Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.182
Και γιατί να ζει με τύψεις;
Καλύτερα νέο ξεκίνημα κάπου αλλού, όμορφα κι ωραία.
εδώ η λέξη-κλειδί είναι προφανώς το 'ζει'
Τις τύψεις τις ξεπερνάς, ούτως ή άλλως για να ζει δίπλα σε τέτοιο απόβρασμα έναν 'ψυχολόγο' (εσύ το είπες) θα τον ήθελε.

επαναλαμβάνω, το είπα καθαρά θεωρητικά ως τη μόνη απόλυτη λύση εξάλειψης ενός μονίμου προβλήματος.
Όπως φαίνεται μάλιστα από τις επιτυχίες των αρχών στη χώρα μας (πχ υπόθεση Καραϊβάζ) φαίνεται να είναι και μικρότερο ξεβόλεμα.

Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά η διάλυση των αρχών μόνο στην αυτοδικία μπορεί να οδηγήσει. Λογικό ασφαλώς, καθώς όταν απέχει ο νόμος αναβιώνει το φυσικό δίκαιο. Θα έχουμε να δούμε τέτοια στο μέλλον.

ika

News
Reaction score
15.259
Για να ευθυμήσουμε λίγο. :biggrin:

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε παράνομη συσκευή προβολής συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ ο 39χρονος εμπορεύονταν συσκευές που παρέχουν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω διαδικτύου.

Κάρφωσαν τον 32χρονο ότι βλέπει πειρατικά συνδρομητικό περιεχόμενο! :roflmao:

03-04-2024: Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν -2- άτομα για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών | Ελληνική Αστυνομία (astynomia.gr)
δεν θα έδινε σε κανέναν διπλανό και αυτός τον κάρφωσε

Reaction score
5.535
Αυτή η λύση είναι η πιο σωστή - νόμιμη - λύση όμως. Το κράτος τί στο διάολο κάνει; Μόνο ευχολόγια για τα αδικοχαμένα θύματα και δρα κατόπιν εορτής πάντα τιμωρώντας και όχι προλαμβάνοντας, ενώ και οι ποινές οι ίδιες είναι ουστιαστικά "χάδια";
Όχι, θα ξέρω ότι θα με σκοτώσουν το ίδιο βράδυ, και το πρόβλημά μου θα είναι τα παράπονά μου για το κράτος και την αστυνομία.
Θα τρέξω να σωθώ!

ika

News
Reaction score
15.259
:errwhat:

Έχει μπει γερά το '24

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.182

κοίτα όμως τι πόρνη είναι η πραγματικότητα αγαπητέ Μαρινάκη, έτσι;

Από όλους τους (αρκετούς) εμπλεκόμενους, ούτε ένας δεν έπραξε το καθήκον του: ούτε η αξιωματικός υπηρεσίας, ούτε οι άλλες δύο αστυνομικοί (που ήταν παρούσες εάν κατάλαβα), ούτε ο φρουρός, ούτε ο τηλεφωνητής της άμεσης δράσης.

Όλα αυτά, σε ένα ΤΥΧΑΙΟ τμήμα, μία ΤΥΧΑΙΑ χρονική στιγμή και σε μία ΤΥΧΑΙΑ κλήση στο 100.

Και στατιστικά να το πάρεις, δεν βλέπω πούστηρίζει ο Μαρινάκης τις δηλώσεις του. Μάλλον μας κοροϊδεύει.

Το θέμα εδώ προφανώς δεν είναι ατομικής ευθύνης τυχαίων αστυνομικών. Άλλοι φαίνεται ότι είναι οι τυχαίοι εδώ. Μα εντελώς τυχαίοι όμως. Δυστυχώς.

ika

News
Reaction score
15.259
Σε λίγο θα ξαναβγούν ειδήσεις στα ΜΜΕ, πως μετατοπίζονται αστυνομικοί από την φύλαξη VIP στα τμήματα.
Ήδη άργησαν να το ανακοινώσουν. Θα τσίνισε ο Φουρθιώτης και κώλωσαν

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.182
Σε λίγο θα ξαναβγούν ειδήσεις στα ΜΜΕ, πως μετατοπίζονται αστυνομικοί από την φύλαξη VIP στα τμήματα.

