Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.286
Γιατί για τον @flash πάντα φταίει το θύμα.

Όχι ότι δεν αναγνωρίζει και την ευθύνη του θύτη βέβαια, αν τον ρωτήσεις. Κάπως όπως ο Φαίδρος αναγνωρίζει και την ευθύνη της Ρωσίας ένα πράγμα.

δεν το θέτει ακριβώς έτσι, μάλλον το βλέπει πραγματιστικά. Αυτή είναι η κατάσταση και είναι δεδομένη, λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά κλπ. Άρα τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε αφού η (μη) αντίδραση της αστυνομίας είναι περίπου δεδομένη.

Υπ' αυτό το πραγματιστικό -και φυσικά εντελώς θεωρητικό, φόρουμ είμαστε ό,τι θέμε λέμε- κλίμα εγώ πρότεινα μια ακόμη πιο αποτελεσματική λύση, με τη μικρή λεπτομέρεια ότι είναι βέβαια παράνομη, από την άλλη πάλι ζούμε σε χώρα που ο νόμος αδρανεί και σκοτώνεσαι και έξω από το αστυνομικό τμήμα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.277
δεν το θέτει ακριβώς έτσι, μάλλον το βλέπει πραγματιστικά. Αυτή είναι η κατάσταση και είναι δεδομένη, λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά κλπ. Άρα τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε αφού η (μη) αντίδραση της αστυνομίας είναι περίπου δεδομένη.
Επειδή έχει προηγηθεί κι άλλη κουβέντα για άλλο περιστατικό, ξέρω πως το βλέπει.

Προφανώς είναι σωστό και χρήσιμο να βλέπεις και την πραγματιστική πλευρά, π.χ. να λες "βάλε συναγερμό στο σπίτι, μην περιμένεις ότι θα σε σώσει η αστυνομία ή θα εξαλειφθεί η κλεψιά".

Αλλά αν, όταν γίνει το κακό και σε κλέψουν (και σε βασανίσουν κιόλας ίσως) το μόνο που μπορείς να επαναλαμβάνεις είναι ότι έφταιγε το θύμα που δεν προστατεύθηκε επαρκώς, ε, κάποιο άλλο πρόβλημα έχεις.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.286
Αλλά αν, όταν γίνει το κακό και σε κλέψουν (και σε βασανίσουν κιόλας ίσως) το μόνο που μπορείς να επαναλαμβάνεις είναι ότι έφταιγε το θύμα που δεν προστατεύθηκε επαρκώς, ε, κάποιο άλλο πρόβλημα έχεις.

Πρέπει να ανοίξει συζήτηση, αφενός μεν για τους κανόνες χρήσης όπλου από τον αστυνομικό, να είναι σαφείς, να έχει κάμερα, με την τήρησή τους να μενει ήσυχος με την παράβαση τους να έχει σαφείς πάλι και οπωσδήποτε αυστηρές επιπτώσεις, αφετέρου δε για τα όρια της άμυνας εντός της οικίας μας, εάν όχι εφαρμογή πλήρης του castle law έστω μια χαλάρωση. Είναι αδιανόητο ταυτόχρονα και να έχουμε τέτοια (!!) αστυνομία, και η προτροπή να είναι "κάνε ότι κοιμάσαι" (αλλά και παγιως να διώκεται και συχνά να καταδικάζεται ο αμυνόμενος στο ίδιο του το σπίτι)

Αυτά επ ευκαιρία του σχολίου περί ευθύνης (?) των θυμάτων

Reaction score
5.547
Γιατί για τον @flash πάντα φταίει το θύμα.

Όχι ότι δεν αναγνωρίζει και την ευθύνη του θύτη βέβαια, αν τον ρωτήσεις.
Όχι πάντα. Ας πούμε στην 20χρονη και 60χρονη που περίμεναν στη στάση κι έπεσε το αμάξι πάνω στη στάση και τις θέρισε, δεν έχω κάτι να προσάψω.

Για όσες κάθονται και τις τρώνε από τους συντρόφους τους, ω, ναι, έχω πολλά να πω.

Η ενοχή του θύτη είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται ανάλυση, ούτε καν σχολιασμό.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.286
Όχι πάντα. Ας πούμε στην 20χρονη και 60χρονη που περίμεναν στη στάση κι έπεσε το αμάξι πάνω στη στάση και τις θέρισε, δεν έχω κάτι να προσάψω.
σίγουρα;
είναι φρόνιμο να κάθεσαι σε στάση πάνω σε κεντρικό δρόμο με κίνηση, στη χώρα μας; Σαν να κάθεσαι σύριζα σε ειδική του Ράλλυ Ακρόπολις
Όπως όλοι περιμέναμε, ο δράστης πουλάει τρελίτσα.

το χαρτάκι της χρήσης ουσιών και των ψυχολογικών προβλημάτων μια χαρά ξέρει να το παίζει, και ο ίδιος και όποιος ξεχάσει την ντροπή και δεχθεί να αναλάβει συνήγορος για να προβάλλει τέτοιους ισχυρισμούς.

Reaction score
5.547
Όχι σίγουρα πάλι, έχεις δίκιο.

Σε άδεια στάση και βλέπεις πιο πολλούς να στέκονται κάτω από το πεζοδρόμιο παρά στην ίδια τη στάση.

Και όσοι κατεβαίνουν από το λεωφορείο με άνεση περνάνε μπροστά από τον οδηγό του λεωφορείου διασχίζοντας τυφλά τον δρόμο.
Το μηχανάκι θα φταίει μετά.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.232
Για όσες κάθονται και τις τρώνε από τους συντρόφους τους, ω, ναι, έχω πολλά να πω.
Έχοντας συζητήσει εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα με φίλη ψυχολόγο, έχω να πω ότι είσαι τελείως λάθος άθελα σου (θέλω καλόπιστα να πιστεύω από άγνοια και όχι από μισογυνισμό). Οι γυναίκες που υφίστανται βία (σωματική ή ψυχολογική) παίρνουν αυτομάτως ψυχολογία ενοχής και τα ρίχνουν στον εαυτό τους όλα αυτά που υφίστανται. Στο δικό τους μυαλό, αν σηκωθούν να φύγουν, τις περιμένουν ακόμη χειρότερα.

Αν νομίζεις ότι ο μέσος άνθρωπος είναι σε θέση να ελέγχει τον εαυτό του σε καταστάσεις βίας είσαι γελασμένος. Για περισσότερα διάβασε εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome

Reaction score
5.547
Καμία σχέση με μισογυνισμό. Το αντίθετο, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και ανθρωποκτονίας από υπερβολική καλοσύνη την πατάνε. Η μια δασκάλα, η άλλη νηπιαγωγός, όλο κάτι τέτοια επαγγέλματα ακούμε των θυμάτων. Με την
απατηλή προσδοκία ότι θα αλλάξουν τον σύντροφό τους κάθονται και υπομένουν τα πάνδεινα.

Ότι έχουν ανάγκη ψυχολόγου βέβαια είναι δεδομένο.

Reaction score
5.547
Να πούμε τα λάθη της;
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Εξαρχής είναι απορίας άξιο τι του βρήκε του άεργου ναρκομανή η 25χρονη τότε απόφοιτος παιδαγωγικού και ξεκίνησε δεσμό μαζί του.
Χωρίς να φτάσουμε καν στην περίοδο των ξυλοδαρμών.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.286
Ξέρεις και ένα που το λέει (μεταξύ άλλων) ο Κυριτσης και πιο πριν ο Κιτσάκης, 'θα σου βάλω φόλα στο σκυλάκι σου (για να μπαινοβγαίνω στο σπιτάκι σου) ";
15 χρόνια κάθειρξη τρώει αυτό

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.634
Ειμαι διαφορετικου ρεπερτοριου ενδεικτικα dead kennedys -stealing people's mail - και Police track (τα οποια εχουν καθαρα σαρκαστικο χαρακτηρα) ,οποτε 'σχωρα με.. δε τα πολυκαταλαβαινω τα εγχωρια θεματα που καταπχιανομαστε στο σαιτ ..8-)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.286
Ούτε κι εγώ ακούω μπρε... κλαρίνα, από τα Γιάννενα τα έμαθα

Εγκληματικό παράδειγμα από τα ακούσματά μου... το ασημένιο σφυρί του Μάξγουελ Έντισον, που άνοιγε κεφάλια

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.634
o gary gilmor, ηταν σεριαλ κιλερ, τα ματχια του εγιναν μεταμοσχευση..εξου και το κομματι (δεν θυμαμαι αν ειναι αληθινο,ή φανταστικο γεγονος).

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.788
Υπάρχει ένας λόγος που είναι πολύ πιθανός να συνέβαινε για να απαντηθεί η ερώτηση "τι του έβρισκε και ήταν μαζί του;"
Λένε ότι όσοι είναι υπό επήρεια ουσιών και κυρίως απλό χασίσι στο τσιγάρο, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα στο σεξ επειδή αργούν να "τελειώσουν" και η γυναίκα το ευχαριστιέται πολύ.
Αυτός είναι ένας λογικός και σοβαρός λόγος για να ανέχεται μια γυναίκα ένα ρεμάλι.

Reaction score
19.641
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Συνήθως έχουν να κάνουν με την σχέση που είχε η γυναίκα με τον πατέρα της ή ο άνδρας με την μητέρα του. Όσον αφορά τους ναρκομανείς έχουν μια "γοητεία" μάλλον γιατί αντίθετα απο την επιθετική τους στάση που είναι συνήθως σπάνια και για λόγους εξάρτησης (αντίθετα απο ότι πιστεύει ο κόσμος) είναι παθητικά άτομα (εκτός του ότι προκαλούν μια εντύπωση (εμπνέουν) ότι θέλουν προστασία, είναι αδύναμα και αυτό θα τους βοηθήσει ενώ είναι το αντίθετο). Αυτό βέβαια το έγκλημα δεν μου μοιάζει να σχετίζεται με την εξάρτησή του (εκτός εάν όταν το έκανε ήταν τύφλα ή σε στέρηση)... μοιάζει με κλασική περίπτωση όπως και των άλλων που ακούμε (αίσθημα ιδιοκτησίας του άλλου κλπ). Βεβαια δεν έχω ακούσει τίπιτε για αυτό εκτός απο το θέμα της Αστυνομίας και πιθανόν ευθυνών της.

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.788
Οι ναρκομανείς πάντως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πρωτίστως ως παραβάτες και δευτερευόντως ως ασθενείς.
Όλοι ξέρουμε που μπορεί να φτάσει ένας ναρκομανής όταν χρειάζεται την δόση του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.243
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR