- Μηνύματα
- 1.659
- Reaction score
- 2.308
Τώρα αυτό υποτίθεται είναι μερίδα για ένα άτομο, δύο και με το ζόρι το παλέψαμε.
Ήθελα να ήξερα που βρίσκεις αυτές τις ωραίες ταβέρνες και τα εστιατορια. Τι μέθοδο ακολουθεις;Τα 2 χρωστούμενα:
Μαύρος πειρατής, στο νέο Οίτυλο.
View attachment 337972
View attachment 337973
View attachment 337975
Το καλύτερο ψάρι στην περιοχή.
Χωρίς συζήτηση. Πας.
Βασικά αυτός μαζεύει όλα τα φρέσκα ψάρια, κι από τους ντουφεκάδες, κι άμα πάνε 2 μέρες και δε τα ψήσει, τα μοιράζει στις υπόλοιπες ταβέρνες.
Είναι ο αρχηγός, ο Νίκος.
Υποχρεωτικά πρέπει να πάρεις στήρα, αυτό πρέπει να φας, μη ρωτάς το γιατί.
Η ποικιλία βέβαια, είναι τεράστια:
View attachment 337976
Και δε τα δείχνω όλα τα διαθέσιμα, γίνεται χαμός, έχει και μερικά στρείδια.
Να μια στήρα στο 1,300, λευκό κρέας, ζουμερο, πεντανόστιμο λέμε
View attachment 337981
Να και μαριδάκι πεντανόστιμο
View attachment 337982
Και θα φας τόσο πολύ, που θα κοντεύεις να σκάσεις. Εγώ αυτό έπαθα, έτοιμος να εκραγω. Τι λιμοντσέλο, τίποτα δε βοηθούσε, ξάπλα θέλει
View attachment 337983
Το μαγαζί έχει τόσο πολύ εξαιρετικό φρέσκο ψάρι, που θέλει μια βδομάδα να τρως συνεχώς σε αυτό, για να τα δοκιμάσεις.
Είναι μαστ.
Νο.2.
Μια ακόμα επιλογή, η 3η και αλανιάρα, είναι για πίτσα και μακαρονάδα. Ναι, χρειάζεται μια τέτοια ατασθαλία, ιδίως με εξαιρετικά ιταλικά υλικά και τρομερούς συνδυασμούς.
Το μαγαζί είναι παλιό και πολύ όμορφο, τόσο ο εξωτερικός χώρος, όσο και μέσα. Ακόμα και τα μπάνια πολύ όμορφα.
View attachment 337984
Οι μακαρονάδες, σπουδαίες. Μα έχουν κάτι μακαρόνια που τα ονόματά τους (από κάποια τουλάχιστον) δε τα ήξερα, και συνδυασμούς φανταστικούς, ιδίως με ψάρι. Πάστα. Άρχοντες.
Καπνιστά κρέατα από Ιταλία, άλλο πράμα.
Οπότε, μακαρονάδα και πίτσα. Τοπ.
Στις σαλάτες τώρα, έχει κάτι επίσης εξαιρετικά πιάτα, δοκίμασα αυτό με φακή μπελουγκα, ήταν πολύ δροσιστικό πιάτο, με πορτοκάλι παρακαλώ, και καπνιστή μπρεζάολα:
View attachment 337988
Έχει και ωραία γλυκά.
Πολύ ωραία δηλαδή, όχι απλώς ωραία.
Για τέλος, άφησα τα ορεκτικά, τα κρύα πιάτα.
Ντιμιφουτ, δες τα με προσοχή.
View attachment 337985
Και με τη σειρά που τα βλέπεις στον κατάλογο, να πως είναι:
1. Μπουράτα, με φράουλες λέμε. Εξαιρετικός συνδυασμός, ότι καλύτερο λέμε.
View attachment 337986
Τάκος και χαζά. Δε μ'αρεσουν αυτά, αλλά τι α κάεις
View attachment 337987
Καρπατσιο μοσχάρι, απλώς εξαιρετικό.
Χοντρές φέτες, όπως μ'αρεσει, μαλακό βουτυρένιο το κρέας. Τοπ.
View attachment 337989
Ε, και το ταρτάρ. Σα καβουροσαλάτα, αλλά με αστακό. Το πράσινο φύκι από κάτω, πολύ μ'αρεσει.
View attachment 337990
Στο σεβίτσε το μαγκο ήταν ξινό, δε μάρεσε.
Το ψάρι παλαμίδα, εξαιρετικό.
View attachment 337991
Ευτυχώς ήταν έντονα γλυκό το γλυκό δηλαδή. Τσιζκεικ, με μια σπιτική μαρμελάδα θαύμα. Δυστυχώς δε κατάλαβα τι ακριβώς φρούτο ήταν, είχε κάτι πολύ μικρά σα κουκουτσάκια μέσα. Εξαιρετικό τσιζκεικ.
View attachment 337992
Σόρρυ...
Πχιό λες?
Μίγμα όλων των ανωτέρω.Ήθελα να ήξερα που βρίσκεις αυτές τις ωραίες ταβέρνες και τα εστιατορια. Τι μέθοδο ακολουθεις;
Σου προτείνουν γνωστοί σου που έχουν δοκιμάσει ή ντοπιοι;
Άξιον αναφοράς. Στο Λιμένι, νότια στην Πελοπόννησο.
View attachment 337778
Ταρτάρ μοσχάρι, λίαν παλαιωμένο, ωραία συνταγή, ιδιαίτερη:
View attachment 337781
Καρπατσιο παλαμίδα και νομίζω φαγκρί, εξαιρετικό.
View attachment 337779
Ταρτάρ παλαμίδα, κορυφαίο πιάτο.
View attachment 337780
Σασιμι παλαμίδα και φαγκρί, κορυφαίο πιάτο.
View attachment 337782
Ενδιαφέρον ροζέ, με αρώματα άφθονα, άρεσε στη σύζυγο (βασική προϋπόθεση)
View attachment 337783
Γαρίδες, εξαιρετικές.
View attachment 337784
Απλώς καλά αυτά, τίποτα το ιδιαίτερο:
View attachment 337785
Τατάκι τόνου, ενδιαφέρον, αλλά παραψημένο.
Άμα δεν είναι κόκκινο μέσα, έχω θέμα..
View attachment 337786
Σεβίτσε, δε μου άρεσε λόγω του καλαμποκιού. Χαλάει όλη τη γεύση. Μα τι δουλειά είχε να βάλει γλυκό καλαμπόκι, δε ξέρω..
View attachment 337787
Αποδομημένη μπουγάτσα, ελαφρύ αλλά μέτριο πιάτο.
View attachment 337788
Κορυφαίο πιάτο, σοκολάτα με μαγκο.
View attachment 337789
Γενικώς, ενδιαφέρον μαγαζί. Αξίζει επίσκεψης.
Θα μου επιτρέψετε να σας κάνω μια μικρή ανάλυση για τα ζυμαρικά.Φαινεται απο το ποσο ανοιχτοχρωμα ειναι. Δε θυμαμαι να το αναλυσω αλλα παιζει ρολο η μεθοδος που τα αποξηραινουν κτλ.
Με γνωμονα γευση και υφη σιγουρα τα εντονα κιτρινα ζυμαρικα ειναι χειροτερα για μενα.Θα μου επιτρέψετε να σας κάνω μια μικρή ανάλυση για τα ζυμαρικά.
Κάποτε (15 χρονών) δούλεψα για 1,5 χρόνο στην ΜΑΚΒΕΛ η οποία χάθηκε για πολλά χρόνια και τώρα είναι πάλι στο προσκήνιο με νέο εργοστάσιο.
Είχα γίνει καλός μάστορας στο εργοστάσιο εκείνο.
Τα καλά ζυμαρικά πρέπει να μην είναι ανοιχτόχρωμα, αλλά έντονα κίτρινα.
Η ποιότητά τους εξαρτάται από το καλό σκληρό σιτάρι που γίνεται ψιλό σιμιγδάλι και το πόσο καλό κενό αέρος πετυχαίνουν τα ζυμωτήρια.
Αν το μείγμα σιμιγδάλι - νερό δεν ζυμωθεί σε κενό αέρος τα μακαρόνια βγαίνουν άσπρα.
Σαν να είναι από άσπρο αλεύρι.
Όσο πιο καλό κενό αέρος πετυχαίνουν μέσα στα ζυμωτήρια, τόσο πιο καλό βγαίνει το προϊόν με έντονο κίτρινο χρώμα.
Η αντλία κενού αέρος που είχαν τότε, ήταν στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου.
Μετά παίζει ρόλο η αποξήρανση.
Διαρκεί 18 ώρες και πρέπει να είναι σε συνεχόμενα σταθερή θερμοκρασία περίπου 50 - 55 βαθμούς, με έντονο φύσημα αέρα από πολλούς και μεγάλους ανεμιστήρες.
Αν δείτε σε πακέτο μακαρόνια να μοιάζουν σαν να είναι παντού ραγισμένα, τότε να μην τα παίρνετε, δεν είναι καλά.
Ούτε αν δείτε μέσα στο πακέτο μικρά μαύρα στίγματα, ειδικά αν περπατάνε!
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κανείς αλλά μακαρόνια όταν μπορεί να αγοράσει Μάκβελ.Θα μου επιτρέψετε να σας κάνω μια μικρή ανάλυση για τα ζυμαρικά.
Κάποτε (15 χρονών) δούλεψα για 1,5 χρόνο στην ΜΑΚΒΕΛ η οποία χάθηκε για πολλά χρόνια και τώρα είναι πάλι στο προσκήνιο με νέο εργοστάσιο.
Είχα γίνει καλός μάστορας στο εργοστάσιο εκείνο.
Τα καλά ζυμαρικά πρέπει να μην είναι ανοιχτόχρωμα, αλλά έντονα κίτρινα.
Η ποιότητά τους εξαρτάται από το καλό σκληρό σιτάρι που γίνεται ψιλό σιμιγδάλι και το πόσο καλό κενό αέρος πετυχαίνουν τα ζυμωτήρια.
Αν το μείγμα σιμιγδάλι - νερό δεν ζυμωθεί σε κενό αέρος τα μακαρόνια βγαίνουν άσπρα.
Σαν να είναι από άσπρο αλεύρι.
Όσο πιο καλό κενό αέρος πετυχαίνουν μέσα στα ζυμωτήρια, τόσο πιο καλό βγαίνει το προϊόν με έντονο κίτρινο χρώμα.
Η αντλία κενού αέρος που είχαν τότε, ήταν στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου.
Μετά παίζει ρόλο η αποξήρανση.
Διαρκεί 18 ώρες και πρέπει να είναι σε συνεχόμενα σταθερή θερμοκρασία περίπου 50 - 55 βαθμούς, με έντονο φύσημα αέρα από πολλούς και μεγάλους ανεμιστήρες.
Αν δείτε σε πακέτο μακαρόνια να μοιάζουν σαν να είναι παντού ραγισμένα, τότε να μην τα παίρνετε, δεν είναι καλά.
Ούτε αν δείτε μέσα στο πακέτο μικρά μαύρα στίγματα, ειδικά αν περπατάνε!
Άλλη σούπα δεν σε ευχαριστεί;Σήμερα ήθελα φακές!
Πολύ τις φχαριστήθκα!!