μικρά ηχεία, αυτά που έχεις ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΜΕ.


Για αυτό το δωμάτιο, παραμένω με trinnov
Εννοείται.

Μόνον ο τρινοβ θα σου σεταρει πανεύκολα και 6 και περισσότερα σαμπ, και θα διορθώσει τα πάντα όλα. Άσε που μπορείς να υλοποιήσεις και waveforming.

Ντύνεις όλο το δωμάτιο, κάθε τοίχο και όλο το ταβάνι, με διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης, αφήνοντας 10cm κενό από πίσω της, μέσα στο οποίο θα μπουν όλα τα ηχεία, δορυφόροι και σαμπ, αλλά και η τηλεόραση.

Στο ταβάνι, βάζεις στη γυψοσανίδα και φώτα μίνι, σαν αστέρια σε ουρανό να τα έχεις και όταν βλέπεις ταινία, ντιμαριζόμενα. Δες και ταινίες λεντ, περιμετρικά του ταβανιού, κάνουν πολύ ευχάριστο φωτισμό, και επίσης μπορούν να ενσωματωθούν μέσα στη γυψοσανίδα.

Χώνεις μέσα στον χώρο της γυψοσανίδας και ηλεκτρολογικό σπιράλ, για την καλωδίωση όλων, ώστε όλα τα καλώδια να μαζεύονται σε ένα σημείο, εκεί που θα βάλεις τον τρινοβ και τα λοιπά συνοδά, να μη φαίνεται τίποτα πουθενά.

Στο δάπεδο βάζεις μια λεπτή στρώση ηχοαπορρόφησης (και το κοποπρέν είναι καλή ιδέα) και από πάνω ένα δάπεδο laminate στα χρώματα που θες.
Για έξτρα μόνωση για το μπάσο, καλή ιδέα είναι στο πάτωμα να μπει μια στρώση copopren, από πάνω ένα φύλλο μολύβδου 2-3mm, από πάνω δεύτερη στρώση copopren, και από πάνω το laminate με τα δικά του υλικά μόνωσης. Θα κάνει πολύ σοβαρή δουλειά.

Δε θα χρειαστεί τίποτε άλλο για την ηχητική περιποίηση του χώρου, εάν βάλεις παντού διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης, εκτός ίσως από μια μπασοπαγιδα στις γωνιές του δωματίου, πράγμα που επίσης μπορείς κι αυτό να το εντοιχισεις, να μη φαίνεται, τρώγοντας τις γωνίες (40*40 έως 60*60, αναλόγως διαθέσιμου χώρου).

50€, τιμαι φιλικαι.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.800
Reaction score
133.288
ΥΓ. Εάν τυχόν "φάς" τις γωνίες με γυψοσανίδα διάτρητη και μπόλικη ηχοαπορρόφηση πίσω, τότε μπορείς να ενσωματώσεις και τα εντοιχισμένα σαμπ στις 4 γωνίες, και μη βάλεις 1 μόνο μεγάφωνο, βάλε 3-4 σε κάθε γωνιά, να καλύπτουν αρκετό ύψος, κι ας είναι μικρά, θα κάνουν αρέι και δε θα ακούγεται πάνω κάτω πολύ πράμα. Πάντα με κλειστή καμπίνα, μικρού όγκου. Δε θες μπας ριφλεξ σε μικρό χώρο.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
16.140
Reaction score
29.864
Υπάρχουν και διπλά in wall subwoofers. Με 2 8άρια, 10άρια ή 12άρια ανά τεμάχιο. Έρχονται και με τις μαμά καμπίνες. H Paradigm έχει σίγουρα, και η JBL στη σειρά Synthesis μάλιστα. Παθητικά όλα βέβαια.

Από ενεργά μόνο τις JL Audio είναι ποιο consumer κατάσταση, αλλά βαράνε στο κεφάλι.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.800
Reaction score
133.288
Γίνονται και ιδιοκατασκευές στα σαμπ, με όσα μεγάφωνα θες. Έχω δει αρκετές του Λάμπρου, για εντοιχισμένες λέω πάντα. Την ξέρουν τη δουλειά οι εγκαταστάτες, αυτά κάνουν.

Φυσικά, όλα παθητικά τα εντοιχισμένα, ιδίως τα σαμπ. Δεν κρύβεις ισχυρά ενισχυτικά μέσα στον τοίχο, θα βράσουν.

Στα ενεργά, βγάζεις εκτός καμπίνας τα ενισχυτικά όταν είναι να εντοιχιστούν.
Και στους δορυφόρους, έτσι προβλέπεται.

Η Νιούμαν δίνει καπάκι να καλύψεις το κενό, αφού βγάλεις την ενισχυτική πλάτη, την οποία, ιδανικά, την τοποθετείς εντοιχισμένη στον τοίχο, δίπλα στο ηχείο, με τις ψυκτρες να φαίνονται, να αερίζεται.
 


Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Η γυναικα σου θελει μεγαλυτερη κουζινα αλλα εκει που θελει να την παει δεν την βλεπω να ειναι και πολυ μεγαλυτερη. Γιατι δεν αλλαζετε θεση στο WC και να επεκτεινετε την κουζινα να μεγαλωσει? και μετα σου μενουν ολοι οι υπολοιποι χωροι να κανεις οτι αλλο θες.
Kato_Orofos_Protasi.jpg
 

Μηνύματα
16.193
Reaction score
22.803
Αυτό το έχω προτείνει, αλλά πρέπει να βρεθεί και τρόπο να φτάσει η αποχέτευση της τουαλέτας κάτω από τη σκάλα στην στήλη με κατάλληλη κλίση. Θέλει αυτοψία αλλά η συγκεκριμένη λύση έχει πολλαπλά λειτουργικά οφέλη
Υπάρχει ακόμα και η λύση να αλλάξει θέση η πόρτα της εισόδου και να γίνει όπως στον πάνω όροφο
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Πολυ μεγαλυτερος και ανετος χωρος και με την προσθηκη νησιδας στη μεση πολυ μοντερνος και λειτουργικος.
Kato_Orofos_Protasi.jpg

Αυτό το έχω προτείνει, αλλά πρέπει να βρεθεί και τρόπο να φτάσει η αποχέτευση της τουαλέτας κάτω από τη σκάλα στην στήλη με κατάλληλη κλίση. Θέλει αυτοψία αλλά η συγκεκριμένη λύση έχει πολλαπλά λειτουργικά οφέλη
Υπάρχει ακόμα και η λύση να αλλάξει θέση η πόρτα της εισόδου και να γίνει όπως στον πάνω όροφο
Ο απο πανω οροφος εχει τουαλετα ακριβως σε εκεινο το σημειο. Λογικα δεν θα ειναι δυσκολο να γινει WC ακριβως απο κατω.
Εχει επισης και τις λιγοτερες μετατροπες αρα και το χαμηλοτερο κοστος αρα μεγαλυτερο budget ελευθερο για (dedicated η μη) χωρο.
Pano_Orofos.jpg
 


Μηνύματα
3.378
Reaction score
11.143
Χωρίς να διαφωνώ, να υπενθυμίσω ότι στο άκρο δεξιά στην κουζίνα, δεν είναι και τόσο ωφέλιμος ο χώρος , λόγω ύψους , εξαιτίας της σκάλας, γιαυτο και είχε μπει εκεί το wc , δηλ για 1,5μ χτυπάς κεφάλι
 

TGD

Μηνύματα
8.364
Reaction score
8.376
Στη χαμηλοτάβανη εσοχή εκεί μπορείς να βάλεις μια αποθηκούλα με τις πατάτες ,την ηλεκτρική σκούπα, τον συντηρητή των κρασιών κλπ.
 

Μηνύματα
3.378
Reaction score
11.143
Στη χαμηλοτάβανη εσοχή εκεί μπορείς να βάλεις μια αποθηκούλα με τις πατάτες ,την ηλεκτρική σκούπα, τον συντηρητή των κρασιών κλπ.
Ναι , αυτό σημαίνει ότι η κουζίνα (ως πάγκος), επανέρχεται στο πρότερο μέγεθος.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.115
Reaction score
55.844
Μετά κόπων και βασάνων, επιτέλους θα έχω τον δικό μου χώρο.
Επειδή θα προχωρήσουμε σε ανακαίνιση του νέου σπιτιού, πρέπει να σκεφτώ τι θα γίνει και με τον χώρο διασκέδασης μου.
Οι χώροι μας όμως είναι λίγο περιορισμένοι.
Σας βάζω το σχεδίαγραμμα του ενός ορόφου και θα σας γράψω τις ιδέες μου και να μου πείτε κι εσείς τις δικές σας.

View attachment 311166

Αυτή τη στιγμή η κουζίνα είναι στον μαύρο κύκλο.
Η σύζυγος όμως θέλει μεγαλύτερη κουζίνα κι έτσι θα φτιαχτεί νέα στον ροζ κύκλο.
Ακόμη δε γνωρίζω πόσοθα επεκτείνεται από εκείνον τον χώρο αλλά από τις συζητήσεις που είχαμε δυστυχώς δε θα μπορέσει να γίνει κατά μήκος του καθιστικού.
Έτσι έχω δύο λύσεις:

Α) Στο παρών καθιστικό να στηθεί κάτι σε 5.2.4 ή 5.6.4 (αν χρησιμοποιηθούν με ξεχωριστή είσοδο τα sub των triton) με τα κυρίως ηχεία στις γωνίες του κόκκινου κύκλου.

