Sonos

Reaction score
1.054
Ένταση εννοείς; Το κάνεις από το app όπως καταλαβαίνω, αν και θεωρώ απίθανο να μην το φτιάχνει όπως πρέπει αυτόματα. Από την άλλη βέβαια είναι λάθος να είναι όλα τα ηχεία στα ίδια db, αλλά οκ, ότι θέλει ο πελάτης. :)
Αυτο το απλο δεν το βρισκω πουθενα στις οδηγιες ....εαν θελει η Sonos νατα ξαναφτιαξουμε ! :)

sps

Reaction score
538
Όταν συνδεθούν surround τα Era η ta Five υπάρχει στο app υπάρχει sur volume και στο EQ υπάρχει Balance. Sur L & Sur R

Last edited:

Reaction score
5.395
...η ευκολία του πάρτο, βάλτο στην πρίζα
Τα Move και τα Roam ακόμα πιο πρακτικά. Δεν τα βάζεις στην πρίζα, τα σηκώνεις από τη βάση-φορτιστή τους και τα πας όπου θέλεις. Είτε μονά, είτε ανά ζεύγη.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Όταν συνδεθούν surround τα Era η ta Five υπάρχει στο app υπάρχει sur volume και στο EQ υπάρχει Balance. Sur L & Sur R
Ουφ. (Δεν έχω ισες αποστάσεις ακρόασης στα surround.)

sps

Reaction score
538
Ουφ. (Δεν έχω ισες αποστάσεις ακρόασης στα surround.)
Έχω την εντύπωση ότι όταν το στήνεις με την Arc και τα surround σου ζητάει το iphone στο ύψος τον ματιών σου,
εκεί μετράει απόσταση από εσένα και σου βγάζει μέτρα από τα πίσω ηχεία. Στην περίπτωση σου θα έχει (παράδειγμα)
3 μέτρα το Left και 2.5 το Right οπότε θα έχει αλλά db το ένα και άλλα το άλλο , κανένα θέμα

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.995
Αν δεν θυμάμαι λάθος το "Advanced tuning" είναι το tuning που κάνουν με Android κινητά, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο στο ηχείο μικρόφωνο.
Το κανονικό TruePlay μέσω Apple συσκευής παραμένει το "top" room correction της Sonos για το οικοσύστημα της.

Reaction score
5.395
Ναι, αλλά αντίστροφα.

Advanced με το μικρόφωνο της iOS συσκευής.
Quick με το ενσωματωμένο στο ηχείο μικρόφωνο.

The Era 100 and Era 300 offer two options of Trueplay tuning - Advanced tuning and Quick tuning - with the former available for those with an iOS device and the latter utilising the built-in microphones in order to tune the speakers, meaning an iOS device isn't required.

Timaras

Reaction score
2.132
Διαβάζω αυτό το νήμα και όντως είναι πολύ δυνατό σύστημα.
Όσο μπορώ να καταλάβω και από τις φορές που έχω ακούσει κάποιο ηχείο της να παίζει τυχαία στα ηλεκτρομαγαζα μ'αρεσει πολύ.

Θα ήθελα όμως να μπορείς να στησεις πολυκάναλο και χωρίς τη μπάρα μπροστά.Να βάλεις φερ'ειπειν 5 era για να μπορείς να ανοίξεις και λίγο μπροστά τη σκηνη,να κατεβάσεις και το πανακι σου και να είσαι αρχηγός.

Τότε πιστεύω ότι ακόμα περισσότεροι θα αγόραζαν αφήνοντας τα separates

sps

Reaction score
538
Θα ήθελα όμως να μπορείς να στησεις πολυκάναλο και χωρίς τη μπάρα μπροστά.Να βάλεις φερ'ειπειν 5 era για να μπορεί
Η ηχομπάρα είναι πιο καλή από ότι νομίζεις την υποτιμάς !!!

Timaras

Reaction score
2.132
Σίγουρα,δε λέω ότι δεν είναι καλή.
Για εμένα το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις μεγάλη εικόνα (100-120") και από κάτω την μπάρα του ενός μετρου ενώ αν μπορούσες να στησεις με στα πχ ,θα μπορούσες να το κάνεις και τότε,άντε γεια separates,για εμάς τουλάχιστον τους απλούς χρήστες!

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.132
Σίγουρα,δε λέω ότι δεν είναι καλή.
Για εμένα το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις μεγάλη εικόνα (100-120") και από κάτω την μπάρα του ενός μετρου ενώ αν μπορούσες να στησεις με στα πχ ,θα μπορούσες να το κάνεις και τότε,άντε γεια separates,για εμάς τουλάχιστον τους απλούς χρήστες!
era ήθελα να γραψω

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Όσο από τη μια θα με έψηνε να πάρω Sonos για το home cinema με βάση τις κριτικές που διαβάζω για την ποιότητα ήχου σε αφρόντιστους χώρους κλπ., τόσο από την άλλη απομακρύνεται η ιδέα με τόσες γελοιότητες που διαβάζω εδώ μέσα.

Τόσα χρόνια μετά και ακόμα, άκουσον, η "καλή" ισοστάθμιση γίνεται μόνο με iOS.

Μετά, επιμένουν εκεί μέχρι θανάτου όλα να γίνονται μέσα από την εφαρμογή. Όλα τα streamers, έξυπνα ηχεία κλπ υποστηρίζουν πλέον Chromecast, Spotify, Tidal connect κλπ. Ανοίγεις την εφαρμογή που θες στο κινητό και απλά παίζεις. Τα Sonos; Οοοόχι, θα παίζεις μέσα από την εφαρμογή μας. Πέθανε και βρώμισε αυτό το μοντέλο αλλά αυτοί εκεί. Δεν πα να μην υποστηρίζει κάποια υπηρεσία, δεν πα να'χει bugs, να μην δουλεύει το Atmos στο Tidal. Αυτό είναι, άμα σ'αρέσει. Παίζει λέει πλέον από το Tidal app σε TV. Έλα ρε, να βγούμε στους δρόμους να το γιορτάσουμε.

Θες να συνδέσεις την ARC με προτζέκτορα; Uh uh, εμείς αποφασίσαμε ότι πρέπει να έχεις μόνο τηλεόραση.
- Τι είναι αυτά τα χαζά με τους προτζέκτορες; Να πάτε αλλού κύριε.
- Μα οι άλλες ηχόμπαρες...
- Οι άλλες δεν είναι Sonos.
- Ναι... Ακριβώς.

Και διάφορα άλλα που έχω διαβάσει κατά καιρούς και τώρα δεν τα θυμάμαι.

Reaction score
5.395
Ο απλός χρήστης δεν έχει προβολέα ή tv πάνω από 65’’.
1/1000 να είμαστε; Και αν.

Επομένως 999 στους 1000 θα καλύπτονταν μια χαρά με ηχομπάρα, σκέτη, ή σκέτη με σαμπ, ή σκέτη με σαμπ + surround.

Και η Sonos δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των απαιτητικών.

Ο παππούς που δεν ακούει καλά τον Ευαγγελάτο, ή θέλει να τον ακούσει το καλοκαιράκι στο μπαλκόνι ή στην αυλή μια χαρά θα εξυπηρετηθεί με ένα Roam δίπλα του για συντροφιά.

Αλλά προϋπόθεση να ακουστεί ήχος tv σε άλλα ηχεία Sonos είναι η ύπαρξη ηχομπάρας Sonos, έστω της πιο φτηνής Ray.

Reaction score
5.395
Μία είναί η ισοστάμθιση και γίνεται με το μικρόφωνο apple συσκευής, για τον λόγο ότι γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά των μικροφώνων των apple συσκευών. Δεν θέλουν να μπλέξουν με το χάος των Android.

Μια χαρά στέλνω στα Sonos από οποιοδήποτε app μέσω Airplay2. Δεν είναι απαραίτητο να παίξω μέσω του Sonos app.

Το chromecast δεν υποστηρίζεται, αλλά υπάρχουν τρόποι. Για σένα παιχνιδάκι θα ήταν να τους εφάρμοζες και να είχες chromecast, απλά δεν θέλεις. Ιδεολογική φαντάζομαι είναι η κόντρα, σαν την κόντρα σου με την Apple.

Σύνδεση Sonos Arc με προβολέα εύκολα γίνεται με hdmi switch.
Κι αν θέλεις atmos, με το HD Fury Arcana, κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
Πάλι, αρκεί να θέλεις.

Timaras

Reaction score
2.132
Καλά,
Τον εαυτό μου πάντως στους απλούς χρήστες τον συγκαταλέγω που πριν τα ξηλωσω όλα,άκουγα με 5μισαρια από τα 4 μέτρα και είχα και προβολέα.

Σαν εμένα υπάρχουν σίγουρα πάρα πάρα πολλοι

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.551
Members
38.196
Νεότερο μέλος