- Μηνύματα
- 7.409
- Reaction score
- 2.003
Το βαρύ βύσμα δεν είναι το πρόβλημα . Το βαρύ καλώδιο όμως είναι.Αααα γι'αυτο υπαρχουν τα καλωδιοσταντς.... χαχα
Περα απο την πλακα με προβληματισες τωρα γιατι σε μενα ειναι χοντρο το βυσμα και βαρυ το καλωδιο και σκεφτομαι οτι η εισοδος iec στον ενισχυτη δεχεται παραπανω πιεση απο το στοκ λογω βαρους του καλωδιου. Θα χαλασει το μηχανημα πιστευεις? Αλλα τουλαχιστον τηρει τις προδιαγραφες.
View attachment 348524
Συνήθως χρησιμοποιώ power connectors της Furutech, ή της Bals
Bals
Plugs and sockets for industry & trade from Bals ✓ IEC 60309-1, 60309-2 & EN 60309 ✓ QUICK-CONNECT or screw connection ✓ INNOLINQ lead-free ✓ Made in Germany ✓
catalogue.bals.com
Η λογική λέει ότι τα συνήθη μικρόφωνα, με τα οποία οι περισσότεροι μετρούν ένα σύστημα, δεν μπορούν να καταγράψουν τις μικρές διαφορές, ούτε καν τη μουσική σκηνή σε όλες τις διαστάσεις της.Όσο λογικά κι αν "ακούγονται" τα ανωτέρω (στα οποία δεν έχω λόγο να διαφωνώ), χωρίς σημαντική διαφορά στις μετρήσεις (spectro, decay, THD, sinad, απόκριση πλάτους και φάσης) δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματικές διαφορές των καλωδίων, παρά μόνον για πλασέμπο.
Δυστυχώς, για να μετρηθούν σημαντικές διαφορές σε αυτές τις παραμέτρους από το ηχειακό σεταπ, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι ήδη σχετικά αξιόλογες (και όχι εντελώς κουκουρούκου) οι ανωτέρω μετρήσεις, διότι εάν δεν είναι κάπως αξιόλογες, τότε υπάρχουν σοβαροί τρόποι βελτίωσης αυτών (ξεκινώντας από το χώρο, από τη χρήση πολλαπλών σαμπ, και από τα μετρητικά δεδομένα ηχείων και ενισχυτικών κλπ), κι όχι με τρίχες κατσαρές.
Εννοείται πως δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ασχοληθούμε με καλώδια που δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές για τη χρήση, πάντα με μετρητικά δεδομένα, όπως αντίστοιχα δεν ασχολούμαστε καν με ενισχυτικά και ηχεία λόγου χάριν, τα οποία δεν συνοδεύονται από αξιόλογα μετρητικά δεδομένα, ένα σινάντ κάπως της προκοπής ρε φίλε, ένα λοβό φυσιολογικό τέλος πάντων, κι ένα decay χωρίς εμφανή χοντρά ελαττώματα.
Ταυτόχρονα, όταν έχουμε ένα ζευγάρι ηχεία, τα οποία γνωρίζουμε εκ των πραγμάτων (από δημοσιευμένες μετρήσεις) πως έχουν σημαντικές τονικές αλλοιώσεις (εμφανείς τονώσεις ή ταπεινώσεις στο σπινοραμα), τότε πρωτίστως θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα speaker correction EQ (DSP) για διόρθωση αυτών των αντικειμενικών και αδιαμφισβήτητων κατασκευαστικών ελαττωμάτων), και σε δεύτερο χρόνο να δούμε οτιδήποτε άλλο, αφού πρώτα επιβεβαιώσουμε με μετρήσεις στο χώρο μας μια αξιόπιστη (ουδέτερη τονικά) βάση για περαιτέρω πιθανές βελτιώσεις.
Λίγη λογική παρακαλώ.
Κοινή λογική.
Last edited: