Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Reaction score
5.413
Ίσως δεν σου δίνω να καταλάβεις τι εννοώ. Δεν αφαιρώ ούτε κατ' ελάχιστο το βάρος της πράξης του θύτη, λέγοντας ότι θα κοιτάξω τι έκανε και το θύμα που προκάλεσε τέτοια αντίδραση, προτού αναφωνήσω "αχ το καημένο το θύμα".

Κι εμένα μου κλέψανε το πορτοφόλι μια φορά, τουρίστας στο μετρό στο εξωτερικό.
Με τον κλασικό τρόπο σε πολυκοσμία στο κλείσιμο της πόρτας.
Με μένα τα 'βαλα, όχι με τη γύφτισα, αφού ενώ τα ξέρω τα κόλπα, έπεσα ακριβώς σε ένα τέτοιο.
Ποτέ δεν είπα, "αχ ο καημένος έπεσα θύμα κλοπής", μόνο τι βλάκας είμαι έλεγα και ξανάλεγα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766
Ε ναι, αφού οι ενορκοι έδωσαν ελαφρυντικό. Εμφυλη προκατάληψη ενδεχομένως. Φαίνεται η ζωή και η υγεία ενός άνδρα κοστίζουν φθηνότερα.

Reaction score
19.221
Εννοείται, λογικό ... κοινωνικά ο άνδρας ο ρόλος του είναι (ήταν ?) να θυσιάζεται και για την γυναίκα του και για τα παιδιά του χωρις να γκρινιάζει για το παραμικρό.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766

τι θα γίνει, και 2η... γαμβροκτονία μέσα σε λίγες ημέρες...
Τι διαλα έχουν πάθει οι πεθεροί;
Ενδόμυχο μένος προς τους γαμπρούς επειδή πηδανε τις θυγατέρες τους;

Reaction score
219
Θυμίζει λίγο Τζόκερ η φάση. Καταπίεση, αδικία και περιθωριοποίηση παντού στην κοινωνία, κάποιος κάνει την αρχή και ξεκινάει η αναρχία.

(βγήκε σαν σύνθημα το σκασμένο)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766
Το αστείο είναι ότι πάλι θα βγουν κάποιοι/ες/α να φωνάζουν για την 'έμφυλη βία που γεννά η πατριαρχικη κοινωνία' (του Αφγανιστάν, το οποίο στηρίζουμε)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766

Τελικά έχει τίποτα να επιδείξει η νομοθεσία περί ενδοοικογενειακης βίας στα 18 χρόνια εφαρμογής της; Ή έχει προσθέσει μια ακόμη γραφειοκρατικη διαδικασία; Γιατί περισσότερο να τυλιγονται σε μια κόλλα χαρτί κάποιοι από χολωμενες πρώην συζύγους ακούω, όπου όμως υπάρχει πραγματικό τερας, όπως παραπάνω (ευτυχώς ο συγκεκριμένος παλιανθρωπος ψόφησε), δεν έχω ακούσει ποτέ για αποτελέσματα.

Reaction score
2.694
Και άλλος επενδυτής, κατατρεγμένος πρόσφυγας αδελφός μας

«Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO.gr, στις πρώτες συζητήσεις με τον δράστη δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. Αρχικά ο Ιρακινός μιλούσε ακατάληπτα, ενώ έπειτα από αρκετή ώρα είπε στους αστυνομικούς ότι η «κοπέλα τον παρακολουθούσε». Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε ψυχιατρικό ιστορικό.»

«Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο MEGA, «αυτό είναι η λεγόμενη “τυφλή εγκληματικότητα” και μάλιστα δεν συνηθίζεται στη χώρα μας. Εδώ υπάρχει σύνδεση με σοβαρό ψυχιατρικό περιστατικό. Πιο πριν φέρεται να υπάρχει σχεδιασμός που δεν συνάδει με ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά η επιστήμη θα δώσει απαντήσεις σε αυτό. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος εφόσον επικαλεστεί κάτι τέτοιο και αποδειχθεί, θα έχει τον λεγόμενο “μειωμένο καταλογισμό”, θα έχει μειωμένη ποινή».»

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766
Ναι καλά. Κι όλως τυχαίως Ιρακινός; Εύκολη δικαιολογία μου οσμιζεται, μάλλον έγινε γνωστό ότι κάτι τέτοια περνάνε εύκολα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Κάτι τέτοια δεν ψέλλισε και ο άλλος ο Νορβηγός που έφαγε για ασήμαντο λόγο με μαχαίρι ένα παληκαρι στη Θεσσαλονίκη; Ή λαϊκότερα, μάθανε πως αυτωνόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι.

Τελικά τείνω να αλλάξω γνώμη. Η βαριά εγκληματικότητα δεν χρειάζεται νέες φυλακές. 1000 καλοί χωράνε. Ή 30.000.

ika

News
Reaction score
15.034
«Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO.gr, στις πρώτες συζητήσεις με τον δράστη δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. Αρχικά ο Ιρακινός μιλούσε ακατάληπτα, ενώ έπειτα από αρκετή ώρα είπε στους αστυνομικούς ότι η «κοπέλα τον παρακολουθούσε». Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε ψυχιατρικό ιστορικό.»

«Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο MEGA, «αυτό είναι η λεγόμενη “τυφλή εγκληματικότητα” και μάλιστα δεν συνηθίζεται στη χώρα μας. Εδώ υπάρχει σύνδεση με σοβαρό ψυχιατρικό περιστατικό. Πιο πριν φέρεται να υπάρχει σχεδιασμός που δεν συνάδει με ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά η επιστήμη θα δώσει απαντήσεις σε αυτό. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος εφόσον επικαλεστεί κάτι τέτοιο και αποδειχθεί, θα έχει τον λεγόμενο “μειωμένο καταλογισμό”, θα έχει μειωμένη ποινή».»
:dance2::gamer:

TGD

Reaction score
8.745

Reaction score
2.694

TGD

Reaction score
8.745

ika

News
Reaction score
15.034
Και άλλος επενδυτής, κατατρεγμένος πρόσφυγας αδελφός μας

Με έναν θεραπευτικό ανασκολοπισμό, θα του φύγει και η (δήθεν) τρέλα που επικαλείται.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.736
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis