Αλλαγή καλωδίων

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.381
Εγώ για όλ' αυτά έχω να πω ευτυχώς (παρακινήθηκα από το πείραμα παραπάν') που το μυαλό (κυρίως) μας ξεγελά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μουσική μας ακόμα κι αν δεν ξοδέψουμε όλο το οικογενειακό μπάτζετ στα ηχητικά είτε πρόκειται για πολλά ηχεία είτε για ακριβά καλώδια ή γκάτζετ..
Από ΄κει και πέρα ο καθένας ας κάνει το κουμάντο του στο πόσα θα σπρώξει ή αν θα υπάρχει αντικειμενικότητα στις επιλογές του ή αν θα βάλει τις σωστές προτεραιότητες..
Μόνο η μαιμού που τα δίνει σε δίσκους και σε ξύδια χαίρεται τη μουσική ρέυυυυ..
Ξυπνήστε.. :smoke:
Ωχ, το πείραμα μπήκε στο άλλο νήμα με τα καλώδια γαμώτ' μπερδεύτητα..

https://www.avsite.gr/forum/threads/Καλώδια-και-θύματα.177715/page-405#post-3196793

Πολλά νήματα - συζητήσεις γα καλώδια τελευταία.. :whistling:
Δεν πειράζ' same point..

Reaction score
12.152
Για μένα , εάν το συγκριτικό καλωδίων πραγματοποιηθεί τυφλά, με την μεθοδολογία ABX, και το αποτέλεσμα αποκαλύψει διαφορές , τότε αυτές σίγουρα υπάρχουν.
Δεν θα πείσεις χρυσαυτιά γκουρού να κάνει πραγματικό τυφλό τεστ.
Υπάρχει και η ηλεκτρονική μέθοδος για την μέτρηση των διαφορών, που γίνεται απευθείας στη πηγή χωρίς να παρεμβάλεται ο χώρος ακρόασης. Θα ετοιμάσω κάτι σχετικό σε επόμενη φάση όταν θα έχω χρόνο για μετρήσεις.
Υπάρχει ήδη αυτό το βίντεο:

Reaction score
10.911
Στο τέλος ασχολήθηκε με το πικάπ και διαπίστωσε ότι κάτι είχε κάνει στην ρύθμιση λάθος, το διόρθωσε και το σύστημα απογειώθηκε. :biggrin:
Φαντάζομαι ότι "κάτι έπρεπε να βρει" αλλιώς θα τον έκραζαν.

Reaction score
1.699

Το δικό μου test θα γίνει με εντελώς διαφορετικά. Δεν θα παρεμβάλονται άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Reaction score
3.292
μιας και αναφερεις εσωτερικες καλωδιωσεις λοιπον, να υπογραμισω πως στις συσκευες μας , υπαρχουν απειρα καλωδια και λαμακια μικρου μεγεθους , οπως και εσωτερικα στα ηχεια μας, ενω εμεις συνηθιζουμε να χρησιμοποιουμε απο εξω , καλωδια τυπου πυθωνες σαν φιδια πισω απο τα επιπλα μας γιατι αλλαζουν δραματικα τον ηχο μας........
στα του φιλου μου ναι παραδεχομαι πως τον πιστεψα, και ναι δεν εχασα με το πολυμπριζο, αλλα επελεξα ενα τιμιο προιον σε πολυ προσιτη τιμη σε αντιθεση με καποιους αλλους που χρησιμοποιουν π.χ ενα πολυμπριζο 2000 ευρω ενω εχουν ενισχυτη της ταξεως των 300 ευρω.
ακομη καποιοι αλλοι εχουν ηχεια με 500 ευρω αλλα απο πισω καλωδια των 2500 ευρω.
εγω δεν ειμαι απο αυτους αγνωστε μου γνωριμε (αν και υποψιαζομαι ποιος εισαι χαχαχαχα).....
Πέσμου τι πολύπριζο έχεις να σου πω ποιος είσαι.

Reaction score
1.610

Κι όμως,στα τεστς οι καλωδιοφιλοι είναι πιο αξιόπιστοι από τους καλωδιομαχους.Ο καλωδιομαχος και διαφορες ν' ακουσει,μπορεί να πει ότι δεν τις άκουσε ώστε να μην εκτεθεί.Ο καλωδιοφιλος πρέπει να τις περιγράψει.

Reaction score
8.645
Πέσμου τι πολύπριζο έχεις να σου πω ποιος είσαι.
Υπάρχει όμως και το άλλο ρητό.
Πες μου τι πολυμπριζο έχεις να σε πω πόσο μακακας είσαι :roflmao:

Κι όμως,στα τεστς οι καλωδιοφιλοι είναι πιο αξιόπιστοι από τους καλωδιομαχους.Ο καλωδιομαχος και διαφορες ν' ακουσει,μπορεί να πει ότι δεν τις άκουσε ώστε να μην εκτεθεί.Ο καλωδιοφιλος πρέπει να τις περιγράψει.
Εσύ όμως δεν μας λες το καλώδιο αναφοράς που χρησιμοποιείς για ο τεστ καλωδίων.
Μαλλον εσύ βάζεις βγαζεις καλώδια και σου σφυρίζει η γειτόνισσα από το μπαλκόνι.
Άσε μας ρε ΠΑΗ που θες να μας απαντήσεις και το βράδυ

Reaction score
3.292
To παράδοξο, ή το αστείο της υπόθεσης, όπως θέλετε πείτε το, είναι η αλλαγή καλωδίου ρεύματος σε αναλογικό πικάπ.
Ορκίζονται ότι ακούνε διαφορές οι άτιμοι με τα χρυσά αυτιά
Καθόλου παράδοξο, μηχάνημα είναι κι αυτό. Γιατί να μην μπορεί να δείξει διαφορές;

Reaction score
645
Καθόλου παράδοξο, μηχάνημα είναι κι αυτό. Γιατί να μην μπορεί να δείξει διαφορές;

Οι διαφορές που θα εντοπίζονται? Στην περιστροφή? Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο.

Reaction score
3.292
Υπάρχει όμως και το άλλο ρητό.
Πες μου τι πολυμπριζο έχεις να σε πω πόσο μακακας είσαι :roflmao:

Εσύ όμως δεν μας λες το καλώδιο αναφοράς που χρησιμοποιείς για ο τεστ καλωδίων.
Μαλλον εσύ βάζεις βγαζεις καλώδια και σου σφυρίζει η γειτόνισσα από το μπαλκόνι.
Άσε μας ρε ΠΑΗ που θες να μας απαντήσεις και το βράδυ
ΠΑΗ faton. Μας είπε μακάκες. Και εγώ είμαι περισσότερο καθότι κατέχω 5 χαϊεντικά πολύπρίζα.
μαλίμπορε... μην εκτίθεσαι... θα σε περιλάβει ο μαρκήσιος....
Και εγώ εσένα. Θα σε τακτοποιήσω ιδιαιτέρως το βράδυ. Ο John δεν είναι εις θέσιν να μου την πει διότι δεν γνωρίζει από αυτά. Άσε που τα βάζει όπως νά' ναι. Ούτε φορά, ούτε φάση, pele..

Reaction score
1.699

Στο video (18:06) ο κ. Ethan, θα δείτε ότι σε κάποιο κρίσιμο σημείο διασύνδεσης με το media player χρησιμοποιεί το καλώδιο W2314 της mogami . ( 110pF/m & 0.3µH/m )

Last edited:

Reaction score
1.610
ΠΑΗ faton. Μας είπε μακάκες. Και εγώ είμαι περισσότερο καθότι κατέχω 5 χαϊεντικά πολύπρίζα.

Και εγώ εσένα. Θα σε τακτοποιήσω ιδιαιτέρως το βράδυ. Ο John δεν είναι εις θέσιν να μου την πει διότι δεν γνωρίζει από αυτά. Άσε που τα βάζει όπως νά' ναι. Ούτε φορά, ούτε φάση, pele..
Περίμενε.Δεν ξέρεις ποιους μπορεί να εννοούσε.Ρωτα τον Τζώννυ του 1962 αν ήταν πριν το αγοράσει η τώρα.

ika

News
Reaction score
14.689
Σκέψεις ενός ξεμωραμένου...
Ας μην αποκλείσω πως ένα καλώδιο μπορεί να δίνει διαφορετικό ήχο από ένα άλλο, συμπεριλαμβανομένων και του ρεύματος.
Αν λοιπόν αλλάζοντας το καλώδιο ρεύματος, μπορεί και ΧΑΛΑΕΙ-ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ-ΑΛΛΑΖΕΙ ο ήχος, αυτό δεν σημαίνει πρακτικά ότι το ρεύμα που φτάνει στην πρίζα είναι ποιοτικά το μέγιστο δυνατόν που μπορώ να πάρω?
Όταν το Χ καλώδιο "χειροτερεύει-αλλάζει" τον ήχο σε σχέση με άνα άλλο, θεωρούμε πως είναι υποδεέστερο του προηγούμενου και επομένως και αυτών της ΔΕΗ-σπιτιού.
Όταν "βελτιώνει-αλλάζει" τον ήχο, είναι καλύτερο του άλλου ή και λιγότερο υποδεέστερο αυτών της εγκατάστασης.
Με λίγα λόγια, αν το ρεύμα της ΔΕΗ έχει μιαν Α' ποιότητα, το κάθε καλώδιο είναι Α'-κάτι.
Α'+ δεν μπορεί να γίνει.
Άρα το μέγεθος από αυτό το Α'- είναι κάνει την διαφοροποίηση, όσο κοντύτερα στο Α' τόσο σωστότερα.
Η ΔΕΗ τι καλώδια χρησιμοποιεί?
Το σπίτι, τι καλώδια έχει?
Γιατί βάζοντας ίδια καλώδια ρεύματος, δεν θα είμαι όσον το δυνατόν κοντύτερα σ' αυτό που μπορώ να πάρω από ρεύμα?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.303
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants