Marantz vs denon

Reaction score
3
Καλησπέρα κ χρόνια πολλά σε ολους.

Παιδιά σχετικά με αυτους τους δυο ενισχυτες avr οι γνώμες είναι πολλες στο ίντερνετ κ δε βγάζω ακρη. Προσωπικά ακουσα τον Cinema 50 και μου αρεσε πολυ. Εχω στη κατοχή μου εναν denon τον οποίο τον αγορασα τοτε γιατι μου ειπαν για τον marantz ότι πληρωνω μονο design και στην ουσια η marantz χαλαει κ τον ηχο... Τωρα είμαι σε φαση αναβάθμισης παλι κ δε ξέρω τι να κανω....

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.195
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Σίγουρα αυτός που σου το είπε ήθελε να πουλήσει Denon. Εφόσον σου αρεσε ο Cinema 50 προχωρα άφοβα, αλλά πρέπει να μας πεις και τα άλλα σύνοδα όπως ηχεία, χώρος ακρόασης κτλ. Εγώ για την αναφορά έχω τον Cinema 60 και από τον Denon που είχα είναι μακράν καλύτερος.

Reaction score
6.495

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.195
Πολύ ενδιαφέρον γιατί έχει περάσει ο yamaha a1050 από τα χέρια μου και έφυγε νύχτα. Την ποιότητα στον ηχο του marantz cinema 60 αλλά και παλαιότερα με τον marantz SR6003 δεν την είχε ο yamaha. O Denon 2311 που έδωσα πρόσφατα επίσης πολύ ποιοτικός ηχητικά αλλά όχι όπως οι Marantz. Δεν ξέρω αν παίζει το HDAM κάποιο ρόλο αλλά όσων αφορά την μουσική ποιότητα ανάμεσα σε consumer avrs με καθαρά προσωπική άποψη πιστεύω ότι η Marantz έρχεται πρώτη.

Reaction score
1.390
Καλό είναι όταν κάνουμε κάποια σύγκριση σε μηχανήματα και μάλιστα AV να είναι κοντά σε ΕΣΣΟ... 😉🙋‍♂️

Reaction score
71
Αν και δεν έχω κάνει συγκριτικό test μεταξύ των δύο προϊόντων από την επαγγελματική μου εμπειρία εκτιμώ ότι και οι δύο εταιρείες παράγουν πολύ καλής ποιότητας AV receivers και οι πιθανές διαφορές είναι μικρές. Υπενθυμίζω ότι και οι δύο εταιρείες ανήκουν εδώ και αρκετά χρόνια στον ίδιο όμιλο Sound United. Αυτό που έχω παρατήρησει τον τελευταίο καιρό είναι ότι συνεχώς μειώνεται η ποικιλία των διαθέσιμων μοντέλων Home Cinema από τους κατασκευαστές.

Reaction score
141
Μήπως ξέρετε γιατί και στις 2 εταιρείες στα πιο φθηνά τους μοντέλα έχουν ραδιοφωνικό δέκτη ενώ τον αφαιρούν στα ακριβά τους;

Reaction score
433
Γιατί θεωρείται ντεμοντέ χαρακτηριστικό εκτός Ελλάδος. Όλοι έξω ακούν ιντερνετικο ραδιόφωνο γι αυτό το κόβουν ως χαρακτηριστικό.

Reaction score
49
Κάτοχος Marantz 7012 και παλιότερα Denon,μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει στην ουσία ή διαφορές που αναφέρονται παραπάνω, πλην ότι για λόγους μάρκετινγκ πρέπει κάτι να πουν;
Τι σημαίνει καθαρός ισχυρός ακριβείς; στα άλλα είναι βρόμικος ανίσχυρος και στο περίπου; και αντίστοιχα μουσικός, ζεστός και αναλυτικός σε αντιδιαστολή με τι; άμουσος κρύος και περιληπτικός;

Reaction score
2.852
Προσωπικά εγώ που ήμουν πρώτα κάτοχος Denon και τώρα Marantz (μιλάω μόνο για a/v, audiophile μηχανήματα δεν είχα ποτέ για να χω άποψη) για το μόνο που συμφωνώ είναι η λεπτομέρεια που έχει ο Marantz σε σχέση με τον Denon και δε μιλάω για φαινομενο placebo, είναι αισθητή και ξενίζει στην αρχή, οκτώ χρόνια είχα τον Denon κι έφαγα χαστούκι (ευχάριστο) απ τον Marantz και σε μουσική και σε κινηματογράφο, μου πήρε λίγο καιρό να συνηθίσω το νέο ήχο, για το laidback vs forward presentation εκεί διαφωνώ, μάλλον τ αντίθετο ισχύει.
Αν προσπαθούσα να δώσω μία ερμηνεία στο τι μπορεί να σημαίνει καθαρός, ισχυρός και ακριβής ήχος θα έλεγα ότι παίρνοντας ως βάση τη δική μου εμπειρία απ τον Denon θα λεγα ότι εννοούν ήχο κλινικά ουδέτερο χωρίς κάποιες ιδιαιτερότητες, αυτό που εγώ το εισέπρατα ως μουντάδα, ενώ για τον Marantz η περίσσεια ανάλυσης και λεπτομέρειας προφανώς ξεφεύγει της ουδετερότητας και της χειρουργικής ακρίβειας με προσανατολισμό και για μουσικά ακούσματα σε δικάναλες αναζητήσεις.
Αν τώρα κάποιος με ρώταγε μουσικά σε pure direct όχι ισοσταθμισμένο ήχο, τι προτιμάω η απάντηση είναι ξεκάθαρα Marantz, ανέκαθεν ήμουν της λεπτομέρειας και της ανάλυσης.
Για να μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά υποκειμενικά, η δική μου ταπεινή αντίληψη για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Reaction score
59
Προσωπικά εγώ που ήμουν πρώτα κάτοχος Denon και τώρα Marantz (μιλάω μόνο για a/v, audiophile μηχανήματα δεν είχα ποτέ για να χω άποψη) για το μόνο που συμφωνώ είναι η λεπτομέρεια που έχει ο Marantz σε σχέση με τον Denon και δε μιλάω για φαινομενο placebo, είναι αισθητή και ξενίζει στην αρχή, οκτώ χρόνια είχα τον Denon κι έφαγα χαστούκι (ευχάριστο) απ τον Marantz και σε μουσική και σε κινηματογράφο, μου πήρε λίγο καιρό να συνηθίσω το νέο ήχο, για το laidback vs forward presentation εκεί διαφωνώ, μάλλον τ αντίθετο ισχύει.
Αν προσπαθούσα να δώσω μία ερμηνεία στο τι μπορεί να σημαίνει καθαρός, ισχυρός και ακριβής ήχος θα έλεγα ότι παίρνοντας ως βάση τη δική μου εμπειρία απ τον Denon θα λεγα ότι εννοούν ήχο κλινικά ουδέτερο χωρίς κάποιες ιδιαιτερότητες, αυτό που εγώ το εισέπρατα ως μουντάδα, ενώ για τον Marantz η περίσσεια ανάλυσης και λεπτομέρειας προφανώς ξεφεύγει της ουδετερότητας και της χειρουργικής ακρίβειας με προσανατολισμό και για μουσικά ακούσματα σε δικάναλες αναζητήσεις.
Αν τώρα κάποιος με ρώταγε μουσικά σε pure direct όχι ισοσταθμισμένο ήχο, τι προτιμάω η απάντηση είναι ξεκάθαρα Marantz, ανέκαθεν ήμουν της λεπτομέρειας και της ανάλυσης.
Για να μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά υποκειμενικά, η δική μου ταπεινή αντίληψη για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Καλησπέρα , από περιέργεια ποιο μοντέλο Denon είχες και σε τι Marantz πήγες;

Reaction score
433
Ε εντάξει δεν είναι για να συγκρίνουμε τα δύο μηχανήματα! Τους χωρίζουν καμία 6ετια και ο μαραντζ είναι δύο επίπεδα πάνω το αντίστοιχο του 2313 είναι 5007 καμία σχέση δλδ με το μηχάνημα που συγκρίνεις.
Τον τωρινό σου μαραντζ πρέπει να το συγκρίνεις με τον 4500...

Last edited:

Reaction score
49
Σύμφωνοι και εγώ όταν άκουσα τον Marantz,με όλα τα υπόλοιπα ίδια, έκανε μπάμ η διαφορά σε όλα τα φορμά και σε όλα τα επίπεδα άλλα μιλάμε για 3311 vs 7012 μοντέλο του 11 με μοντέλο του 17 και ανώτερη σειρά ο δεύτερος, για σωστή σύγκριση θα πρέπει να συγκρίνουμε τον 7012 με τον 4XXX της ίδιας εποχής. Εκεί θα υπήρχαν ουσιαστικές διαφορές;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Ετσι είναι όπως τα λένε οι δύο από πάνω.
Δεν γίνονται συγκρίσεις σε διαφορετικής κατηγορίας μηχανήματα.
Ούτε καν σε διαφορετικής χρονολογίας.
Είναι τέρμα άτοπο .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan