Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
293
Εχουμε τρελαθεί τελειως μου φαινεται. Σιγα μην φερει ο ανθρωπος καλιμπρατορα επαγγελματια να του μετρησει για να αποδειξει οτι 2 βασεις που αλλαξε του εφτιαξαν τον ηχο η μαλλον για να μην παραξηγουμαι ακουει οτι του βελτιωσαν τον ηχο. Αυτος το ακουει το ευχαριστιεται και με γεια του και χαρα του .

Reaction score
124
Δε διαφωνώ σε τίποτα από τα ανωτέρω, τα οποία δεν αποτελούν διάλογο ή απάντηση σε όσα είπα και παρέθεσες με quote.

Διότι απλά δεν είπα τίποτα αντίθετο με αυτά που λες, και πως να πω άλλωστε κάτι διαφορετικό στο "στο τέλος όλοι με τα αυτιά μας ακούμε".. δεν υπονόησε κανείς πως ακούμε με την γλώσσα, αυτή είναι το αισθητήριο της γεύσης.

Απλώς επισημαίνω πως οποιοδήποτε σεταπ έχει στηθεί με τα αφτχιά, και δεν συνοδεύεται από έστω συμπαθητικές μετρήσεις (τυπικά δε γνωρίζει καν τι εστί μέτρηση), είναι βέβαιο πως είναι κουκουρούκου.

Το αν αρέσει στον κάτοχο, είναι επίσης βέβαιο, αφού το πλήρωσε.
Και θα συνεχίσει να του αρέσει μέχρι να (εάν) το αναβαθμίσει με κάτι άλλο.

Αυτό όμως, το ότι του αρέσει, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν παίζει στο γάμο του Καραγκιόζη, πράγμα που εύκολα (όπως είπα) μπορώ να αποδείξω, με τις μετρήσεις που ανέφερα.

Και αυτό, δεν είναι "άποψη", είναι πραγματικότητα.

Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία για κανέναν.
Διαβάστε, αν θέλετε, ένα δοκίμιο, το " ο μονοσημαντος κόσμος". Το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον για τον βασισμένο σε άκρα αντικειμενικότητα κόσμο μας, είτε αφορά τον ήχο, είτε οιοδήποτε άλλο ζήτημα. Δεν είμαι αρνητής των μετρήσεων, δεν διαφωνώ σε κάτι. Δικαίωμα σας να μην βασίζετε τον ήχο σας σε μπίλιες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν με αφορά. Έχετε παραθέσει δικό μου σχόλιο και απαντήσατε από κάτω, οπότε δεν καταλαβαίνω την άρνηση του ότι αποτελεί διάλογο. Τέλος πάντων, καλά να είμαστε να απολαμβάνουμε το χόμπι μας όπως μπορεί ο καθένας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.854
Διαβάστε, αν θέλετε, ένα δοκίμιο, το " ο μονοσημαντος κόσμος".
Ευχαριστώ για την υπόδειξη, αλλά προς έκληξή σας, εκτιμούμε δεόντως τα αυτιά μας, και δεν βλέπουμε μονοσήμαντα το χόμπι.

Διαβάστε όμως και σεις, στα πλαίσια του χόμπι μας, την Βίβλο του δρ. Τουλ:

Ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε στα βασικά πράγματα πάνω στο χόμπι του ήχου.

Reaction score
124
Ευχαριστώ για την υπόδειξη, αλλά προς έκληξή σας, εκτιμούμε δεόντως τα αυτιά μας, και δεν βλέπουμε μονοσήμαντα το χόμπι.

Διαβάστε όμως και σεις, στα πλαίσια του χόμπι μας, την Βίβλο του δρ. Τουλ:

Ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε στα βασικά πράγματα πάνω στο χόμπι του ήχου.
Θα το ψάξω το βιβλίο. Θεωρώ όμως ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να τελειώσει ιατρική για να έχει άποψη για τη θεραπεία του, σωστή ή όχι, δεν έχει σημασία, δικαιούται να έχει άποψη αφού αυτός θα υποστεί τη θεραπεία, όπως και για την επιλογή του ιατρού. Το ίδιο δικαίωμα διατηρεί ο πελάτης του δικηγόρου κλπ. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που αρνούνται σε όσους πληρώνουν τις υπηρεσίες τους το δικαίωμα στην άποψη λόγω ελλείψεως γνώσεων. Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει πνεύμα ανεκτικότητας και όχι να ζητείται κάποιου είδους πιστοποίηση γνώσεων για να εκφράσω μια γνώμη για έναν ενισχυτή, ηχείο ή καλώδιο. Εξάλλου, όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι στις προθέσεις μου να πείσω.

Reaction score
11.122
Θεωρώ όμως ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να τελειώσει ιατρική για να έχει άποψη για τη θεραπεία του, σωστή ή όχι, δεν έχει σημασία, δικαιούται να έχει άποψη αφού αυτός θα υποστεί τη θεραπεία

υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που αρνούνται σε όσους πληρώνουν τις υπηρεσίες τους το δικαίωμα στην άποψη λόγω ελλείψεως γνώσεων.
Τώρα χτύπησες φλέβα.

Reaction score
1.186
Θα το ψάξω το βιβλίο. Θεωρώ όμως ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να τελειώσει ιατρική για να έχει άποψη για τη θεραπεία του, σωστή ή όχι, δεν έχει σημασία, δικαιούται να έχει άποψη αφού αυτός θα υποστεί τη θεραπεία, όπως και για την επιλογή του ιατρού. Το ίδιο δικαίωμα διατηρεί ο πελάτης του δικηγόρου κλπ. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που αρνούνται σε όσους πληρώνουν τις υπηρεσίες τους το δικαίωμα στην άποψη λόγω ελλείψεως γνώσεων. Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει πνεύμα ανεκτικότητας και όχι να ζητείται κάποιου είδους πιστοποίηση γνώσεων για να εκφράσω μια γνώμη για έναν ενισχυτή, ηχείο ή καλώδιο. Εξάλλου, όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι στις προθέσεις μου να πείσω.
Ως προς την φιλοσοφια της απαντησης σου εχω να πω μονο κατι. Το πως βλεπεις τα πραγματα στη ζωη εχει να κανει με τα δεδομενα που εχεις - τα οποια δεν αφορουν μονο τις αισθησεις - αλλα αφορουν και το γνωστικο πλαισιο που εξεταζεις κατι.

Αν πουμε οτι ειχες διαμορφωσει μια καθαρα εμπειρικη μνημη τοτε θα επρεπε να ειχες ακουσει ενδελεχως αρκετο αριθμων συστηματατων υψηλων προδιαγραφων πληρους φασματους σε ενα ιδανικο χωρο και υστερα με βαση αυτη την αναφορα να αξιολογεις τα υπολοιπα. Η μνημη αυτη δεν θα μπορουσε να ειναι ακριβειας. Αν μπορουσες να πεις οτι ειχες ενα πιστοποιημενο δωματιο και εξοπλισμο αναφορας που θα εκανες αμεση συγκριση τοτε θα ειχε νοημα.

Ποια ειναι η αναφορα σου? Αρα λοιπον τι σου μενει? Να ψαξεις τις παραμετρους του τι συνιστα ενα καλο συστημα, τι συνιστα καλες προδιαγραφες ακουστικης και μετα να κρινεις με πιο πληρη δεδομενα αν αυτο που σου αρεσε ειναι κατι που με συγκριση μια αναφορα θα σου αρεσε ακομα ή θα ελεγες μα τι ακουω τωρα... Χωρις αυτο να σημαινει οτι θα καλυψεις 1-1 ολες τις πτυχες της ποιοτητας ηχου. Απλως θα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη γνωμη και θα πατας σε μια βαση για να μπορει να γινεται συζητηση.

Μπορεις να μαθεις καλη φυσικη χωρις μαθηματικα? Ε κατι αναλογο ειναι...

Reaction score
18.930
Θα κάμω μία προσπάθεια.. :smoke:

Να βοηθήσω λίγο και εγώ μιας και το θέμα πήγε στο ιατρικό. Οι μελέτες δείχνουν και δεν ξέρουμε σίγουρα γιατί, πέρα απο την λεπτότερη επιδερμίδα τους, ότι οι κοκκινομάλες έχουν τουλάχιστον 20 % αυξημένη αίσθηση του φυσικού πόνου και χρειάζονται και 15 % πειρισσότερο αναισθησία κατά τις εγχειρήσεις απο όλους εμάς τους υπολοίπους ξανθούς ή/και μελαχρινούς. No joke.

:D :D

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.682
Να βοηθήσω λίγο και εγώ μιας και το θέμα πήγε στο ιατρικό. Οι μελέτες δείχνουν και δεν ξέρουμε σίγουρα γιατί, πέρα απο την λεπτότερη επιδερμίδα τους, ότι οι κοκκινομάλες έχουν τουλάχιστον 20 % αυξημένη αίσθηση του φυσικού πόνου

:D :D
Αυτό που μας αφορά είναι αν έχουν αυξημένη την αίσθηση της ευχαρίστησης..
(Do less, get more.. 😘)

:whistling:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.049
Επίσης είναι σημαντικό να έχει άποψη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για την κατασκευή του σπιτιού που στο κάτω κάτω θα μείνει ο ίδιος μέσα.
Πόσες κολόνες να έχει, που να μπουν, σε πόση απόσταση μεταξύ τους, πόσο πάχος να έχουν κτλ. Δεν χρειάζεται να είναι και μηχανικός, σιγά τα ωά. Η άποψη μετράει.

Ζήτω η άποψη.

(ξέρετε τι λένε για τις απόψεις...)

Reaction score
124
Ως προς την φιλοσοφια της απαντησης σου εχω να πω μονο κατι. Το πως βλεπεις τα πραγματα στη ζωη εχει να κανει με τα δεδομενα που εχεις - τα οποια δεν αφορουν μονο τις αισθησεις - αλλα αφορουν και το γνωστικο πλαισιο που εξεταζεις κατι.

Αν πουμε οτι ειχες διαμορφωσει μια καθαρα εμπειρικη μνημη τοτε θα επρεπε να ειχες ακουσει ενδελεχως αρκετο αριθμων συστηματατων υψηλων προδιαγραφων πληρους φασματους σε ενα ιδανικο χωρο και υστερα με βαση αυτη την αναφορα να αξιολογεις τα υπολοιπα. Η μνημη αυτη δεν θα μπορουσε να ειναι ακριβειας. Αν μπορουσες να πεις οτι ειχες ενα πιστοποιημενο δωματιο και εξοπλισμο αναφορας που θα εκανες αμεση συγκριση τοτε θα ειχε νοημα.

Ποια ειναι η αναφορα σου? Αρα λοιπον τι σου μενει? Να ψαξεις τις παραμετρους του τι συνιστα ενα καλο συστημα, τι συνιστα καλες προδιαγραφες ακουστικης και μετα να κρινεις με πιο πληρη δεδομενα αν αυτο που σου αρεσε ειναι κατι που με συγκριση μια αναφορα θα σου αρεσε ακομα ή θα ελεγες μα τι ακουω τωρα... Χωρις αυτο να σημαινει οτι θα καλυψεις 1-1 ολες τις πτυχες της ποιοτητας ηχου. Απλως θα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη γνωμη και θα πατας σε μια βαση για να μπορει να γινεται συζητηση.

Μπορεις να μαθεις καλη φυσικη χωρις μαθηματικα? Ε κατι αναλογο ειναι...
Μάλλον δεν έχω γίνει αντιληπτός. Δεν έχω οιαδήποτε διαφωνία ή άρνηση σε επιστημονικά δεδομένα, μετρήσεις, ακουστική χώρου κλπ. Απλά είναι θέση αρχής για μένα το να έχει κάποιος το δικαίωμα να έχει γνώμη χωρίς εξειδικευμένη γνώση, αν θες, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης. Και φυσικά είναι δικαίωμα σας να λέτε ότι το ηχοσύστημα μου παίζει στο γάμο του Καραγκιόζη, είναι κουκουρούκου κλπ, κι ας μην το έχετε ακούσει, μόνο και μόνο επειδή δεν συνοδεύεται από μετρήσεις. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Reaction score
11.122
είναι θέση αρχής για μένα το να έχει κάποιος το δικαίωμα να έχει γνώμη χωρίς εξειδικευμένη γνώση, αν θες, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης.
Ούτε εμείς διαφωνούμε με αυτό, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες η γνώμη να είναι λάθος.
Φαντάσου να ήσουν και γιατρός.
Κι εγώ μηχανικός! :roflmao:

Reaction score
124
Επίσης είναι σημαντικό να έχει άποψη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για την κατασκευή του σπιτιού που στο κάτω κάτω θα μείνει ο ίδιος μέσα.
Πόσες κολόνες να έχει, που να μπουν, σε πόση απόσταση μεταξύ τους, πόσο πάχος να έχουν κτλ. Δεν χρειάζεται να είναι και μηχανικός, σιγά τα ωά. Η άποψη μετράει.

Ζήτω η άποψη.

(ξέρετε τι λένε για τις απόψεις...)
Αν αυτό καταλάβατε
Ούτε εμείς διαφωνούμε με αυτό, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες η γνώμη να είναι λάθος.
Το οποίο θα το κρίνει ποιος;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.854
Απλά είναι θέση αρχής για μένα το να έχει κάποιος το δικαίωμα να έχει γνώμη χωρίς εξειδικευμένη γνώση, αν θες, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης.
Εγώ συμφωνώ, να ξέρεις. 👍

Ως γιατρός βέβαια, όταν μου λένε οι ασθενείς πως θα ήθελαν και δεύτερη γνώμη, τυπικά τους προτείνω να ξανακλείσουν ένα ραντεβού σε κάνα μήνα, να τους ξαναεξετάσω. Τι ψυχή έχουν ακόμα 50€, σιγά τώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.200
Νεότερο μέλος
danstefan