Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Reaction score
1.027

Απίστευτο!!!! Σκέψου εδω τι θα γίνει.......

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.518

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.501
Ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου οικιακού V2G φορτιστή, από την Renault, και Made in France.

- Δυναμικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας που επιτρέπει τη διαμόρφωση της ισχύος φόρτισης με προσαρμογή στη διαθέσιμη ισχύ, αποφεύγοντας έτσι τυχόν διακοπές ρεύματος στο σπίτι.
- Μονοφασικός & Τριφασικός μέχρι 22 kW.
- 4 versions (από τον απλό, μέχρι τον bidirectional), και ενδιάμεσα μοντέλα με RFID, Pro Use κ.α.
- Και οι 4 θα διαθέτουν Ethernet, Wifi, remote diagnostics και ΟΤΑ. O bidirectional θα διαθέτει και 4G.
- Application για διαχείριση φόρτισης, notifications κ.α.

Screenshot_20240209_093237_Gallery.jpg
Screenshot_20240209_093157_Gallery.jpg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.501
Καλά πάει (not) το υδρογόνο στην μοναδική πολιτεία που έχει "υδρογονάδικα".

Και άλλα καλά νέα (not) εδώ

Reaction score
388
Καλησπέρα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μια που ασχολείστε με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν και το δικό μου είναι plug-in hybrid με μπαταρία 12kW
Το αυτοκίνητο μόλις το πήρα δεν το’χω φόρτιση ακόμα και νομίζω ότι κάνει 6 h να φορτίσει με το δικό του φορτιστή . Στο σπίτι έχω μονοφασικό ρεύμα αν αγοράσω έναν άλλο φορτιστή θα το φορτίζω πιο γρήγορα;;
Οι δύο οι πρώτες εικόνες είναι ο φορτιστής του αυτοκινήτου.
Οι άλλες δύο εικόνες είναι φορτιστές που κοιτάζω αν αξίζει να τους πάρω για να φορτίσω πιο γρήγορα

Και μια άλλη ερώτηση έχω μέσα στο μενού του αυτοκινήτου μπορώ να ρυθμίσω μάλλον τα αμπερ αν κατάλαβα καλά και έχει ρύθμιση από το 2 ως το 12
Έχει προεπιλογή το 6 αυτό πρέπει να το αλλάζω
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Attachments

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.338
Καλησπέρα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μια που ασχολείστε με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν και το δικό μου είναι plug-in hybrid με μπαταρία 12kW
Το αυτοκίνητο μόλις το πήρα δεν το’χω φόρτιση ακόμα και νομίζω ότι κάνει 6 h να φορτίσει με το δικό του φορτιστή . Στο σπίτι έχω μονοφασικό ρεύμα αν αγοράσω έναν άλλο φορτιστή θα το φορτίζω πιο γρήγορα;;
Οι δύο οι πρώτες εικόνες είναι ο φορτιστής του αυτοκινήτου.
Οι άλλες δύο εικόνες είναι φορτιστές που κοιτάζω αν αξίζει να τους πάρω για να φορτίσω πιο γρήγορα

Και μια άλλη ερώτηση έχω μέσα στο μενού του αυτοκινήτου μπορώ να ρυθμίσω μάλλον τα αμπερ αν κατάλαβα καλά και έχει ρύθμιση από το 2 ως το 12
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δεν θα προλαβαίνει να φορτίσει για την επιθυμητή χρήση; Δηλαδή, θα απαιτείται να φορτίζει πάνω απο μια φορά κάθε μέρα;
Αν όχι, μιά χαρά είναι ο 2,4 φορτιστής,. Έχω ακριβώς ίδιο και φορτίζω κάθε βράδυ με νυχτερινό.

Επίσης, αναγράφεται στις προδιαγραφές το μάξιμουμ που δέχεται το αυτοκίνητο; Αν είναι 3,7, μικρή διαφορά που δεν αξίζει.

Reaction score
388
Δεν θα προλαβαίνει να φορτίσει για την επιθυμητή χρήση; Δηλαδή, θα απαιτείται να φορτίζει πάνω απο μια φορά κάθε μέρα;
Αν όχι, μιά χαρά είναι ο 2,4 φορτιστής,. Έχω ακριβώς ίδιο και φορτίζω κάθε βράδυ με νυχτερινό.

Επίσης, αναγράφεται στις προδιαγραφές το μάξιμουμ που δέχεται το αυτοκίνητο;
Αν είναι 3,7, μικρή διαφορά που δεν αξίζει.
Το πρόβλημα μου είναι ότι το πάω σε πάρκινγκ που εκεί δεν έχει φορτιστή . Στο σπίτι μου αντί να το έχω 6 h με έναν άλλο φορτιστή θα το φορτίσω σε 2 h παράδειγμα

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.338
Το πρόβλημα μου είναι ότι το πάω σε πάρκινγκ που εκεί δεν έχει φορτιστή . Στο σπίτι μου αντί να το έχω 6 h με έναν άλλο φορτιστή θα το φορτίσω σε 2 h παράδειγμα
Ποιό είναι;

Επαναλαμβάνω:
Βρείτε στις προδιαγραφές το μάξιμουμ ισχύος που δέχεται το αυτοκίνητο.

Reaction score
388
BMW 330e 2020
Τώρα που το ψάχνω στο ίντερνετ βρήκα αυτό

(Η φόρτιση στο σπίτι, από οικιακή πρίζα, χρειάζεται περίπου έξι ώρες για να ολοκληρωθεί ενώ σε wallbox περίπου δύομιση με τρείς, καθώς η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης δεν ξεπερνά τα 3.7 kW/ώρα. Εδώ, η αγορά wallbox για το γκαράζ ίσως είναι περιττή δεδομένου ότι θα γίνεται φόρτιση στο γραφείο.)

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.338
BMW 330e 2020
Το μάξιμουμ που δέχεται είναι 3,7kWh. Έχω σχεδόν ίδιο.
Αξίζει να γίνουν οι 6 ώρες 4 και κάτι; Αν ναι, χρειάζεστε κάτι λογικής τιμής που να φορτίζει μέχρι 4kWh.

Τέτοια ρύθμιση δεν έχω δει, έχω του '21.

Reaction score
388
Το μάξιμουμ που δέχεται είναι 3,7kWh. Έχω σχεδόν ίδιο.
Αξίζει να γίνουν οι 6 ώρες 4 και κάτι; Αν ναι, χρειάζεστε κάτι λογικής τιμής που να φορτίζει μέχρι 4kWh.

Τέτοια ρύθμιση δεν έχω δει, έχω του '21.

Έκανα λάθος από 6 έως 16

Attachments

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.338
Καθώς έπλενα σούφερζ αναρωτιόμουν γιατί να υπάρχει ρύθμιση ampere, με την οποία προφανώς δεν ασχολήθηκα στο δικό μου. :p
Γιατί μπορεί οι ασφάλειες ή η ηλεκτρική εγκατάσταση σε κάποια σπίτια να μη σηκώνουν ούτε τα 10A του στάνταρντ φορτιστή.
💡

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.627
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder