Το καφενείο των φιλόζωων

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.210
Reaction score
33.626
Πρόκειται, κατά τα ρεπορτάζ, για μαντρόσκυλα που μεταφέρθηκαν από τη στάνη στο χωριό και ήδη σκότωσαν γυναίκα μέσα στο σπίτι της. Όχι έξω στον δρόμο, όχι κάποιον που πλησίαζε τον χώρο τους, όχι κάποιον που τα πρόγγιξε.
Οπότε τι άλλο να συζητάμε, το κουράζουμε.
Εάν πρέπει να φτάνει σε τέτοιο βαθμό η συζήτηση και για τέτοια εξόφθαλμα περιστατικά, να μπούμε στο μυαλό (ποιο μυαλό, τι στιγμή που α πριόρι δεν θεωρούμε το ζώο υπεύθυνο και υπαίτιο ον) του σκύλου και τι έγινε και πυροδότησε τέτοια αντίδραση, τότε ίσως οι παλιές πρακτικές αναβιώσουν. Το θέλουμε; Ο νόμος υποτίθεται υπάρχει για να ρυθμίζει την εύρυθμη κοινωνική συμβίωση, όχι να θέτει τα θεμέλια της αυτοδικίας.
 

D

Deleted member 50795

Guest
Μάλιστα, δηλαδή αν «ερεθίσεις», εξ´αποστάσεως με θόρυβο, μαντρόσκυλο σε έφαγε..
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.210
Reaction score
33.626
όχι, να σε μυρίσει θα θέλει.

Καλά ο θόρυβος προτάθηκε ως τρίγκερ από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, οπότε μην δίνουμε και πολύ βάση. Ό,τι του κατέβει θα πει. Καίτοι δεν είναι η θέση του να τα λέει μπροστά σε κάμερες την ίδια ημέρα της κηδείας της άτυχης γυναίκας.

Γενικά πάντως πολύ ασχολούμαστε, και σε αυτό το ζήτημα, της διατήρησης επιθετικών ζώων, με ευχολόγια για τις ευθύνες του κατόχου τους και όχι για πρακτικά μέσα προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Έχει ο άλλος επιθετικό ντόγκο αρτζεντίνο και στις ειδήσεις θα δεις συμβουλές εκπαιδευτών για την κοινωνικοποίηση των σκύλων, όταν έχεις μια λίγο πολύ τελειωμένη κατάσταση (ιδίως στις περιπτώσεις που έχει ενθραρρυνθεί η επιθετικότητα και έχει διαμορφωθεί πλήρως ο χαρακτήρας του ζώου). Και μερικοί θα βγουν και θα πουν πως, ε κάτι θα προκάλεσε την επίθεση του ζώου.

Τα ίδια περίπου λένε και για τα περιστατικά μπούλινγκ. Οι φίλτατοι δικαιωματιστές. Νοιάζονται για τη διόρθωση του δράστη και όχι την προστασία του θύματος. Και κάποιος θα πετάξει και ένα 'η συμπεριφορά του θύματος προκαλούσε το πείραγμα'.
Με άλλα λόγια το παλιό 'τα ήθελε και αυτή' στις περιπτώσεις βιασμού.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.210
Reaction score
33.626
Όχι ηθικός αυτουργός, το ζώο δεν πράττει, δεν είναι υπαίτιο. Η ευθύνη κατόχου ζώου, αστική και ποινική, είναι δεδομένη. Το ζήτημα είναι και τι κάνουν οι δήμοι στις περιπτώσεις καταγγελιών για επιθετικά ζώα, δεσποζόμενα ή μη.
 

D

Deleted member 50795

Guest
Αυτή η ευθύνη σε τι βαθμό έγκειται σε αυτή την περίπτωση (πλημμέλημα )?
Το ζήτημα είναι και τι κάνουν οι δήμοι στις περιπτώσεις καταγγελιών για επιθετικά ζώα, δεσποζόμενα ή μη.
καλή ερώτηση …
 
Last edited by a moderator:

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.226
Reaction score
7.239
Το ζήτημα είναι και τι κάνουν οι δήμοι στις περιπτώσεις καταγγελιών για επιθετικά ζώα, δεσποζόμενα ή μη.
Θα σου πω εγώ.

Στον Δήμο Ωρωπού, κοντά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει ένα κωλοχώρι, Δροσοπηγή λέγεται. Πήγαινα πότε πότε με το ποδήλατο και πάντα μου την έπεφταν σκυλιά. Όχι αδέσποτα, από σπίτια, αλλά ελεύθερα να βγαίνουν (!). Και δεν μιλάμε για ήσυχα σκυλάκια που δεν έγινε και τίποτα να πάνε τη βόλτα τους, αλλά για "φύλακες" που επιτίθονταν σε όποιον περνούσε απ'έξω, χωρίς καμία πρόκληση. Εκτός από μένα είχα δει να επιτίθενται και σε ντελιβεράδες.

Το "φύλακες" είναι σε εισαγωγικά γιατί ένας εκπαιδευμένος φύλακας δεν θα βγει από τη μάντρα του να επιτεθεί σε κάποιον που περνάει στον δρόμο ΕΞΩ από το σπίτι.

Ο Δήμος σιγά μην ασχολούνταν. Εγώ είχα μάθει πάνω κάτω που ήταν για να τα αποφεύγω και είχα και την αφελή εντύπωση ότι οκ, γαυγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν. Με έπαιρναν στο κυνήγι αλλά δεν με είχαν δαγκώσει ποτέ. Ε, μέχρι μια μέρα που άλλαξε αυτό. Μετά τις φωτιές σταμάτησα να βγάλω μια φωτογραφία κάπου και βλέπω να έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μου ένα θηριάκι (με κολάρο). Ξεκινάω να φύγω αλλά δεν προλαβαίνω και μου αρπάζει το πόδι.

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα. Ψάχνω μετά ποιος είναι υπεύθυνος και βλέπω πως είναι οι Δήμοι. Στέλνω αναλυτικό email στον Δήμο και... guess what. Δεν έλαβα ποτέ ούτε απάντηση. Δεν ασχολήθηκα παραπάνω αλλά τώρα με αυτή την αφορμή θα το ξαναστείλω. Και θα τους πω ότι θα ξεκινήσω πάλι τις βόλτες στην περιοχή και αν μου συμβεί το οτιδήποτε θα τους θεωρήσω υπεύθυνους. Άμα πια.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.210
Reaction score
33.626
Αστική ευθύνη υπάρχει για αποζημίωση των οικείων του θύματος, ποινικώς ήδη έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση από ενδεχόμενο δόλο (όπου απειλείται επιβολή ισόβιας κάθειρξης).
Τώρα νομικά δεν ξέρω πόσο θα σταθεί η κατηγορία ή θα έχουμε κάτι άλλο (λχ θανατηφόρα έκθεση), πάντως όπως παρουσιάζεται το πράγμα, ενός ανθρώπου που διατηρούσε τρία μαντρόσκυλα στην ιδιοκτησία του με περίφραξη χάρβαλη, τα οποία και καταφανώς επιθετικά ήταν και μερικές φορές ξέφευγαν, υπερβαίνει τα όρια της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Δεν αρκεί το ευχολόγιο να μην υπάρξει θύμα όταν έχεις θέσει όλους τους παράγοντες κινδύνου και απλώς περιμένουμε πότε και σε ποιανού γείτονα το κεφάλι θα πέσει το κακό.
 

Μηνύματα
1.765
Reaction score
829
Καλά ο θόρυβος προτάθηκε ως τρίγκερ από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, οπότε μην δίνουμε και πολύ βάση. Ό,τι του κατέβει θα πει. ... Οι φίλτατοι δικαιωματιστές. Νοιάζονται για τη διόρθωση του δράστη και όχι την προστασία του θύματος.
Εκτος απο τη Χαμας, δεν ταιριαζει κ εδω;
1697908269281.jpg 1697826753048.jpg
 







Μηνύματα
1.565
Reaction score
1.916
Λόγω της έντονης ηλιοφάνειας δεν έβλεπα καν την οθόνη του κινητού ώστε να αλλάξω θέση να μην φαίνεται η σκιά μου, το κατάστημα ήταν ανοικτό αλλά η ξάπλα ξάπλα (βασικά κοιμόταν):
IMG_20231217_141850158.jpg
 


Μηνύματα
675
Reaction score
670
Ασχετο με τα παραπάνω αλλα σχετική απορία. Μονο για σκυλους και γατες ανοιχθηκε αυτο το νήμα? Οταν λεμε το καφενείο των φιλοζωων εννοουμε το καφενείο των φιλοσκυλων και των φιλογατων? Αυτα τα ζωα μόνο υπαρχουν στον πλανητη και αξίζει να τα αγαπάμε και να είμαστε φιλοι μαζί τους? Τα υπόλοιπα σε ποια κατηγορία ακριβώς τα εχουμε βάλει εδω μέσα?
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.477
Reaction score
28.685
Κατά διαστήματα μπαίνουν και ποστ με άλλα ζώα, όπως τίγρεις, αρκούδες κ.λ.π.
Κυρίως όμως μπαίνουν τα δεσποζόμενα ζώα, σκύλοι και γάτες, διότι κατά πλειοψηφία αυτά έχουμε στα σπίτια μας.
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.319
Μηνύματα
2.897.425
Members
38.026
Νεότερο μέλος
d tv
Top