Ενα 24ωρο σκετη χαρα

Reaction score
2.448
Σε συνεχεια της αναζητησης μου για πιεστικο, ας σας δωσω μερικες λεπτομερειες του τελευταιου μου 24ωρου μου ή για μενα το 24ωρο σκετης χαρας.

Χθες διεγνωσθη η συζυγος με πνευμονια και αρνηθηκαμε να μεινουμε νοσοκομειο επειδη θα εμενε σε ενα θαλαμο με 15 ανδρες πολυ μεγαλης ηλικιας.
Την ιδια μερα διεγνωσθη και η κορακλα με φαρυγγιτιδα.
Τη νυχτα πεφτουμε αργα για υπνο.
Κατα τις 04:00 ακουω κατι θορυβους και κατι μπαμ μπουμ. Ανοιγω το παραθυρο και βλεπω φλογα και καπνους απο κατω.
Ουρλιαζω στη συζυγο να σηκωθει αμεσως, να παρει το παιδι και να φυγει εξω.
Απευθειας βγαινω εξω απο το διαμερισμα, φωναζοντας φωτια και χτυπαγα κουδουνια και πορτες απο τα διπλανα διαμερισματα. Ανοιγουν πορτες και παιρνω πυροσβεστικη.
Βγαινω με τη συζυγο εξω αφου εχω αρπαξει εναν πυροσβεστηρα.
Η φωτια μονο για πυροσβεστηρα δεν ηταν. Επιστρεφω να παρω εστω πορτοφολι. Την ιδια ωρα η αστυνομια αρχιζει να ψαχνει τα διαμερισματα για να βγαλει τον κοσμο εξω. Μου μενει η εξωπορτα ανοιχτη.

Βγαινουμε και βλεπουμε το παρακατω

IMG_20231118_040336.jpg
IMG_20231118_040309.jpg

Εχουν ερθει 2 πυροσβεστικα τα οποια γρηγορα ξεμενουν απο νερο...
Λεω σε εναν πυροσβεστη πως υπαρχει πυροσβεστικος κρουνος.
Τον κοιταει και μου λεει "Αυτο δεν ειναι πυροσβεστικος κρουνος κυριε"
Σας παραθετω φωτο

IMG_20231118_044625.jpg

Οριστε και μια φωτο απο τις συνδεσεις των μανικων της πυροσβεστικης
IMG_20231118_050630.jpg

Storz και τα δυο και μαλιστα ιδιας διαμετρου....

Ενω δεν ειχαν νερο, κοιταμε απλα τη φωτια να εξαπλωνεται στα διπλα αυτοκινητα και προς τα πανω. Στο διπλανο διαμερισμα αρχιζουν οι πρωτες φλογες να γλυφουν τις τεντες. Λογω θερμοκρασιας, ελιωσαν οι φτερωτες απο τα κλιματιστικα και αρχισαν να σπανε τζαμια.
Αγου τελειωνουν ολα, παω σπιτι κακ το βλεπω σαν αναποδο γαμωτο. Παντου τιγκα στους καπνους.
Παντου σταχτη. Δε μπορεις να μεινεις για κανενα λογο μεσα.

Reaction score
2.448
Ελιωσαν οι μονωσεις της πυλωτης οπως και πολλες σωληνωσεις. Εσπασε και ενα παραθυρο απο την πυλωτη οπωε και η πορτα εισοδου στην πολυκατοικια.
Επειδη καποιες σωληνωσεις εσπασαν σε ορισμενα σημεια, απο το βαρος επεσα προς τα κατω φραζοντας τη ροη των υδατων.
Μια απο αυτες τις φραγες ηταν και η αποχετευση της τουαλετας μου. Οποιος τραβαγε καζανακι απο τους πανω οροφους, ολα τα νερα, ουρα, κοπρανα εβγαιναν στο διαμερισμα μου.
Κατεβαινω και σπαω τη σωληνα για να την ελευθερωσω. Τωρα ολα αυτα πανε στο υπογειο παρκινγκ.

Αυτη τη στιγμη που σας γραφω αυτα ει.αι μεσα στο καπνισμενο σπιτι, χωρις ηλεκτρικο μιας και λιωσανε οι πινακες και οι καλωδιωσεις, μεσα στο κρυο και καθομαι και σκεπτομαι τι σκατα να πρωτοκανω και πως. Συζυγος με μπεμπαρα ειναι στη μανα μου. Μαζι με ολα αυτα, χανω σημερα το πορτοφολι μου με 700 ευρω μεσα, καρτες τραπεζης και ταυτοτητα και ξεσκιζω το αμαξι με μια ραγα παρκινγκ που ξηλωθηκε απο την οδικη βοηθεια.

Η πλακα ειναι πως εγινε και αγορα σπιτιου προ ημερων και δε μπορω να μπω επειδη ειναι νοιμιασμενο ακομη.
Αυτα τα ολιγα.

Υγ: Μονο ο trinnov την γλυτωσε που ειναι στο υπογειο...
IMG_20231118_140901.jpg
IMG_20231118_110440.jpg
IMG_20231118_110425.jpg
IMG_20231118_110420.jpg
IMG_20231118_110411.jpg

Reaction score
2.448
IMG_20231118_140906.jpg
IMG_20231118_140904.jpg
IMG_20231118_110336.jpg
IMG_20231118_074646.jpg
IMG_20231118_074620.jpg

Και απο που ξεκινησε το ολο πραμα; Καποιοι εβαλαν φωτια σε συγκεκριμμενο smart. Απο οτι μου ειπαν, ο ιδιοκτητης εχει μαντρα αυτοκινητων.
Δε μενει καν σε αυτην την πολυκατοικια αλλα σε διπλανη...

Reaction score
23.403
Αυτο δεν ειναι πυροσβεστικος κρουνος κυριε"
Νομίζω έχει δίκιο, αυτό είναι για να δώσει νερό η πυροσβεστική στα σύστημα πυρόσβεσης του υπόγειου γκαράζ πιθανότατα ή κάποιου χώρου που η μελέτη πυρασφάλειας το απαιτεί

Reaction score
11.322
Νομίζω έχει δίκιο, αυτό είναι για να δώσει νερό η πυροσβεστική στα σύστημα πυρόσβεσης του υπόγειου γκαράζ πιθανότατα ή κάποιου χώρου που η μελέτη πυρασφάλειας το απαιτεί
Έτσι
Είναι δίκρουνο που μπορεί να κουμπώσει και να πάρει (αν υπάρχει δεξαμενή νερου) ή να δώσει νερό η πυροσβεστική σε σπρινκλερ , σε κάθε περίπτωση είναι πεπερασμένη η ποσότητα του νερού.
εδω μοιάζει να είναι για πυρόσβεση του υπογείου.

Περαστικά. :(

Last edited:

Reaction score
11.113
Δεν έχω λόγια... Περαστικά και υπομονή. Μακάρι να μην υπήρχαν παλιάνθρωποι και να μη γίνονταν άσχημα πράγματα σε ανθρώπους που δεν φταίνε.

Reaction score
1.178
Κουράγιο και υπομονή, μακάρι να είναι το τελευταίο κακό που σε βρήκε εσένα και την οικογένεια σου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
Δλδ έγινε εμπρησμός σε ιχ εκτός του χώρου της οικοδομής και επεκτάθηκε στην τελευταία η φωτιά ή ανεχοσασταν να παρκάρει ξένος μη ιδιοκτήτης παρανόμως το ιχ του στην πιλοτή;

Reaction score
57
Έλιωσαν οι μονώσεις της πυλωτής και φαίνονται τα σίδερα της πλάκας. Αυτό οφείλεται σε κακή σκυροδέτηση. Επίσης τα σίδερα της οικοδομής επηρεάζονται από την φωτιά, ακόμα περισσότερο όταν δεν υπάρχει επικάλυψη οπλισμών. Χρειάζεται εκτίμηση εξειδικευμένου πολιτικού μηχανικού και ανάλογες επισκευές / ενισχύσεις, και για τους δυο λόγους. Μην πάτε απλά να βάλετε μόνωση και να καλύψετε την ζημιά με σοβάντισμα. Ειδικά αν πάτε να κάνετε απλά σοβάντισμα πάνω στα σίδερα θα κάνετε και επιπλέον ζημιά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.654
Αν δεν είναι δικό σου το σπίτι, μήπως να σκεφτείς να φύγεις μια ώρα αρχύτερα , όπως και ναχει , για να επανέλθει στην αρχική κατάσταση θα θέλει κανά μήνα δουλειές, (με τα κοινόχρηστα)
Ακριβώς.

Μετακόμιση τώρα. Εδώ και τώρα όμως.
Για να αποφύγεις μια μακρόσυρτη ταλαιπωρία όλων.

Βρες έστω ένα προσωρινό σπίτι, να πας τα πράγματα που σώθηκαν και την οικογένειά σου, και εάν είσαι στο ενοίκιο, ψάχνεις για νέα κατοικία, εάν είναι δικό σου, μένεις αλλού μέχρι να φτιαχτεί.

Περί τα 300-400€ σε μια μεταφορική, και έγινε η μετακόμιση, σε 2 μέρες θα είναι η οικογένεια σε νορμάλ ρυθμούς.

Θέλει αρκετά πάνω από 2 μήνες για να επανέλθει το καμμένο, ίσως και περισσότερο, αναλόγως των αντιδράσεων των υπολοίπων ενοίκων για τις καταστροφές στους κοινόχρηστους χώρους, άσε που ψάχνοντας μπορεί να βγουν στη φόρα σημαντικές δομικές καταστροφές και να θέλει αρκετά μεγαλύτερο χρόνο επισκευής.

ΥΓ. Περαστικά σας ..

Last edited:

Reaction score
2.448
Δλδ έγινε εμπρησμός σε ιχ εκτός του χώρου της οικοδομής και επεκτάθηκε στην τελευταία η φωτιά ή ανεχοσασταν να παρκάρει ξένος μη ιδιοκτήτης παρανόμως το ιχ του στην πιλοτή;
Ειμαστε 2 ξεχωριστες πολυκατοικιες που εχουν κοινο παρκινγκ πυλωτης και υπογειου. Σκεψου πως οι αποθηκες ειναι κατω απο την αλλη πολυκατοικια.

Ακριβώς.

Μετακόμιση τώρα. Εδώ και τώρα όμως.
Για να αποφύγεις μια μακρόσυρτη ταλαιπωρία όλων.

Βρες έστω ένα προσωρινό σπίτι, να πας τα πράγματα που σώθηκαν και την οικογένειά σου, και εάν είσαι στο ενοίκιο, ψάχνεις για νέα κατοικία, εάν είναι δικό σου, μένεις αλλού μέχρι να φτιαχτεί.

Περί τα 300-400€ σε μια μεταφορική, και έγινε η μετακόμιση, σε 2 μέρες θα είναι η οικογένεια σε νορμάλ ρυθμούς.

Θέλει αρκετά πάνω από 2 μήνες για να επανέλθει το καμμένο, ίσως και περισσότερο, αναλόγως των αντιδράσεων των υπολοίπων ενοίκων για τις καταστροφές στους κοινόχρηστους χώρους, άσε που ψάχνοντας μπορεί να βγουν στη φόρα σημαντικές δομικές καταστροφές και να θέλει αρκετά μεγαλύτερο χρόνο επισκευής.

ΥΓ. Περαστικά σας ..
Εγινε αγορα σπιτιουβτην Τριτη. 99% οι ενοικιαστες που ειναι μεσα θα φυγουν μεχρι τα Χριστουγεννα. Η οικογενεια ειναι στη μανα μου και εγω καθομαι εδω τα βραδυ λογω φοβου για πλιατσικο.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Καποιες μεταφορικες εταιριες προσφερουν και αποθηκευση.
Με γυρω στα 100€ το μηνα θα φυλάξεις τα πραγματα σου μεχρι να μπεις στο νεο σπιτι και δε θα χρειαζεται να μενεις μεσα στο καμμενο.
Νομιζω αξιζει.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
Ειμαστε 2 ξεχωριστες πολυκατοικιες που εχουν κοινο παρκινγκ πυλωτης και υπογειου. Σκεψου πως οι αποθηκες ειναι κατω απο την αλλη πολυκατοικια.

Χωριστά κτήρια αλλά στο ίδιο να φανταστώ οικόπεδο, δεν γίνεται αλλιώς.

Reaction score
25.412
ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ....ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.533
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106