ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ EPSON 4K EH-QB1000B

Reaction score
4.753
Από οικονομικής άποψης μετάξυ ΣΟΝΥ η jvc συμφέρει Epson πάντων
Και μεταπωλητικής αξίας
άποψη μου πάντα

Reaction score
81
Αν όντως η τιμή του epson του 1000 είναι στα 5500 ευρώ και αν όντως αυτά που αναγράφονται αληθεύουν στην πραγματικότητα όντως θα μιλάμε για ένα σούπερ μηχάνημα

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.058
Οι παλιοί JVC δεν το είχαν αυτό με το φως. Ο NZ900 όμως έφερε το φως που δεν είχαν οι λαμπάτοι JVC. 180" 35fL 2.40:1 με οθόνη 1.0 gain :)
Έχει έρθει κανένας καινούργιος JVC Ελλάδα; Είδες κάποιο μοντέλο;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.797
Έχει έρθει κανένας καινούργιος JVC Ελλάδα; Είδες κάποιο μοντέλο;
Οκτώβρη θα στήσω έναν nz900. Μέχρι τότε δεν νομίζω να βρεθεί στα χέρια μου nz800 ή nz900 :(

Reaction score
6.480
Με το σταγονόμετρο τους βγάζουν.
Λες και δεν μπορούν να έχουν 3pl,laser σε αυτό το κόστος.>:(

Reaction score
7
Αν όντως η τιμή του epson του 1000 είναι στα 5500 ευρώ και αν όντως αυτά που αναγράφονται αληθεύουν στην πραγματικότητα όντως θα μιλάμε για ένα σούπερ μηχάνημα
Τι είναι αυτό το εντυπωσιακό που θα έχει ο 1000ρης; Τι ακούγεται;
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;

Reaction score
81
Τιμή Epson EH-QB 1000B έχω πληροφορηθεί εντός Ελλάδος 5500€
Με την τάση της τιμής προς τα κάτω!!
Ειδομεν

Reaction score
81
Οι νέοι Epsons, ουάου!

Epson EH-QL3000B 24 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Επανάσταση του προβολέα;
Υπάρχουν εξελίξεις και επαναστάσεις στους προβολείς.
Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και θα παραμένει πάντα έτσι.

Αλλά τι εννοώ με αυτό;
Συνήθως θα δείτε πρόοδο με μια αναβάθμιση. Αλλά συχνά στο ίδιο ντουλάπι, τις ίδιες επιλογές κλπ. απλά ωραία και οικεία αλλά λίγο καλύτερα. Και ας είμαστε ειλικρινείς, η δημιουργία μιας εντελώς νέας σειράς είναι πάντα ένα στοίχημα, ειδικά σε μια αγορά όπως το home theater όπου τα χαρτιά φαίνεται να είναι αρκετά ανακατεμένα.

Epson EH-QL3000B 21 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Και τι κάνει η Epson;
Νομίζω ότι αυτή είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που έχει κυκλοφορήσει η Epson εδώ και πολύ καιρό.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Epson μου ζήτησε να ρίξω μια ματιά στα νέα μοντέλα μαζί τους και να βγάλω αμέσως μερικές ατμοσφαιρικές φωτογραφίες του top model. Αυτό που πρόκειται να διαβάσετε εδώ δεν είναι μια πλήρης ανασκόπηση, καθώς αυτά ήταν δείγματα beta και με αυτούς τους τύπους δειγμάτων μπορείτε πάντα να υποθέσετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ειδικά αν τα πάρετε στα χέρια σας τόσο νωρίς. Αλλά αυτό που έχω δει είναι ήδη πολύ εντυπωσιακό.

Ρίξαμε μια ματιά στα EH-QB1000 και EH-QL3000 εδώ.
Epson EH-QL3000B 41 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Το QB1000
Από όσο μπορώ να εκτιμήσω, πρόκειται για τον διάδοχο του EH-LS12000.
Η εικόνα είναι εντελώς θεαματική, η παρεμβολή καρέ έχει σαφώς βελτιωθεί πολύ.
Αλλά και ο αριθμός των λειτουργιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο δίνουν στην εικόνα μια πολύ «οργανική» και ομαλή εμφάνιση.
Η μετατόπιση εικονοστοιχείων 4 φάσεων λειτουργεί επίσης πολύ αθόρυβα και πρέπει να πω ειλικρινά ότι η διαφορά με έναν εγγενή προβολέα 4K δεν φαίνεται ούτε ακούγεται πλέον.

