- Μηνύματα
- 4.399
- Reaction score
- 4.412
Κανά κιλό να βάλουμε με υγιεινό τρόπο έχετε συμβουλές ; 

Η διαιτολόγος μου λέει μια χούφτα την ημέρα. Για αυτό προτιμώ να τρώω πράσινο που είναι απεριόριστο. Όχι για άλλο λόγο.Γιατί;
Μήπως έχει σχέση με το μήκος των ινών ;Δεν καταλαβαίνω γιατί το λέει αυτό ο διαιτολόγος. Η (μπόλικη) κυτταρίνη που έχει το λάχανο δεν αποικοδομείται από τα πεπτικά ένζυμα.
Τι να επηρεάζει αυτό?Μήπως έχει σχέση με το μήκος των ινών ;
Σωστό. Δεν έχει με δίαιτα κατ' ανάγκην αλλά με την λειτουργία του εντέρου και την υγεία. Μπερδεύτηκα. Απλώς φαντάστηκα ότι λογικό είναι πολλές φορές οι διαοτολόγοι μπορεί να λένε κάτι που παράλληλα έχει και (καλό) αντίκτυπο σε κάτι άλλο που μας απασχολεί. Και εμείς να νομίζουμε ότι έχει σχέση με την δίαιτα μόνο. Δεν θα μας το πολύ-αναλύσουν κιόλας. Βέβαια η απορρόφηση στοιχείων απο τον οργανισμό εξαρτάται και απο την ταχύτητα διάσπασης μιας συγκεκριμένης τροφής απο αυτό (το έντερο) καθώς και την διάρκεια. Αυτή δεν εξαρταται απο την σύσταση μόνο φαντάζομαι αλλά και απο άλλα χαρακτηριστικά της τροφής (όπως π.χ. το μήκος, μέγεθος των ινών κ.ά.).Τι να επηρεάζει αυτό?
Α, βεβαίως!Κανά κιλό να βάλουμε με υγιεινό τρόπο έχετε συμβουλές ;![]()
Έχω να πιω καφέ 28 χρόνια.Καλημέρα ........
View attachment 323191
όντως δύο σταγόνες δίνουν στον καφέ γεύση μισής κουταλιάς ζάχαρης , το θέμα έγκειται στο πόσο χημικό είναι αυτό το σκεύασμα και εάν είναι λιγότερο βλαβερό της ζάχαρης .
Αν ανέχεσαι τη γεύση της stevia δεν υπάρχει πρόβλημα.Καλημέρα ........
View attachment 323191
όντως δύο σταγόνες δίνουν στον καφέ γεύση μισής κουταλιάς ζάχαρης , το θέμα έγκειται στο πόσο χημικό είναι αυτό το σκεύασμα και εάν είναι λιγότερο βλαβερό της ζάχαρης .
Εγώ 28 λεπτά.Έχω να πιω καφέ 28 χρόνια.
Τώρα που γράφω, πίνω.Εγώ 28 λεπτά.
Ναι, αλλά το μέλι;Αν ανέχεσαι τη γεύση της stevia δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το ζητούμενο, για μένα, είναι η γλυκαντική ουσία να δίνει μόνο γλύκα χωρίς τη δική της χαρακτηριστική γεύση.
Έχει επίσης γίνει μία παρανόηση με τη ζάχαρη. Το ζητούμενο είναι να περιορίσουμε τους υδατάνθρακες στο σύνολό τους. Η ζάχαρη είναι μέρος του προβλήματος και σχετικά "ανώδυνο" αν δεν ήμασταν της υπερβολής.
Ο Γλυκαιμικός Δείκτης της ζάχαρης είναι ~ 65 και είναι μικρότερος από τα περισσότερα ψωμιά, ρύζια, πατάτες και δημητριακά, τα οποία τρώμε σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες άρα έχουν και πολύ υψηλό Γλυκαιμικό Φορτίο.
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό φορτίο | www.diatrofi.gr |
Ας αναλογιστούμε ότι προσθέτοντας ζάχαρη στα corn flakes ρίχνουμε τον μέσο όρο του Γλυκαιμικού Δείκτη του γεύματος (παρά τη συνολική αύξηση των υδατανθράκων)
Άρα το μισό και ένα κουταλάκι ζάχαρης δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά, αν όμως πίνουμε αναψυκτικά (μία Cola έχει περίπου 10 κουταλάκια ζάχαρης) τότε χρειάζεται μαχαίρι.
Όλα αυτά πριν μπούμε σε πιο εξειδικευμένες αναλύσεις για τη φρουκτόζη στη ζάχαρη.
- Τι έχει μείνει να φάμε;
- 'Ενα γιαούρτι 2%, το θες;
- Βάλτο καλύτερα να φορτίσει
Ακριβώς αυτό.Επιμένω όμως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μόνιμα αποτελέσματα όταν προσεγγίζουμε τη δίαιτα ως κάτι παροδικό. Και καταλαβαίνω απόλυτα την αδυναμία των ανθρώπων να αλλάξουν τρόπο ζωής.
Σωστός!Κάτι ακόμα.
Κάποιος που θέλει να ξεκινήσει δίαιτα, κατά 99% για λόγους πάχους, όποια μέθοδο και να επιλέξει (από τις νορμάλ) θα χάσει. Γιατί η πειθαρχία και η συνέπεια είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά. Στην πορεία θα διαβάσει και θα καταλήξει στη "λίστα" που ταιριάζει στον οργανισμό του (βιολογικά και ψυχολογικά).
Επιμένω όμως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μόνιμα αποτελέσματα όταν προσεγγίζουμε τη δίαιτα ως κάτι παροδικό. Και καταλαβαίνω απόλυτα την αδυναμία των ανθρώπων να αλλάξουν τρόπο ζωής.