Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.420
Βέβαια για να πω την αλήθεια το crash test που το σύστημα του Κώστα ξέσκισε σε μένα άρχισαν να τρίζουν πόρτες έτοιμες για αναχώρηση 😂😂.

Dust brothers - What is fight club
Το έβαλα να παίξει και το σαμπάκι μου έκανε τα συρόμενα να τρίζουν ... :tongue:
Αφού είστε τολμηροί, σας έχω "λουκουμάκι"...:sneaky:

Massive Attack & Mos Def - I against I

Παίξτε το - δυνατά! - και περιμένω εντυπώσεις!

Reaction score
1.055
Και μπασοπαγιδες στις γωνιες του δωματιου συστηνονται σε αυτες τις περιπτωσεις για τις συχνοτητες <200hz ωστε να αντιμετωπισεις τα modes του δωματιου.

Σχετικα με το rt60 <0.2 σε πολυ μικρα δωματια , αν και καταλαβαινω τη λογικη της ακουστικης προτιμησης που ειναι η σημαντικοτερη σε αυτα τα ζητηματα, για ποιο λογο στην πραξη παιζει ρολο οτι ειναι πολυ μικρο το δωματιο?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.815
Σχετικα με το rt60 <0.2 σε πολυ μικρα δωματια , αν και καταλαβαινω τη λογικη της ακουστικης προτιμησης που ειναι η σημαντικοτερη σε αυτα τα ζητηματα, για ποιο λογο στην πραξη παιζει ρολο οτι ειναι πολυ μικρο το δωματιο?
Αν δεις τους τύπους των recommendations, είναι αναλογικοί του χώρου

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.893
Ωραίοι και οι 2 σας :)

Τώρα μπορείς να βάλεις και καλύτερα ηχεία από τα Presonus Eris εκεί και να πάθεις και περαιτέρω σοκ.
Ξεκινάς με σωστό χώρο. Μακάρι να το καταλάβαιναν εύκολα οι περισσότεροι πόσο σημαντικός είναι ο χώρος.

Reaction score
1.055
Ωραίοι και οι 2 σας :)

Τώρα μπορείς να βάλεις και καλύτερα ηχεία από τα Presonus Eris εκεί και να πάθεις και περαιτέρω σοκ.
Ξεκινάς με σωστό χώρο. Μακάρι να το καταλάβαιναν εύκολα οι περισσότεροι πόσο σημαντικός είναι ο χώρος.
Πολλοι δε διαθετουν ιδιοκτητο σπιτι. Οποτε η μαγκια ειναι να βρεθουν λιγοτερο ριζοσπαστικες λυσεις σε χωρους διαβιωσης μεσω τοποθετησης/ισοσταθμισης η/και πιο light αποσπωμενου και καλαισθητου treatment.

wizzy

Reaction score
21.420
Σε πολύ μικρά δωμάτια, συστήνεται η μέτρηση RT30.

Reaction score
1.055
Σε πολύ μικρά δωμάτια, συστήνεται η μέτρηση RT30.
Αν και αυτο που γραφεις δεν απανταει συγκεκριμενα γιατι πρεπει να ειναι μικροτερο του 0.2 δηλαδη εκτος του κοινα αποδεκτου minimum (0.2-0.3) μπορουμε να μετρησουμε το rt30, λογω noise floor σπιτιου και για να μην ταλαιπωρησουμε τα ηχεια μας ,και μπορουμε να υποθεσουμε οτι το rt60=2 x rt30 για να βλεπαμε πιο θα ηταν το θεωρητικο -60db decay αντι του -30db decay.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.893
Πολλοι δε διαθετουν ιδιοκτητο σπιτι. Οποτε η μαγκια ειναι να βρεθουν λιγοτερο ριζοσπαστικες λυσεις σε χωρους διαβιωσης μεσω τοποθετησης/ισοσταθμισης η/και πιο light αποσπωμενου και καλαισθητου treatment.
Κάθε imposed όριο φέρνει μαζί του και τις αντίστοιχες... παρενέργειες.
Λύσεις υπάρχουν ακόμα και με 0 αποτυπώματα (after removal). Ακουστική φροντίδα πάνω σε floorstands, γυψοσανίδα αν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος (έπειτα αποτοποθέτηση αυτής, στοκάρισμα, σπατουλάρισμα, βάψιμο και δεν κατάλαβε κανείς τίποτα), κ.α.

Reaction score
9.193

Θα με πάρουν στο κυνήγι.:hunter:. ΤιΝαφτΟρε....
Βλέπω το σαμπάκι να τινάζει τα πέταλα...:laugh:

wizzy

Reaction score
21.420
Θα με πάρουν στο κυνήγι.:hunter:. ΤιΝαφτΟρε....
Βλέπω το σαμπάκι να τινάζει τα πέταλα...:laugh:
Τέλεια! Ευκαιρία να πάρεις καινούρια! "Καινούρια", πληθυντικός, δηλαδή δύο (2) τουλάχιστον!:biggrin:

Reaction score
9.193
Τέλεια! Ευκαιρία να πάρεις καινούρια! "Καινούρια", πληθυντικός, δηλαδή δύο (2) τουλάχιστον!:biggrin:
Το καθιστικό είναι 3x4. Εκεί έχω το pc και περνάω τον περισσότερο χρόνο μου αλλά δεν αξίζει νομίζω.
Το σκέφτομαι όμως μελλοντικά για το σαλόνι, εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα 🤘

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.145

και μετά "κουμπώστε" αυτό :p

Reaction score
4.147
Με τίποτα. Τον σφηνωσα στα στηρίγματα του σκελετού.
Πριν τα στήσει ο μάστορας του είπα πόσο κενό να έχει. Απλώς κάναμε την χαζομάρα να μπουν πρώτα όλα τα στηρίγματα ενώ έπρεπε να μπαίνει παράλληλα ο φελλός με κάθε στήριγμα. Κάποια μικρά κενά τα στούμπωσα με πετροβαμβακα βαρύ.
Αν το έκανα πάλι δεν θα υπήρχε κανένα κενό.
Δεν θα ηταν καλυτερα και πιο ευκολα, αν πριν βαλεις την γυψοσανιδα κολλουσες το φελλο στο ταβανι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.011
Δεν θα ηταν καλυτερα και πιο ευκολα, αν πριν βαλεις την γυψοσανιδα κολλουσες το φελλο στο ταβανι?
Όχι. Θα εμποδίζει στο σκελετό.
Μαζί με το σκελετό, να κουμπώνει.

Reaction score
4.096
Καλημέρα.
Όσο καλός είναι ο φελλός για ηχομόνωση τόσο δύσκολος είναι στην διαχείριση του. Όπως λέει ο Κώστας μετά θα έπρεπε να ανοίγω τρύπες κάθε λίγο για να μπει ο σκελετός και δεν είναι και εύκολο όπως μια μόνωση τύπου πετροβαμβακα. Έπειτα ήθελα να σφηνωσει για τον λόγο ότι αν κάποτε ξεκολλήσει να μην αφήσει κενά και κάτσει όπως να ναι στον σκελετό.
Από εκεί και πέρα βέβαια μπορεί να υπάρχουν πολλές λύσεις που δεν τις σκέφτηκα για να μπει πιο εύκολα.

Reaction score
105
Ωραία δουλειά!
Μπράβο!
Είμαι στην ίδια φάση περίπου. 2,85 πλάτος, 3,77 μήκος, 2,36 ύψος.
Στους τοίχους δεξιά αριστερά, θα βάλω ηχοαπορρόφηση, για να γλυτώσω χώρο σκέφτομαι να βάλω 3 εκ .θα κάνει κάτι ή θέλει 5εκ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.011
Όσο παραπάνω απορρόφηση, τόσο το καλύτερο. Θα κάνει καλύτερη δουλειά σε χαμηλότερες συχνότητες, δηλαδή μπορεί να φτάσεις έως σχετικά χαμηλά μέσα στην 3η οκτάβα. (2η οκτάβα το ξεχνάς, δε μπορείς να κάνεις τίποτα με απορρόφηση).

Αλλά: Σκέτη ηχοαπορρόφηση μη βάζεις πουθενά, δεν πρέπει να είναι εμφανής, πρέπει να κρύβεται πίσω από μια διάτρητη γυψοσανίδα.

Αν δε μπορείς να βάλεις διάτρητη γυψοσανίδα, τότε μπροστά από την απορρόφηση πρέπει να μπει ξύλο, ένα MDF 10-αρι, και πάνω στο MDF να κολλήσεις διάχυση από φελιζολ.

Όπως καταλαβαίνετε, πιο φτηνά βγαίνει η διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.935
Κάθε imposed όριο φέρνει μαζί του και τις αντίστοιχες... παρενέργειες.
Λύσεις υπάρχουν ακόμα και με 0 αποτυπώματα (after removal). Ακουστική φροντίδα πάνω σε floorstands, γυψοσανίδα αν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος (έπειτα αποτοποθέτηση αυτής, στοκάρισμα, σπατουλάρισμα, βάψιμο και δεν κατάλαβε κανείς τίποτα), κ.α.
Αυτό

Και το spectrogram καλύτερα να το βάζουμε με όρια 10-250HZ.
Μερεμέτια sub και spectro τα τερτίπια
έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια...
flutter echo και χαράδρες από σοβά
δεν θα στρώνουν σαν καλώδια ακριβά

Reaction score
4.096
Ωραία δουλειά!
Μπράβο!
Είμαι στην ίδια φάση περίπου. 2,85 πλάτος, 3,77 μήκος, 2,36 ύψος.
Στους τοίχους δεξιά αριστερά, θα βάλω ηχοαπορρόφηση, για να γλυτώσω χώρο σκέφτομαι να βάλω 3 εκ .θα κάνει κάτι ή θέλει 5εκ.
Καλησπέρα.
Και εγώ δυσκολεύομαι οικονομικά και την καλύτερη λύση την υπολόγιζα πολλές φορές με χειροποίητα πάνελ κτλ αλλά η πιο φθηνή τελικά και ολοκληρωμένη λύση είναι η διάτρητη με ηχομόνωση.
Λόγω μικρού χώρου εγώ διάλεξα φελλό για να μην μικραίνει πολύ το δωμάτιο και να έχει ικανοποιητική απορρόφηση. Έχει πολλαπλάσια ικανότητα σε σχέση με άλλα αφρώδη υλικά οπότε γλυτώνεις όγκο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki