Abessalom
Βαρώνος
- Reaction score
- 35.546
Είναι ωραία να ακουμπάς φωτογραφικές. Να τώρα άπλωσα χέρι δίπλα χάιδεψα μια Πένταξ 67
Σε χαμηλές μεταμεσονύκτιες εντάσεις χωρίς sub, με το παρακάτω EQ είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και πολύ καιρό!
Loudness έχει φτιάξει , για μέση στάθμη περίπου 65dB, αλλά με συντηρητική προσέγγιση 2dΒ λιγότερο στα 41Hz (για προστασία γούφερ ίσως;; )Σαν το loudness δεν υπάρχει τίποτα!
Εγώ νόμιζα ότι η Επερεσία έχει δικαιοδοσία πάνω σε οποιοδήποτε ηχοσύστημα επι Ελληνικού εδάφους εκτός του Κου Μάρκου.
θα το πει η Επερεσία
Θέλετε να υπονοήσετε κύριε ότι εγώ και ο Κος Μάρκου έχουμε .... πιθανώς γεράσει ;Μικρός μου άρεσε η ταχύτητα και η ένταση, όχι πλέον.
Απολαμβάνω τη μουσική σε χαμηλές εντάσεις και οδηγώ εκνευριστικά αργά
Κάποιος είπε ότι ο άνθρωπος μετά τα εξήντα περνά τη δεύτερη εφηβείαΘέλετε να υπονοήσετε κύριε ότι εγώ και ο Κος Μάρκου έχουμε .... πιθανώς γεράσει ;
Μα καλά εμπιστεύεσαι έναν honorarprofessor που λέγεται Ανσέλμος ;Η απόλαυση της μουσικής σε χαμηλές εντάσεις ( μάλιστα αρκετα κάτω απ το φυσιολογικό επίπεδο στάθμης - For a typical listening level of 80 dB (A) , Anselm Goertz ) ισοδυναμεί με την απόλαυση μια ζεστής μπύρας.
περίεργα γούστα έχετε .
Το Loudness απ την άλλη κατά την ακρόαση σε χαμηλές στάθμες δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο που θα είχε εαν ακούγατε την μουσική σας σε στάθμη αναφορας.
Έτσι λένε οι ειδικοί και για το κρασί (θερμοκρασία δωματίου) αλλά εμένα μου αρέσει λίγο κρύο απο το ψυγείο.είπαμε, η μπύρα πρέπει να είναι παγωμένη και η στάθμη ακρόασης να είναι αναφοράς εάν θέλετε απόλαυση
Βέβαια αν η παραμόρφωση είναι στον Θεό λόγω της ανεπάρκειας του ηχοσυστήματος , ε κατεβάστε λίγο την ένταση γιατί δεν θα παλεύεται.
Να σε πω γι' αυτό που λες..Η απόλαυση της μουσικής σε χαμηλές εντάσεις ( μάλιστα αρκετα κάτω απ το φυσιολογικό επίπεδο στάθμης - For a typical listening level of 80 dB (A) , Anselm Goertz ) ισοδυναμεί με την απόλαυση μια ζεστής μπύρας.
περίεργα γούστα έχετε .
Βάζω στοίχημα ότι αυτά θα έλεγε και ο Άνσελμος σαν βασικά κριτήρια εάν τον κάνανε τη σωστή ερώτηση και όχι την "πληρωμένη" χα χα.Να σε πω γι' αυτό που λες..
Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται και πως χαίρεται κανείς τη μουσική του..
Κάποιες στιγμές (όξω, αλλά και στο σπίτ' μπορεί εύκολα να συμβεί) συμφωνώ μαζί σου χαίρομαι να ακούω πολύ δυνατά μέχρι να ματώσει τ' αυτί μη σου πω (ειδικά με ακουστικά για την ''ελευθερία'' που δίνουν αλλά ευτυχώς δεν με βολεύουν αλλιώς θα είχα κουφαθεί.. ).
Όταν συμβαίνει αυτό (βρίσκομαι σε τέτοιο mood) ψιλοχ@στ.. για την παραμόρφωση, δεν με νοιάζ', μην σου πω την επιζητώ (δεν ακούω κλασσική ούτε ψάχνω.. αύρες).
Επίσης σε αυτό το mood και με αυτές τις εντάσεις δεν γουστάρω καθόλου να μένω στατικός σε σημείο ''σωστό'' για ακρόαση σαν το κερί οπότε ακόμα και το τέλειο σύστημα να είχα ''γειά σας..''
Έτσι χαίρομαι τη μουσική όταν παίζ' δυνατά και προτιμώ αυτό να συμβαίνει με παρέα στο σπίτ' ή όξω.
Όταν είμαι μόνος - ήρεμος και θέλω να χαρώ τη μουσική διαφορετικά οι ''χαμηλή'' ένταση μου είναι αρκετή.
Όταν ακούω δυνατά σχεδόν δεν με νοιάζει το ηχοσύστημα ποιοτικά μόνο το αίμα στ' αυτιά..
Οπότε δεν είναι πως δεν γουστάρουμε ή δεν γουστάρω (να μιλήσω για 'μένα) εντάσεις απλά έχω διαφορετικά κριτήρια απ' τα δικά σου σε αυτό..
(Για να μην λέμε τα ίδια συνέχεια)
τον Ανσελμο τον απασχολεί πάντως πάντα η μέγιστη στάθμη σε συνδυασμό με την παραμόρφωσηΒάζω στοίχημα ότι αυτά θα έλεγε και ο Άνσελμος σαν βασικά κριτήρια εάν τον κάνανε τη σωστή ερώτηση και όχι την "πληρωμένη" χα χα.
τίποτα άλλο;
Σωστα! Επίσης σε ήπιες εντάσεις, ανακαλύπτεις την περισσότερη μουσική που αργότερα θα βάλεις και δυνατά.Να σε πω γι' αυτό που λες..
Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται και πως χαίρεται κανείς τη μουσική του..
Κάποιες στιγμές (όξω, αλλά και στο σπίτ' μπορεί εύκολα να συμβεί) συμφωνώ μαζί σου χαίρομαι να ακούω πολύ δυνατά μέχρι να ματώσει τ' αυτί μη σου πω (ειδικά με ακουστικά για την ''ελευθερία'' που δίνουν αλλά ευτυχώς δεν με βολεύουν αλλιώς θα είχα κουφαθεί.. ).
Όταν συμβαίνει αυτό (βρίσκομαι σε τέτοιο mood) ψιλοχ@στ.. για την παραμόρφωση, δεν με νοιάζ', μην σου πω την επιζητώ (δεν ακούω κλασσική ούτε ψάχνω.. αύρες).
Επίσης σε αυτό το mood και με αυτές τις εντάσεις δεν γουστάρω καθόλου να μένω στατικός σε σημείο ''σωστό'' για ακρόαση σαν το κερί οπότε ακόμα και το τέλειο σύστημα να είχα ''γειά σας..''
Έτσι χαίρομαι τη μουσική όταν παίζ' δυνατά και προτιμώ αυτό να συμβαίνει με παρέα στο σπίτ' ή όξω.
Όταν είμαι μόνος - ήρεμος και θέλω να χαρώ τη μουσική διαφορετικά οι ''χαμηλή'' ένταση μου είναι αρκετή.
Όταν ακούω δυνατά σχεδόν δεν με νοιάζει το ηχοσύστημα ποιοτικά μόνο το αίμα στ' αυτιά..
Οπότε δεν είναι πως δεν γουστάρουμε ή δεν γουστάρω (να μιλήσω για 'μένα) εντάσεις απλά έχω διαφορετικά κριτήρια απ' τα δικά σου σε αυτό..
(Για να μην λέμε τα ίδια συνέχεια)
κάτσε να σε χαλαρώσω μην ανεβεί πολύ η πίεσηΝα τώρα δα έβαλα να στροφάρει αυτό το γλυκούλικο κομματάκ' δυνατά έτσ' για να ξεμπουκώσ' λίγο το κεφάλιμ' απ' την βενζινίλα, τη σκόν' απ' τα μπετά και τη βαβούρα ΄κει όξω και σας θυμήθηκα..
Βγήκε κ' η σκύλαμ' στο μπαλκόνι και μανούριαζε μ' όλο τον κόΖμο (την τσίτωσα ).
Ντάξ' Ν.Κ.?
Αργότερα θα το ματακούσω (μάλλον όλο το άλμπουμ) πολύ πιο χαμηλά όμως, μην έχουμε παρεξηγήσεις ε..?
Όχι πιά. Εχει αρχίσει να αλλάζει αυτό σε γρήγορους ρυθμούς. Τους έκοψε επιτέλους.ο κακό είναι ότι κάνουν το ίδιο master και στο cd, βινύλιο και στη digital μορφή.