Μικρός χώρος, μεγάλος ήχος

Reaction score
2.360
Μου αρεσει που που βαζετε διαφορα σχεδια και τα περισσοτερα δε θα περασουν απο τη συζυγο μιας και θελει μεταφορα κουζινας....
Θα τα κοιταξω αν και δυσκολα τα βλεπω τα πραματα. Αν βαλω και τον πανω οροφο βλεπω να μου τρωτε το υπνοδωματιο...

Καλημέρα
Αντε και τα στριμώξαμε , αντε και δε μας νοιάζει η συμβατότητα χρήσεων (τραπεζαρία, σαλόνι, κουζίνα , σίνεμα) καθοτι είναι in line , μετά θα αρχίσουν τα προβλήματα ασυμμετρίας Χώρου, ενόχλησης γειτόνων κλπ
Μήπως να δούμε την κάτοψη ορόφου με τα δωμάτια ; :thumbsup:
Οριστε το σπιτι

Screenshot_20231109_235907.jpg
Screenshot_20231109_235845.jpg

Ερώτηση.
Είναι μονοκατοικία?
Έχει κήπο ?
Οχι. Διαμερισμα ειναι.

Reaction score
8.646
Η δημιουργία ενός χώρου αποκλειστικής χρήσης στην κουζίνα πίσω μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί απορρίπτεται? :biggrin:

Reaction score
4.753
Μου αρεσει που που βαζετε διαφορα σχεδια και τα περισσοτερα δε θα περασουν απο τη συζυγο μιας και θελει μεταφορα κουζινας....
Θα τα κοιταξω αν και δυσκολα τα βλεπω τα πραματα. Αν βαλω και τον πανω οροφο βλεπω να μου τρωτε το υπνοδωματιο...

Οριστε το σπιτι

View attachment 311433 View attachment 311434

Οχι. Διαμερισμα ειναι.
Κρίμα
Εάν ήταν μονοκατοικία με κήπο πχ
Θα μπορούσες να κάνεις πολλά πράγματα
Τώρα έχεις κ το θέμα της ηχομόνωσης δυστυχώς
Σε βλέπω με ακουστικά
Αυτά που έχεις δεν χωράνε μέσα
Θες έναν χώρο τουλάχιστον 70 τετραγωνικά για να σου μένουν καθαρά 35 με την μόνωση
Παράτα τα
Πετάς λεφτά τσάμπα λόγω σαμπ
Φιλικά πάντα , γιατί έχουμε γνωριστεί κ από κοντά

Reaction score
4.753
Συμφωνώ κ επαυξάνω το σαλόνι να μείνει σαλόνι
Φτιάξε αποκλειστικο δωμάτιο μόνο για εσένα κ πες στην γυναίκα ότι δεν ακουμπάει τίποτα ποτέ
Βάλε της κ ένα ζευγάρι ηχεία στο σαλόνι όπου θέλει όπως θέλει από αυτά που έχεις κ τέλος

Reaction score
11.247
Λοιπόν
Θεωρώ ότι μπορείς να κανεις ένα συμμαζεμένο σύστημα 7.3.4.
στο καθιστικό του ορόφου.
καταργείς την μπαλκονόπορτα και βάζεις εκεί την οθόνη.
βάζεις ηχομόνωση στους τοίχους απο τη μεριά των δωματίων και του κλιμακοστάσιου για να μη χάσεις ωφέλιμο χώρο , βελτιώνεις τις πόρτες.
και απο κάτω είναι πάλι δικό σου σπίτι, οπότε είναι καλύτερα.
Αυτό βολεύει και στον καναπέ , ο οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Η αλήθεια είναι πως σε dedicated μπορείς να κάνεις ο,τι καγκουριά θες, να το βάψεις μαύρο πίσσα, να χώσεις στις γωνιές μεγάλες μπασοπαγιδες, να βάλεις 4 σαμπ σε κάθε τοίχο, να κάνεις με μικρό κόστος (λόγω μικρού μεγέθους) φουλ ηχομόνωση, ακόμα και στο δάπεδο, να κρεμάσεις όσα ηχεία θες από το ταβάνι, κι ας είναι άσχημα για τη σύζυγο, το κάνεις man cave.

Απλώς, σε τόσο μικρό δωμάτιο, θα είναι αποκλειστικά για 1 η mlp, θα έχεις μια πολυθρόνα, τέλος.

Φυσικά, εκεί στην κουζίνα των 9,5 τμ, ούτε για πλάκα δεν μπαίνουν τα μεγάλα ηχεία που έχεις, δεν γίνεται να έχουν την απαιτούμενη απόσταση ακρόασης. Θα χρειαστείς νέο εξοπλισμό ηχείων και σαμπ.

Κατά τη γνώμη μου, είναι άσχημη ιδέα να κρατήσεις τα ηχεία σου για ένα δικαναλο στο "σαλόνι", ειλικρινά πιστεύω πως λύσεις τύπου Sonos θα είναι πολύ προτιμότερες για τους κοινόχρηστους χώρους, και για ευκολία χρήσης από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τα ηχεία σου έχουν σημαντικό κόστος, η λογική επιλογή για μένα, είναι να πουληθούν και να πάρεις Sonos για το σαλόνι, και κάποια μικρού μεγέθους μόνιτορ για το δικό σου χώρο, τύπου genelec the ones, KEF, τα νέα kii, κάνα μικρό me geithain, το νέο ενδιαφέρον μικρό Neumann, κλπ, δηλαδή πραγματικά μικρού όγκου δορυφόρους, και ομοίως, μικρού όγκου σαμπ, και εφόσον φτιάχνεις τώρα το χώρο, να τα εντοιχισεις.

Last edited:

Reaction score
2.360
Κρίμα
Εάν ήταν μονοκατοικία με κήπο πχ
Θα μπορούσες να κάνεις πολλά πράγματα
Τώρα έχεις κ το θέμα της ηχομόνωσης δυστυχώς
Σε βλέπω με ακουστικά
Αυτά που έχεις δεν χωράνε μέσα
Θες έναν χώρο τουλάχιστον 70 τετραγωνικά για να σου μένουν καθαρά 35 με την μόνωση
Παράτα τα
Πετάς λεφτά τσάμπα λόγω σαμπ
Φιλικά πάντα , γιατί έχουμε γνωριστεί κ από κοντά
Α ρε Μάκη, έναν χώρο σαν εκείνον που πρωτοείδα σε εσένα ήθελα αλλά δεν έκατσε ποτέ.
Δε μασάμε όμως :) Όλο και κάτι θα γίνει.
Ψάχνω από τώρα τη γειτονιά...

Η αλήθεια είναι πως σε dedicated μπορείς να κάνεις ο,τι καγκουριά θες, να το βάψεις μαύρο πίσσα, να χώσεις στις γωνιές μεγάλες μπασοπαγιδες, να βάλεις 4 σαμπ σε κάθε τοίχο, να κάνεις με μικρό κόστος (λόγω μικρού μεγέθους) φουλ ηχομόνωση, ακόμα και στο δάπεδο, να κρεμάσεις όσα ηχεία θες από το ταβάνι, κι ας είναι άσχημα για τη σύζυγο, το κάνεις man cave.

Απλώς, σε τόσο μικρό δωμάτιο, θα είναι αποκλειστικά για 1 η mlp, θα έχεις μια πολυθρόνα, τέλος.

Φυσικά, εκεί στην κουζίνα των 9,5 τμ, ούτε για πλάκα δεν μπαίνουν τα μεγάλα ηχεία που έχεις, δεν γίνεται να έχουν την απαιτούμενη απόσταση ακρόασης. Θα χρειαστείς νέο εξοπλισμό ηχείων και σαμπ.

Κατά τη γνώμη μου, είναι άσχημη ιδέα να κρατήσεις τα ηχεία σου για ένα δικαναλο στο "σαλόνι", ειλικρινά πιστεύω πως λύσεις τύπου Sonos θα είναι πολύ προτιμότερες για τους κοινόχρηστους χώρους, και για ευκολία χρήσης από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τα ηχεία σου έχουν σημαντικό κόστος, η λογική επιλογή για μένα, είναι να πουληθούν και να πάρεις Sonos για το σαλόνι, και κάποια μικρού μεγέθους μόνιτορ για το δικό σου χώρο, τύπου genelec the ones, KEF, τα νέα kii, κάνα μικρό me geithain, το νέο ενδιαφέρον μικρό Neumann, κλπ, δηλαδή πραγματικά μικρού όγκου δορυφόρους, και ομοίως, μικρού όγκου σαμπ, και εφόσον φτιάχνεις τώρα το χώρο, να τα εντοιχισεις.
Μετά από σκέψη και από αυτά που λες για εντιχοισμούς, αν μείνουν τα δύο μεγάλα μπροστινα και κεντρικό και τα υπόλοιπα inwall; Τα sub μπορούν να μπουν ή πίσω από τον καναπέ μιάς και θα χρειάζομαι έστω 60 πόντους απόσταση από πίσω ή ένα στον κάθε πλαϊνό τοίχο.
Έτσι μου μένουν 2 ζευγάρια ηχεία, ένα για σαλόνι και το άλλο για το υπνοδωμάτιο.
Αυτά που είδα και πιστεύω πως θα κάνουν καλή δουλειά αν και δε γνωρίζω πως πιάνονται στους κλασσικούς τοίχους με τούβλα είναι τα παρακάτω

wall.jpg

Με αυτά θα μπορέσω να σώσω πάρα πολύ χώρο από τα πλάγια.

Για πίσω τώρα μιάς και χρειάζονται και κλίση θα μπορούσα να μπουν τα παρακάτω

231.jpg

Υπάρχουν και ρυθμιζόμενες βασούλες μικρές που βιδώνουν στον τοίχο για αυτά ώστε να το φέρεις όπως θες.

Για άτμος αντίστοιχα αν φτιαχτεί καλό ταβάνα θα μπορούσε πάλι να μπει ένα τέτοιο ηχείο ή το μικρότερο της σειράς

2345432.jpg

ή κάποιο από τα παρακάτω

Από τη στιγμή που υπάρχουν τα ηχεία και μου αρέσει ο ήχος τους, δεν υπάρχει πιστεύω λόγος να τα αλλάξω όλα.

Για αυτό το δωμάτιο, παραμένω με trinnov (εκεί μέσα δε θα με πειράζουν άλλωστε οι ιδιοτροπίες του) ή πάω σε ολοκηρωμένο av και να τελειώνω; Πώς το βλέπετε;

Λοιπόν
Θεωρώ ότι μπορείς να κανεις ένα συμμαζεμένο σύστημα 7.3.4.
στο καθιστικό του ορόφου.
καταργείς την μπαλκονόπορτα και βάζεις εκεί την οθόνη.
βάζεις ηχομόνωση στους τοίχους απο τη μεριά των δωματίων και του κλιμακοστάσιου για να μη χάσεις ωφέλιμο χώρο , βελτιώνεις τις πόρτες.
και απο κάτω είναι πάλι δικό σου σπίτι, οπότε είναι καλύτερα.
Αυτό βολεύει και στον καναπέ , ο οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.
Το καθιστικό πάνω θα γίνει walk in closet... Οδηγία του αφεντικού.
Στον τοίχο απέναντι και γωνία δεξιά θα μπει πόρτα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.265
Τα ηχεία σου, καθώς και τα subs, είναι Tεράστια για το χώρο που θα γίνει dedicated, αν γίνει. Θέλει άλλα μικρότερα, και ιδανικότερα in wall όλα για καλύτερο αποτέλεσμα και διαθέσιμο χώρο. Αν προχωρήσει το dedicated δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα η ηχοπερατή, να πιάσει όλο τον τοίχο. :party:

Για την walk in closet, εγώ συμφωνώ με τη σύζυγο. 😊

Reaction score
11.247
Τα ηχεία σου, καθώς και τα subs, είναι Tεράστια για το χώρο που θα γίνει dedicated, αν γίνει. Θέλει άλλα μικρότερα, και ιδανικότερα in wall όλα για καλύτερο αποτέλεσμα και διαθέσιμο χώρο. Αν προχωρήσει το dedicated δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα η ηχοπερατή, να πιάσει όλο τον τοίχο.

Για την walk in closet, εγώ συμφωνώ με τη σύζυγό. 😊
προδότη. :thumbsup: :tongue:

Reaction score
11.247

Οριστε το σπιτι

View attachment 311433 View attachment 311434

Οχι. Διαμερισμα ειναι.
Μια γενική παρατήρηση
Οι κατόψεις δείχνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ασχολήθηκε σοβαρά συνάδελφος αρχιτέκτονας, προκειμένου να πραγματοποιήσει το σπίτι των ονείρων του ιδιοκτήτη που του ανέθεσε το έργο. Ειναι μελετημένη κάθε σπιθαμή του σπιτιού και δεν υπάρχει ά-χρηστος χώρος ή σημείο.
Απλά το όνειρο και οι ανάγκες/γούστα του αρχικού ιδιοκτήτη δεν ταυτίζονται με τα δικά σου. :frown:
Έλα θεσσσσαλονικη λέμε :dance2:

Reaction score
8.646
Τα ηχεία σου, καθώς και τα subs, είναι Tεράστια για το χώρο που θα γίνει dedicated, αν γίνει. Θέλει άλλα μικρότερα, και ιδανικότερα in wall όλα για καλύτερο αποτέλεσμα και διαθέσιμο χώρο. Αν προχωρήσει το dedicated δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα η ηχοπερατή, να πιάσει όλο τον τοίχο. :party:

Για την walk in closet, εγώ συμφωνώ με τη σύζυγο. 😊
Θα συμφωνήσω ότι ο χώρος θα σε οδηγήσει στην επιλογή των κατάλληλων ηχειων.
Όσον αφορά τον dedicated κοιτάζοντας τα κιταπια μου :) θα σημείωνα χοντρικά.
Για ένα πλάτος χώρου πάνω από 320εκ χωράνε σε μια σειρά 3 θέσεις. Εδώ έχουμε λίγο μεγαλύτερο πλάτος.
Για μήκος χώρου μπροστά - πίσω χρειάζεται κανείς τουλάχιστον 500εκ για 2 σειρές καθισμάτων.
Επομένως μια σειρά καθισμάτων με 3 θέσεις είναι το μέγιστο που μπορεί να έχει σε αυτόν τον χώρο.
Για το ύψος, σε τυπικούς χώρους με 2,40 δεν υπάρχει κάποιο θέμα

alexis

Reaction score
30.265
Θα συμφωνήσω ότι ο χώρος θα σε οδηγήσει στην επιλογή των κατάλληλων ηχειων.
Όσον αφορά τον dedicated κοιτάζοντας τα κιταπια μου :) θα σημείωνα χοντρικά.
Για ένα πλάτος χώρου πάνω από 320εκ χωράνε σε μια σειρά 3 θέσεις. Εδώ έχουμε λίγο μεγαλύτερο πλάτος.
Για μήκος χώρου μπροστά - πίσω χρειάζεται κανείς τουλάχιστον 500εκ για 2 σειρές καθισμάτων.
Επομένως μια σειρά καθισμάτων με 3 θέσεις είναι το μέγιστο που μπορεί να έχει σε αυτόν τον χώρο.
Για το ύψος, σε τυπικούς χώρους με 2,40 δεν υπάρχει κάποιο θέμα
Αν το δώσεις στο Καλομοιράκη θα σου βγάλει σχέδιο για τουαλέτα ή ντουλάπα. Όχι για Dedicated Home Cinema :). Ακόμα και με in Walls.

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Μια γενική παρατήρηση
Οι κατόψεις δείχνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ασχολήθηκε σοβαρά συνάδελφος αρχιτέκτονας, προκειμένου να πραγματοποιήσει το σπίτι των ονείρων του ιδιοκτήτη που του ανέθεσε το έργο. Ειναι μελετημένη κάθε σπιθαμή του σπιτιού και δεν υπάρχει ά-χρηστος χώρος ή σημείο.
Απλά το όνειρο και οι ανάγκες/γούστα του αρχικού ιδιοκτήτη δεν ταυτίζονται με τα δικά σου. :frown:
Έλα θεσσσσαλονικη λέμε :dance2:
Ειδικα αυτο που καθεσαι στο γραφειο και για να πιεις ενα ποτηρι νερο, συμφερει περισσοτερο να ριξεις πανω σου ενα μπουφανακι και να βγεις απο το μπαλκονι να πας στην κουζινα, απο το να κανεις τον γυρο ολου του σπιτιου, ηταν μεγαλη επιτυχια.
Βεβαια μπορει πραγματι ο ιδιοκτητης να μην επινε πολυ νερο.
Εγω υποθετω οτι πρωτη προτεραιοτητα ηταν να βγουν οι θεσεις παρκινγκ στο ισογειο ή υπογειο και τα αλλα καπως θα τα βαλουμε.
Απο την αλλη, εμεις ειμαστε και βλαμμενοι και βλεποντας ενα σπιτι, το πρωτο που κοιταμε ειναι που θα μπει το συστημα και τα βγαζουμε ολα ακαταλληλα.
Μα να εχεις 200 τετραγωνικα σπιτι και να μη βγαινει ενα καλο τριγωνο ακροασης?
Δε μαθαινετε εκει στην αρχιτεκτονικη οτι πρωτα στηνουμε τα ηχεια και μετα το υπολοιπο σπιτι γυρω τους? :laugh:

alexis

Reaction score
30.265
Αυτόν τον Καλομοιράκη εννοείς? :biggrin:
Το πρώτο home cinema το έφτιαξε στο διαμέρισμά του το 1982, με μια μεγάλη τηλεόραση και δύο ηχεία.

Πηγή : θόδωρος Καλομοιράκης ο Έλληνας δημιουργός του HOME CINEMA | Ειδήσεις & Νέα - Kalithea Press
Ναι, και τώρα εκτός από τα εκατοντάδες Home Theatrers που έχει σχεδιάσει όλα αυτά τα χρόνια, έχει ένα καλοκαιρινό στην κατοικία του στη Γλυφάδα, και ένα τούμπανο μέσα με 32άρι Trinnov και calibration από την ίδια την Trinnov. :biggrin:

Reaction score
4.753
Α ρε Μάκη, έναν χώρο σαν εκείνον που πρωτοείδα σε εσένα ήθελα αλλά δεν έκατσε ποτέ.
Δε μασάμε όμως :) Όλο και κάτι θα γίνει.
Ψάχνω από τώρα τη γειτονιά...

Δυστυχώς όταν βρήκες το σπίτι έκανες το λάθος να μην σκεφτείς καν ότι θέλεις ένα αποκλειστικό χώρο γύρω στα 30 τετράγωνα για πάρτυ σου
Δεν σκέφτηκες καν να κοιτάς αποκλειστικά για μονοκατοικία ώστε να μην έχεις θέμα με από πάνω κάτω με ενοίκους
Στα είχα πει αλλά δεν το θυμήθηκες καν .
Πουλα το
Προλαβαίνεις
Χαχαχα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.339
Members
38.171
Νεότερο μέλος
GBOUGAS