Μα δεν είναι ότι δεν είχε αστυνομικούς στο συγκεκριμένο τμήμα.
Αστυνομικούς (κάποιους τελοσπάντων που φορούσαν στολή και πιθανότατα δεν ήταν μασκαράδες -με την κυριολεκτική έννοια τουλάχιστον όχι) είχε, αλλά πάλι σκοτώθηκε η δύστυχη.

Reaction score
16.843
Και εκεί, η αστυνομία έπραξε το καθήκον της και έκανε ντου! Πόσο πιο πολλή ξεφτίλα;
Ναι, για κάτι τέτοια είναι πρώτη η αστυνομία, τρέχει αμέσως να εξυπηρετήσει το "αδικούμενο ιδιωτικό συμφέρον" (αρκεί να είναι λίγο μεγάλο, όχι τίποτα μαρίδες) όπως έγραψα και για την άλλη περίπτωση με κτήριο εδώ στα Χανιά χθες..
Και γιατί να ζει με τύψεις;
Καλύτερα νέο ξεκίνημα κάπου αλλού, όμορφα κι ωραία.

Πρακτικά μιλώντας.

Όχι ήπειρο, ούτε σπίτι δεν άλλαξε, στο οποίο συζούσαν μέχρι πρότινος.
Παθητικά περίμενε πού θα την οδηγήσει η μοίρα.
Παλιά, ίσως και πρόσφατα, ολόκληρες οικογένειες, σχεδόν χωριά, ξεσπιτώνονταν εδώ κάτω και ερήμωναν, για να γλιτώσουν τις βεντέτες. Αυτή είναι μεν μια λύση, δε νομίζω να είναι η καλύτερη, να φεύγεις αντί να επιβάλλεται ο νόμος σε αυτόν που σε απειλεί και να σε προστατεύει ο νόμος.
Όχι, θα ξέρω ότι θα με σκοτώσουν το ίδιο βράδυ, και το πρόβλημά μου θα είναι τα παράπονά μου για το κράτος και την αστυνομία.
Θα τρέξω να σωθώ!
Ως προσωρινό μέτρο, ναι... αλλά να ζεις μόνιμα με το φόβο; Εντάξει, να σε κυνηγά μια ολόκληρη μαφία πχ (ή κρατικές οντότητες σε άλλες περιπτώσεις), είναι αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά εδώ μιλάμε για ένα άτομο, όχι συμμορία.

gid

Reaction score
9.547
Αυτά "θλιβερή εξαίρεση" και "μεμονωμένο περιστατικό" καλά θα κάνουν οι πολιτικοί να τα κόψουν μαχαίρι γιατί συνιστούν ύψιστη κοροϊδία προς το λαό αλλά και απουσία στοιχειώδους ντροπής εκ μέρους τους.

ika

News
Reaction score
15.259
Μα δεν είναι ότι δεν είχε αστυνομικούς στο συγκεκριμένο τμήμα.
Αστυνομικούς (κάποιους τελοσπάντων που φορούσαν στολή και πιθανότατα δεν ήταν μασκαράδες -με την κυριολεκτική έννοια τουλάχιστον όχι) είχε, αλλά πάλι σκοτώθηκε η δύστυχη.
Δεν ξέρω, μπορεί να είχε τρεις και να έπρεπε δεκατρεις.
Πάντως τσινάνε και οι της ΠΟΑΣΥ

Reaction score
275
Τώρα δεν μπορεί να είστε σοβαροί... 'κάπου κάποτε θα συνέβαινε';

Εδώ δεν μπορούμε να προστατέψουμε τον κόσμο που πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα μόνος του, και στέκεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. Εδώ παίρνει την άμεση δράση γυναίκα που δηλώνει ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο και την παίρνουν στο ψιλό.
Ας αρχίσουμε από τα εντελώς βασικά και βλέπουμε και τα άλλα.
Nai πηγαινει ο καθενας εκει και ζηταει οτι ναναι,και οταν περνα ο καιρος και τα χρονια στη δουλεια αυτη,και επιπλεον εχεις και τη ψυχολογια οτι δεν μπορει να συμβει κατι τοσο τραγικο εξω απο το αστυνομικο τμημα,καταληγεις να ειναι μια κατασταση που την προσπαιρνας,η μαλλον την υποβαθμιζεις και δεν την παιρνεις στα σοβαρα,μια καταστασης ρουτινας δηλαδη.Ελα ομως που με βαση τις πιθανοτητες ακομη και μια στις 1000 μπορει να συμβει και συνεβει.Ο ψυχακιας τη γυναικα θα τη σκοτωνε ουτως η αλλως,δεν υπηρχε περιπτωση να την αφησει ζωντανη.Τωρα η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει αν αλλαξουν πολλα στην αστυνομια,Δεν μπορει να σκεφτεται ο αστυνομικος να πυροβολησει καποιον που κρατα μαχαιρι ,επειδη το το οπλο δεν ειναι ισαξιας δυναμης με το μαχαιρι,απο τη στιγμη που με αυτο το μαχαιρι εκεινη τη στιγμη απειλειται η ζωη ενος ανθρωπου!Και πρεπει να παψει να υποβαθμιζεται η οποιαδηποτε κληση για βια κατα των γυναικων,και ας αποδειχθει εκ των υστερων οτι ηταν υπερβολικη η συμεριφορα του οποιου τελικα υποτιθεμενου θυματος.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.182
13 για να αντιμετωπίσουν έναν πρώην, νυν, αδιάφορο, ναρκομανή με μαχαίρι;

Στον Ζακ Κωστόπουλο πάντως είχε λιγότερους, και τα κατάφεραν.

ika

News
Reaction score
15.259
13 στην βάρδια στο ΑΤ. Θα μπορούσαν τότε να την πάνε οι 2 πχ και με τα πόδια σπίτι.
Αλλά και 113 να ήταν στην βάρδια, αν έχουν οδηγίες να κοιτάνε πάλι δεν θα γλύτωνε η κοπέλλα.

gid

Reaction score
9.547
Από όλους τους (αρκετούς) εμπλεκόμενους, ούτε ένας δεν έπραξε το καθήκον του: ούτε η αξιωματικός υπηρεσίας, ούτε οι άλλες δύο αστυνομικοί (που ήταν παρούσες εάν κατάλαβα), ούτε ο φρουρός, ούτε ο τηλεφωνητής της άμεσης δράσης.
Όλοι αυτοί λειτούργησαν άψογα ως Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Έτσι τους αντιμετωπίζει το κράτος, έτσι βλέπουν κι οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Μόνο εμείς οι υπόλοιποι νομίζουμε πως είναι κάτι παραπάνω.

Δυστυχώς δεν είναι παρά ένστολοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

¨Εχουν το φιλότιμο, τις ικανότητες και την εργατικότητα ενός τυπικού Έλληνα ΔΥ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.222
Επαναλαμβάνω: γιατί νέα αρχή για το θύμα, όταν αυτός που πρέπει να εξαφανιστεί, αυτός που έχει το πραγματικό ( ψυχολογικό ) πρόβλημα είναι ο θύτης;
Γιατί για τον @flash πάντα φταίει το θύμα.

Όχι ότι δεν αναγνωρίζει και την ευθύνη του θύτη βέβαια, αν τον ρωτήσεις. Κάπως όπως ο Φαίδρος αναγνωρίζει και την ευθύνη της Ρωσίας ένα πράγμα.

ika

News
Reaction score
15.259
Από σπόντα,
Που πάει κι' αυτός να γίνει ΑΕΔ, δεν ερχόταν εδώ που φταίει ο προηγούμενος, οι Ελοχίμ, ο μούτσος, ο αντίχρηστος .....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.151
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla