Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

ika

News
Μηνύματα
15.363
Reaction score
14.088
Το κατάλαβα αυτό που λες, όμως λέω πως δεν θα ήταν καλύτερα η "ποινή" να είχε εν δυνάμει και κάποιο αποτρεπτικό χαρακτήρα?
Όχι πως πρακτικά ο επαγγελματίας θα συνετιστεί, αλλά να υπάρχει και το μήνυμα της τιμωρίας και όχι της ατιμωρησίας του δράστη.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.632
Reaction score
34.574
Εάν μιλάμε για επαγγελματία κλέφτη, και η δικογραφία αφορά σε σειρά κλοπών που εξιχνιάστηκαν, λιγάκι χλωμό να μπορέσει να αποζημιώσει το σύνολο... Η μερική επανόρθωση εξαλείφει μερικώς το αξιόποινο, οπότε δεν πάει στράφι.
 


ika

News
Μηνύματα
15.363
Reaction score
14.088
Αν επιστρέψεις τα κλοπιμαία μπαίνεις λιγότερη φυλακή, όχι καθόλου. Αυτό δεν το σκέφτηκε κανένας;
Αυτό δεν λέω στο #2239?
Ή τα διπλά και όχι στενή ή το ακέραιο και 1/2 της ποινής.

Νομοθέτης έπρεπε να είχα γίνει.
:gamer: :dance2: :dance2::dance:


Ή το άλλο κουφό με την μετατροπή ποινής λόγω κοινοφελούς εργασίας.
Ο κάθε μήνας φυλάκισης αντιστοιχεί σε 40ωρες (ένα πενθήμερο) κοινοφελούς εργασίας. Έτσι κάνουν τις 4 βδομάδες μία.
 
Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
38.774
Reaction score
79.081
Εκτός από την Μύκονο και την γιαγιά που πουλάει σεμεδάκια, γιατί δεν τολμάει να κάνει η ΑΑΔΕ κανένα έλεγχο και σ' αυτούς? Δεν ξέρουν τι παίζει?

Οι εκάστοτε κυβερνώντες, πιστεύουν πως οι ψήφοι που θα χάσουν είναι περισσότερες από αυτές που θα κερδίσουν?
τι μου θύμισες....

Έχω φίλο στο ΣΔΟΕ που πήγε Κομοτηνή και βρήκε πάγκο λαικής με οικονικά τιμολόγια 8 εκ Ευρώ!!! Ήταν Ρομά και ήταν μέσα χωμένος ο ''βασιλιάς'' των Ρομά.Ο ίδιος που είχε τον πάγκο ήταν καημενούλης και δεν ήξερε ούτε γράμματα.Άλλοι τα οργάνωναν αυτά και του έδιναν ένα ξεροκόμματο.Γνωρίζεις τι έγινε την επόμενη ημέρα?Παρενέβη βουλευτής υπουργός της ΝΔ της περιοχής στη ΔΟΥ και το θέμα έκλεισε,και τον προειδοποίησε και η προισταμένη να κάνει τουμπεκί για να μην έχει προβλήματα.Και μου είπε ο άνθρωπος και με το δίκιο του.Ρε δεν πα να γ@μηθούνε που θα ασχολούμαι και θα με απειλούν κιόλας!!!Αυτά ποιος θα τα πληρώσει?!?
 


gid

Μηνύματα
7.934
Reaction score
9.109
Η επιστροφή των κλοπιμαίων πρέπει να λειτουργεί ως ελαφρυντικό ώστε να επιβληθεί χαμηλότερη ποινή. Όχι μηδενική ποινή. Και φυσικά να αποζημιώνεται και το θύμα.

Διαφορετικά, κλέβω, κι αν δεν με πιάσουν, όλα καλά, τα κρατάω. Διαφορετικά τα επιστρέφω κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αυτό δε στέκει με την καμία, προφανέστατα ενθαρρύνει την παραβατικότητα.
 

Μηνύματα
7.371
Reaction score
1.424
Σε ότι αφορά το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, τι είναι σημαντικότερο; Να επιστραφούν τα κλοπιμαία σε 1 από τους 100 που θα έχει κλέψει μία συμμορία, ή η συμμορία να οδηγηθεί και μείνει ικανό χρονικό διάστημα στη φυλακή;

Η ταλαιπωρία του θύματος στις συνεχείς επαναλήψεις της δίκης είναι θέμα του κράτους, όχι των εγκληματιών. Ας πάρει κατάθεση μία φορά η εισαγγελία από τα θύματα και η κατάθεσή της στο δικαστήριο να έχει ίση αξία με την κατάθεση του ίδιου του θύματος στο δικαστήριο.

Το έχω γράψει ξανά και για τη σύζυγό μου, που την έχουν καλέσει μέχρι στιγμής 6-7 φορές στο δικαστήριο για την υπόθεση κλοπής του αυτοκινήτου της. Δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της κλοπής, το πρωί βρήκε το αυτοκίνητο να λείπει. Δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο στο λημέρι της συμμορίας, βρέθηκαν οι πινακίδες του αυτοκινήτου της. Τι ακριβώς έχει να καταθέσει τόσο πολύτιμο στην εξέλιξη της δίκης που καθιστά υποχρεωτική την μαρτυρία της κατά την εκδίκαση, και που δεν αρκεί η αρχική της κατάθεση στην αστυνομία;

Το να επιστρέφουν οι εγκληματίες τα κλοπιμαία και ούτε γάτα ούτε ζημιά για αυτούς είναι αδιανόητη πρακτική, που σηματοδοτεί περαιτέρω έξαρσης της εγκληματικότητας. Κλέβω μέχρι να με πιάσουν, όταν με πιάσουν επιστρέφω εκείνα μόνο τα κλοπιμαία, συνεχίζω ακάθεκτος το έργο μου μέχρι να με ξαναπιάσουν, να επιστρέψω εκείνα τα κλοπιμαία και να συνεχίσω την ίδια δραστηριότητα μέχρι να βαρεθώ.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.739
Μηνύματα
2.915.681
Members
38.091
Νεότερο μέλος
djalex17
Top