- Reaction score
- 3.253
Μιας και τον ανάφερες, τράβα στον Βαγγέλη να σου δώσει καλώδια να δοκιμάσεις.
Να, έγραψα κάτι βαθυστόχαστο.
Να, έγραψα κάτι βαθυστόχαστο.
φυσικα και γνωριζω τι σημαινει εργοστασιακος.Εργοστασιακός τερματισμός θεωρείται όταν το αγοράζεις έτοιμο. Το συνδέεις στο συστημα κι ακούς.
Υπάρχει μια και μοναδική εξήγηση .φυσικα και γνωριζω τι σημαινει εργοστασιακος.
τι διαφορα δεν καταλαβαινω απο το μη εργοστασικο .....
Πριν κάνα δίμηνο 4 άτομα συγκρίναμε καλώδιο ρεύματος furutech τερματισμένο εργοστασιακά με original φις με άλλο ίδιο που το τερματίσαμε με μαϊμου furutech φις. Η διαφορά για όλους ήταν προφανής.Υπάρχει μια και μοναδική εξήγηση .
Σε ακριβά καλωδια κυρίως, κάποιοι επητίδιοι, τοποθετούν τερματικές διεπαφές μαϊμού, που είναι παρομοιότυπες με τις αυθεντικές.
Η μεγαλύτερη απάτη πραγματοποιείται προφανώς σε επώνυμες μάρκες, ενδεικτικά και όχι μόνο με τα βύσματα τις Oyaide, όπου γίνεται ένας χαμούλης. Εννοείται πως είναι αδύνατον να το διαπιστώσει κάποιος με ακρόαση μουσικής, είτε σε τυφλή ομαδική δοκιμή, είτε από μόνος του.
Οι αλλαγές έγιναν όπως τότε που δοκιμάζαμε στου κοινού γνωστού μας, στα φανερά;Πριν κάνα δίμηνο 4 άτομα συγκρίναμε καλώδιο ρεύματος furutech τερματισμένο εργοστασιακά με original φις με άλλο ίδιο που το τερματίσαμε με μαϊμου furutech φις. Η διαφορά για όλους ήταν προφανής.
Αυτό το λες επειδή διαβάζεις κάτι διαφορετικό απο αυτό που περίμενες. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν κάτσεις και κάνεις τυφλή δοκιμή ( πραγματικά τυφλή δοκιμή, με κάποιον άλλο να κάνει τις αλλαγές των καλωδίων, με αρκετή δόση μπλόφας και φυσικά χωρίς να γνωρίζεις τί πραγματικά κάνει ), δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.Όσο για τα διάφορα πόστ για καλώδια από σίδερο κλπ νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν τους συντάκτες και την πρόθεση να κάνουν μπουρδέλο κάθε νήμα που συμμετέχουν.
Όχι, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, τουλάχιστον σε λογικά μήκη (έως πχ 20-30 μέτρα).Παίζει ρόλο το μήκος των καλωδίων τροφοδοσίας και interconnect ?
Θεωρώ πως όχι, μάλλον καλύτερα όσο πιο κοντά γίνεται
Όπως ήδη είπες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι άριστα.Προτάσεις για καλώδιο phono πέραν του mogami 2549?
Σίγουρα υπάρχουν sites μαγαζιών στο διαδίκτυο, που στα ετοιμάζουν κατά παραγγελία, συνήθως χρησιμοποιούν mogami ή belden.Υπάρχει μάρκα καλωδίων που να πουλάει ότι μήκος θέλεις ?
Κάνεις λάθος. Είναι μια χαρά πρόταση. Αν δε σ'αρέσει, για όποιον λόγο νομίζεις, προσπέρασέ την και κάνε κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η πρόταση αυτή δεν είναι μια χαρά σοβαρή συμβουλή, και μπράβο του που το σκέφτηκε, εμένα δε μου είχε περάσει ποτέ απ'το μυαλό τέτοια ιδέα. Ωραιότατη.Όσο για τα διάφορα πόστ για καλώδια από σίδερο κλπ νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν τους συντάκτες και την πρόθεση να κάνουν μπουρδέλο κάθε νήμα που συμμετέχουν.
ΟκΑυτό το λες επειδή διαβάζεις κάτι διαφορετικό απο αυτό που περίμενες. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν κάτσεις και κάνεις τυφλή δοκιμή ( πραγματικά τυφλή δοκιμή, με κάποιον άλλο να κάνει τις αλλαγές των καλωδίων, με αρκετή δόση μπλόφας και φυσικά χωρίς να γνωρίζεις τί πραγματικά κάνει ), δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.
Υ.Γ. Το 2549 έχει άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι αρκετά φτηνό. Και όπως ο καθένας λέει τις εμπειρίες του, έτσι θα πω κι εγώ. Το 2549 κοντράρισε στα ίσια καλώδιο κατηγορίας 1200 ευρώ λιανικής ( rca ), γνωστής μάρκας.
α δε σου 'χα πει οτι ειχα παρει αυτοεμένα δε μου είχε περάσει ποτέ απ'το μυαλό τέτοια ιδέα
Κι εγώ έχω φτιάξει καλώδια, και ενισχυτές και ηχεία κλπΌχι, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, τουλάχιστον σε λογικά μήκη (έως πχ 20-30 μέτρα).
Για πολύ μεγάλα μήκη σε καλώδιο ρεύματος, και για πολύ μεγάλες καταναλώσεις (καμία σχέση με απλές συσκευές hi-fi) καλό είναι να είναι λίγο πιο χοντροί οι αγωγοί ρεύματος, δηλαδή αντί για 3*0.75 να είναι 3*1. Αυτά.
Όπως ήδη είπες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι άριστα.
Οτιδήποτε άλλο, είναι πέταμα χρημάτων.
Βεβαίως δικαιούται ο καθένας να πετάει τα λεφτά του στα γούστα του, άλλο καπέλο αυτό.
Σίγουρα υπάρχουν sites μαγαζιών στο διαδίκτυο, που στα ετοιμάζουν κατά παραγγελία, συνήθως χρησιμοποιούν mogami ή belden.
Ωστόσο, ένας άνθρωπος που ξέρει να τερματίζει σωστά τα καλώδια ρεύματος (με σλιβς) και να κολλάει σωστά τα καλώδια διασύνδεσης (με πίεση των αγωγών στην επιφάνεια του βύσματος και εν συνεχεία σταθεροποίηση της επαφής με καλάι) είναι πολύ εύκολο να φτιάξει καλώδια σε ότι μήκος χρειάζεται, χωρίς περιθώρια σφάλματος.
Πχ προσωπικά έχω φτιάξει πραγματικά αμέτρητα ιντερκονέκτς και καλώδια ρεύματος στο δικό μου (αρκετά πολύπλοκο) σεταπ, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, και ομοίως για αρκετούς φίλους. Ποτέ, κανένα πρόβλημα, όλα δουλεύουν και θα δουλεύουν για πάντα.
Κάνεις λάθος. Είναι μια χαρά πρόταση. Αν δε σ'αρέσει, για όποιον λόγο νομίζεις, προσπέρασέ την και κάνε κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η πρόταση αυτή δεν είναι μια χαρά σοβαρή συμβουλή, και μπράβο του που το σκέφτηκε, εμένα δε μου είχε περάσει ποτέ απ'το μυαλό τέτοια ιδέα. Ωραιότατη.
Ναι, τότε που εσύ δεν καταλάβαινες σχεδόν τίποτα ενώ οι άλλοι εντοπίζαμε διαφορές. Εγώ μάλιστα αν θυμάσαι άλλαζα συνέχεια θέσεις χωρίς να γνωρίζω ποιο παίζει και καλύτερο έβγαλα όχι το ακριβότερο αλλά το 3ο. 4ο έβγαλα το μαμήσιο μαύρο πάνω από ένα άλλο branded ακριβότερο.Οι αλλαγές έγιναν όπως τότε που δοκιμάζαμε στου κοινού γνωστού μας, στα φανερά;
Θα φάει η μύγα σίδερο και ο... g.kar ατσάλι.Τελικα επί της ουσίας
Παίζει ρόλο το μήκος των καλωδίων τροφοδοσίας και interconnect ?
Θεωρώ πως όχι, μάλλον καλύτερα όσο πιο κοντά γίνεται
Προτάσεις για καλώδιο phono πέραν του mogami 2549?
Υπάρχει μάρκα καλωδίων που να πουλάει ότι μήκος θέλεις ?
Όσο για τα διάφορα πόστ για καλώδια από σίδερο κλπ νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν τους συντάκτες και την πρόθεση να κάνουν μπουρδέλο κάθε νήμα που συμμετέχουν.
Τελικά τι σχέση έχει το ασήμι με το πικάπ και το phono ?Ναι, τότε που εσύ δεν καταλάβαινες σχεδόν τίποτα ενώ οι άλλοι εντοπίζαμε διαφορές. Εγώ μάλιστα αν θυμάσαι άλλαζα συνέχεια θέσεις χωρίς να γνωρίζω ποιο παίζει και καλύτερο έβγαλα όχι το ακριβότερο αλλά το 3ο. 4ο έβγαλα το μαμήσιο μαύρο πάνω από ένα άλλο branded ακριβότερο.
Τα καλώδια τροφοδοσίας που χρησιμοποιώ στο σύστημά μου δεν διαφέρουν σε κάτι από τα καλώδια που συνδέεις τα τροφοδοτικά των Η/Υ στην πρίζα - εκτός από το μήκος, τα δικά μου είναι μακρύτερα από το σύνηθες μήκος των καλωδίων των τροφοδοτικών και από την εταιρία κατασκευής του καλωδίου (Nexans).Οκ
Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί καλώδιο από σίδερο στο ηχοσύστημα του?
ΦοβούμαιΤελικά τι σχέση έχει το ασήμι με το πικάπ και το phono ?
Έλα, μην ντρέπεσαι, πες την βαθυστόχαστη σκέψη σου
Μία σημερινή φωτογραφια, όπου φαίνεται το καλώδιο τερματισμένο με legrand.Οκ
Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί καλώδιο από σίδερο στο ηχοσύστημα του?
Όσο για το τι περίμενα να ακούσω δεν μπορείς να το ξέρεις μόνο εικασίες να κάνεις αλλά έτσι δεν γίνεται διάλογος