Β) Να στηθεί εκεί που βρίσκεται η τωρινή κουζίνα. Βέβαια είναι πολύ μικρός ο χώρος, το γνωρίζω. Παρακάτω θα βάλω ένα σχεδιάγραμμα (ας πούμε σχεδιάγραμμα)στο πως περίπου το σκέφτομαι να γίνει. 7.2.4 ή 7.6.4 (αν χρησιμοποιηθούν με ξεχωριστή είσοδο τα sub των triton). Λόγω του μικρού χώρου, για πίσω ηχεία θα χρησιμοποιηθούν Goldenear Aon 3 πάνω στον τοίχο, πίσω από καναπέ. Καναπές διθέσιος ή τριθέσιος θα μπει και oled 83".

View attachment 311233

Για οροφής θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα Goldenear Aon 3.

Και στους δύο χώρους θα μπουν 2 ζευγάρια Goldenear Triton One, κεντρικό Goldenear Supercenter XXL, 2 SVS PB16.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα μείνει ο Trinnov και θα μπουν τελικοί ή θα χρησιμοποιηθει ολοκληρωμένος av.

Τreatment θα γίνει το καλύτερο δυνατόν και αναλόγως του χώρου.

Ένα τρίτο ζευγάρι Triton One που υπάρχει θα μπει παρεά με το lyngdorfάκι στο υπνοδωμάτιο.

Εσείς τι θα προτείνατε από αυτά τα σενάρια;

Επίσης ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσω τη μεταφορά του ήχου προς τo κάτω διαμέρισμα; Ο ακριβώς από πάνω όροφος είναι του διαμερίσματος μας.
Καθώς διαβάζω διάφορα εναλλακτικά σενάρια με συμβουλές τύπου χτίσε-ξεχτίσε, πούλα-ξεπούλα , ΄΄Κούλα ακούμπα τα μπαούλα΄΄ αγοράζοντας συσκευές εκ νέου και τα συναφή, δική μου άποψη είναι να μην άλλαζες setup αλλά να έβρισκες τρόπους διευθέτησης όσων ήδη διαθέτεις σε σαλόνι-καθιστικό. Από τη στιγμή που μοιράζεσαι τη ζωή με οικογενειακά μέλη ταιριαστό θα ήταν να κοινωνούσαν όλοι την οπτικοακουστική ψυχαγωγία. Ας μην είναι στο κάτω κάτω της γραφής διευθετημένα με όλες τις διατυπώσεις, θεωρώ ότι στην τωρινή ροή αποφάσεων και γεγονότων θα ήταν παράλογο να ξεκινούσες κάτι ολότελα διάφορο από το μηδέν.
 



JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.493
Reaction score
27.226
H οποία θέση να έχει πρόβλεψη για μεγαλύτερο ψυγείο στο μέλλον .
Αν είναι κλασσικό τώρα , ίσως κάποια στιγμή αγοραστεί ντουλάπα μεγάλη .
Γενικά πρέπει να πέσει πολλή σκέψη και σχεδιασμός .
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.800
Reaction score
133.288
Και γω συμφωνώ με τον μπουτχια, και γι'αυτό βρήκαμε κάποιες θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπάρχον εξοπλισμός σε νοητό κύκλο ακρόασης, με καλύτερη (ΙΜΗΟ) λύση αυτή:

1000009342.png


Όπου τα μέιν παραμένουν, με απόσταση ακρόασης ~2,60 και λίγο μεγαλύτερη απόσταση θέασης.

Σε αυτή τη λύση, όλα τα ηχεία του bed layer είναι τοποθετημένα on wall, και "τρώνε" τον λιγότερο δυνατό χρήσιμο κοινόχρηστο χώρο.

Εδώ αξίζει τον κόπο να εντοιχιστούν τα οροφής, σε τμήμα της οροφής που μπορεί να γίνει διάτρητη γυψοσανίδα, καλύπτοντας τον κύκλο ακρόασης.

Τα σαράουντ, κολλητά στους τοίχους, θα πιάνουν ελάχιστο χώρο, και δε θα ενοχλούν.

Ένα laminate δάπεδο με κάποια απορρόφηση, θα σώσει αρκετά την κατάσταση σε ότι αφορά την ηχητική περιποίηση χώρου, σε συνδυασμό με το ταβάνι.

Το μόνο που δε σώζεται εύκολα εδώ, είναι το μπάσο. Θα πρότεινα ένα array στη γωνία πίσω από την οθόνη και 2 σαμπ εντοιχισμένα πίσω από τη θέση ακρόασης, πάνω στη γωνία πίσω από τον καναπέ.

Με αυτό το σχέδιο, γίνεται εφικτή η πιο μεγάλη δυνατή απόσταση ακρόασης, και ο πιο μεγάλος αριθμός καθήμενων ακροατών - θεατών.
 
Last edited:



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.994
Μηνύματα
2.924.881
Members
38.118
Νεότερο μέλος
DP6
Top