Sonos

sps

Reaction score
538
Όλα είναι ατμός (youtube.com)

Sonos Era 300 (Black) | Skroutz.gr 459€ το τεμάχιο με δωρεάν μεταφορικά και 12 Ατόκες Δόσεις.

Το εκμεταλλεύτηκα και το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα κάνω μια Α->Β με τα SonoS Five.
Και στο Surround σε ταινίες και στο Atmos Μουσική και Μουσική σαν Stereo !!!

Reaction score
5.395
My man! Να είσαι αναλυτικός παρακαλώ.

Ως fan των Five που είσαι, ανυπομονώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου.

sps

Reaction score
538
Θα μεροληπτήσω υπερ των Five γιατί τα εχω πολύ ψηλά στην εκτίμηση !!!

Μακροπρόθεσμα πιο αναλυτικά το απόγευμα θα τα βάλλω δίπλα δίπλα.
Τώρα τα εχω ακόμα στο αυτοκίνητο

Reaction score
146
Όλα είναι ατμός (youtube.com)

Sonos Era 300 (Black) | Skroutz.gr 459€ το τεμάχιο με δωρεάν μεταφορικά και 12 Ατόκες Δόσεις.

Το εκμεταλλεύτηκα και το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα κάνω μια Α->Β με τα SonoS Five.
Και στο Surround σε ταινίες και στο Atmos Μουσική και Μουσική σαν Stereo !!!
Και εγώ τα πήρα από Sonos γιατί σκέφτομαι να κάνω πιο wife friendly το σαλόνι. Πρώτη εντύπωση σε σύγκριση με τα Genelec 8030C που έχω στο αφρόντιστο σαλόνι μου σε χρήση μουσικής στέρεο και με ταινίες μέσω Bluetooth είναι πως τα Genelec έχουν αισθητά πιο καθαρό και ακριβή ήχο σε μουσική και κατεβαίνουν και χαμηλότερα. Από την άλλη τα Sonos Era 300 δίνουν την αίσθηση πιο μεγάλων ηχείων με ευρεία εικόνα, ειδικά με Atmos περιεχόμενο. Σε ταινίες είναι πολύ πιο ευχάριστα, έστω και με στέρεο σήμα του bluetooth.

Σαν δεύτερο μείον σε σχέση με τα Genelec είναι πως από ένταση δεν γεμίζουν πραγματικά έστω και έναν χώρο 28 τμ. Είναι όμως πολύ ευχάριστα για ακροάσεις σε μεσαίες εντάσεις, που αντικειμενικά είναι και οι περισσότερες σε ένα διαμέρισμα. Η δε ευκολία χειρισμού τους φοβερή. Οπότε λέω να τα κρατήσω. Θα τα συνδυάσω και με μια Beam που έχω να δω πως θα μου φανεί. Αργότερα θα πάρω και ένα Sub ελπίζοντας πως θα βοηθήσει στις χαμηλές.

Ψήνομαι λίγο να πάρω και τα Five για σύγκριση αλλά σκέφτομαι πως τα ERA είναι πιο future proof. Θα με ενδιέφερε όμως η άποψη σου μιας και μπορείς να συγκρίνεις άμεσα.

Reaction score
5.395
Υπόψιν, όποιος έχει αγοράσει από την ίδια τη Sonos και τυχόν επιστρέψει κάτι, να το σφυρίζει εδώ για να επωφεληθεί κάποιος άλλος, γιατί αμέσως τα βγάζει προς πώληση ως refurbished η Sonos σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

(Λευκά ε;!) :)

sps

Reaction score
538
τα Genelec έχουν αισθητά πιο καθαρό και ακριβή ήχο σε μουσική και κατεβαίνουν και χαμηλότερα. Από την άλλη τα Sonos Era 300 δίνουν την αίσθηση πιο μεγάλων ηχείων

σε μεσαίες εντάσεις, που αντικειμενικά είναι και οι περισσότερες σε ένα διαμέρισμα. Η δε ευκολία χειρισμού τους φοβερή. Οπότε λέω να τα κρατήσω.

Ψήνομαι λίγο να πάρω και τα Five για σύγκριση αλλά σκέφτομαι πως τα ERA είναι πιο future proof. Θα με ενδιέφερε όμως η άποψη σου μιας και μπορείς να συγκρίνεις άμεσα.
Κατά αρχή έχω μεγάλο ενισχυτή HEGEL H590 και Dynaudio Contour στον χώρο.
Το SonoS εκτελεί χρέη συμπαράστασης στην τηλεόραση.
Το ήξερα πριν αγοράσω τα ERA300 οτι θα είχαν μια απόκριση από 80 ~ 15000 μικρότερη από τα Five
Εχω την εντύπωση οτι θα είναι καλύτερα στην ψευδαίσθηση του Atmos.

Δεν τα αγόρασα ta SonoS για μεγάλες εντάσεις !!!

Θα σας πω πρώτη εικόνα το Βράδυ.
Υπόψιν, όποιος έχει αγοράσει από την ίδια τη Sonos και τυχόν επιστρέψει κάτι, να το σφυρίζει εδώ για να επωφεληθεί κάποιος άλλος, γιατί αμέσως τα βγάζει προς πώληση ως refurbished η Sonos σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Δεν βάφονται τα Sonos ???

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Να γράψω και 'γώ τα δικά μου. (Θυμίζω έχω την arc, 2 era 300, δεν έχω σαμπ:headbang:και είχα sonos one.)

Δεν με εντυπωσίασε η arc. Περίμενα καλύτερο ήχο σε μουσική και ταινίες, σε στέρεο και ατμος. Δεν με εντυπωσίασε σε τίποτα. Σε στέρεο μουσική, δεν είναι καλύτερη από ζέπελιν ή μουσο που είχα στο παρελθόν. Σε νετφλιξ, ίσα-ίσα καταλαβαίνω διαφορά σε σχέση με τον ήχο της ΤιΒι. Ίσως φταίει ότι την έχω σε μεγάλο σαλόνι και δε δουλεύουν καλά οι ανακλάσεις αλλά δεν ακούω από την αρκ ούτε στέρεο, ούτε ιμερσιβ. Ακούω παραδοσιακό και ορθόδοξο μονοκάναλο. Όπως ακούω και από την ΤιΒι.

Πάμε στα άλλα ηχειάκια τώρα. Τα ΕΡΑ 300, στην αρχή μία μετριότητα. Μόλις έστρωσαν :angel: και τα έβαλα σε στέρεο, απογειώθηκαν. Με καλύπτουν απόλυτα και σε ποιότητα, και σε ποσότητα, ακόμη και στο μπάσο. Σε μεγάλο χώρο. Κανένα μείον από μένα. (Προφανώς δεν τα έχω συγκρίνει με τα κουρυφαία 8030 ή τα καλύτερα 5.)

Το πιο VFM ηχείο της sonos για μένα παραμένει το sonos one. Σε ζευγάρι, στα 300 περίπου ευρώ είναι άπαιχτα.

Reaction score
5.395
Σε μεγάλο σαλόνι λογικό να μη σε κάλυψε η Arc.

Για μουσική η Arc σε μεγάλο και ψηλοτάβανο χώρο σε μένα κάνει ως rear fill μόνο, όταν με γυρισμένη την πλάτη σε κείνη, ακούω τα δυο Five πίσω στο +15. :)

Τα δύο Five σκίζουν σε ένταση όμως, κανένα παράπονο, κόλαση γίνεται, αστείρευτη ενέργεια.

Ξέχασα, έχω δύο Arc ακόμα στις κούτες τους. Να δούμε πότε θα τις βάλω σε μικρά δωμάτια αυτή τη φορά, να δω εκεί πώς θα παίζουν.

Reaction score
146

Μαύρα και άραχλα τα πήρα, δεν ταιριάζει το λευκό με το σαλόνι μας σύμφωνα με την head interior decorator

sps

Reaction score
538
Σε νετφλιξ, ίσα-ίσα καταλαβαίνω διαφορά σε σχέση με τον ήχο της ΤιΒι. Ίσως φταίει ότι την έχω σε μεγάλο σαλόνι και δε δουλεύουν καλά οι ανακλάσεις αλλά δεν ακούω από την αρκ ούτε στέρεο, ούτε ιμερσιβ. Ακούω παραδοσιακό και ορθόδοξο μονοκάναλο. Όπως ακούω και από την ΤιΒι.
Συμφωνώ με οσα λες, ΣΧΕΔΟΝ, η ARC δεν μοιάζει με TV................ κατι τρέχει με το HDMI είναι e-Arc ???

Reaction score
5.395
Δεν βάφονται τα Sonos ???
DIY θα γίνεται, αλλά ποιος μπλέκει.

Από τα εργοστασιακά χρώματα, το Olive λατρεύω, αλλά βγαίνει μόνο στο Roam και Move, που τα είχα πάρει σε άσπρα πριν εμφανιστεί η επιλογή Olive.

Reaction score
146
Συμφωνώ με οσα λες, ΣΧΕΔΟΝ, η ARC δεν μοιάζει με TV................ κατι τρέχει με το HDMI είναι e-Arc ???
Για να πω την αλήθεια και εμένα με παραξένεψε αυτό. Ακόμα και η Beam Gen 2, χωρίς να είναι κάτι κορυφαίο, είναι βελτίωση σε σχέση με τον ήχο της τηλεόρασης ή ακόμα και του πολύ τίμιου Eneby 30 που χρησιμοποιούσα πριν για ήχο τηλεόρασης

• Like
Reactions: sps

sps

Reaction score
538
Ξέχασα να σας γράψω ότι έχω την πρόθεση να κάνω αυτό που προτείνει κάποιος στο YouTube να βαλω τα ERA surround την ARC το SUB και να προσθέσω τα Five σαν Front L+R (combine)
Χμμμμ λες?

Κουμπάρ! Νέο project?
όχι επεκτάσεις σαν τα διπλώματα

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Είναι κάπως δυσλειτουργικό και όχι by the book, αλλά υποκειμενικά ηχητικά πολύ ανώτερο από σκέτη Αρκ μπροστά.

Reaction score
5.395
Δεν θα ευθυγραμμιστούν χρονικά τa δύο γκρουπ όταν στο πρώτο γκρουπ η πηγή είναι η TV μέσω hdmi προς την Arc.

Σε μουσική όμως θα μπορείς να στριμάρεις και στα δύο γκρουπ ταυτόχρονα.

• Like
Reactions: sps

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.994
Ξέχασα να σας γράψω ότι έχω την πρόθεση να κάνω αυτό που προτείνει κάποιος στο YouTube να βαλω τα ERA surround την ARC το SUB και να προσθέσω τα Five σαν Front L+R (combine)

όχι επεκτάσεις σαν τα διπλώματα
Εννοείς να βάλεις τα Five σαν stereo pair και να τα κάνεις group με την Arc + λοιπά;

Θα παίζει δηλαδή το αριστερό ηχείο όλη την πληροφορία που παίζει η Arc και το ίδιο και το δεξί Five.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα ωφελήσει σε κάτι αυτό. Πιθανότατα θα τα κάνει και χειρότερα τα πράγματα όσον αφορά την πιστότητα της αναπαραγωγής.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof