Sonos

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Για να πω την αλήθεια και εμένα με παραξένεψε αυτό. Ακόμα και η Beam Gen 2, χωρίς να είναι κάτι κορυφαίο, είναι βελτίωση σε σχέση με τον ήχο της τηλεόρασης ή ακόμα και του πολύ τίμιου Eneby 30 που χρησιμοποιούσα πριν για ήχο τηλεόρασης
Νομίζω η τηλεόραση μου υποστηριζει απλό arc HDMI και οχι το νεώτερο e-arc.

sps

Reaction score
538
Εννοείς να βάλεις τα Five σαν stereo pair και να τα κάνεις group με την Arc + λοιπά;

Θα παίζει δηλαδή το αριστερό ηχείο όλη την πληροφορία που παίζει η Arc και το ίδιο και το δεξί Five.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα ωφελήσει σε κάτι αυτό. Πιθανότατα θα τα κάνει και χειρότερα τα πράγματα όσον αφορά την πιστότητα της αναπαραγωγής.
θα ξαναδώ πως το κάνει, νομίζω μέσω application ta κανει add
Νομίζω η τηλεόραση μου υποστηριζει απλό arc HDMI και οχι το νεώτερο e-arc.
Ισως αυτό είναι υπεύθυνο για αυτά που περιγράφεις ?
(σου έστειλα μήνυμα για αυτό

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Το φοβάμαι !!!
Σωστά, υπάρχει θέμα στη ευθυγράμμιση μεταξύ των groups όταν το σήμα έρχεται από την HDMI, το έχω δοκιμάσει. (Δεν υπάρχει θέμα με στριμάρισμα μουσικής.)

Last edited:

Reaction score
5.395
Θα παίζει δηλαδή το αριστερό ηχείο όλη την πληροφορία που παίζει η Arc και το ίδιο και το δεξί Five.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα ωφελήσει σε κάτι αυτό. Πιθανότατα θα τα κάνει και χειρότερα τα πράγματα όσον αφορά την πιστότητα της αναπαραγωγής.
Το αριστερό Five θα παίζει το αριστερό κανάλι και το δεξί Five θα παίζει το δεξί κανάλι.
Το σύστημα θα τα αντιμετωπίσει τα δύο Five σαν ένα ζευγάρι ηχείων που παίζουν σε άλλον χώρο.
Άσχετα σε ποιο σημείο θα τα βάλει στον χώρο ο sps, ενωμένα να παίζουν ταυτόχρονα με το home cinema σετάπ.

Reaction score
5.395
Δεν παρατήρησε ο Youtuber να παίζει εκτός χρόνου το stereo pair;

Mήπως στρίμαρε μόνο μουσική και δεν έπαιξε μέσω hdmi;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δεν παρατήρησε ο Youtuber να παίζει εκτός χρόνου το stereo pair;

Mήπως στρίμαρε μόνο μουσική και δεν έπαιξε μέσω hdmi;
Φλας, όπως το γράφεις είναι, είναι εκτός χρόνου. Κάνει μπαμ.

Το γεγονός και μόνο ότι ψαχνόμαστε με τέτοια κόλπα αποδεικνύει ότι η ηχομπάρα είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος σόνος.

Τες πα, η σόνος μπορεί εύκολα να δώσει πακετάκι με π.χ. 5 ΕΡΑ 300 που θα σκίζουν και σε μόνο και σε στέρεο και σε ατμος. Και σε μουσική και σε ταινίες. Αλλά δε θέλει. Ηχομπάρες μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Reaction score
5.395
Σε μουσική όμως θα γίνεται.
Ta Era300 στο "Surround +15" και η συνολική ένταση του group χαμηλωμένη.
Τα Five σε κανονική ένταση.
Και ορίζοντας από το app να παίζουν όλα μαζί, θα έχεις all channel stereo, με τα πίσω να παίζουν ως rear fill και η Arc να παίζει ως center fill.
Για μπιτάκια καλά θα είναι, θα γεμίσει ο χώρος μουσική. :)

Reaction score
1.924
Το γεγονός και μόνο ότι ψαχνόμαστε με τέτοια κόλπα αποδεικνύει ότι η ηχομπάρα είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος σόνος.

Τες πα, η σόνος μπορεί εύκολα να δώσει πακετάκι με π.χ. 5 ΕΡΑ 300 που θα σκίζουν και σε μόνο και σε στέρεο και σε ατμος. Και σε μουσική και σε ταινίες. Αλλά δε θέλει. Ηχομπάρες μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Σωστός. Η Arc δεν είναι αντάξια των Era300, Η λύση είναι αυτή που λες με 5 Era300 η κάπως έτσι η με την δυνατότητα να συνδέεις στο σύστημα επιπλέον ηχεία σονος και να συνεργάζονται χωρίς πατεντες.
Αν δεν το κάνει θα την φάει λάχανο η Samsung που το κάνει ήδη με το Q Symphonic στα νέα της μοντέλα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.994
Το αριστερό Five θα παίζει το αριστερό κανάλι και το δεξί Five θα παίζει το δεξί κανάλι.
Το σύστημα θα τα αντιμετωπίσει τα δύο Five σαν ένα ζευγάρι ηχείων που παίζουν σε άλλον χώρο.
Άσχετα σε ποιο σημείο θα τα βάλει στον χώρο ο sps, ενωμένα να παίζουν ταυτόχρονα με το home cinema σετάπ.
Σε ταινίες με Dolby soundtrack ?
Χλωμό.

και δεν είναι μόνο το πιθανό sync issue που θα έχει (HDMI eARC in το σύστημα 5.1, Wi-Fi στα Five @ stereo pair), αλλά και πιθανές αλληλεπιδράσεις στην ακουστική (αν δεν είναι ήδη πλήρης η καταστροφή από το timing misalignment από το HDMI vs streaming).

Reaction score
5.395
Σε ταινίες με Dolby soundtrack ?
Όχι, είπαμε, σε μουσική.
Όταν από το app στριμάρεις μουσική.

Οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός με γκρουπ που παίζει μέσω hdmi δεν θα ακούγεται στον σωστό χρονισμό.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.994
Δεν έχει νόημα if you ask me για μουσική αυτό.
Πετάς εκτός την ηχομπάρα και τελειώνεις.
Δεν υπάρχει λόγος να καταστρέφεις τα Five βάζοντας και την ηχομπάρα στο παιχνίδι της μουσικής.

sps

Reaction score
538
Θα μου επιτρέψετε μια γνώμη, σε ταινία η ηχομπάρα εχει επαρκή ηχο, δεν παίζει σαν τηλεόραση.
Και σε συνδιασμό με SUB είναι αρκετή για αξιοπρεπή παρακολούθηση ταινίας.

Τώρα για μουσική είναι άλλη κουβέντα !!!

Reaction score
5.395
Δεν καταστρέφονται τα Five στο +15 με την Arc στο 0 να σιγοπαίζει.

Ο λόγος είναι για να μπορείς να έχεις δύο σαμπ, και για να μην έχεις σε ξεχωριστό γκρουπ τα Five.

Με Arc + 2 sub + 2 Five έχεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Και home cinema όταν είσαι στραμμένος προς την Arc, καί μουσική όταν είσαι στραμμένος προς τα Five. Με μια κίνηση βάζοντας τα surround στο Music στο Surround +15.

O sps με δυο Five μπροστά + δυο Era300 πίσω θα πετύχει πιο ψηλά db. Club θα γίνει εκεί μέσα. Σε αντίστοιχη μουσική club μπορεί και να του αρέσει.

Για club εγώ θα προτιμούσα πολλαπλά μονά Five+Sub σε ξεχωριστά γκρουπ, και ορίζοντας όλα τα γκρουπ να παίζουν ταυτόχρονα. Θα υπάρχει και δυνατότητα αυξομείωσης του κάθε Five+Sub ξεχωριστά έτσι.

Reaction score
146
Συνδυασμός ταπεινής Beam G2 με Era300 και Daft Punk Random Access Memories σε Atmos mix από το Apple Music είναι φοβερή εμπειρία. Γέμισε ήχο το σαλόνι. Αν φτιάξει μια ηχόμπαρα της προκοπής η Sonos θα πάρει όλο το χαρτί

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Η Αρκ μια χαρά ηχομπαρα είναι, στα λεφτά της είναι απλά κορυφαία, επίσης επιμένω ότι τα σαμπς της είναι όλα τα λεφτά και πρακτικά ο συνδιασμός Αρκ και 2 σαμπς κατουράει τόσο τα 5αρια οσο και τα 300αρια.

Reaction score
5.395
Η δικιά μου Arc δε γουστάρει γκόλντεν σάουερ, ούτε να κάνει, ούτε να της κάνουν.

Ένα ασφιξιέισον όμως το τραβάει η καρδιά της. Το θέλει που και που.

Τη στραγγαλίζω για λίγο, της γυρνάω την πλάτη και απολαμβάνω από τα Five στέρεο. :)

Μετά από 1-2 τέτοια σέσιονς, σαν να παίζει καλύτερα. Ή εγώ απλά κουράζομαι κι αράζω. :)

sps

Reaction score
538
Αυτοί που τα πουλάνε αυτά τα Ηχεία πρέπει να μπαίνουν φυλακή, εμένα δεν πρέπει να μου δώσαν Era 300 μάλλον για 150 μου μοιάζει άντε 180 τα ξανά έβαλα στα Κουτιά τους να μεγαλώσουν. Και έκανα και τον κόπο να το στήσω

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof