Γενική συζήτηση για τηλεοπτικές σειρές

Reaction score
16.061
Ποια δραματική ελληνική σειρά με ψηλά στάνταρ περιεχομένου και ευφυείς διαλόγους θα μπορούσατε να προτείνετε?

Παρακαλω όχι του τύπου «ελιάς « και «παγιδευμένοι φυγάδες ».

Reaction score
16.061
Εγώ τον Ρωμανό Διογένη θα μου πρότεινα.Δεν υπάρχουν τα επεισόδια -« Πορφύρα και Αίμα «

Μηπως τα φύλαξε κάποιος από σας?

Reaction score
541
Ποια δραματική ελληνική σειρά με ψηλά στάνταρ περιεχομένου και ευφυείς διαλόγους θα μπορούσατε να προτείνετε?

Παρακαλω όχι του τύπου «ελιάς « και «παγιδευμένοι φυγάδες ».
Έρημη χώρα, παραγωγή ertflix, είδα τα πρώτα 3 επεισόδια και μου άρεσε αρκετά!

Reaction score
16.061
“Μετά τις « ψυχοκορες « βρήκα την « Μαγισσα « στον Αντ 1 και πανω στον ενθουσιασμό μου για την ποιότητα του πρώτου,έριξα μια μάτια και σ αυτήν ….Σε αντιδιαστολή: Οι ερμηνείες των αγνώστων για μένα ηθοποιών είναι μέτριες και η χημεία μεταξύ τους πολύ χαλαρή, οι διάλογοι βαρετοί….θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί το σενάριο στην tv με πιο ελκυστικό τρόπο,εφοσον η εποχή,τα σκηνικά και το φύσικο περιβάλλον της Πελοποννήσου στα εξωτερικά γυρίσματα είναι ήδη πολύ ευνοϊκά …Η ιστορία της σειράσ διαδραματίζεται επεισοδια πριν την επανάσταση του 1821: το 1818.”

Παρ όλες τις αδυναμίες της σειράς ( goofy πλάνα, σύγχρονες εκφρασεις/ βρισιές στους διαλόγους,ξυλινη ερμηνεία από κάποιους ηθοποιούς και άλλες αστοχίες),αν σας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το 30. επεισόδιο :biggrin: ,τα παραβλέπετε όλα τα παραπάνω καθώς η πλοκή εξελίσσεται απρόσμενα και γίνεται ιδιαίτερα αγωνιώδης …

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι τα σποιλερ που κυκλοφορούν σε βίντεο σε άκρως καίρια σημεία …Αν είναι έτσι τα πράγματα,να βλέπουμε τα σπόιλερ να ενημερωνόμαστε και να κοιμόμαστε ήσυχοι / ανήσυχοι….:biggrin:

Διαβάζω πως αυξήθηκε το φιλοθεάμον κοινό της στον Αντ1….

Υπαρχει τουλάχιστον ένας ρόλος / ηθοποιός που γι αυτόν αξίζει να την παρακολουθησει κανείς,τη μάγισσα - που δεν κάνει μαγικά!

Θαυμασιος στο ρόλο του μαζί μ έναν άλλο που έχω ξεχωρίσει : αυτού του παιδιού που γανώνει,πεταλώνει,ακονίζει….:thumbsup:

Γιλμαζ Χουσμεν

Last edited:

Reaction score
16.061
Μετά από προσωπικη αναζητηση και Crash Test ανακάλυψα αυτά που δεν αναφέρετε και που σίγουρα τα έχετε δει στο παρελθόν…🙂

-Οι Πανθεοι 2023 7,5/10 ( δεν την εχω ολοκληρώσει)

-Η αίθουσα του θρόνου - 8/10 Και με την κυρία Μαρία Ναυπλιωτου ( μορφή που εκπροσωπεί , για μένα, την κλασικη,αρχέγονη ελληνικη ομορφιά )

''Έρχεται μια μέρα που η μεγαλειότητά μας,ο εαυτός μας,είναι ανάγκη να περάσει στην αίθουσα του θρόνου με τους αυλικούς του,τον νου και την καρδιά,για ν'αποφασίσει πάνω στον καταστατικό χάρτη της ζωής του.'

«Η Αίθουσα του θρόνου: Είναι εκείνος ο τόπος που μπαίνεις ολόγυμνος και εντελώς μόνος, με την καρδιά και το νου σου εκατέρωθεν και κάθεσαι σε αυτό το κάθισμα όπου σαν άλλος Δίας που έβγαλε απ’ το κεφάλι του τη θεά, καταλήγεις στο δρόμο σου μ’ εκείνη την απόφαση που δεν είναι αλλοπρόσαλλη και σταθμίζεται απ’ όσα έχεις ζήσει, απ’ όσα έχεις μάθει κι απ’ το αποτέλεσμα μιας τίμιας πάλης του ψυχόρμητου εαυτού με το σκεπτόμενο.»

ΣΤΑ πεντε πρώτα επεισόδια συγκινηθηκα ήδη μετά δακρύων …Στα επόμενα σχέδια μου είναι η αγορά του βιβλίου του κυρίου Τάσου Αθανασιαδη.

Έχω το βιβλίο του « Τα παιδιά της Νιόβης« δίχως να το έχω ακόμη διαβάσει,και γνωρίζω πως έχει γυριστεί σε σηριάλ.Θα το προτείνατε?

Ποιες άλλες σειρές κινούνται σε παρόμοιο επίπεδο,καθηλώνουν η δημιουργούν συνταρακτική ατμόσφαιρα ?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
True detective s04
Φαινεται δυνατο, το πρωτο επεισοδιο τουλαχιστον..