Το EH-QB1000 παράγει μια αιχμηρή, πολύ φυσική εικόνα.
Ειδικά ταινίες με πολλές μικρές λεπτομέρειες και κίνηση, είναι πραγματικά ξεκάθαρο ότι οι νέοι προβολείς έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην παρεμβολή καρέ. Αλλά ο περαιτέρω χειρισμός της εικόνας είναι επίσης απολύτως φανταστικός και χωρίς αμφιβολία η καλύτερη Epson που έχω δει ποτέ για εφαρμογές Home Theater.

Οι πιο δύσκολες σκηνές με παρεμβολή καρέ εμφανίζονται επίσης καλύτερα.
Οι άνθρωποι μερικές φορές λένε ότι δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος, αλλά ειδικά με την παρεμβολή πλαισίου και το φινίρισμα HDR (περισσότερα αργότερα), είναι ένα βήμα προς τα εμπρός με κάθε γενιά. Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως με αυτήν τη νέα σειρά, μπορείτε πραγματικά να δείτε ότι η Epson έχει δημιουργήσει ένα νέο βασικό μηχάνημα στο οποίο μπορούν να χτίσουν για αρκετά χρόνια. Και αυτό εννοείται πολύ θετικά, σχεδόν όλα φαίνονται πιο «ώριμα» στην εικόνα.

Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω λίγο καλύτερα.
Όταν παρακολουθείτε μια ταινία θέλετε να παρασυρθείτε στην ιστορία. Τα τεχνουργήματα σας βγάζουν ως θεατή από αυτήν την εμπειρία.
Και ειδικά με τη μετάβαση στους προβολείς λέιζερ, βλέπουμε ότι η εικόνα έχει γίνει πολύ πιο ήρεμη. Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι είναι επίσης πιο πιθανό να δείτε πολύ μικρές λεπτομέρειες και αντικείμενα. Φυσικά, οι επεξεργαστές γίνονται πιο γρήγοροι, γεγονός που καθιστά δυνατή την καλύτερη επεξεργασία εικόνας και στην πραγματικότητα σε αυτό αναφέρομαι εδώ. Δεν είναι ότι οι προηγούμενες γενιές τρέμουν στην εικόνα, αλλά απλώς παρατηρείτε ότι όταν τοποθετείτε ένα EH-QB1000 κάτω, η εικόνα φαίνεται πολύ ήρεμη, αλλά ακόμα και με κινήσεις παραμένει ευκρινής, χωρίς μικρά τεχνουργήματα θορύβου σε ομαλά πεδία και Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το δυναμικό σύστημα είναι επίσης λιγότερο αισθητός (γρηγορότερος και καλύτερα συντονισμένος).

Υπάρχει επίσης λιγότερο αδέσποτο φως λόγω μιας νέας διαδρομής φωτός, η οποία συχνά αλλάζει ενδιάμεσα και στην πραγματικότητα εξασφαλίζει πάντα ένα ελαφρώς καλύτερο επίπεδο μαύρου και λεπτομέρειας σκιάς ή μόλυνσης χρώματος. Πολλές παλαιότερες οθόνες LCD είχαν μερικές φορές σημαντική απόκλιση στο μαύρο όταν ήταν καινούριες, κάτι που σπάνια μπορούσε να διορθωθεί. Φυσικά, ο χρόνος θα δείξει, αλλά με τις νεότερες γενιές βλέπουμε όλο και λιγότερο αυτό το είδος απόκλισης, εν μέρει λόγω των επιπλέον προσαρμογών στην κλίμακα του γκρι φυσικά. Και η ρύθμιση της ομοιομορφίας είναι φυσικά επίσης ένα καλό εργαλείο για αυτό. Αλλά και τα ίδια τα πάνελ βελτιώνονται με κάθε γενιά. Και με αυτή τη νέα αλλαγή pixel, νομίζω ότι η Epson έκανε το χάσμα με το εγγενές 4K απίστευτα (σχεδόν) αόρατο.

Οι EH-QL3000 και EH-QL7000
Αυτές οι μονάδες είναι εντελώς νέες για την Epson και αυτό θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά.
Και οι δύο προβολείς έχουν πολύ μοντέρνο σχεδιασμό, που μου έδωσε αμέσως δονήσεις Tesla CyberTruck και στοχεύουν και οι δύο σε μια αγορά που θέλει απόλυτη ποιότητα εικόνας στο home cinema, αλλά δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς στον χώρο διαβίωσης.

Η στάθμη μαύρου των EH-QL3000 και EH-QL7000 είναι υψηλότερη από την EH-QB1000, αλλά η απόδοση φωτός υπερβαίνει αυτό. Αυτοί είναι πραγματικά προβολείς που μπορείτε απλά να κρεμάσετε σε ένα λευκό σαλόνι και να φωτίσετε μια οθόνη 3-3,5 μέτρων χωρίς πολλά προβλήματα.

Επιπλέον, μπορείτε πλέον να αλλάξετε τους φακούς. Που σημαίνει ότι μπορείτε να γεφυρώσετε μια σημαντική απόσταση από πολύ κοντά στην οθόνη.
Δεδομένου ότι δεν έχω δει ποτέ προβολέα UST που να δίνει μια λογική εικόνα, αυτό μου φαίνεται σαν μια εξαιρετική λύση.

αλλά......
η μεγαλύτερη ενημέρωση
Και αυτό είναι πραγματικά ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ άλμα για την Epson.
Epson EH-QL3000B 57 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Αντιστοίχιση τόνου HDR
Η Epson δεν ήταν ποτέ η καλύτερη με τη χαρτογράφηση τόνου HDR. Όχι ότι η εικόνα ήταν κακή, καθόλου. Στην πραγματικότητα, στο εύρος τιμών του δεν μπορώ να αναφέρω κανέναν προβολέα που δίνει καλύτερη εικόνα από τους EH-TW9400, EH-LS11000/12000, αλλά με HDR ένας Sony ή JVC είναι απλώς πολύ καλύτερος.
Και όπου η Sony έλαβε μια σημαντική αναβάθμιση για το HDR στην τελευταία γενιά, η ενημέρωση στην Epson "δεν είναι πια διασκεδαστική", έχει γίνει πραγματικά μια εντελώς διαφορετική κατηγορία.

Το HDR χωρίς ενεργοποιημένη τη χαρτογράφηση τόνου δίνει τη γνωστή εικόνα HDR. Είναι ωραίο και δυναμικό, όμορφο χρώμα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι βγαίνει πραγματικά από την οθόνη, αλλά είναι καλύτερο από την έκδοση SDR με το 90% του υλικού. Λοιπόν, μπορείτε τώρα να εξαλείψετε εντελώς αυτή τη διαφορά. Η νέα επιλογή χαρτογράφησης τόνου για τη σειρά Epson δίνει στην εικόνα μια τεράστια ώθηση. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε όμορφα το εφέ σε διαφορετικά σημεία, ενώ η παλιά έκδοση της χαρτογράφησης HDR είναι επίσης παρούσα.

Είμαι βέβαιος ότι όταν δείτε αυτήν τη δυνατότητα σε δράση θα καταλάβετε τι εννοώ. Αυτό δεν είναι πλέον λεπτό.
Δεν το έχω κρατήσει δίπλα σε Envy (scaler) φυσικά και το Envy σίγουρα θα πάρει ακόμα περισσότερο την εικόνα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το HDR στο home cinema στο Epsons .

Μόλις έχουμε τις τελικές εκδόσεις, φυσικά θα τις δοκιμάσουμε περαιτέρω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πίστευα ότι θα ήταν φρόνιμο να κάνω μετρήσεις αντίθεσης. Στις μονάδες beta, αυτό είναι συχνά πολύ αναξιόπιστο, επειδή ακόμη και μια μικρή προσαρμογή στο επίπεδο μαύρου ή στην έξοδο φωτός έχει τεράστιο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα. Αλλά φυσικά κάναμε περαιτέρω μετρήσεις, οπότε ακολουθούν παρακάτω

Λίγες ακόμα φωτογραφίες
Όπως μπορείτε να δείτε, οι φακοί αλλάζουν εύκολα (και ευτυχώς αρκετά οικονομικοί).
Αλλά όπως μπορείτε να δείτε, έχει ληφθεί υπόψη το εσωτερικό του πελάτη.
Μπορείτε να παραγγείλετε την κουκούλα σε διάφορα χρώματα και είναι επίσης πολύ εύκολη στην αλλαγή.

Μπορείτε επίσης να δείτε ξεκάθαρα ότι η Epson θέλει να δημιουργήσει μια φανταστική εναλλακτική με αυτή τη σειρά για άτομα που θέλουν περισσότερη ενοποίηση με το εσωτερικό τους. Αυτοί οι τύποι προβολέων δεν θα φαίνονται παράταιροι σε ένα ωραίο γιοτ (ή κατασκήνωση
:ΡΕ
)

Epson EH-QL3000B 3 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Epson EH-QL3000B 8 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Epson EH-QL3000B 10 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Epson EH-QL3000B 30 - 09 Αυγούστου 2024-Edit.jpg

Φυσικά και οι μετρήσεις.
Πρέπει αμέσως να επισημάνω ότι είναι στην πραγματικότητα αρκετά άχρηστα από το κουτί.
Αυτά είναι δείγματα beta και συχνά δεν προσαρμόζονται με τον καλύτερο τρόπο ή υπάρχει αρκετή διαφοροποίηση.
Αλλά όπως μπορείτε να δείτε, είναι απολύτως σωστά μετά τη βαθμονόμηση, και αυτό είναι φυσικά που έχει σημασία.
Θα πρέπει πραγματικά να αγοράσετε αυτούς τους τύπους προβολέων από έναν premium αντιπρόσωπο που προσφέρει επίσης βαθμονομήσεις, υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες σε αυτούς τους τύπους προβολέων που είναι πραγματικά τεράστιο πλεονέκτημα η σωστή βαθμονόμησή τους.

Πρώτα το QB1000
NDA QB1000-4.jpg

NDA QB1000-5.jpg

Και μετά φυσικά το QB3000
NDA QB3000 natural-4.jpg

NDA QB3000 natural-5.jpg

Συμπέρασμα
Η Epson κάνει ένα επαναστατικό βήμα μπροστά στη σειρά προβολέων της.
Η Epson ήταν ασυναγώνιστη στην αρχική και τη μεσαία κατηγορία για χρόνια, αλλά τώρα εισέρχεται και στην πολύ πιο πολυσύχναστη κατηγορία premium. Και μπορώ να πω ειλικρινά ότι πιστεύω ότι θα τα πάνε πολύ καλά.

Ακούτε σχόλια στο διαδίκτυο ότι δεν χρησιμοποιούνται πραγματικά πάνελ 4K, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.
Όταν ξεκίνησε η μετατόπιση εικονοστοιχείων, δεν ήταν βέλτιστη. Η εικόνα ήταν σαφώς λίγο πιο ανήσυχη και ειδικά στην πρώτη κιόλας γενιά θα μπορούσατε μερικές φορές να έχετε μια σειρά όπου ακούγατε ξεκάθαρα έναν ήχο σφυρίσματος μόλις ενεργοποιείτο το pixel shift.

Αυτό είχε ήδη μειωθεί πάρα πολύ με τα νέα μοντέλα όπως το 9400, αλλά πρόσφατα είχαμε έναν πελάτη που άκουσε τη μετατόπιση των pixel στην κατάστασή του Αυτό δεν ακούγεται πλέον καθόλου στο EH-LS11000/LS12000, αλλά με το νέο. γενιά Η ευκρίνεια της εικόνας με τη μετατόπιση εικονοστοιχείων είναι τώρα πραγματικά στο επίπεδο που αν τοποθετήσετε ένα εγγενές 4K δίπλα σε ένα EH-QB1000, είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να το αφαιρέσετε και να ενεργοποιήσετε το scaler Δεν έχω ακούσει καθόλου αυτό με τη νέα γενιά.

Η επιλογή αλλαγής του καλύμματος είναι επίσης κάτι που θα είναι πολύ δημοφιλές σε ορισμένες ομάδες πελατών και κάτι που δεν είχα δει ακόμα με τους προβολείς.

Πιστεύω επίσης ότι η δυνατότητα αλλαγής των φακών και η διατήρηση αυτού του σχετικά προσιτού κόστους είναι μια τεράστια πρόοδος στην αγορά προηγμένης τεχνολογίας και εγκατάστασης.
Και μετά οι προτεινόμενες τιμές πώλησης:
W=λευκό
B=μαύρο

EH QB10000W/B
EU 5499.00

EH QB3000B
EU 14999.00

EH QB7000B
EU 23999.00

Reaction score
81
Φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει αυτόν τον βαθμονομητή από την Ολλανδία τουλάχιστον, αφού μπόρεσε να ρίξει μια ματιά στο QB1000 καθώς και στα άλλα δύο μοντέλα της σειράς: https://www.htforum.nl/index.php?topic=

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.285
Members
38.167
Νεότερο μέλος
panos athinezos