alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 32.715
Οπότε να παραδεχθούμε ότι είμαστε άχρηστοι, και να καταναλώνουμε τα δικά μας προϊόντα, όσο πίσω και να είναι, όσο και αν έχουν. Αφήνοντας τους άλλους να έχουν πρόσβαση σε καλύτερο και φθηνότερο προϊόν.Ποια είναι τα συμφέροντα; Αν πρόκειται για τα συμφέροντα του 10% του εγχώριου ΑΕΠ (σχεδόν σαν να λέμε τουρισμός ή ναυτιλία για την Ελλάδα) φυσικά και πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα συμφέροντα. Πόσο μάλλον όταν αυτοί που δραστηριοποιούνται στον Καναδά δεν είναι να πεις κιόλας ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία της ηλεκτροκίνησης.
Προσωπικά και 200% δασμούς να επέβαλαν δεν θα το έβρισκα παράλογο. Αν η Κίνα θέλει να κυριαρχήσει στις αγορές της Δύσης, θα πρέπει το λιγότερο να παράγει στις δυτικές χώρες. Ας φτιάξουν όλοι οι μεγάλοι Κινέζοι εργοστάσια σε ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδά, πιθανώς και σε συνεργασία με καθιερωμένους κατασκευαστές και ας πουλήσει όσο θέλει.
Η Ελλάδα καθώς απέχει από την παραγωγή δεν επηρεάζεται άμεσα, σαφώς όμως επηρεάζεται έμμεσα. Τυχόν κατάρρευση της δυτικής αυτοκινητοβιομηχανίας από απόλυτη κυριαρχία των Κινέζων θα προκαλέσει τεράστια μείωση στα διαθέσιμα εισοδήματα των δυτικών κοινωνιών, με ότι αυτό συνεπάγεται στη μείωση κατανάλωσης αγαθών (που διακινούνται κατά 20% από ελληνόκτητα πλοία, άρα πλήγμα στο 15-20% του ελληνικού ΑΕΠ) και στην τουριστική δαπάνη (άλλο 20% του ελληνικού ΑΕΠ). Αν βάλει κανείς σε αυτό και το μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα ελληνικά διυλιστήρια να προσαρμοστούν στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης (30% των ελληνικών εξαγωγών) γίνεται σαφές ότι η επιβολή δασμών στα κινεζικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να αφήνει την Ελλάδα αδιάφορη.
Η μοναδική διαφορά που έχει βγει μέχρι σήμερα στα φώτα είναι ότι μόνο η ΕΕ προσφέρει λύση για τους πολίτες, με την απόφαση να δοθεί λύση μέσω τοπικής παραγωγής και joined ventures.
Edit: Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω όλες τις διαθέσιμες επιλογές στο τραπέζι και να επιλέξω εγώ τι θα αγοράσω, πότε, και πόσο. Όχι κάποιος άλλος, πόσο μάλλον πολιτικός. Δεν με απασχολεί καθόλου τι μάρκα είναι ή από που έρχεται.