HDMI ARC

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Γεια σας! Προσφατα μου έκαναν δώρο μια soundbar. Η τηλεόραση μου υποστηρίζει τοσο συνδεση οπτικού καλωδίου όσο και HDMI ΑRC. Ομως οταν το συνδέω στην HDMI Arc της soundbar δεν λειτουργει.
Μηπως φταίει το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιώ επειδή ειναι παλιό και ισως δεν υποστηρίζει το Arc; Eπίσης δοκίμασα το HDMI του Playstation.4 το οποίο φαντάζομαι θα είναι καλύτερης ποιοτητας αλλά παλι δεν λειτούργησε.
Απο την εμπειρία σας ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
Το HDMI Arc διαβάζω πως ειναι η μόνη συνδεση που επιτρέπει αναπαραγωγή Dolby Atmos ήχου, κάτι που υποστηρίζει η soundbar που εχω.
Για την ιστορία εχω την soundbar της Crystal Audio CASB360 και τηλεόραση την LG 47LA660S η οποία στα χαρακτηριστικά της αναφέρει οτι διαθέτει HDMI 1.4
Μήπως αυτός ο τύπος δεν υποστηρίζει HDMI ARC στην συγκεκριμένη Soundbar;
Δείξτε κατανόηση, ειμαι λιγο ασχετος με αυτά.

Ευχαριστώ.
 
Last edited:


Μηνύματα
3
Reaction score
0
Μήπως η είσοδος της soundbar πρέπει να σεταριστεί στο HDMI ARC?

σελ 11-12
Mάλλον το πρόβλημα αφορά την τηλεόραση που εχω και την συνδεσιμότητα της με την ηχόμπαρα.
Διότι σύνδεσα την μπαρα σε άλλη τηλεόραση πιο καινουρια, και έπαιξε κανονικά. Αρα δεν ειναι οτι εχει πρόβλημα η θυρα HDMI ARC.
Μαλιστα οπως λενε οι οδηγίες, χρειάζεται να διαθέτει η τηλεόραση HDMI-CEK κάτι το οποίο δεν μπορώ να βρω στις ρυθμίσεις. Οπότε, παρότι και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν ΑRC "κάτι λείπει". Και αρα θα βολευτώ με την συνδεση μεσω optical καλωδιου που ομως δυστυχώς δεν υποστηρίζει την Dolby atmos αναπαραγωγή της μπάρας. Αυτή μονο με ΗDMI ARC λειτουργει.... : (
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.278
Μηνύματα
2.895.122
Members
38.022
Νεότερο μέλος
Tsarou
Top