ελπιζω Να έχει γρηγορότερη ροή και να είναι σαν τον πρώτο κύκλο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
«Η Αίθουσα του θρόνου: Είναι εκείνος ο τόπος που μπαίνεις ολόγυμνος και εντελώς μόνος, με την καρδιά και το νου σου εκατέρωθεν και κάθεσαι σε αυτό το κάθισμα όπου σαν άλλος Δίας που έβγαλε απ’ το κεφάλι του τη θεά, καταλήγεις στο δρόμο σου μ’ εκείνη την απόφαση που δεν είναι αλλοπρόσαλλη και σταθμίζεται απ’ όσα έχεις ζήσει, απ’ όσα έχεις μάθει κι απ’ το αποτέλεσμα μιας τίμιας πάλης του ψυχόρμητου εαυτού με το σκεπτόμενο.»

ΣΤΑ πεντε πρώτα επεισόδια συγκινηθηκα ήδη μετά δακρύων …Στα επόμενα σχέδια μου είναι η αγορά του βιβλίου του κυρίου Τάσου Αθανασιαδη.
Δεν την είχες δει όταν είχε κυκλοφορήσει πριν σχεδόν 25 χρόνια;
Η αγαπημένη σειρά της συζύγου, έχει διαβάσει και το βιβλίο, νομίζω λέει ότι η σειρά ήταν καλύτερη, το βιβλίο το βρήκε 'λιγο'.
Έτυχε και την ξαναείδαμε από γιουτιουμπ (κρίμα να μην προβάλλονται και να δυσκολεύεσαι να βρεις τέτοια διαμάντια) κάποτε στην πανδημία πλήρη (λίγο πριν σκάσει η ιστορία με Λιγνάδη, θυμάμαι ήταν κοντά) και τότε την εκτίμησα κι εγώ, καθώς στην αρχική προβολή είχα δει μόνο σκόρπια επεισόδια.
Εξαιρετική παραγωγή, εξαιρετικές ερμηνείες θηρίων που μας έχουν αφήσει χρόνους (Αλεξανδράκης, ανέλπιστα Ρίζος, Σοφοκλής Πέππας), πολύ καλές ερμηνείες και από Ναυπλιώτου και Λεμπεσοπουλο (εγώ πείραζα τη σύζυγο, τον έλεγα 'ο φριτεζας' καθώς τότε έπαιζε διαφήμιση για τις φριτεζες' Ντελόνγκι), το σάουντρακ ονειρικό, Ρεμπούτσικα στα καλύτερά της, φωτογραφία άψογη, τι να πω; Δεν βρίσκω κάτι ανάλογο σε μεταγενέστερες παραγωγές. Θυμάμαι όμως ότι η σύζυγος έβλεπε την εποχή εκείνη το 'η αγάπη άργησε μια μέρα´που πιθανό να το εκτιμήσεις.

Reaction score
16.061
Η αγαπημένη σειρά της συζύγου, έχει διαβάσει και το βιβλίο, νομίζω λέει ότι η σειρά ήταν καλύτερη, το βιβλίο το βρήκε 'λιγο'.
Έτυχε και την ξαναείδαμε από γιουτιουμπ (κρίμα να μην προβάλλονται και να δυσκολεύεσαι να βρεις τέτοια διαμάντια) κάποτε στην πανδημία πλήρη (λίγο πριν σκάσει η ιστορία με Λιγνάδη, θυμάμαι ήταν κοντά) και τότε την εκτίμησα κι εγώ, καθώς στην αρχική προβολή είχα δει μόνο σκόρπια επεισόδια.
Εξαιρετική παραγωγή, εξαιρετικές ερμηνείες θηρίων που μας έχουν αφήσει χρόνους (Αλεξανδράκης, ανέλπιστα Ρίζος, Σοφοκλής Πέππας), πολύ καλές ερμηνείες και από Ναυπλιώτου και Λεμπεσοπουλο (εγώ πείραζα τη σύζυγο, τον έλεγα 'ο φριτεζας' καθώς τότε έπαιζε διαφήμιση για τις φριτεζες' Ντελόνγκι), το σάουντρακ ονειρικό, Ρεμπούτσικα στα καλύτερά της, φωτογραφία άψογη, τι να πω; Δεν βρίσκω κάτι ανάλογο σε μεταγενέστερες παραγωγές. Θυμάμαι όμως ότι η σύζυγος έβλεπε την εποχή εκείνη το 'η αγάπη άργησε μια μέρα´που πιθανό να το εκτιμήσεις.
Εκείνη την εποχή δεν είχα το χρόνο και τη δυνατότητα να βλέπω ελληνική τηλεόραση.

Το « Η αγάπη άργησε μια μέρα « το είχα διαβάσει σε βιβλίο πριν γυριστεί σε σειρα. Αναζήτησα τρόπο να τη δω,καθως επιθυμουσα διακαώς να δω πως θα δραματοποιήσουν το δραμα και με ποιους ηθοποιούς. :biggrin:

Reaction score
2.579
Criminal Record (Apple TV, 2024), το binge-άρω καθώς γράφω ένα άρθρο, φαίνεται καλό!
Το τελείωσα σήμερα!
Δε θα ξεχάσω ποτέ το πόσο με είχε σοκάρει η σκηνή με τον Αλεξανδράκη και την πεθαμένη σύντροφό του στο δωμάτιό της…

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106